» »

Socialna podpora in smrt - država bo zahtevala denar nazaj

Socialna podpora in smrt - država bo zahtevala denar nazaj

Temo vidijo: vsi
««
11 / 21
»»

Mr.B ::

Poglejmo statistični izračun povprečne plače v Sloveniji, pa boste nekaj zanimivega. Začnite kar splačami managerjev, pa delite to s povprečno neto plačo v sloveniji. Pa to poglejte koliko % popravi povprečje. Ampak v interesu države je taka statistika...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Ramon dekers ::

Mr.B je izjavil:

Poglejmo statistični izračun povprečne plače v Sloveniji, pa boste nekaj zanimivega. Začnite kar splačami managerjev, pa delite to s povprečno neto plačo v sloveniji. Pa to poglejte koliko % popravi povprečje. Ampak v interesu države je taka statistika...



saj to stalno govorim!:)plača realna je manjša okoli, 500 (tisti izven ljubljane manj)

Mr.B ::

Vzamemo sledeči izračun. Če imajo v javni/državnem itd sektorju, torej sektor ki ga gospodarsvo napaja, povprečno neto plačo 800EUR, sedaj e tega človeka postaviš na cesto, se računica ne izide. Namreč , računati moramo koliko dobi nadomestila na zavodu, in koliko je EUR, je razlika Bruto/Neto. Tu je sedaj postal problem, saj če takega človeka ne odpustijo, generira promet torej davke iz svoje plače, drugače pa bo nadomestilo služilo zgolj za preživetje...
Po drugi strani imamo recimo primer , ki je bil včeraj na Tedniku, ko mamco država terja za socialno pomoč. Seveda ti LibrTarci ali SI. Izraz Levice, smatrajo marš delat, hm, samo da bo 50 let stara mamca lahko delal , moraš poštimati zdravstvo, ta pa je v Slovenji v zelo slabem stanju, torej če ne generiraš zdravih delavcev, le teh ne moreš imeti v aktivni populaciji, torej ne morejo delati do 65leta, razen če verjameš, da boš živelj dlje.

Tretji namig, je novi zakon, ki bo obremenil najnižje plače ? Le zakaj, če pa je povprečna plača tako visoka ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

MadMicka ::

Povprečna plača je povprečna plača. Statistični podatek. Tako, kot je statistični podatek, da cca. 65% zasluži manj od povprečne plače, cca. 25% pa več. Kar je konec koncev razumljivo, saj je plača navzdol omejena, navzgor pa ni.

Dej Mr.B, teli tvoji namigi, enostavno nismo vsi, vsaj jaz ne, zadost pametni, da bi sledil tvojim namigom. O katerem točno novem zakonu govoriš, ki bo obremenil najnižje plače? A lahko poveš ime zakona oz. predloga in številko uradnega lista, v katerem je bil objavljen?

Pyr0Beast ::

Tako, kot je statistični podatek, da cca. 65% zasluži manj od povprečne plače, cca. 25% pa več

10% jih ima pa povprečno plačo ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

TESKAn ::

Ironično, da na ta račun trpi družba, in ne odgovorni...

Ker se odgovornih ne kaznuje, pač pa jih na vsakih volitvah znova volimo v parlament.

Prikrito jamraš o tem, da ti država krade za socialo, ki si je kriva sama! Naj raje prodajo hišo ali najdejo drugo službo! Se motim?

Motiš se. Mene sociala ne moti. Moti me, ko jo dobi nekdo, ki bi lahko poskrbel sam zase.

No, prav! Se strinjam, izobrazba=znanje šteje! Šteje toliko, da si g. direktore lahko izplača 500+ eurov dnevno (konkretno imaš tu primer SCT-ja), medtem ko proletariat dela za 600+ eurov mesečno? Ne vidim problema, dokler situacija štima kot pravi Pyr0! Kapitalizem pač, right?

Pustimo Zidarja, ki je pač ekstremen primer ne bom rekel kakšnega osebka. Šef gorenja recimo dobi na mesec 10x povprečno plačo v podjetju. IMO to ni sporno.

Me pa presneto zanima kaj tako hudičevo težaškega počne direktor, da si zasluži 10-50x ali še višjo plačo, kot njegov zaposljeni! Odgovornost? Prav, pa naj potem še dejansko odgovarja... Poznaš kakšnega direktorja, ki danes odgovarja? V krizi pa naj dokapitalizira država (=proletariat)? ;(( Resno ti še precej sfali do The Big Picture, če ne vidiš problema v tem!

Jap, odgovornost. In to, da če je treba, bo v službi do sedmih zvečer. Pa čez vikend. Pa ko bo tuj partner jamral, se bo moral odpeljat do njega in ga prepričat, da ni panike. Ali pa it okrog pol sveta, da zdila boljšo ceno od dobavitelja. Pa še kaj. Delavcu pa razen osem ur na dan med tednom ni treba drugega. Državne dokapitalizacije in nekaznovanje direktorjev je pa povsem svoj problem.

Kaj bi ti "izobraženi" "menedgerji" počeli brez delovne sile pa je spet drugo vprašanje! "Uprava, ki odgovarja za delovanje podjetja" naj odgovarja še za "nedelovanje podjetja"! Će vprašaš mene gre logika v obe smeri, prav tako kot lahko trdiš, da direktor "rihta" posle in zagotavlja delo za 7700 zaposljeni, lahko trdiš, da v končni fazi teh 7700 zaposljenih ustvarja dobiček, ne direktor! Brez njih ne gre (še)! Uspešen menedger pa lahko ta dobišek poveča ali pa... Kaj si kdo zasluži in koliko pa naj presodi kdo drug!

Kaj bi počeli? Firmo bi preselili v Bosno in jo peljali naprej. In 7700 zaposlenih opravlja delo, za katero so plačani. In če direktor ne bi skrbel za posle, bi lahko ti delavci še tako pridno in kvalitetno delali, več kot polnega skladišča končnih izdelkov ne bi pridelali. Dobiček je pa na koncu tisto, kar ti od prodanih izdelkov ostane, ko odšteješ material, plačo za delavca, amortizacijo strojev, pa še kaj verjetno.



Za razliko od tebe meni ni bila všeč do sedaj nobena vlada , vključno z trenutno.

In kaj narediš glede tega? Greš vsaj na volitve, narišeš en X čez vse in oddaš neveljavno glasovnico?

Ja seveda, se strinjam vendar ob pogoju da bodo tudi odgovarjali za svoje delo ( veš na zahodu če dirketor zajebe neko firmo, ne bo nikoli več direktor nobene druge firme, V sloveniji pa pač eno firmo zajebeš , za nagrado te pošljejo v drugo , kjer se lahko spet "učiš")

Ziher, da je tako na zahodu? Tam predvsem ne zaj***** bivših družbenih firm, tako da so razlogi za propad bolj objektivni, kot pri nas. In dvomim, da bi se kaka družba izogibala direktorja, ki je uspešno vodil firmo, ta je pa potem propadla zaradi dvakrat cenejše kitajske konkurence.

Zanimive so predvsem točke od 7 naprej, 8 je šele zanimiva točka ...

Nikjer ne piše, da se mu pomoč ne odobri. Piše:
- če ima prosilec nepremičnino, se mora CSD odločit, ali mu bodo prepovedali jo prodat/podarit/dat pod hipoteko
- če se odločijo, da ja, morajo to zapisat v odločbo
- na podlagi te odločbe (v primeru, da sprejmeš socialno pomoč) se v zemljiško knjigo vpiše, da se nepremičnine ne sme prodat/podarit/dat pod hipoteko.

Niti besede o tem, da se ne da pomoči.

Predivevajamo da je tako: torej zaznamba na nepremičnino če si v zadnjih 3 letih 2 leti prejemal DSP ( to da si lahko delal po pogodbi za določen v trajanju recimo 9 mesecev v času teh 3 let očitno ne igra nobene vloge). Tle noter jst kar vidim ciljno skupino: starejši od 50 let , ki so do sedaj nekja mukoma ustvarili( prišli do neke nepremičnine), sedaj pa je podjetje v katerm so delali šlo "cegrund"

Kaj pa skupina nad 50 let, ki so do sedaj mukoma nekaj prihranili (recimo, da so vse življenje najemniki), sedaj pa je podjetje šlo "cegrund"? Sej imajo 100 jurjev na računu, kaj jim bo socialna pomoč...

