» »

digitalni sprejemnik Si-digi DT-12 SD

digitalni sprejemnik Si-digi DT-12 SD

anika87 ::

Ojla!
Če ima kdo omenjeni digitalni sprejemnik, prosim za pomoč oz. odgovore.

1. Kako naj spremenim zaporedno številko programa. Ko sem iskala programe, mi je vse vrglo pod neke številke čez 800 in še to ne v zaporedju po eno številko. Probala sem urejat na vse mogoče načine (brala v navodilih, ampak opis je bolj splošen), urejat se da vse od imena programa dalje, le to, da spremenim zaporedno številko ne morem nikjer najti.

2. Kako naj naštimam snemanje po timerju. Snemam na USB ključek, direktno snemanje gre, da pa naštimam po času, pa ne gre. Sem šla na urejevalnik snemanja (opis v navodilih je spet bolj skop), ampak ne zgodi se nič, tudi ko sem probala pritisnit vsak gumb na daljincu... :S

Hvala!
LP

slatibar ::

1.Pri nastavljanju kanalov izbriši vse predhodhodno nastavljene
kanale ki so bili izbrani pri avtomatskem izbiranju.
Nato izberi ročno nastavljanje kanalov ker avtomatsko ne
deluje zmeraj najbolje.
Prvo preglej vse kanale (CH) pri VHF področju od 5 do 12 in
pri UHF področju od 21 do 69 ter pri tem opazuj intenzivnost
in kvaliteto signala.
Nato za vsak kanal ki ima dovolj kvaliteten signal izberi
funkcijo -ISKANJE-.
Po iskanju kanalov izključi funkcijo -LCN- in nato pojdi na
-SEZNAM TV KANALOV- kjer razvrstiš kanale po lastnem vrstnem redu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slatibar ()

Redkvica ::

K tč. 1: Ni ti treba še enkrat izvajati iskanja. Mi smo ta vikend to reč nameščali pri tašči in sem se tudi jaz ene pol ure zafrkavala, da sem ugotovila. Ampak se da:) V navodilih tega ne piše (vsaj jaz nisem našla), a po spominu, takole približno, ti bom poskusila razložiti: ko si v seznamu programov, imaš na voljo pet barvnih 'ekranskih tipk'. Ena od njih je za pomikanje ali nekaj podobnega. Ne vem, kaj točno gor piše, je pa oranžne barve na ekranu, kar naj bi ustrezalo rumeni tipki na daljincu.

Finta je v tem, da če izbereš en konkreten program za urejanje, da te narisane ekranske tipke več ne vidiš. Se pravi, da je pomembno, da si na seznamu programov, nimaš pa izbranega nobenega programa!

No, ko tipko vidiš, se potem hitro znajdeš. S puščicami se pozicioniraš na ime programa, ki ga želiš premakniti, pritisneš tisto rumeno tipko na daljincu, da dobi ime programa ob strani narisane puščice za premikanje in potem s puščicami na daljincu premakneš program na željeno mesto. Da potem tam tudi obstane, je meni se zdi potrebno še enkrat stisniti rumeno tipko. To ponavljaš, dokler ne postaviš programov v primeren vrstni red.

Upam, da sem napisala točno, ker sem pisala po spominu.

Za tč. 2 pa ne vem, ker še nismo imeli časa preizkusiti.

anika87 ::

REdkvica, a si tudi pretipkala zaporedno številko? Jaz sem namreč te programe že pomikala gor in dol, ne spomnim se točno al sem delala to kar ti opisuješ, bom šla malo kasneje probat... Drugač pa bi jaz rada vtipkala npr. SLO1 na št. 01 in ne na 874 - govorim na pamet, tako da lahko pritisnem št 1 na daljincu od digija in me vrže na slo1.
Hvala za odgovor, bom šla probat!
LP

Redkvica ::

Ne, nisem pretipkala zaporedne številke. Ko ti uspe program SLO 1 na seznamu premakniti na prvo mesto, se mu sama dodeli številka 1.

anika87 ::

Sem naredila točno tako kot si rekla, sicer pa sem to isto že naredila, kot sem že napisala, samo se nisem mogla spomnit al je to blo to, ker sem potem še enkrat zbrisala vse in na novo naštimala avtomatsko in pustila. Ampak ja, tako sem že enkrat naredila in sem danes spet naštimala vse tako, je res da je vse po vrsti tako kot hočem, ampak še vedno pa so zaporedne številke teh programov od 800 pa še neki do 800 pa še neki (malo več ;))... tako da, po vrsti grejo, kot hočem, nimajo pa zaporedne številke od 1 do 15 npr., tako da ne morem pritisnit na daljincu 1, da bi me vrglo na slo1.
Ok, bomo že, saj je pa po vrsti in se znajdemo tudi s pu ščicami.
Mogoče pa probam še ročno iskanje in naštimam, ko se mi bo luštalo...:)

Slatibar - si mi izbrisal odgovor k drugi točki??? Sem si zdej vzela čas, da malo bolj preberem, pa ni več... Pa je blo zjutraj še gor...
A ni bil tisto odgotov?

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: anika87 ()

Redkvica ::

Jaz sem prej bolj slabo napisala (se pozna, da pišem po spominu, pa še v soboto sem nastavljala dva različna tipa dbv-t jev in sem si bolj slabo zapomnila kaj sem na kakšnem počela).

