Forum » Pomoč in nasveti » Cvileči disk
Cvileči disk
hominis ::
Imam disk WD 40GB 7200rpm star 4 mesece in je kar naenkrat ob vklopu masine zacel spuscat cvilec zvok visoke frekvence. Zvok ne prihaja, ko se kaj bere ali pise nanj, ampak vedno ko se vrti. Imam vklopljeno opcijo S.M.A.R.T, tko da bi moglo prej al slej javit kake tezave ... naj disk se naprej uporabljam, ali si naredim backup pa na servis ?
ali3n ::
Tudi moj Maxtor 40GB 7200 RPM spušča "zvok podoben letalskim motorjem"... pomoje zato, ker se tako hitro vrti. Drugače pa dela brez napak.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
hominis ::
hmmm ampak moj WD je bil ob nakupu neslisen, sedaj pa preglasi tri zelo glasne ventilatorje ....
ali3n ::
...ob nakupu še ni bil "utečen"
sej pri meni je enako - tud moj je bil tišji od optične miši,... zdaj pa ni več. Tud mene zanima zakaj je tko...
sej pri meni je enako - tud moj je bil tišji od optične miši,... zdaj pa ni več. Tud mene zanima zakaj je tko...
- "Rozi vidm." "S psom!"
cekr ::
Če disk spušča glasove zaradi vrtenja, je lahko kakšna napaka na plošči(lahko poškodba, malo valovito,...), lahko pa je napaka v ležaju. Če imaš zadevo še v garancji, ga nesi nazaj, da ga popravijo oz. zamenjajo. Danes je tako, da se večjih napak ne popravlja. Varijanata je samo zamenjava. Če ti plošča v disku opleta, se bo le ta prej ali slej dotaknila bralno/pisalne glave. Takrat pa bo po njem. Naredi si dvojnik podatkov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9503 (6458) | dela |
» | Kateri trdi disk? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 10668 (7853) | Keyser Soze |
» | Piskajoč diskOddelek: Pomoč in nasveti | 774 (666) | ali3n |
» | Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 11552 (7180) | ChiefThunder |
» | IBMov diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2348 (1693) | Andor |