» »

WD TV Live HUB

WD TV Live HUB

1
2
»

Tomo333 ::

Zadevo sem rešil.

Nobene nastavitve niso pomagale. Na koncu sem HUB previsno odprl (na youtubu so navodila), vzel disk ven, ga priključil preko sata-usb adapterja na računalnik. Disk ima 2 particiji, skrito 1GB in vidno 999GB. Prvo-1GB sem formatiral in sedaj dela OK, oz. se nalaga cca 1 minuto iz hladnega stanja, sicer 2 sekundi.

Problem je očitno nastal, ko sem na začetku uporabe tekom (nadležnega) kompiliranja napravo "na grobo" izključil iz napajanja in so na skriti particiji ostale neke datoteke ...

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomo333 ()

McCapi ::

Zdravo!

Zanima me če zadeva predvaja dvd filme z meniji? lahko izbiraš preko DVD menija podnapise in scene?
hvala

TOP ::

Mene pa zanima zakaj nekaterih videospotov mi noče predvajat iz Youtube,napiše da ni narejeno za TV povezavo,nekaj takega.

PARTyZAN ::

Uploader ima opcijo, da prikaz ni mogoč na TV in podobnih napravah. Mimo tega greš na žalost lahko samo z modificiranim firmwareom.

Fun fact: Te zadeve so sposobne predvajat tudi HD resolucije z YouTuba, navaden WDTV Live je to na začetku imel vključeno v uradnem firmwareu.

TOP ::

Pa še nekaj sem opazu v omrežju mam sliko predvajalnika in ko kliknem nanjo se mi odpre okno od interneta in me upraša geslo.Kaj kdo ve kakšno je geslo.

PARTyZAN ::

prestica ::

Živijo!
Na forumu sem sicer odprla čisto svojo temo kar se nakupa nove televizije in pa hišnega kina tiče, a ni bilo odziva.
Na tem področju sem laik. Najprej sem želela kupiti od istega proizvajalca lcd + hišni kino in to bi bilo to. Potem sem dobila info, da bi bilo mogoče dobro kupiti tale WD TV ... Kokr sem brala kritike se sliši fino fajn. Imela bi samo nekaj vprašanj: kako gre to povezovanje na internet? Če imam doma brezžični internet + prenosnik, kaj moram naredit, da lahko TV uporabim namesto monitorja in gledam youtube posnetke, razne filme direkt z neta, ... Verjetno kak kabelj? A si jaz to preveč na easy predstavljam? Ali povežeš prenosnik na to mašino, to mašino na TV? Torej bi lahko dala tudi npr. DVD v prenosnik in tako gledala film na tv-ju?
Potem pa rabim še zvok. Imela bi 2.1 sistem, ker nimam kablov speljanih po celi dnevni sobi. Z brskanjem po netu in raznih spletnih trgovinah sem našla le sisteme, ki imajo tudi player zraven. Ampak zvočniki verjetno rabijo neko svojo mašino, da delujejo.
Nič več mi ni jasno. Skratka, čist sem ''zasmetila'' tole temo, tako da me načeloma lahko tudi brišete.
Sam probat ni greh! : )

lp

PARTyZAN ::

Za predvajanje vsebin direktno iz prenosnika ne rabiš WDTVja ali podobnih naprav. Rabiš samo kabel za video izhod, ki ga ima tvoj prenosnik (ponavadi DVI, HDMI) in uporabljaš TV kot dodaten zaslon. WDTV se priklopi na mrežo preko UTP kabla ali brezžično, če dokupiš še Wireless USB dongle. Priporoča se ožičena varianta zaradi hitrosti prenosov.

YouTube (samo v standarni kvaliteti) deluje brez problemov če ima WDTV dostop do interneta.

DVD, ki je v tvojem prenosniku ali kjerkoli drugje ne bo delal, ker zadeva nima podpore za DVD format. Lahko pa daš katerokoli drugo video datoteko ali kar celo mapo v skupno rabo in jih potem gledaš na WDTVju.

Če ne boš imela dodatnih zvočnikov gre zvok kar preko HDMI priključka na TV, drugače pa ima zadeva še optiko in analogne priključke, če boš imela ločeno komponento.

prestica ::

Hvala, zdaj mi je malce bolj jasno. Torej je ta WDTV mišljen kot en velik zunanji disk, ki podpira večino formatov? Če filme vlečeš z neta in prenosnik priklopiš direkt na tv, potem načeloma ne potrebuješ WDTV-ja? Edino, če filmov ne brišeš in bi jih želel imeti nekje shranjene?
Ali ima ta mašina še kakšno drugo funkcijo, ki meni ni znana?

