Forum » Zvok in slika » 42'' LCD TV in IP/TV vmesnik - daljinec od vmesnika se ne odziva
42'' LCD TV in IP/TV vmesnik - daljinec od vmesnika se ne odziva
shorvat ::
Lep pozdrav,
pred kratkim sem nabavil IP televizijo in vmesnik priklopil na TV. Na vmesniku utripne LED dioda vedno, ko kliknem gumb na daljincu. Vmesnik se dobro odziva, ko je televizor izklopljen, kadar pa je priklopljen, se daljinec od TV vmesnika ne odziva več. TV kakor tudi TV vmesnik uporabljata IR tehnologijo za nadzor. Pri ponudniku IP televizije trdijo, da tako velik LCD televizor zmoti IR signal iz daljica. Priporočali so mi, da vmesnik prestavim 20 cm stran od televizorja (kar je zelo težko, glede na to, da je priložen kabel "grozno" kratek). Ampak tudi takrat zadeva ne deluje.
Prosim vas za kakšna pojasnila in morebitno rešitev težave.
Hvala, Sašo
P.S.: čudi me, da še vedno v daljince montirajo IR tehnologijo, ko pa je Bluetooth veliko boljša rešitev. :(
pred kratkim sem nabavil IP televizijo in vmesnik priklopil na TV. Na vmesniku utripne LED dioda vedno, ko kliknem gumb na daljincu. Vmesnik se dobro odziva, ko je televizor izklopljen, kadar pa je priklopljen, se daljinec od TV vmesnika ne odziva več. TV kakor tudi TV vmesnik uporabljata IR tehnologijo za nadzor. Pri ponudniku IP televizije trdijo, da tako velik LCD televizor zmoti IR signal iz daljica. Priporočali so mi, da vmesnik prestavim 20 cm stran od televizorja (kar je zelo težko, glede na to, da je priložen kabel "grozno" kratek). Ampak tudi takrat zadeva ne deluje.
Prosim vas za kakšna pojasnila in morebitno rešitev težave.
Hvala, Sašo
P.S.: čudi me, da še vedno v daljince montirajo IR tehnologijo, ko pa je Bluetooth veliko boljša rešitev. :(
bukev ::
mislim , da je tak odgovor bolj izgovor - in to slab.
povej več: tip STB, tip TV, ponudnik TV.
vseeno lahko dam svoj primer - nimam s tem nobenih problemov, pa imam philips 47" LCD (5603) prejšnje generacije, ki kar precej močno greje - seva.
STB (Motorola 1910 HD) in NMT (egreat r1b) - oba z IR daljinci - sta postavljena samo 5 cm od TV, pa ne opazim nobenih motenj - pač zadeva deluje.
ponudnik TV je T-2.
lp
povej več: tip STB, tip TV, ponudnik TV.
vseeno lahko dam svoj primer - nimam s tem nobenih problemov, pa imam philips 47" LCD (5603) prejšnje generacije, ki kar precej močno greje - seva.
STB (Motorola 1910 HD) in NMT (egreat r1b) - oba z IR daljinci - sta postavljena samo 5 cm od TV, pa ne opazim nobenih motenj - pač zadeva deluje.
ponudnik TV je T-2.
lp
bukev ::
izgleda, da je ta STB zanič
Obstaja tema na amis forumu:
http://forum.amis.net/viewtopic.php?t=1...
lp
Obstaja tema na amis forumu:
http://forum.amis.net/viewtopic.php?t=1...
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A1 Kombo M (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Omrežja in internet | 81693 (24098) | Tilen |
» | AIR bo le zaživel (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Omrežja in internet | 193933 (17114) | markasaso12 |
» | Kako ste zadovoljni z a1 kombo paketom (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 17330 (12975) | GucciSLO |
» | Amis televizija (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 17814 (8991) | Bakunin |
» | Telemach kabelski internetOddelek: Omrežja in internet | 9322 (8027) | BorutK-73 |