Ah ja TESKAN kje pa so direktorji pa uprave takih firm iz takšnih zgodb ?

Ne vem. Veš ti?

Torej kaj sedaj : ali ti ukinejo SDP po 9 mesecih prejemanja ali že po prvem mesecu, če bi recimo zavrnil neko delo ?

Kako ni jasno? Če si v zadnjih 12 mescih prejemal pomoč vsaj 9 mescev, _moraš_ sprejet vsako delo. Edino pravilno. In tudi v tem členu nič ne piše, kakšne so sankcije, če zavrneš delo.

Mislim tudi, da je izterjava v tem primeru kazniva, ker gre za zavajanje. Pravno ne zdrži, politično mogoče.

Kakšna izterjava? Koga bodo terjali?

Upam da vsi veste, kaj pomeni prepoved odtujitve. Da je zajebancije konec. Sicer je nujno, da stranka da sogasje k obremenitvi. (soglasje, da ji dajo štrik okol vrata).

Ja, konec zajebancije. Ne moreš več bajte prepisat na sina, avto na hčerko, da se izogneš. Me zanima, kaj si mislite o SIB banki, kjer je bil problem to, da so mogli hipoteko vpisat kreditojemalci in so se tako lahko zaj******* naprej...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Pšenični ::

"Kaj pa skupina nad 50 let, ki so do sedaj mukoma nekaj prihranili (recimo, da so vse življenje najemniki), sedaj pa je podjetje šlo "cegrund"? Sej imajo 100 jurjev na računu, kaj jim bo socialna pomoč..."

Tole že nakladaš. V Mariboru se ta tvoja ciljna skupina pretepa za pakete pomoči v hrani.

lexios ::

Ironično, da na ta račun trpi družba, in ne odgovorni...

Ker se odgovornih ne kaznuje, pač pa jih na vsakih volitvah znova volimo v parlament.


Ne, ker smo postali apatična družba potrošnikov brez odgovornosti in vrednot! Kar smo, to volimo! Izbire ravno nimaš, ay? ..."apatija" na eni, "huliganstvo" na drugi strani!


Prikrito jamraš o tem, da ti država krade za socialo, ki si je kriva sama! Naj raje prodajo hišo ali najdejo drugo službo! Se motim?

Motiš se. Mene sociala ne moti. Moti me, ko jo dobi nekdo, ki bi lahko poskrbel sam zase.


Mene tudi, pa še koga... Moti me tudi, da skoraj "brezplačno" (subvencionirano) hrano dobi nekdo s 3000+ euri neto plače, ki lahko poskrbi zase in svoj šparovček! A to kdo je sposoben poskrbeti zase in kdo ne je povsem drugo vprašanje, ki naj se tako tudi rešuje! Lahko pa vsem ukinemo "brezplačna kosila"?

Še enkrat... Kolikšen delež prebivalstva (in kolikšen delež socialnih prejemnikov) predstavljajo lastniki nepremičnin, ki prejemajo socialno pomoč?

In kdo so ti ljudje (delavci na minimalcu?, visokoizobraženi delavci?, politiki?, upokojenci?, študenti?, javna uprava?, realni sektor?, tajkuni?, vdove?, 20-letniki?, 35-letniki?, 50-letniki?, 60-letniki?, 70-letniki?, Ljubljančani?, Prekmurci?....)? Pol se lahko vsaj dalje debatira o problemih, vzrokih in rešitvah!

No, prav! Se strinjam, izobrazba=znanje šteje! Šteje toliko, da si g. direktore lahko izplača 500+ eurov dnevno (konkretno imaš tu primer SCT-ja), medtem ko proletariat dela za 600+ eurov mesečno? Ne vidim problema, dokler situacija štima kot pravi Pyr0! Kapitalizem pač, right?

Pustimo Zidarja, ki je pač ekstremen primer ne bom rekel kakšnega osebka.


Takih ekstremnih primerov imaš pri nas še kr nekaj... Logično tudi, da so "nedotakljivi", molzne krave ne daš mesarju!

Jap, odgovornost. In to, da če je treba, bo v službi do sedmih zvečer. Pa čez vikend. Pa ko bo tuj partner jamral, se bo moral odpeljat do njega in ga prepričat, da ni panike. Ali pa it okrog pol sveta, da zdila boljšo ceno od dobavitelja. Pa še kaj. Delavcu pa razen osem ur na dan med tednom ni treba drugega.


Ok! Agreed...

Državne dokapitalizacije in nekaznovanje direktorjev je pa povsem svoj problem.


Ja, problem državnega lastništva... In ne! Velja isti princip, razlika je le ta, da je marsikatero privat podjetje dejansko šlo v stečaj! Dokapitalizacije, razne mahinacije pri vodenju podjetja, nekorektne, napačne odločitve, združevanja, prevzemi,(ne)plačilna disciplina itd. to je tudi odgovornost in delo direktorja! Če je direktor v času rasti podjetja lahko "odgovoren" in ima plačo 500+ eurov dnevno, so be it! Pričakujem, da je toliko odgovoren tudi, ko posla ni in če je potrebno zastavi svoj denar... Ne moj!

Z drugimi besedami, če bi Zidar imel plačo nižjo za 100k eurov letno, kar bi magari vlagal v podjetje ali nakazal na račun SCT, bi v krizi lahko črpal "skrite rezerve", če bi Hilda odgovorno vodila svoje posle pa bi delavci v Vegradu vsaj imeli plače do zadnjega... Odgovornost torej, za posle in delavce!? V državnih in v privat podjetjih! Razliko med uspešnimi menedgerji/direktorji in neuspešnimi pa je pokazala kriza! Zakaj že rabi direktor 10x višjo plačo, če je uspešen le takrat, ko bi uspevalo komurkoli na njegovem mestu?

In 7700 zaposlenih opravlja delo, za katero so plačani.


Marsikje niso...

Kjer so, pa je vprašanje, če so plačani za delo, ki ga opravljajo! Pomojem marsikje ne! Plačani so ca. minimalno kolikor so po zakonu pač lahko, to je vse! 650 eurov za 8 ur fizičnega dela, 2.5-3 eura/h za težko fizično, lahko celo nevarno ali zdravju škodljivo delo? Vsak študent (in celo klošar...) je plačan bolje! Vprašaj se zakaj...

Si mogoče v življenju poprijel kdaj za kramp ali lopato? Delal za tekočim trakom? Jst sem, med drugim, sem pa tudi urejal papirje v javni upravi (realnega sektorja) in ti lahko povem, da bi slednje lahko počel marsikdo do 70. leta! Prvega, kljub nizkim normam, pač ne! Fizično delo je v Sloveniji premalo cenjeno! Direktorje pa se povzdiguje v višave, pa marsikateri ne vodi podjetja nič bolje kot bi ga klošar z malce kmečke logike! Dobri menedgerji so v Sloveniji redkost! Dobri delavci tudi! Zapomni si to, ko boš mogoče kot obrtnik kdaj delal kje v tujini in bo tvoja plača tudi 3x višja... Sicer pa je tole že rahlo OFFTOPIC!

Kaj pa skupina nad 50 let, ki so do sedaj mukoma nekaj prihranili (recimo, da so vse življenje najemniki), sedaj pa je podjetje šlo "cegrund"? Sej imajo 100 jurjev na računu, kaj jim bo socialna pomoč...


Sj ma tud Zidar 100+ jurjev na računu, kaj bo SCT-ju državno "jamstvo"? :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

Pšenični ::

"Sj ma tud Zidar 100+ jurjev na računu, kaj bo SCT-ju državno "jamstvo"?"

Piše danes v Finavcah, da je z SCT jem konec. Nimajo več tud za položnice, kaj šele poplačilo izvajalcev. In sedaj bo država dala 850 milijonov evrov jamstev. takim podjetjem. Le SCT ju 350 milijonov.

No, sicer se verjetno Zidarju v primeru vnovčevanja garancij, ne bodo vsedli na hišo, ki jo stražijo Sintalovi varnostniki. Kakšnemu revčku ki bo prejel 2000 evrov socijalne pa gotovo.