TOP ::

Će imaš priklopljen prenosnik na TV potle ne rabiš nobenega HD predvajalnika.

prestica ::

Hvala!
Imam še eno čist žensko, kurje vprašanje: V teh časih je skoraj v vsakem domu prenosnik. Ni mi jasno zakaj bi imel npr. ta konkretni wdtv, če lahko z enim samim kablom povežeš tv z rač. in se tako znebiš enega vmesnega člena. Tako pa moraš film zloadat na rač., tega prenest na wdtv in šele potem gledat na tv-ju.

PARTyZAN ::

Ja, lahko ga uporabljaš za shrambo stvari, ki jih gledaš ... ampak glavna prednost te naprave je, da lahko predvaja datoteke, ki so v skupni rabi na računalniški mreži. (Network shares).

Primer tega bi bil, da bi si z interneta pretočila (legalno seveda ;)), video vsebino na računalnik, mapa kamor si to vsebino shranila pa je v skupni rabi. Tako zdaj lahko na WDTVju, ki je priklopljen na mrežo to datoteko predvajaš na TVju brez, da bi morala vsebino kopirat na kakšen USB ključek/brez, da da bi priklapljala laptop na TV. (Ja, ni ti treba kopirat tega na WDTVjev interen disk).

In pa seveda še bonbončki kot so YouTube, internetni radio in podobni. Vse je v udobju. Res je, da se vse to da rešit z računalnikom, ampak mahanje z miško po računalniku ni enako kot daljinec v sedežni.

prestica ::

Aha! To pa že spremeni zadevo. : )
Kok pa je to kaj zakomplicirana zadeva za poštrumfat? Je uporabnicam prijazna? : )

Ko sem brskala po netu sem naletela še na eno mašino in sicer boxee box. V raznih člankih so jo predstavili kot nekaj najboljšega.
Je primerljivo z wdtv?

TOP ::

Tisto je pa že mali PC,saj tudi stane kar precej več.Največja njegova prednost je,da lahko prosto brskaš po netu kot z PC,slaba stran ni možno ugraditi HDD.Ima še eno dobro stran,če se lahko tako reče daljinec ma z ene strani samo smerniške tipke,ko pa ga obrneš pa na hrbtni strani pa tipkovnico,so pa tipke primerno majhne.Moj nasvet vzemi WD jaz sem ga lih pred enim dobrim tednom in je super zadeva in zelo enostaven,tudi za ženske.Lahko se še pogleda kakšen Extremer tud zelo hvalijo.

polde66 ::

Boxee Box temelji predvsem na dostopnosti in uporabnosti videovsebin. Videovsebine na zahtevo pa so pri nas še nedostopne in s tem seveda tudi neuporabne. Torej ti od multimedijskega predvajalnika ostane samo groba uporaba deljenih datotek iz računalnika, vgrajenega diska ali pa priklopljenega diska na npr. USB vtiču. Večina multimedijskih aparatov ima možnost predvajanja dvd-jev (lahko je priklopljen preko usb, lahko pa preprosto dvd enoto deliš preko računalnika.
Multimedijskih predvajalnikov je zadnje čase veliko. Prednosti vgrajenega disk? Po moji oceni nobene, če si preprost uporabnik, če ti na njem ne teče torrent, če nima možnosti snemanja oddaj(predhodno seveda mora imeti dvb-t tuner)Je pa drag v štartu.) za tvojo izbiro Prestica je bolje kupiti navaden WD-TV live. Tudi Patriot Box Office ni slaba izbira za ceno tm nekje okoli 70 eur. Vendar pa nima radijskih postaj.
Čaka se novi Extreamer Prodigy, ki bo veliko tek uporabnih elementov že vseboval, imel pa bo tudi nanovejšo tehnologijo (USB3, HDMI 1,4), podporo spletnim vsebinam, DVB-T...
Obstajajo pa še druge alternative. Mene osebno zadovolji: dostopnost datotek preko računalnika žično ali brezžično, dostopnost do videovsebin (ko bodo) internetni radio, predvajanje dvd-jevmožnost priklopa zunanjega diska, ni pa pogoj možnost vgradnje internega diska.
Za vse te zadeve sem si omislil en LG BD670 3D Bluray player. Prednosti: gledanje dvd ploščkov je užitek, podpora 3D če bom slučajno kdaj poreboval, predvajalnik navadnih Bluray ploščkov, vgrajen WIFI modul, iz USB bere vse tako ntfs kot fat. Všeč mi je kako dostop do deljenih datotek iz računalnika ( zelo preprost uporabniški vmesnik)Videovsebine: youtube, Picassa, Netflix NetTV in ostalo ko bo će bo, internetni radio je pa fenomenaln (dobim vse lokalne postaje) Šteje pa tudi usklajenost z mojim LG TV-jem in uporabljam samo en daljinec. Cena 138 EUR preko Amazon.de, dobavljiv v 3 dneh.
Ne me razumeti narobe, zadeve ne hvalim ampak samo odpiram tretjo ali drugo možnost kjer se zadeve odvijajo enako kot z multimedijskimi aparati.

