» »

XBOX 360 - problem z sinhronizacijo controllerja z konzolo

XBOX 360 - problem z sinhronizacijo controllerja z konzolo

mAXTER ::

Imam en problem in sicer mi odkar sem po nesreči stisnil gumb za sihronizacijo na wireless kontrolerju le tega in konzole noče več povezat.
Ko prižgem kontroler mi konstantno utripajo vse štiri zelene lučke naenkrat.
Ko stisnem gumbek za sihronizacijo na kontrolerju ter nato na konzoli, se takoj prepoznata, vendar mi nato še naprej vse štiri lučke hkrati utripajo na kontrolerju in ga očitno ne zazna (morala bi se vklopiti samo zgornja leva lučka).

Poskusil sem že z zamenjavo baterij vendar brez uspeha. Ima kdo kakšne izkušnje z tem oz. ve za kak dober nasvet kaj narediti?

mAXTER ::

Že rešil :)

Mavrik ::

Kaj pa je bil problem?
The truth is rarely pure and never simple.

mAXTER ::

V bistvu sem najprej mislil da se noče sihronizirat s konzolo, vendar se konec koncev je saj se krogca nista vrtela ampak sta pričela utripati kot da je kontroler našlo. Pol sem mislil da so baterije krive zato sem še te menjal in še kar brez uspeha - vse štiri lučke so še kr simultano utripale na kontrolerju.

Nato sem vse skupaj ugasnil, pustil na miru nekaj časa ter poskusil ponovno (tokrat priključeno na tv) in je delalo. Po moje je bila napaka v tem da konzola ni zaznala povezave s tv-jem in je pač kontroler zaradi tega opozarjal na napako. Vendar je malo hecno to, da ko se je napaka pojavila - ponesreči stisnjen gumb za sihronizacijo na kontrolerju, je bila konzola povezana s tv-jem in vse, pa vseeno ni hotelo delovati - lučke so še kr utripale, kontroler ni deloval.

Nekje sem tudi zasledil da včasih noče sihronizirat zaradi motenj ki jih povzroča tv ali razne druge naprave, mogoče je bilo to krivo...v glavnem zdej deluje :)

mAXTER ::

Spet imam probleme s to frdamano Xbox krtinjo, vsak dan nekaj novega :S.

Danes sem nabavil HDMI kabel ker mi je AV konektor šel k vragu (se je zlomil).
Ko sem priklopil konzolo na nov kabel ter prižgal je vse lepo delovalo, vendar sem kakšni 2 minuti nekaj šaril po dashboardu nakar je konzola zmrznila (slika se ni premaknila, neodziven sistem). Ko sem konzolo izklopil ter ponovno vklopil ni bilo več signala na tv-u, po parih sekundah pa začnejo utripati vse štiri rdeče lučke. Po nekaj googlanja sem zasledil da naj bi bila to napaka za nepravilno priklopljen AV kabel, vendar glede na to da je sedaj priklopljen HDMI in je celo prej deloval nekako ne razumem tega najbolje.
Je možno da je s konzolo kaj drugega narobe...ali naj poskusim še s kakšnim drugim HDMI kablom....ali je kriva kakšna druga stvar...

Če ima kdo kakšne izkušnje s tem se priporočam - spet :)

techfreak :) ::

AV konektor na Xboxu ali na televiziji? Ker ce je na Xboxu, potem je mozno, da imas kaksen kratek stik na konektorju.

Izklopi HDMI in vklopi konzolo ter porocaj, ce ti lucke se vseeno utripajo.

mAXTER ::

Eh se opravičujem, ni šel AV konektor (oz. vsaj upam da ne) na konzoli, ampak mi je šel tisti priključek na AV kablu - izgleda da je bil enkrat na silo in hitro ven potegnjen in je potrgalo stike. Tako da sedaj drugega kot HDMI kabla za povezavo nimam.
Se pa po malo raziskovanja bolj sedaj bojim zarad tistga freezanja konzole po 2eh-3eh minutah. Ker naj bi to bili zgodnji znaki RROD-a vendar meni ne utripajo 3 ampak vse štiri lučke...

techfreak :) ::

Katera verzija Xboxa? Mogoce si takrat, ko si na silo potegnil ven kabel, poskodoval tudi AV konektor na Xboxu. Se imas garancijo?

mAXTER ::

Ne, konzola je Falcon izdelave, torej zadnja pred Jasperjem. V glavnem se spet moram opravičit, ker sem po ponovnem detajlnem pregledu ugotovil da je v bistvu RROD s tremi lučkami, ker sije rdeča barva zraven sem prehitro zaključil da utripajo vse štiri.
Tako da en nasvet vsem, da ga boste vsaj vi upoštevali če ga že jst nisem. Ne kupovat pred-Jasper verzije Xbox 360, sploh pa ne za 140 eur :(((
V glavnem grem zdej razstavljat zadevo...pa probat rešit kar se da.

Ve mogoče kdo za koga ki poceni popravlja te stvari ali pa vsaj za kak dober tutorial na netu???

techfreak :) ::

mAXTER ::

Eh, sem po pogovoru z serviserjem že rahlo obupal nad vsem. Pravi da je po njegovih izkušnjah večino konzol pred Jasper verzijo RROD-al po popravilu nazaj nekje po 2eh mesecih....tako da je edina pot nova konzola. J.... ti Microsoft pa njegovo kitajsko narejeno sranje :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[XBOX 360] Nasveti (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Konzole
988199273 (76446) radovednik
»

[XBOX 360] RRoD (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
729305 (7598) #000000
»

XboX 360 Premium ali XboxX 360 Elite? (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
627905 (6385) Dr_Andy
»

Xbox 360 premium nasveti (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
777316 (5018) brecoboy

Vse o Xbox 360 (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Konzole
1943116343 (57853) Mavrik

Več podobnih tem