Pač špara in zapleni se najlažje siromaku, ki se ne more branit. Na eni strani dobesedno razmetavanje denarja, na drugi striktno varčevanje.

Zgodovina sprememb…

lexios ::

No, sicer se verjetno Zidarju v primeru vnovčevanja garancij, ne bodo vsedli na hišo, ki jo stražijo Sintalovi varnostniki. Kakšnemu revčku ki bo prejel 2000 evrov socijalne pa gotovo.


Tole vidiš! Pa ljudem ne "kapne", najbrž je sicer bolje tako... Boj se hudiča, ko "kapne" vsem! A ko bi "kapnilo" vsaj vladi!

Pšenični ::

"Tole vidiš! Pa ljudem ne "kapne", najbrž je sicer bolje tako... Boj se hudiča, ko "kapne" vsem! A ko bi "kapnilo" vsaj vladi!"

Valjda jim ne kapne, ko je pa Janša za vse kriv.

TESKAn ::

Pšenični je izjavil:

"Kaj pa skupina nad 50 let, ki so do sedaj mukoma nekaj prihranili (recimo, da so vse življenje najemniki), sedaj pa je podjetje šlo "cegrund"? Sej imajo 100 jurjev na računu, kaj jim bo socialna pomoč..."

Tole že nakladaš. V Mariboru se ta tvoja ciljna skupina pretepa za pakete pomoči v hrani.


"že nakladanja" je kar nekaj v tej temi.

Ne, ker smo postali apatična družba potrošnikov brez odgovornosti in vrednot! Kar smo, to volimo! Izbire ravno nimaš, ay? ..."apatija" na eni, "huliganstvo" na drugi strani!

Imaš izbiro, greš tja in oddaš neveljavno glasovnico. Našim politikom ni problem razglašat zmago ob 5% volilni udeležbi, medtem ko jo bodo ob 60% udeležbi in 95% neveljavnih glasovnic malo težje.

Še enkrat... Kolikšen delež prebivalstva (in kolikšen delež socialnih prejemnikov) predstavljajo lastniki nepremičnin, ki prejemajo socialno pomoč?

To boš moral koga drugega vprašat, ker druge skrbi, da bo naenkrat ogromno ljudi moralo prepisat svoje hiše na državo.

Zakaj že rabi direktor 10x višjo plačo, če je uspešen le takrat, ko bi uspevalo komurkoli na njegovem mestu?

Če ne zna prit skozi krizo, naj propade. Samo kaj, ko imaš potem takoj na cesti sindikate, ki vpijejo "država pomagaj!!!"

Si mogoče v življenju poprijel kdaj za kramp ali lopato? Delal za tekočim trakom? Jst sem, med drugim, sem pa tudi urejal papirje v javni upravi (realnega sektorja) in ti lahko povem, da bi slednje lahko počel marsikdo do 70. leta! Prvega, kljub nizkim normam, pač ne! Fizično delo je v Sloveniji premalo cenjeno! Direktorje pa se povzdiguje v višave, pa marsikateri ne vodi podjetja nič bolje kot bi ga klošar z malce kmečke logike! Dobri menedgerji so v Sloveniji redkost! Dobri delavci tudi! Zapomni si to, ko boš mogoče kot obrtnik kdaj delal kje v tujini in bo tvoja plača tudi 3x višja... Sicer pa je tole že rahlo OFFTOPIC!

Sem vihtel kramp, lopato, zidarsko orodje. Sicer ne kot delo, ampak ko je bilo treba kaj doma naredit. Delal sem tudi za tekočim trakom (dva tedna prek študenta), takrat sem dobil motivacijo za učenje - da bom lahko delal kaj drugega, kot 8 ur ena in isto stvar. Predvsem pa, da bom imel še kak izziv in mi možgani ne bodo gnili za trakom. Kar se fizičnega dela tiče, dokler bodo lahko uvažali poceni južnjake in jih izkoriščali praktično kot sužnje je naivno pričakovat, da bo en fizikalc na gradbišču dobil 1000 € neto. In kar se direktorjev tiče, se strinjam, da imamo precej gnilobe v Sloveniji. Ni pa za pričakovat, da se bo stanje kaj izboljšalo, dokler se gleda nanje kot na zajedalce družbe. Povej mi, kateri sposoben menedžer bi prišel v Slovenijo, če je vse, kar lahko tu pričakuje, 10x povprečna plača, šimfanje ob vsaki priliki in ko podjetje postavi na noge in uspešno posluje, želi nagrado, pa ga takoj z vseh strani napadejo, da si ne zasluži. V tujini bi pa dobil 10x 10x naše povprečne plače in ko bi ob uspešnem poslovanju dobil nagrado, ga ne bi noben linčal. Kako naj potem v Sloveniji dobimo sposobne vodstvene kadre?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Pyr0Beast ::

In koliko je takih uspešnih menedžerjev ?

Če hoče nagrado ko podjetje pripelje iz dreka pa naj dobi grajo, ko ga v drek potisne. That simple. Vsi bi pa imeli vse pa nič dali.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Pšenični ::

"že nakladanja" je kar nekaj v tej temi.

Se strinjam.

"Povej mi, kateri sposoben menedžer bi prišel v Slovenijo, če je vse, kar lahko tu pričakuje, 10x povprečna plača, šimfanje ob vsaki priliki in ko podjetje postavi na noge in uspešno posluje, želi nagrado, pa ga takoj z vseh strani napadejo, da si ne zasluži. V tujini bi pa dobil 10x 10x naše povprečne plače in ko bi ob uspešnem poslovanju dobil nagrado, ga ne bi noben linčal. Kako naj potem v Sloveniji dobimo sposobne vodstvene kadre?"

Zdej če ne veš, kako se kadruje v Sloveniji, pol ti človek ne more pomagat.

V Sloveniji je dosti sposobnega kadra, dobro šolanega, ki nima zvez in poznanstev. Zato ne pridejo zraven. Sploh v državni upravi. Zdej kako to tebi pojasnit, to je pa že mal težji problem.

Poleg tega bi verjetno za 5x majnšo plačo natedili dvakrat več (kvalitativno).

Problem vodstvenega kadra v Sloveniji je, ker hoče prevelike plače, in ker hoče plače, ne glede na uspeh poslovanja firme.

Tle bi izpostavil Kramerja. Iz NLB. Dobiš milijon::Zakaj??

Pol je tle Merkur, IUV- v stečaju, LTH, MURA, Istrabenz, Petrol, SAVA-Kranj, Vegrad......itd....Bajno plačane uprave, sedanje, pretekle,.., efekt izostal...

Problem niso uspešni managerji, pri nas, problem so neuspešni. Ki za svoje početje ne odgovarjajo.

Če pogledam še Bohorič in Zidarja. Nekater letalske družbe v Britaniji, managerje pri 60ih avtomatsko upokojijo. Ni potrebno vprašati zakaj?

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers ::

"Poleg tega bi verjetno za 5x majnšo plačo natedili dvakrat več (kvalitativno)."
Tudi kvalitetno

lexios ::

To boš moral koga drugega vprašat, ker druge skrbi, da bo naenkrat ogromno ljudi moralo prepisat svoje hiše na državo.


Sprašujem za subjektivno mnenje... Veliko? Malo? Ogromno? Nič? Glede na sodelovanje in argumente v "debatnem krožku" tudi tebe nekaj "skrbi"... Mogoče, da ti ogromno ljudi na sociali (z lastno nepremičnino) odžira plačo?

Zakaj že rabi direktor 10x višjo plačo, če je uspešen le takrat, ko bi uspevalo komurkoli na njegovem mestu?


Če ne zna prit skozi krizo, naj propade.


Se strinjam... Nisi pa s tem odgovoru na vprašanje, zakaj ima torej desetkratni količnik plače! Spodnja logika pa tudi ne gre?