Skratka izbira enega multimedijskega aparata v tej poplavi aparatov za enega laika je štala, za enega manj laika pa še bolj. Kaj in kako se boš odločila je tvoja izbira. Poslušati kaj je nekomu dobro pa spet ni pogoj, da bo tebi ustrezalo. Upam da sem kaj pripomogel k iskanju ustreznega aparata:)
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

prestica ::

Polde, hvala za mnenje. Si mi dal spet mislit. : )
Jaz bi samo rada imela nov TV (ogledan LG 42LW550 ALI 4500 model) in pa hišni kino z dobrim zvokom (2.1 sistem). In zdaj tavam v poplavi ponudbe.
Do pred enega dneva sploh nisem vedela, da je možno neko napravo povezat z mrežo, tako da so vse stvari, ki jih imaš na prenosniku dosegljive tudi tam. Višek tehnologije za moje pojme. : )
Ker imam željo osvojit kako se z neta (torrent) vlečejo dol filmi, me zanima kakšno vlogo v tem smislu igra multimedijski predvajalnik?
Če kupim enega od teh multimedijskih predvajalnikov, kam naj se obrnem za zvočnike?

Constantine ::

Sam imam hub že več kot pol leta in je res fajn zadeva. Mejhna, ima vgrajen disk in prek wifi povezan. Res je počasna povezava ampak to mene ne moti, ker dam prenašat že iz službe in ko pridm domov me film že čaka na disku. Zadeva je bila zame vsekakor vredna nakupa in je za casual userja čisto ok. Nisem hotel kablovja vlečt čez celo stanovanje pa da mi disk štrli posebi na omari. Dela pa vse. Do sedaj še ni bilo zadeve ki je ne bi pognal ali da bi se obesil. Pa z vsakim upgradom je več stvari na voljo za streamat. Je pa na trgu velik tega ratal in je samo od posameznika odvisno kaj bo vzel oz. kaj mu je všeč ker vse dela bp.

polde66 ::

Zvočniki so lahko tudi računalniški. Pred parimi dnevi sem recimo kupil za povezavo med LCD projektorjem in multimedijskim predvajalnik tele zvočnike:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Zvočniki stanejo 23 evre in od sebe dajo veliko, V drugi sobi imam tele:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... Tile pa sekajo.
Pri prvih potrebuješ tole: http://www.mimovrste.com/artikel/172004...
ali pa: http://www.amazon.com/dp/B0002GUBIS/ref...
Oboje lahko kupiš v Big benu (kable mislim).
Za malo denarja veliko muzike.
Kupuješ 3d televizor????
potem pa ne odlašaj z nabavo 3D Bluray predvajalnika. Ubiješ 3 muhe na mah. Imaš TV, ki ti podpira 3D predvajanje, imaš ploščkosuk, ki ti predvaja 3d filme in imaš multimedijski predvajalnik. Nimaš pa vgrajenega diska. In tega ne boš pogrešala verjemi mi. Zakaj? tazo, ker boš vse predvajala iz računalnika ali zunanjega diska. Odloči se za LG BD670, pa ne boš zgrešila.
V osnovi pa sta oba TV-ja ki ju imaš v izbiri že toliko tehnično dovršena, da obadva podpirata branje vsega iz USB vtičnic, le da nimata mrežne povezave in LG nima podpore za DTS zvok.
Na tvojem mestu bi se odločil za omenjeni Bluray predvajalnik namesto NMT-ja.
Sam sem zadevo sprobal (LG TV, LG BD670 in Genius SP-HF 500A zato vem o čem govorim.) edino namesto teh bi na tvojem mestu uporabil 1800A.
Doma imam 3 multimedijske predvajalnike in sicer 2x Egreat R1B in 1x patriot Box Office. Imel sem še en Extreamer in 1 Egreat M31C.

