» »

Laptop nikakor ne zazna printerja v Wifi omrežju

Laptop nikakor ne zazna printerja v Wifi omrežju

b3rni ::

Pozdravljeni.
Nedavno sem kupil večfunkcijski printer-napravo HP Officejet Pro 8500A Plus, kateri ima tudi wifi. Ker imam doma brezžični ruter, sem ga po navodilih povezal v moje brezžično omrežje (s setupom na printerju). Povezava je bila uspešno vzpostavljena, kar mi je tudi napisalo. Prav tako mi je printer dodelil Naslov IP (192.168.1.8), naslov gostitelja in seveda ustrezno ime omrežja, na katerega se je povezal.
Problem pa se pojavi na mojem prenosniku, ki mi omenjenega printerja v omrežju ne najde. Ko mi ponudi setup, da vpišem številko IP printerja, mi te številke, ki mi jo je pokazal printer, nikakor ne najde oz. ne zazna, čeprav sta oba dva zagotovo povezana v isto omrežje. Poleg originalnega setupa sem poskusil printer dodati tudi ročno, pa povezava z njim prav tako ni vzpostavljena. Pogledal sem že nešteto forumov, vendar so vsi tam predstavljeni načini pri meni neuporabni. Prav tako sem pregledal nastavitve samega ruterja in tudi ustrezajo nastavitvam, ki bi morale delovati po priporočilih strani HP.
Uporabljam Windows 7 Ultimate 64bit. In printer je popolnoma nov model in je jasno, da je kompatibilen s tem sistemom.

Kupil sem ga ravno zaradi tega razloga, da ne bo odvečnih kablov, vendar sem pri instalaciji popolnoma obupal in sem nad printerjem razočaran.

Če se je kdorkoli kdaj spopadal s kakšnim podobnim problemom, lepo lepo prosim za pomoč.

Lp

forplan ::

Jaz imam sicer printer hp 6500, ki ima prav tako wifi, namestil pa sem ga samo tako, da sem na printerju vklopil wifi in sicer tako da zdaj gori modra lučka(ne vem kako ima tvoj) In nato sem na prenosnik inštaliral driverje z spleta in stvar dela. V brezžično omrežje pa sem ga priključil tako, da imam na ruterju nastavljeno samodejne ip in tako je printer se vključil.

lp
da se strinjam

b3rni ::

Na mojem printerju moraš (da lahko vklopiš wifi) iti skozi privzeti setup, ki ti dodeli IP, katerega potem v setupu za pc vpišeš in stvar bi naj delala. Na žalost ne. Na ruterju pa sem gledal primary ip, ki je določen tako kot mora bit.

Tomas 33 ::

A pingaš ga lahko?
Preveri na ruterju, če imaš kakšno mac filtracijo ter, če se je priter skonektal na ruter.

Moj OJ 6500 A plus deluje BP.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568396 (5225) c23po
»

[Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

61983210 (14971) brez-imenko
»

Linksys WRT160NL (strani: 1 2 )

7222291 (9259) betko007
»

Kako dati tiskalnik v skupno rabo preko routerja.Router Asus rt n16 + tiskalnik Canon (strani: 1 2 3 )

11019786 (18358) novuporabnik
»

? printanje in wireless povezava

263345 (2970) Mati

Več podobnih tem