Če hoče nagrado ko podjetje pripelje iz dreka pa naj dobi grajo, ko ga v drek potisne. That simple. Vsi bi pa imeli vse pa nič dali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

Pšenični ::

"Poleg tega bi verjetno za 5x majnšo plačo natedili dvakrat več (kvalitativno)."
Tudi kvalitetno "

Tud tko ja.

poweroff ::

Pšenični je izjavil:

"Tole vidiš! Pa ljudem ne "kapne", najbrž je sicer bolje tako... Boj se hudiča, ko "kapne" vsem! A ko bi "kapnilo" vsaj vladi!"

Valjda jim ne kapne, ko je pa Janša za vse kriv.


Kolk je fino, če imamo notranjega sovražnika. Včasih so bili to geji, Strojani, pa Izbrisani, zdaj je pa Janša.
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

lexios ::


Kolk je fino, če imamo notranjega sovražnika. Včasih so bili to geji, Strojani, pa Izbrisani, zdaj je pa Janša.


To mora bit, drugač sistem ne "deluje"! V sosednji temi pravijo, da jim sicer ni zanimivo!:))

Pšenični ::

"To mora bit, drugač sistem ne "deluje"! V sosednji temi pravijo, da jim sicer ni zanimivo!"

Vprašanje je le, kaj bo, ko bodo revežem začeli množično "plombirat" nepremičnine-vzameno za socijalno pomoč, ki to ne bo več. Mogoče se bo folk le zbudu iz transa. Mogoče, bo takrat tud konec z kolumnami ala Vlado Miheljak (ki ga tud silhueta žleba spominja na J.J.), in se bo tud zanj uporabila "kakšna verzija tajnega sojenja". saj veste kako gre, kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade.

Zgodovina sprememb…

GregiB ::

Pšenični je izjavil:

Vprašanje je le, kaj bo, ko bodo revežem začeli množično "plombirat" nepremičnine


Ne vem, čemu strah... reveži nimajo nepremičnin... če jih imajo.... niso reveži.
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Pšenični ::

"Ne vem, čemu strah... reveži nimajo nepremičnin... če jih imajo.... niso reveži."

No sej si povedal bistvo, kako si nekateri predstavljate sedanji nižji sredni razred.

lexios ::

Slovenija naposlije 50 godina: ...cigani u šotorima, podnajemniki, lastniki vsaj desetih hiš/blokov in ene jahte, ter lastiki celih fevdov, emmm, regij! ;((:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

dukenukem ::

jao, jao kaj se dogaja v tej pokvarjeni državi ,potemtakem enemu umrejo starši ,kateri so dobivali pomoč in država postavi otroke na cesto in vzame stanovanje ,bolj delaš, bolj si nor,bolj kradeš, bolj si fajn, a to je geslo slovenije

_IKE_ ::

Pustimo Zidarja, ki je pač ekstremen primer ne bom rekel kakšnega osebka. Šef gorenja recimo dobi na mesec 10x povprečno plačo v podjetju. IMO to ni sporno


Tudi po moje ni, vendar bo odgovarjal za rezulate. Če bodo dobri ni blema evo neka smiselna nagrada,kaj pa ko bodo rezulati slabi? Kaj tedaj ? Ah ja mel smolo zaradi X razloga(ov) gremo naprej....

Jap, odgovornost. In to, da če je treba, bo v službi do sedmih zvečer. Pa čez vikend. Pa ko bo tuj partner jamral, se bo moral odpeljat do njega in ga prepričat, da ni panike. Ali pa it okrog pol sveta, da zdila boljšo ceno od dobavitelja. Pa še kaj. Delavcu pa razen osem ur na dan med tednom ni treba drugega. Državne dokapitalizacije in nekaznovanje direktorjev je pa povsem svoj problem


Ti tole resno, res zgleda da še nisi videl delovnega dne direktorja firme ki ima več kot 500 zaposlenih. Ah ja zakaj bomo potem dokapitalizirali državne "firme" , če pa so njihova vodstva tako uspešna in odogovorna ?


Ziher, da je tako na zahodu? Tam predvsem ne zaj***** bivših družbenih firm, tako da so razlogi za propad bolj objektivni, kot pri nas. In dvomim, da bi se kaka družba izogibala direktorja, ki je uspešno vodil firmo, ta je pa potem propadla zaradi dvakrat cenejše kitajske konkurence


Pa ti sploh prebereš kaj zapišeš :

Sta NLB in SCT, katera bomo očitno( nlb ponovno ) dokapitalizirali z državnami denarjem ( ja tudi tvojim Teskan ) na robu propada zaradi dvakrat cenejše konkurence ?


Glede zahoda pa: Zakaj pa potem ultra dobri mendžerji niso že zdavnaj izvedli prevzem VW skupine, BMW-ja, Audi-ja...


Zanimive so predvsem točke od 7 naprej, 8 je šele zanimiva točka ...
Nikjer ne piše, da se mu pomoč ne odobri. Piše:
- če ima prosilec nepremičnino, se mora CSD odločit, ali mu bodo prepovedali jo prodat/podarit/dat pod hipoteko
- če se odločijo, da ja, morajo to zapisat v odločbo
- na podlagi te odločbe (v primeru, da sprejmeš socialno pomoč) se v zemljiško knjigo vpiše, da se nepremičnine ne sme prodat/podarit/dat pod hipoteko

Niti besede o tem, da se ne da pomoči


Sem morda napisal , da ne bodo dali socialne pomoči .....NISEM .... seveda jo bodo za manjše posojilo oziroma KREDIT


Kaj pa skupina nad 50 let, ki so do sedaj mukoma nekaj prihranili (recimo, da so vse življenje najemniki), sedaj pa je podjetje šlo "cegrund"? Sej imajo 100 jurjev na računu, kaj jim bo socialna pomoč...


Ti tole resno????

Me res zanima od kod dvema navadnima delvcema pri 50 letih 100 jurjev na računu....oz bom popravil tole me res zanima koliko ljudi ima pri 50 letih 100.000 EUR na računu (kot bi rekli južni bratje : ST ajmo jednu anketu o tome a? )

Ah ja TESKAN kje pa so direktorji pa uprave takih firm iz takšnih zgodb ?
Ne vem. Veš ti?


Vpršanje je zakaj do tega prišlo da je šla firma cegrund , če pa ja imajo tako odgovorne uprave in direktorja ...

Torej kaj sedaj : ali ti ukinejo SDP po 9 mesecih prejemanja ali že po prvem mesecu, če bi recimo zavrnil neko delo ?
Kako ni jasno? Če si v zadnjih 12 mescih prejemal pomoč vsaj 9 mescev, _moraš_ sprejet vsako delo. Edino pravilno. In tudi v tem členu nič ne piše, kakšne so sankcije, če zavrneš delo.



Kaj pa če zavrneš delo po prvem mesecu prejemanja SDP ?
Sankcije , ena je že izguba DSP, druga pa izbris iz evidenc brezposlene osebe za 6 mesecev......

Po devetih mesecih bo glede na zgoraj zapisano, lahko oseba z fakulteto( bilo katere smere) napotena na pobiranje jabolk / hmelja....

Ah ja po teskanovo , so butli ker so tako smer izbral v kateri je težko najdit zaposlitev......

Mislim tudi, da je izterjava v tem primeru kazniva, ker gre za zavajanje. Pravno ne zdrži, politično mogoče.
Kakšna izterjava? Koga bodo terjali?


Ono žensko iz tv-ja bodo "terjali" oziroma jo že, uradno so glede na famozni 128 člen DEDIČ .......manjši problem, ni vse čisto pravno gledano jasno, seveda če ne bodo iz rokava potegnili kak ZAKONSKI AKT ki jim BO to omogočal....( in ravno tole se zdi da zan biti razlog da MATOZA & CO ni zraven pri tem primeru )

Pa smo spet nazaj pri osnovnem problemu : ali potem takem SDP ni kredit ?


Povej mi, kateri sposoben menedžer bi prišel v Slovenijo, če je vse, kar lahko tu pričakuje, 10x povprečna plača, šimfanje ob vsaki priliki in ko podjetje postavi na noge in uspešno posluje, želi nagrado, pa ga takoj z vseh strani napadejo, da si ne zasluži. V tujini bi pa dobil 10x 10x naše povprečne plače in ko bi ob uspešnem poslovanju dobil nagrado, ga ne bi noben linčal. Kako naj potem v Sloveniji dobimo sposobne vodstvene kadre?"