Kaj moraš vedeti o torrentih? Najboljše je za dolvlečenje uporaba hišnega računalnika. Zakaj, preoprosto veliko zadev je ali zipanih ali v drugem formatu in se je s tem še malce potrebno poigrat, poiskat recimo usklajene podnapise...
in to vse počneš na računalniku.
Določene mape pa imaš sherane. Do njih dostopaš z multimedijskega aparata direkt. Če pa imaš vgrajen disk v NMT pa je treba te zadeve še naložit gor. Se pravi izklopiš predvajalnik, vse žice in priklope odneseš do kompjutra naložiš (pretok je počasen, sploh 100 GB podatkov) izklopipš in odneseš nazaj k TV-ju pogledaš in nato zadeva postane neuporabna oz nezanimiva. Zato je sheranje brez vgrajenega diska za laike boljše.
Tole je le moje mnenje.
polde

prestica ::

Ta 3D TV mi je predlagal nekdo , kot dober nakup. A pa je to sploh aktualno oziroma uporabno ta trenutek? Ali se to smatra kot nakup za ''bližnjo'' prihodnost, ko, bo če bo, veliko filmov v 3D sistemu? Bi potem raje vzela en navaden led lcd, ki bi bil ali cenejši ali pa toliko boljši od 3D za isti denar.
Sicer je to čisto off glede na odprto temo, ampak bom vseeno hvaležna za odgovor. : )

TOP ::

Danes sem probal na WD HUB priklopit tipkovnico in zadeva deluje.Je zelo odzivna pri tipkanju in brskanju.

polde66 ::

Za debato in vprašanja o nabavi TV-ja pa se rajši obrni sem:
Plazma ali LCD televizor?
polde

TOP ::

Jaz poskušam uspostavit sharing,da bi lahk filme gledal direkt preko mreže iz PC in mi nikakor ne uspe.Ime PC vidi sam ko dam sharing napiše,da ne najde nič ali nekaj takega.Prosim za pomoč

prestica ::

Jaz še vedno nisem opravila nakupa. Zanima me le še to: odločam se med tv live in tv live hub. Če bi kupila cenejšega (torej tv live, ki nima trdega diska), a to pomeni, da moram imeti računalnik vedno prižgan, ko želim gledat film? Če pa bi kupila huba, se pa vse stvari, ki jih shranim na mrežo, avtomatsko shranijo tudi na predvajalnik in mi ni treba prižigat računalnika?
Če imam doma v hiši brezžični internet ali vseeno potrebujem usb (http://www.mimovrste.com/artikel/250003..., da se stvari prenašajo med računalnikom in predvajalnikom?

lp

PARTyZAN ::

Hub ne prenaša vsebine z mreže na disk avtomatsko, sama boš morala kopirat. Ampak ja, za gledanje videov v skupni rabi mora biti gostiteljski PC prižgan.

Navadna Live verzija postane identična Hubu, če nanj priklopiš zunanji USB disk. Za wireless potrebuješ USB adapter, ja. Ampak pozor: hitrost pri brezžičnem G standardu včasih ne zadostuje niti za ogled 720p filmov, pa tudi vsi razširitveni ključki niso podprti.

prestica ::

Evo mene - spet! Sem kupila wd tv live hub. Zdaj pa bi rada ''naredila'' mrežo, da bi lahko filme prenesla (brez posrednika, ki trenutno zunanji disk) na WD. Računalnik se mi je namreč zelo hitro napolnil in je treba nekaj narest. Da se mi filmi ne nabiralo na compu, bi jih imela na wd napravi.
Imam telemachov brezžični internet. Ali vseeno potrebujem nek adapter za wd? Če bom imela ta adapter, oz. z wd-jem vzpostavljeno internetno povezavo ali bo mogoče filme, slike, ... brezžično prenašat iz enega na drugega? Ali lahko mogoče comp s kakim kablom povežem z wd napravo in tako prenesem filme?

Hvala za pomoč!

Constantine ::

Živjo,
po dolgem času se oglašam, ker sem na hub priklopil ojačevalec od Sonya STR-DH820, torej ojačevalec podpira vse možne signale, prek optike in HMDIja. Problem nastane ko pošljem preko ojačevalca Bluray rip in ne dobim prostorskega zvoka. Ali mi hub ne podpira zapisa ali kaj ne znam nestavit, sem probal oboje, prek optike in hdmija in v vsakem primeru moram preklopit na 2 kanalni zvok, da slišim vse potrebno. Ima kdo podobno težavo?

Stenmark77 ::

Pozdravljeni

sem se prijavil, ker je tema relativno sveza in sem tudi sam nabavil Live HUB.

Ce se navezem na pomisleke nekaterih torej deluje relativno dobro! odzivno, tiho (kar večino skrbi) in predvaja tako rekoč vse!

Minus je npr. glasba ker recimo ne mores ustvariti playlist-ov, lahko pa ustvaris novo datoteko in notri nameces tisto kar zelis.

