» »

Kdo bo koga - Dell 2209WA+Nvidia 8600M GT vs. me

Kdo bo koga - Dell 2209WA+Nvidia 8600M GT vs. me

DonMatejo ::

Pozdravljeni!

V nadaljevanju sledi zgodba in potem vprašanje, ali še komu pade kaj na pamet, da poiskusim.

Kupil sm 22'' zaslon Del 2209WA, od prej pa si lastim prenosnik 15.6'' Acer (Core2Duo, 2GB RAM, NVidia GeForce 8600M GT), Windows 7 64bit.
Dell ima vhode VGA in DVI, NVidia pa izhode VGA in HDMI. Željeno stanje: povezava računalnik - hdmi - dvi - zaslon, saj se s tem izognem analognemu signalu. A tu se misterij stoletja šele prične.

0. VGA-VGA deluje, vendar slika migeta (svetujejo naj priklopim z vklučeno baterijo (HP težave)).
1. Kupim kabel HDMI in pretvornik hdmi -> dvi. Priklopim in monitor gre v sleep mode, slike ni ne glede na to, kako močno telovadim po menijih. Naložim tudi najnovejše driverje za grafikuljo.
2. Kabel hdmi preverim na povezavi drug računalnik in druga televizija, deluje perfect.
3. kabel hdmi in konektor preverim pri povezavi drug računalnik in drug zaslon, perfect.
S tem sem eliminiral sum na kabel in konektor.

4. Pridobim (zahvala trgovini MeLOM, so šli zelo na roko) pretvornik hdmi -> dvi (2x 9pin, ne 24 v kosu kot navadno, ampak ona, ATI varianta). Preizkusim vse mogoče pozicije in na laptop->dell ne deluje.
5. Preizkusim laptop hdmi na drug zaslon in guess what, zadeva ne deluje kljub temu, da sem mesec, dva nazaj ad-hoc povezal televizijo preko hdmi vmesnika.
6. Preizkusim laptop hdmi in televizijo hdmi - zadeva ne deluje.
To daje misliti, da je zanič hdmi izhod iz grafe (serija 8600 ima kar nekaj "serijskih" napak 1 teden izven garancije (moj je star že slaba 3 leta). Okej, ker ima dell na dvi še nekaj bombončkov (dodatne funkcije aka sharpness), se odločim za naslednjo varianto.

7. preizkusim povezavo laptop - vga - pretvornik vga -> dvi - dell dvi, zadeva pade v sleep mode. Naj na tem mestu povem, da dell pravilno zazna, da je kabel priklopljen na delujoč računalnik, ker če se računalnik ugasne (ali izključi kabel), pravilno izpiše napako DVI cable not found.
8. Največji bombonček - drug računalnik dvi - dvi dell... ne me basat, zadeva pade v sleep mode. Sploh ga ni mogoče furat na DVI priključek.

9. Povežem VGA - VGA, pravilno priključim in voila, slika ne migeta več. Happy me, ampak unhappy me.

Epilog:

a) Trenutni zaključki so, da na laptopu ne deluje HDMI izhod (cena popravila bi bila verjetno ulala, razen če bi dobil rabljeno isto delujočo karto in bi jo zamenjal, kar me pa ne mika ravno).
b) Monitor se sploh ne pobere iz sleep moda, ko je priključen na dvi vhod.

Vprašanje za vas, kaj storiti (vem, da imam lahko povezano prek vga-vga, ampak nekoč bom takoalitako menjal leptop in bi rad imel tudi DVI možnost)??? Ali je še kaj, kar nisem poizkusil?

Vsi odgovori so dobrodošli, misterij pa ima še toliko ovite meglice, da bi lahko uspela tudi kakšna zanimiva fotografija ;)

Hvala vsem, ki ste prebrali to krajšo prozo, in vsem, ki se boste opogumili podati mnenje, da vam nato povem, da sem to že preizkusil. :D

S spoštovanjem,
Matej M.

BALAST ::

0. VGA-VGA deluje, vendar slika migeta

enako je bilo z mojim HP prenosnikom, vendar ko sem kupil HDMI-DVI (cenen iz mimovrste) je delalo odlično, razen ko je padel v sleep mode in ga nisi moral priklicat drugače, kot da si kliknil gumbek sleep v Windows meniju in ga ponovno zbudil. Mislim pa da je težava ta da monitor ni podpiral HDCP. Zdaj imam pa monitor s tem in tudi HDMI vhodom in uporabljam samo čistokrven HDMI kabel pa deluje tako kot mora.

Pa tvoj monitor ima podporo za HDCP ampak ima veliko uporabnikov razne težave...

DonMatejo ::

kje klikneš gumbek sleep?

BALAST ::

Start-zaustavitev sistema-spanje

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962585271 (24600) Dominator
»

DVI D (dual) to vga adapter

152423 (1353) meganboj
»

Kako peljati sliko iz prenosnika na externi zaslon

8778 (722) T-Majo
»

Priklop PC na LCD tv