Še enkrat si preberi tole :
Zdej če ne veš, kako se kadruje v Sloveniji, pol ti človek ne more pomagat.

V Sloveniji je dosti sposobnega kadra, dobro šolanega, ki nima zvez in poznanstev. Zato ne pridejo zraven. Sploh v državni upravi. Zdej kako to tebi pojasnit, to je pa že mal težji problem.


Čez cel post samo če imajo vodilni odgovornost naj imajo tudi plačo! seveda se strinjam

V dobrih časih to ni noben problem, kaj pa ko nastopijo slabi , firma pa vedno bolj tone ali celo propade, kaj tedaj ?
Ah ja objektivni razlogi in bivše družbene firme....

Zakaj hudiča pa potem nekoga plačevat z 10x in več kratniki povprečne plače , če bo firma itak crknala , ko prišlo do krize?

Sem vihtel kramp, lopato, zidarsko orodje. Sicer ne kot delo, ampak ko je bilo treba kaj doma naredit. Delal sem tudi za tekočim trakom (dva tedna prek študenta), takrat sem dobil motivacijo za učenje


Jp , veliko si predelal v življenju ....

Pšenični ::

"Sem vihtel kramp, lopato, zidarsko orodje. Sicer ne kot delo, ampak ko je bilo treba kaj doma naredit. Delal sem tudi za tekočim trakom (dva tedna prek študenta), takrat sem dobil motivacijo za učenje"

Ja, dva tedna...nekam mal...

"Ono žensko iz tv-ja bodo "terjali" oziroma jo že, uradno so glede na famozni 128 člen DEDIČ .......manjši problem, ni vse čisto pravno gledano jasno, seveda če ne bodo iz rokava potegnili kak ZAKONSKI AKT ki jim BO to omogočal....( in ravno tole se zdi da zan biti razlog da MATOZA & CO ni zraven pri tem primeru )"

Mislim da tud Matoz čaka, kaj bojo spohal. V glavnem, če bo zadeva šla v to, da bo država dobila svoje, so pač dve možnosti,

- poplačilo. če si mlad, ko dobiš službo...
- prepis, saj ni zaznambe

V glavnem odgovora z ministrstva še nisem prejel. V njem jih sprašujem tud za obresti, če bo kakšen hotel poplačilo.

Zgodovina sprememb…

_IKE_ ::

V glavnem odgovora z ministrstva še nisem prejel. V njem jih sprašujem tud za obresti, če bo kakšen hotel poplačilo


Morda se odgovor skriva tukaj:

Če so dogovorjene pogodbene obresti, nista pa določeni obrestna mera in zapadlost, je obrestna mera 6% letno, obresti pa zapadejo hkrati z zapadlostjo glavnice

TESKAn ::

Pyr0Beast je izjavil:

In koliko je takih uspešnih menedžerjev ?

Če hoče nagrado ko podjetje pripelje iz dreka pa naj dobi grajo, ko ga v drek potisne. That simple. Vsi bi pa imeli vse pa nič dali.

1. nekaj jih pa je, drugače bi v teh 20 letih pocrkale _vse_ firme v Sloveniji.
2. Vsi imeli vse pa nič dali? Nekako tako kot delavci, ki hočejo bit udeleženi pri kapitalskem dobičku?

Zdej če ne veš, kako se kadruje v Sloveniji, pol ti človek ne more pomagat.

V Sloveniji je dosti sposobnega kadra, dobro šolanega, ki nima zvez in poznanstev. Zato ne pridejo zraven. Sploh v državni upravi. Zdej kako to tebi pojasnit, to je pa že mal težji problem.

V državnih firmah gre kadrovanje po poznanstvih - kaj češ, dokler se država ne bo umaknila iz gospodarstva, bo to ostalo. In mogoče je res dovolj sposobnega kadra, ampak če bo družbena klima pri nas nastrojena proti njim, bodo, če bodo le lahko, šli ven.

Glede na sodelovanje in argumente v "debatnem krožku" tudi tebe nekaj "skrbi"... Mogoče, da ti ogromno ljudi na sociali (z lastno nepremičnino) odžira plačo?

Veš, mene bolj kot to, kdo vse je na sociali, skrbi splošno "vzdušje" v državi, ko je poleg fovšije postalo nacionalni šport še kritiziranje vsega in vsakogar tako počez.

Se strinjam... Nisi pa s tem odgovoru na vprašanje, zakaj ima torej desetkratni količnik plače! Spodnja logika pa tudi ne gre?

Zato ker je šef firme in ima večjo odgovornost in tudi večja pooblastila, kot delavec v proizvodnji. Anomalije v nekaterih slovenskih podjetjih niso razlog, da bi to spremenili.

jao, jao kaj se dogaja v tej pokvarjeni državi ,potemtakem enemu umrejo starši ,kateri so dobivali pomoč in država postavi otroke na cesto in vzame stanovanje ,bolj delaš, bolj si nor,bolj kradeš, bolj si fajn, a to je geslo slovenije

No še en, ki ne ve, o čem govori.

Če bodo dobri ni blema evo neka smiselna nagrada,kaj pa ko bodo rezulati slabi? Kaj tedaj ? Ah ja mel smolo zaradi X razloga(ov) gremo naprej....

Sicer sem že omenil udeležbo delavcev pri dobičku, jo bom še tu - če hočejo dobiček, ko podjetje dobro posluje, bodo tudi pomagali krit izgubo, ko ne bo?

Sta NLB in SCT, katera bomo očitno( nlb ponovno ) dokapitalizirali z državnami denarjem ( ja tudi tvojim Teskan ) na robu propada zaradi dvakrat cenejše konkurence ?

No, malo nerazumljivo sem napisal. Mišljeno je bilo, na zahodu predvsem ni bilo družbenih firm.

Glede zahoda pa: Zakaj pa potem ultra dobri mendžerji niso že zdavnaj izvedli prevzem VW skupine, BMW-ja, Audi-ja...

So BMW, Audi in druge družbe v državni lasti?

Sem morda napisal , da ne bodo dali socialne pomoči .....NISEM .... seveda jo bodo za manjše posojilo oziroma KREDIT

No, če prebereš vidiš, da bodo socialo dali v zameno za garancijo, da boš nepremičnino zapustil dedičem po smrti.

Me res zanima od kod dvema navadnima delvcema pri 50 letih 100 jurjev na računu....oz bom popravil tole me res zanima koliko ljudi ima pri 50 letih 100.000 EUR na računu (kot bi rekli južni bratje : ST ajmo jednu anketu o tome a? )

Od kod pa potem dvema navadnima delavcema premoženje v obliki nepremičnine? Če boš rekel "podedovana", lahko greva pa nazaj. Na njune starše in tako naprej. Prvič nekdo je moral prit do hiše, da se je lahko dedovala, drugič ni smelo bit veliko dedičev (no, v bistvu je bil lahko samo eden), da je bila hiša podedovana v celoti.

Vpršanje je zakaj do tega prišlo da je šla firma cegrund , če pa ja imajo tako odgovorne uprave in direktorja ...

Sem kje napisal, da imamo same uber uprave? Nisem. Ampak ne moreš zdej zato, ker je polno lumpov, šikanirat še tiste par poštenih in odgovornih, ki jih imamo. Boš dosegel samo to, da ti bodo pošteni pobegnili, ostanejo pa sami lumpi.

Kaj pa če zavrneš delo po prvem mesecu prejemanja SDP ?

Če si v zadnjih dvanajstih mesecih bil vsaj devet mescev na sociali (v teh devet mescev se šteje tudi trenutni mesec), sledijo sankcije. Je jasno napisano.


Po devetih mesecih bo glede na zgoraj zapisano, lahko oseba z fakulteto( bilo katere smere) napotena na pobiranje jabolk / hmelja....

Ah ja po teskanovo , so butli ker so tako smer izbral v kateri je težko najdit zaposlitev......

Ah, a smo preveč fini, da bi se lotili fizičnega dela? Edino prav, da se lenuhe nažene delat, karkoli pač že, če je alternativa to, da bi celo življenje vlekli socialo in "iskali zaposlitev".