HDMI povezava na TV oz. ce imate moznost v ojacevalec je odlicna (izguba kvalitete v sliki in zvoku minimalna). Z dobrim ojacevalcem je razlika proti predvajanju filmov iz PCja (tudi na TV preko ojacevalca) 100:1.

1)
DL (torrentov) direktno na HUB in gledanje iz HUB-a na TVju ali na PCju deluje.
2)
Deluje kot disk povezan v mrežo.

S točko 1) in 2) pa tudi pomisleki...

A)
v enem topicu sem zasledil sledeča:
''...Sem imel WD TV Live HUB in sem ga ravno zaradi tega vrnil ... maksimalna hitrost kopiranja na HUB je bila (seveda v gigabitnem omrežju): 12MB/s - to je teoretični maksimum 100Mb mreže ne pa 1Gb ... '' Tudi jaz opažam da imam hitrost kopirajna datotek na HUB relativno nizka in se ubadam s tem ali je vrašanje Comp ali Ruter ker HUB ima deklaracijo 1Gb, jaz pa ne dosegam niti 100Mb.
Ali bi bilo na Ruterju odpreti kakšen PORT za hitrejše delovanje? ima kdo kakšno idejo?? PC sicer ni najmljaši ampak če mrežna podpira 100Mb bi pricakoval da bo prenos vsaj tu nekje ne pa na 30% tega...

B)
DL (torrentov) - Klient(Azureus, Bitorent) kot programcek na PCju DL-a torrent direktno na HUB... Smisel DLja pa bi bil, da deluje DL oz. tudi UL tudi kadar je PC ugasnjen.
Torej po domače povedano na PCju urediš DL torrenta, pokažeš pot na HUB potem pa lepo vse skupaj ugasnes ter pustis da ruter in Hub opravita svoje. Kako do tega je moje glavno vprasanje?!

LPS

Stenmark77 ::

Constantine

Hdmi huba povezi v HDMI Sony-a (glej da na Input!)npr pod DVD ipd... IN HDMI out potem naprej v TV; tak da sliko imas!

Na HUBu pa moras nastavit Audio output (poizkusi na SPDIF (optika) output) oz. pod nastavitev HDMIja AV+VIDEO) options in odkljukaj ACC support (mislim da je nekaj takega - ta prva zadeva po vrsti) ostalo audio kodiranje pa pusti obkljukano (kot npr. DTS itd...).

Obstaja moznost da moras tudi za vhod HDMI (na ojacevalcu) v nastavitvah nastaviti za HDMI (na avdio + video oz. video only ce zvok vlečeš na optiko; ponavdi je osnovna nastavitev HDMI - video only).

Na ymahi je potem se DVD input mode (AUTO/analog/DTS) tako da poglej se to da nimas slucajno na analogno.

Tak bi moral porihtat zadevo!

kamuee ::

TOP je izjavil:

Mene pa zanima zakaj nekaterih videospotov mi noče predvajat iz Youtube,napiše da ni narejeno za TV povezavo,nekaj takega.


Seveda predvaja, predvaja tudi blue ray filme na tak način ko dvd iz menija.

Constantine je izjavil:

Živjo,
po dolgem času se oglašam, ker sem na hub priklopil ojačevalec od Sonya STR-DH820, torej ojačevalec podpira vse možne signale, prek optike in HMDIja. Problem nastane ko pošljem preko ojačevalca Bluray rip in ne dobim prostorskega zvoka. Ali mi hub ne podpira zapisa ali kaj ne znam nestavit, sem probal oboje, prek optike in hdmija in v vsakem primeru moram preklopit na 2 kanalni zvok, da slišim vse potrebno. Ima kdo podobno težavo?


Na audio nastavitvah na WD TV Live HUB-u nastaviš na ustrezni zvok. Če imaš priklopljeno preko optike pol moraš izbrati tudi na WD audio nastavitvah na optični audio izho. Mal poglej ktere so vse nastavitve.
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kamuee ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wd TV Live (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Zvok in slika
1173209451 (52914) scipascapa
»

Multimedijski predvajalnik - hitrost prenosa na priključene USB naprave

Oddelek: Kaj kupiti
5880 (755) ropo009
»

Xtreamer ali kaj drugega?

Oddelek: Zvok in slika
4119399 (18558) Han
»

WD TV - dostop do diska priklopljenega nanj

Oddelek: Zvok in slika
91694 (1509) gil111
»

MKV player s torrent odjemalcem

Oddelek: Zvok in slika
132029 (1730) gregyk

Več podobnih tem