Forum » Programska oprema » linux zazanavnje gibanja/nadzor
linux zazanavnje gibanja/nadzor
Frgazor ::
Živ,
Na ubuntuju 10.10 se trudim, da bi vzpostavil enostaven sistem za nadzor z odsluženo web kamero. Na windowsih nisem imel nobenih težav, na ubuntuju pa. Kamera dela normalno v skypu in v cheesu, v motionu in zoneminderju pa je več ali manj mrtva. Zdaj imam gor motion, pa izpisuje nekaj v stilu "unable to open video device", vsake toliko pa se vendarle pojavi pokvečena slika v zeleno-roza barvi. Se komu sanja kaj mi je storiti? Pogooglal sem že vse živo, pa nič pametnega ne ugotovim.
LP
Na ubuntuju 10.10 se trudim, da bi vzpostavil enostaven sistem za nadzor z odsluženo web kamero. Na windowsih nisem imel nobenih težav, na ubuntuju pa. Kamera dela normalno v skypu in v cheesu, v motionu in zoneminderju pa je več ali manj mrtva. Zdaj imam gor motion, pa izpisuje nekaj v stilu "unable to open video device", vsake toliko pa se vendarle pojavi pokvečena slika v zeleno-roza barvi. Se komu sanja kaj mi je storiti? Pogooglal sem že vse živo, pa nič pametnega ne ugotovim.
LP
Beezgetz ::
kjah, ravno nimam odgovora,
bi pa izpostavil vprasanje video nadzora.
Ce to imas na svojem kompu, in recimo nadzorujes kaj se dogaja pred hiso,
je to se nekako ok.
Problematicno je vprasanje (zoneminder),
ce bi ti recimo iz sluzbe rad pogledal kaj se dogaja pred hiso,
in bi se moral povezat s hisnim racunalnikom.
Tu je mogoce vprasljiva varnost prenasanja videa.
Mogoce bi rabil ugasnit skype in cheese, da sprostis napravo,
mogoce je v resoluciji problem (jaz sem imel recimo s tem problem, in ko sem zmanjsal je delalo).
Sicer pa probaj se na ubuntu forumu vprasat, slovenska ubuntu skupnost je kar mocna.
bi pa izpostavil vprasanje video nadzora.
Ce to imas na svojem kompu, in recimo nadzorujes kaj se dogaja pred hiso,
je to se nekako ok.
Problematicno je vprasanje (zoneminder),
ce bi ti recimo iz sluzbe rad pogledal kaj se dogaja pred hiso,
in bi se moral povezat s hisnim racunalnikom.
Tu je mogoce vprasljiva varnost prenasanja videa.
Mogoce bi rabil ugasnit skype in cheese, da sprostis napravo,
mogoce je v resoluciji problem (jaz sem imel recimo s tem problem, in ko sem zmanjsal je delalo).
Sicer pa probaj se na ubuntu forumu vprasat, slovenska ubuntu skupnost je kar mocna.
GNU/Linux,
ker si raje lastim svobodni OS,
kot da ukradem tistega ki ni vreden svojega denarja.
ker si raje lastim svobodni OS,
kot da ukradem tistega ki ni vreden svojega denarja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 334223 (4303) | BCSman |
» | Program snemanje za IP kamero - nadzor ! Pomoč nujnoOddelek: Zvok in slika | 4336 (3978) | pSP 3004 |
» | Vprašanja ob Debian inštalacijiOddelek: Operacijski sistemi | 1783 (1411) | Icematxyz |
» | Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Operacijski sistemi | 178836 (151483) | Icematxyz |
» | Videonadzor v hiši...Oddelek: Strojna oprema | 1647 (1362) | xCore |