Ono žensko iz tv-ja bodo "terjali" oziroma jo že, uradno so glede na famozni 128 člen DEDIČ .......manjši problem, ni vse čisto pravno gledano jasno, seveda če ne bodo iz rokava potegnili kak ZAKONSKI AKT ki jim BO to omogočal....( in ravno tole se zdi da zan biti razlog da MATOZA & CO ni zraven pri tem primeru )

Zamisli si, kaj bi bilo šele, če bi uletel nezakonski otrok njenega moža in terjal svoj del zapuščine...


Zakaj hudiča pa potem nekoga plačevat z 10x in več kratniki povprečne plače , če bo firma itak crknala , ko prišlo do krize?

Če ne bi bilo te 10x plače, bi firma crknila že v dobrih časih.

Jp , veliko si predelal v življenju ....

Ja, nekaj pa res. Trdiš, da se nimam pravice oglasit, dokler ne bom imel 60 let?

Ja, dva tedna...nekam mal...

Dovolj, da vidiš, kako gredo zadeve.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Pšenični ::

"Ono žensko iz tv-ja bodo "terjali" oziroma jo že, uradno so glede na famozni 128 člen DEDIČ .......manjši problem, ni vse čisto pravno gledano jasno, seveda če ne bodo iz rokava potegnili kak ZAKONSKI AKT ki jim BO to omogočal....( in ravno tole se zdi da zan biti razlog da MATOZA & CO ni zraven pri tem primeru )


Zamisli si, kaj bi bilo šele, če bi uletel nezakonski otrok njenega moža in terjal svoj del zapuščine..."

Sej bo uletu, državni parazit, ki mu je gospod, ki je umru predčasno in zapustil že okrog 30 let delovne dobe Temu parazitu. Da ne omenjal, kok je pustu za socijalo.

"Morda se odgovor skriva tukaj:

Če so dogovorjene pogodbene obresti, nista pa določeni obrestna mera in zapadlost, je obrestna mera 6% letno, obresti pa zapadejo hkrati z zapadlostjo glavnice"

Problem je, ker sploh ni bilo dogovora. V primerih od prej, od l. 2001. Sedaj seveda tlačijo en teden že, 128 člen v pogodbe-odločbe, kako pa mislijo računat obresti, mi ni jasno, saj morajo biti znane.

Poleg tega je poplačilo stranke verjetno, sicer je odločba nična zaradi odiranja.
Tko, da bo en kup dela za pravnike. Po starem zakonu sigurno.

Po novem pa mislim, da bo to jasno. Ker bo zaznamba, bo potrebno določit tud pogoje, kako, da se jo rešiš.

Zgodovina sprememb…

lexios ::

2. Vsi imeli vse pa nič dali? Nekako tako kot delavci, ki hočejo bit udeleženi pri kapitalskem dobičku?


Se ti hecaš? 8-O Ti je zmanjkalo argumentov? (Ali dejansko nisi baš tako pametan, kot sem si predstavljal...) Če je delo direktorjev odgovornost in vodenje, strategija in uspešno poslovanje podjetja, iskanje poslovnih partnerjev, novih poslov itd., po tvojem, kaj pa je naloga delavcev, ki niso nič dali...?

Sicer sem že omenil udeležbo delavcev pri dobičku, jo bom še tu - če hočejo dobiček, ko podjetje dobro posluje, bodo tudi pomagali krit izgubo, ko ne bo?


Približno tako kot izgubo krije g. Direktor, ane? Iz svojega žepa? ;((


Me res zanima od kod dvema navadnima delvcema pri 50 letih 100 jurjev na računu....oz bom popravil tole me res zanima koliko ljudi ima pri 50 letih 100.000 EUR na računu (kot bi rekli južni bratje : ST ajmo jednu anketu o tome a? )


Od kod pa potem dvema navadnima delavcema premoženje v obliki nepremičnine? Če boš rekel "podedovana", lahko greva pa nazaj. Na njune starše in tako naprej. Prvič nekdo je moral prit do hiše, da se je lahko dedovala, drugič ni smelo bit veliko dedičev (no, v bistvu je bil lahko samo eden), da je bila hiša podedovana v celoti.


Jao, logike člove bože! ;((
Ček mal, dj bodi vsaj konsistenten v svojih argumentih!

TESKAn je 16. okt 2010 ob 09:37:01 izjavil:

Če si se pa učil in znaš kaj delat, pa dva prideta s svojim denarjem do svoje nepremičnine v desetih letih. Če doštudiraš do roka, je to pri recimo 36 letih.

Čaki, človek nima denarja, starši so v socialni stiski, pa bo razmišljal o 200m2+ veliki hiši??? Kaj je narobe s trisobnim stanovanjem? Na obrobju Lj ga dobiš za 130k (Črnuče), če ga še obnoviš, imaš trosobno stanovanje, 70 m2 za 150k. In če si doma v Lj, je še lažje dobit službo oz. je več priložnosti.

No, ni treba jest samo kruh in vodo, vsakodnevna večerja v dragi restavraciji je pa res "out of the question". Pa še to, če si študiral in imaš minimalca, zamenjaj službo.


Premlad si, da bi razumel kako so se gradile hiše v prejšnjem sistemu, kot namig pa mogoče le dejstvo, da si je takrat kredit lahko dejansko privoščil tudi marsikateri (fizični) delavec (tak, ki lahko danes nanj pozabi)! ;) No, to pa je že druga zgodba...


Veš, mene bolj kot to, kdo vse je na sociali, skrbi splošno "vzdušje" v državi, ko je poleg fovšije postalo nacionalni šport še kritiziranje vsega in vsakogar tako počez.


Se strinjam! Žal marsikdaj z razlogom...


Ah, a smo preveč fini, da bi se lotili fizičnega dela? Edino prav, da se lenuhe nažene delat, karkoli pač že, če je alternativa to, da bi celo življenje vlekli socialo in "iskali zaposlitev".


Se strinjam, v devetih mesecih si vsak sposoben že najde zaposlitev! Problem se lahko pojavlja le pri svežih diplomantih, brez potrebnih delovnih izkušenj, ki pa jih tudi pomojem lahko brez kančka slabe vesti nabirajo tudi z nabiranjem jabolk! Ne vidim problema! Marsikomu, ki sprejema razne reforme in vodi podjetja danes ravno te (fizične) izkušnje manjkajo...

Dovolj, da vidiš, kako gredo zadeve.


Yeah, right! Nima smisla tule teoretizirat, si "pretrda" buča...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

MadMicka ::

LS1980 pravi:

"V glavnem odgovora z ministrstva še nisem prejel. V njem jih sprašujem tud za obresti, če bo kakšen hotel poplačilo"
Morda se odgovor skriva tukaj: Če so dogovorjene pogodbene obresti, nista pa določeni obrestna mera in zapadlost, je obrestna mera 6% letno, obresti pa zapadejo hkrati z zapadlostjo glavnice.

LS1980, ta odgovor je napačen, ker nobene obresti niso bile dogovorjene!

Pšenični ::

"Se strinjam, v devetih mesecih si vsak sposoben že najde zaposlitev! Problem se lahko pojavlja le pri svežih diplomantih, brez potrebnih delovnih izkušenj, ki pa jih tudi pomojem lahko brez kančka slabe vesti nabirajo tudi z nabiranjem jabolk! Ne vidim problema! Marsikomu, ki sprejema razne reforme in vodi podjetja danes ravno te (fizične) izkušnje manjkajo..."

Seveda, tako je naslednja stopnja, višji pobiralec jabolk, in nato polKV pobiralec jabolk....Tako bodo sveži diplomanti, lahko prevzemali najbolj odgovorna mesta. Po nekaj letih pobiranja jabolk. Kot da nismo že med študijem in šolskimi počitnicami delali-vsaj mi smo v svojih časih, delali kljub šoli vse. Kakšno podcenjevanje. Ko pa se ve, da služb ni.

"LS1980, ta odgovor je napačen, ker nobene obresti niso bile dogovorjene!"

Sem mu že jaz povedal. Torej so stranke podpisale še za obresti, za katere niso vedele. Tako imamo polno stvari, ki sploh niso bile znane....Matoz kje si?

