» »

sestava baze spletne trgovine

sestava baze spletne trgovine

cobrica ::

Imam predmet na faksu Zbirka podatkovnih baz kjer se seveda učimo dela z bazami in za seminarsko potrebujemo napisati neko sestavo baze.
Torej potreboval bi 10 entitet za izdelavo spletne trgovine. Sam sem jih predvidel nekaj,vendar še zdaleč ni dovolj, zato bi prosil tiste ki imajo iskušnje z trgovinami da še kakšno dodajo. Morajo pa seveda biti logične entitete ne kar nekaj v tri dni ...

Mojih 5:

Uporabnik
Artikel
Artikel_kategorija
Racun
Statistika_nakupov

Gandalfar ::

pojdi na mimovrste ali pa amazon in pojdi skozi celoten proces nakupa (oz. pridi do racuna), vmes si pa delaj screenshote. Nato pa poglej, ce lahko _vse_ informacije na zaslonu zapises z entitetami, ki jih imas predvidene.

Ce ne .. jih dodaj in iteriraj. zagotov jih bo vec kot 10

No prav bom sel cez proces pa bom videl kako bo...

AndyS ::

No na mv jih je 100+ :D

Ales ::

Ma ja, enostavno potegni dol eno od open source spletnih trgovin in poglej sql od njihove baze... ;((

Sedaj imam nekako tako:
Uporabnik
Produkt
Kategorija
Nakup
Komentar
Ocena
Dobavitelj
Nacin_placila

Še 2 mi mankata,se vam zdijo te smiselne? Drugače sem pa šel skozi procese in od drugih sem tudi source baze gledal ampak majo večina tabel za brezveze kar..

Gandalfar ::

Produkt lahko vedno razdelas npr. Povezana tabela proizvajlcev npr.
Kaj pa tabela popustov/ugodnosti?
Affiliate?

Točno popust bi lahko bilo tudi ja, še kakšna ideja?

techfreak :) ::

od drugih sem tudi source baze gledal ampak majo večina tabel za brezveze kar..

Zakaj bi imeli tabele za brezveze? Vsaka tabela ima ponavadi namen in je koristna.

Nesmiselno je da imajo tabelo category in potem category_describe in podobne zadeve,to je totalno nesmiselno :)

AndrejS ::

Nesmiselno je da imajo tabelo category in potem category_describe

Kupci lahko tudi opisujejo izdeleke... potem pa to več ni brezveze

KaRkY ::

Opis je verjetno v drugi tabeli zaradi hitrosti, saj je nalaganje brez dolgih besedil hitrejše in v večini primerov ne rabiš opisa.

@cobrica mogoče še košarica.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

Kaj imaš pa v tabeli Nakup? Tam lahko imaš podatke o določenem nakupu, kupljene artikle pa v posebni tabeli.

košarica = nakup v tem primeru bom imel id artikla in te zadeve kaj sem pač kupil..

metalc ::

Nisem ravno expert za spletne trgovine, ampak si upam reči, da ti manjka še tabela za seje.

Če po povem po "kmečko", v tipični spletni trgovini skačeš med več skriptami (datoteke .php, .aspx ipd.), npr. login/registracija, sprehod po oddelkih, ogled košarice, izbira dostave, plačilo,.... in da te skripte vejo, "čigave" so, prek strežnika komunicirajo s cookiji, kjer se nahaja neki sistemsko generiran sessionID (če se še prav spomnim, imaš v PHP funkcijo sessionstart(), ki jo daš na začetek skript in sama poskrbi za piškote). Skratka, v tabelo za sejo moraš dati vsaj uporabnikov ID, ID njegove košarice, opcijsko tudi čas zadnje uporabe (smiselno je namreč, da seja po nekem času neaktivnosti zastari in se jo označi za brisanje)...

Točno ja hvala metalc,tole bo tudi prav prišlo :)

Torej izbral sem naslednje:
Uporabnik
Produkt
Kategorija
Nakup
Dobavitelj
Komentar
Zaloga
Nacin_placila
Nacin_dostave
Kosarica

Teh 10 entitet je zdaj okej,mi je tudi profesor rekel da so vredu,zdaj se pa pojavi problem pri entitetnem diagramu, nevem kam bi dal Nacin_placila,Nacin_dostave ter Kosarica,zna kdo pomagat?
Trenutno mam povezano tako:
Produkt ima Kategorija,Zaloga,Nakup(Uporabnik),Komentar,Dobavitelj.. Uporabnik spada pod nakup.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cobrica ()

Nacin_placila, Nacin_dostave ter Kosarica spada pod Nakup.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametno nakupovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5412715 (10414) HappyPills
»

Jacob direkt izkusnje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6312174 (8038) kobal4
»

MojaČokolada.si - mnenja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
6211880 (8416) Tilen
»

OSCommerce nastavitve (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

62453037 (20188) Skarabej
»

Naročilo

91243 (904) inbox

Več podobnih tem