Forum » Pomoč in nasveti » Boot brez floppya
Boot brez floppya
hojnikb ::
Sicer tole ni ravno problem ampak vseen..
Opazo sn da, če izklopim floppy pogon v biosu (ker fizičnega tak nimam ), mi rabi Win7 vsaj ene 10sekund dlje da se zažene.Še predn se zloada bootscreen, neki cajta čaka in potem začne loadat.Če pa mam floppy vkloplen (pa čeprav ga dejansko nimam), pa nč ne čaka in gre direkt na bootanje.
No če mam vkloplen floppy, pa včas freezne pr bootu (kar je logičn, glede na to da nimam fizično floppya)
No zanimam me kak bi lahko Windowse prepričo, da ne skenirajo za floppyem pred bootom...
Opazo sn da, če izklopim floppy pogon v biosu (ker fizičnega tak nimam ), mi rabi Win7 vsaj ene 10sekund dlje da se zažene.Še predn se zloada bootscreen, neki cajta čaka in potem začne loadat.Če pa mam floppy vkloplen (pa čeprav ga dejansko nimam), pa nč ne čaka in gre direkt na bootanje.
No če mam vkloplen floppy, pa včas freezne pr bootu (kar je logičn, glede na to da nimam fizično floppya)
No zanimam me kak bi lahko Windowse prepričo, da ne skenirajo za floppyem pred bootom...
#brezpodpisa
Sem že, nima vpliva.
Res pa je da je ziher problem v Win, ker kak live linux gre takoj na boot, ne čaka na floppy.
Res pa je da je ziher problem v Win, ker kak live linux gre takoj na boot, ne čaka na floppy.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Spajky ::
Nekje v Biosu je nastavitev za odkljukat stran (check FD at boot) ... ali nekaj tacga ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
miranpozar ::
Nekater plate pa imajo tudi možnost, da dizejblaš "onboard floppy controller". Mogoče je tudi to za poskusit.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/
Hmm sn pogledu, pa se ne da disablat floppy cotrollerja, sam floppy pogon.
Sam pomoje je fora v Win, ker z Linuxom nč ne čaka, gre direkt na boot.
Sam pomoje je fora v Win, ker z Linuxom nč ne čaka, gre direkt na boot.
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako skrajšati čas nalaganja biosaOddelek: Pomoč in nasveti | 1202 (1018) | StratOS |
» | Problem z WIN 7Oddelek: Operacijski sistemi | 1495 (1357) | fosil |
» | Bios ne zazna dvd-rwOddelek: Strojna oprema | 3930 (3638) | moat |
» | M$ windows 95Oddelek: Operacijski sistemi | 1818 (1184) | christooss |
» | bootableOddelek: Pomoč in nasveti | 1199 (1044) | Jolando |