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

telbanc, o kakšnih obrestih ti skoz neki nabijaš? Kje je kdo karkoli podpisal za kakršne koli obresti pri socialnih prejemkih? Pa kaj skoz neki omenjaš enega izmed najbolj neetičnih odvetikov?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Pšenični ::

"telbanc, o kakšnih obrestih ti skoz neki nabijaš? Pa kaj skoz neki omenjaš enega izmed najbolj neetičnih odvetikov?"

Jaz pravim, da bo država posameznikom, ki se bodo odločili vračati socijalno pomoč, ko bodo dobili službo, pač dodala še obresti. Pač do sedaj takega primera še ni bilo, bo pa, če bojo slinli zraven in hoteli poplačilo po 128 členu-po 50 letih. Tud vsak ki se mu izteče socijalna in začne delat ne dobi obvestila. Državi ste dolžni tojk in tojk. To pomeni, da mu na ta posojeni znesek tečejo obresti. Kot je to v navadi v bonita bananas republiki, seveda za njegovim hrbtom.

Če hočejo upoštevat 128 člen, se pač pravila igre spremenijo. Vprašanje tud, če ni to kaznivo, ta kao izterjava. Evropa bo še mela dela z nami..

Glede Matoza, pa ko mi boš ti pršparal 15 evrov pr elektriki, bom mogoče zate reku, da si car. No sicer se mi nasmiha še nekej od Bank, ki so mi zaračunale preveč provizije...heh,heh

Pa kako je blo na začetku, se spomniš. Tko kot za socijano. Od uradnih medijev do Elektra Ljubljane. Nič nismo dolžni, nič ne bomo vračali.
In je prišel Matoz, so takoj obrili ploščo.
Je pač nerežimski odvetnik. Če zastopiš.

To zdej ni velika prednost. Ko bo pa leva opcija pogorela čez dve leti, pol pa bo. Heh, držimo še pesti, da bo Pahor zdržal do konca, da bo zmaga popolna...

Zgodovina sprememb…

_IKE_ ::

V državnih firmah gre kadrovanje po poznanstvih - kaj češ, dokler se država ne bo umaknila iz gospodarstva, bo to ostalo. In mogoče je res dovolj sposobnega kadra, ampak če bo družbena klima pri nas nastrojena proti njim, bodo, če bodo le lahko, šli ven.


kot da je v gospodarstvu kaj drugače( VIP ), ta bolši so pa že zdavnaj "zgasnal"


Zato ker je šef firme in ima večjo odgovornost in tudi večja pooblastila, kot delavec v proizvodnji. Anomalije v nekaterih slovenskih podjetjih niso razlog, da bi to spremenili.


ni blema , samo bo moral odgvoarjat v dobrem in slabem - jah tle smo pa malo kratki ne.. ali pa bodo spet kaki objektivni razlogi pa bivše družabne firme na plano prišli....joj skoraj boi pozabil na zahteve delavev po deljenju dobička...


Sicer sem že omenil udeležbo delavcev pri dobičku, jo bom še tu - če hočejo dobiček, ko podjetje dobro posluje, bodo tudi pomagali krit izgubo, ko ne bo?


Bo uprava pritegnila zraven ?

Glede zahoda pa: Zakaj pa potem ultra dobri mendžerji niso že zdavnaj izvedli prevzem VW skupine, BMW-ja, Audi-ja So BMW, Audi in druge družbe v državni lasti?...


A so jih menedžerji prevzeli ? ne bi rekel .....


No, če prebereš vidiš, da bodo socialo dali v zameno za garancijo, da boš nepremičnino zapustil dedičem po smrti


dedičem med katerimi bo država na prvem mestu

Vendar v tvojo glavo ne gre ena stvar, državo bo čez X let prišla po SDP katero je pokojni prejemal pred X leti
In verjemi imela bo imeti zraven še obresti na ta denar, pa sploh ni važno kako jih bo prištela zraven...


Od kod pa potem dvema navadnima delavcema premoženje v obliki nepremičnine? Če boš rekel "podedovana", lahko greva pa nazaj. Na njune starše in tako naprej. Prvič nekdo je moral prit do hiše, da se je lahko dedovala, drugič ni smelo bit veliko dedičev (no, v bistvu je bil lahko samo eden), da je bila hiša podedovana v celoti.


1.Pazi napisal sem po 30 letih
2.Moja stara starša lastnika nepremičnine katero sta si praktično z golimi rokami postavila, ko sta se iz podežlja priselila v mesto. in kja milsiš imata 100.000 EUR sedaj na računu ?
E nimata je bilo treba ves ta čas še živet, pa 2 otroka gor spravit, pa še za svoje starše v prekmurju skrbet( za katerimi sta podedovala en malo večji travnik pa bajto iz gline ) In ja po tvoje sta bla butla, ker nista se znala znajdit..


Vpršanje je zakaj do tega prišlo da je šla firma cegrund , če pa ja imajo tako odgovorne uprave in direktorja ... Sem kje napisal, da imamo same uber uprave? Nisem. Ampak ne moreš zdej zato, ker je polno lumpov, šikanirat še tiste par poštenih in odgovornih, ki jih imamo. Boš dosegel samo to, da ti bodo pošteni pobegnili, ostanejo pa sami lumpi.


ja zanimivo ne, zgleda da je vse drugo razen večinoma nesposobnih in preplačanih uprav krivo za propad podjetij ...



Ah ja po teskanovo , so butli ker so tako smer izbral v kateri je težko najdit zaposlitev...... Ah, a smo preveč fini, da bi se lotili fizičnega dela? Edino prav, da se lenuhe nažene delat, karkoli pač že, če je alternativa to, da bi celo življenje vlekli socialo in "iskali zaposlitev".


lahko je govorit, ko pa si enkrat v taki je malo drugače, se začneš spraševat za kaj si potem v šolo hodil, če moraš sedaj opravljat delo za katero ni potrebna nobena izobrazaba....Če nisi v taki situaciji še bil, potem raje ne govori...


Ono žensko iz tv-ja bodo "terjali" oziroma jo že, uradno so glede na famozni 128 člen DEDIČ .......manjši problem, ni vse čisto pravno gledano jasno, seveda če ne bodo iz rokava potegnili kak ZAKONSKI AKT ki jim BO to omogočal....( in ravno tole se zdi da zan biti razlog da MATOZA & CO ni zraven pri tem primeru )

Zamisli si, kaj bi bilo šele, če bi uletel nezakonski otrok njenega moža in terjal svoj del zapuščine...

????


Zakaj hudiča pa potem nekoga plačevat z 10x in več kratniki povprečne plače , če bo firma itak crknala , ko prišlo do krize? Če ne bi bilo te 10x plače, bi firma crknila že v dobrih časih.


Pa ti nisi normaln ne ?


Jp , veliko si predelal v življenju .... Ja, nekaj pa res. Trdiš, da se nimam pravice oglasit, dokler ne bom mel 60 let ?


Če maš ti izkušnje z 14 dnevnim delom prek študenta, potem sem jst ki si delal praktično skoraj vse počitnice v SŠ in na faxu že skoraj penzionist....

Ja, dva tedna...nekam mal Dovolj, da vidiš, kako gredo zadeve...

Again, ti to resno ?

Pšenični ::

"dedičem med katerimi bo država na prvem mestu

Vendar v tvojo glavo ne gre ena stvar, državo bo čez X let prišla po SDP katero je pokojni prejemal pred X leti
In verjemi imela bo imeti zraven še obresti na ta denar, pa sploh ni važno kako jih bo prištela zraven..."


In to zdej skrivajo, ko kača noge, hinavci...

_IKE_ ::

Pšenični je izjavil:

"Se strinjam, v devetih mesecih si vsak sposoben že najde zaposlitev! Problem se lahko pojavlja le pri svežih diplomantih, brez potrebnih delovnih izkušenj, ki pa jih tudi pomojem lahko brez kančka slabe vesti nabirajo tudi z nabiranjem jabolk! Ne vidim problema! Marsikomu, ki sprejema razne reforme in vodi podjetja danes ravno te (fizične) izkušnje manjkajo..."