Kar sem prej pozabila: nekje v navodilih sem našla tudi postopek, kako spremeniš način številčenja kanalov. Poišči malo in boš gotovo našla v navodilih. Postopek ni zahteven, samo nekaj je treba v meniju poklikati, pa ti jih oštevilči po vrsti od ena do n (mislim, da so možni štirje načini številčenja). In če si jih prej postavila v pravi vrstni red, pa da ti uspe še to številčenje, bi ti pa res moralo na enki odpreti SLO1 itd.

Alexius Heristalski ::

Izključi LCN.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

slatibar ::

Tisto je bila samo povezava na drugi forum
http://dvb-t.apek.si/forum?read&5,5553

Montiral se na vikendu, ker me ni gori, tudi snemanja nisem probal.
Glej, glej

Razvrščanje kanalov od številka 1 naprej:http://www.sas.si/eu/index.php?option=c...

Digitalni pretvornik Si-Digi DT-12 SD ima po tovarniških nastavitvah vključeno funkcijo LCN (Logical Channel Name). Po avtomatskem iskanju, se programi razvrstijo po logičnem imenu kanala in ne od številke 0001 naprej (pogosto se razvrstijo od številke 800 naprej). Uporabniki pa želijo imeti razvrščene programe od številke 0001 naprej. Pritisnite tipko MENU, na zaslonu se prikaže menu pretvornika. Pritisnite smerno tipko dol in izberite funkcijo NAMESTITEV, v oknu desno spodaj boste videli nastavitev funkcije LCN. S smernimi tipkami se postavite na funkcijo LCN in pritisnite tipko OK. Na zaslonu se prikaže LCN Vključeno. S smerno tipko levo ali desno izberite funkcijo IZKLJUČENO. Pritisnite tipko EXIT za izhod iz menuja. Programi se razvrstijo od številke 0001 naprej.

Opomba: programi so že shranjeni v spominu, ponovno iskanje programov ni potrebno!

Veliko uspeha ti želim!

anika87 ::

Danes dopoldan uspelo! Izklopila LCN in to je to!
Hvala vsem! :)

kupid ::

Mene zanima zakaj mi na avtomatskem iskanju najde samo slovenske programe,ostalih pa nič?
Nekaj sem iskal ročno,pa tudi ni bilo uspeha!
Prosim za pomoč!

Alexius Heristalski ::

Nimaš signala tujih tv.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

kupid ::

In kaj naj naredim?

Kupim drugo anteno?

Izi ::

kupid je izjavil:

Kupim drugo anteno?

Raje dodatno anteno za tuje programe.
Tuji programi pridejo iz drugega oddajnika kot naši in rabiš verjetno dodatno anteno, ki bo usmerjena proti tujemu oddajniku.
Najprej pa se moraš prepričati, če na tvoje območje sploh nese kakšen tuj oddajnik.
Razlika med analognim in digitalnim signalom je tudi v tem, da si pri analognem lahko lovil slab signal in potem gledal slabo malo šumečo sliko, pri digitalnem pa to ni mogoče, slika je vedno popolna, če pa je signal preslab pa ne vidiš ničesar.

pol3ni ::

Si bom sposodil kar to temo.Zanima me kako je s predvajanjem dvd,dvdrip,divx filmov preko tega sprejemnika.Oče bi rad da mu posnamem filme na usb.Sem poskušal pa ne gre.Alo bo potrebna pretvorba v kakšen drug format in kateri.
Hvala

anika87 ::

predvaja dvr format, to kar posname, oz. če maš divx ali dvd moraš pretvorit.

pol3ni ::

Ali mi lahko še poveš s katerim programom gre najhitreje.

anika87 ::

Nisem še pretvarjala, sem iskala programe, ampak ker sem nasplošno v pomanjkanju časa (majhen otrok, pa še en na poti :)), še nisem pretvorila ničesar... Če boš ti pred mano, pa ti meni javi, kater program si naložil.

pol3ni ::

Ja sem iskal ampak stric google ne najde nič na vprašanje how to convert dvd to dvr.Mogoče bo nama še kdo kaj pomagal.Če pa kaj izvem se pa sigurno oglasim.
LP

najkec ::

@anika87

odg. na 2 tocko. Ko pritisnes tipko rec, in zacne snemati jo pritisni se enkrat in tam ti pise kok casa naj snema.
Upam da misliva isto.

lp

anika87 ::

Najkec hvala za odgovor, tudi ta informacija mi je dobrodošla, nisem vedla tega, mi bo prišlo prav. Nisem pa ravno tega mela v mislih, sicer pa zdej že znam, to kar sem spraševala. Grem na timer in namesto bujenja naštimam snemanje. To sem mela v mislih, da recimo naštimam, da se samo začne snemat, ko mene ni poleg.

Hvala in lp!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Usb port na lcd tv lg (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
392103251 (43695) kitka77
»

Težje se je odločiti kot kupiti - nakup novega lcd tv

Oddelek: Zvok in slika
204881 (4402) BlaY0
»

Vrstni red programov na TV

Oddelek: Zvok in slika
2213751 (13310) harvey
»

chiliGreen MR1210 (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7712873 (7088) bizi72
»

Težava po nadgradnji LCD TV Philips

Oddelek: Zvok in slika
173716 (3253) TheHijacker

Več podobnih tem