Seveda, tako je naslednja stopnja, višji pobiralec jabolk, in nato polKV pobiralec jabolk....Tako bodo sveži diplomanti, lahko prevzemali najbolj odgovorna mesta. Po nekaj letih pobiranja jabolk. Kot da nismo že med študijem in šolskimi počitnicami delali-vsaj mi smo v svojih časih, delali kljub šoli vse. Kakšno podcenjevanje. Ko pa se ve, da služb ni.

"LS1980, ta odgovor je napačen, ker nobene obresti niso bile dogovorjene!"

Sem mu že jaz povedal. Torej so stranke podpisale še za obresti, za katere niso vedele. Tako imamo polno stvari, ki sploh niso bile znane....Matoz kje si?



Seveda niso bile, sam težava nastopi ker ta zakon osocilaki podpira še nekaj drugih zakonskih aktov,, bogve ka piše tam.

deifinitvno pa je da bodo čez X let hoteli obresti ....

aha ja zakaj Matoz : mrhovinar, nič druga zame, kot pravim čudi me kje hod on pa njegova kompanija?

Konec koncev gre le za udarno temo: DRŽAVA NA MALEGA ČLOVEKA......

Pšenični je izjavil:

"dedičem med katerimi bo država na prvem mestu

Vendar v tvojo glavo ne gre ena stvar, državo bo čez X let prišla po SDP katero je pokojni prejemal pred X leti
In verjemi imela bo imeti zraven še obresti na ta denar, pa sploh ni važno kako jih bo prištela zraven..."


In to zdej skrivajo, ko kača noge, hinavci...



seveda da skrivajo: eno leto prejemanja dsp je cca 2800 eur, čez 40 let plus neke obresti,zna prinest kr lepo vsoto nazaj

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _IKE_ ()

Pšenični ::

"Seveda niso bile, sam težava nastopi ker ta zakon osocilaki podpira še nekaj drugih zakonskih aktov,, bogve ka piše tam."

Bistvo vsakega razmerja kar ta odločba je, da so obe stranke seznanjene z vsemi dejstvi. Temu tukaj ni bilo tako. Tukaj še CSD niso bili seznanjeni z 128 členom. 9 let. Ne morejo se brez tega člena sklicevat na nekej, kar ni bilo...To jih zdej grize, zato ga zdej tud dodajajo. NE moreš govorit npr. o obrestih, če ni bilo člena o dedovanju, ki bi dedovanje omogočal. No tisti, ki bojo zdej podpisal odločbe z tem členom, tile bojo na slabšem...

"aha ja zakaj Matoz : car, nič druga zame, kot pravim čudi me kje hod on pa njegova kompanija?

Konec koncev gre le za udarno temo: DRŽAVA NA MALEGA ČLOVEKA......"

Bolje tud jaz ne bi napisal.

Sicer k že omenjamo Matoza, verjetno ma kakšen mail. Pa bi ga kdo mogoče spomnil, da imajo mali ljudje še en problemček z državo.

Zgodovina sprememb…

lexios ::

Seveda, tako je naslednja stopnja, višji pobiralec jabolk, in nato polKV pobiralec jabolk....Tako bodo sveži diplomanti, lahko prevzemali najbolj odgovorna mesta. Po nekaj letih pobiranja jabolk. Kot da nismo že med študijem in šolskimi počitnicami delali-vsaj mi smo v svojih časih, delali kljub šoli vse. Kakšno podcenjevanje. Ko pa se ve, da služb ni.


:))

Kaj pa naj, v zrak gledajo? Vpišejo še en fax?

Glej, če dipl. komunikologov trenutno ne rabimo in če prav tako ta trenutek ne primanjkuje dipl. filozofov, dipl. etnologov pa še kakšnih eksotičnih profilov... primanjkuje pa obrtniških profilov, diplomantom ne ostane drugega kot prekvalifikacija ali pa da pač poprimejo za delo! Glede na to, da so "študirani" jih štejem kot sposobne! Jebiga, ljudi je treba spravit k pameti - treba je delat, ne vlečt socialo in čakat, da PRIMERNA služba pade z neba!

BMK, če je tvoj naziv dr. ali mag. - najdi boljšo službo, če si sposoben! Če nisi, kelnari... Kaj pa je narobe z gostinskimi poklici? Ali nabiralci jabolk? Čistilkami? Kakšno podcenjevanje! Ko pa se ve, da smo dipl. nekaj več, oh in sploh, še posebno dipl. tehničnih in naravoslovnih strok!

Če mi gre še kaj bolj na k. kot nesposben dipl., je to aroganten dipl., ki misli, da drži boga za jajca, ker je diplomiral! Čeprav tudi sam v šali kot naravoslovec kdaj navržem kakšno nizko čez družboslovce... Nekdo, ki je diplomiral na FE, FS, FMF, FKKT ni mogoče nič bolj sposoben ali inteligenten, če hočete, kot nekdo, ki je dipl. na FF, EF ... ali nekdo ki sploh ni študiral! Drugačen IQ - mogoče ja, večji IQ - ne nujno! Obstaja verjetnost, da je, ni pa nujno... :)) Bolj sposoben? Zakaj že? Podobno velja za nabiralce jabolk...

Niti ne gre za nabiranje izkušenj! Gre za princip... Gre tudi za spoštovanje fizičnega dela, ki v Sloveniji ob logiki kako obogateti na hitro in nič delati peša!;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

Pšenični ::

"Niti ne gre za nabiranje izkušenj! Gre za princip... Gre tudi za spoštovanje fizičnega dela, ki v Sloveniji ob logiki kako obogateti na hitro in nič delati peša"

No, pojdi kar na Slovenske železnice pogledat kadrovsko strukturo in plače ki jih prejemajo. Pa ti bo jasno kje smo.

lexios ::

No, pojdi kar na Slovenske železnice pogledat kadrovsko strukturo in plače ki jih prejemajo. Pa ti bo jasno kje smo.


Posledica povedanega...

Posledično so tudi plače marsije previsoke! :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

Pšenični ::

"Posledica povedanega..."

Sploh ne poznaš situacije v omenjenem podjetju. jaz ti jo razlagat ne morem, ker padem najmanj pod verbalni delikt...heh,heh

MadMicka ::

telbanc, če boš ti bolj srečen, in boš mal bolj zastopu svet, v katerem živiš, pa boš malo manj pametoval in malo več poslušal, pol sm jaz prvi za to, da SDS pride na oblast za naslednjih 10 let na 50 let podlage :)

_IKE_ ::

lexios je izjavil:

Seveda, tako je naslednja stopnja, višji pobiralec jabolk, in nato polKV pobiralec jabolk....Tako bodo sveži diplomanti, lahko prevzemali najbolj odgovorna mesta. Po nekaj letih pobiranja jabolk. Kot da nismo že med študijem in šolskimi počitnicami delali-vsaj mi smo v svojih časih, delali kljub šoli vse. Kakšno podcenjevanje. Ko pa se ve, da služb ni.


:))

Kaj pa naj, v zrak gledajo? Vpišejo še en fax?

Glej, če dipl. komunikologov trenutno ne rabimo in če prav tako ta trenutek ne primanjkuje dipl. filozofov, dipl. etnologov pa še kakšnih eksotičnih profilov... primanjkuje pa obrtniških profilov, diplomantom ne ostane drugega kot prekvalifikacija ali pa da pač poprimejo za delo! Glede na to, da so "študirani" jih štejem kot sposobne! Jebiga, ljudi je treba spravit k pameti - treba je delat, ne vlečt socialo in čakat, da služba pade z neba!

BMK, če je tvoj naziv dr. ali mag. - najdi boljšo službo, če si sposoben! Če nisi, kelnari... Kaj pa je narobe z gostinskimi poklici? Ali nabiralci jabolk? Čistilkami? Kakšno podcenjevanje! Ko pa se ve, da smo dipl. nekaj več, oh in sploh, še posebno dipl. tehničnih in naravoslovnih strok!

Če mi gre še kaj bolj na k. kot nesposben dipl., je to aroganten dipl., ki misli, da drži boga za jajca, ker je diplomiral! Čeprav tudi sam v šali kot naravoslovec kdaj navržem kakšno nizko čez družboslovce... Nekdo, ki je diplomiral na FE, FS, FMF, FKKT ni mogoče nič bolj sposoben ali inteligenten, če hočete, kot nekdo, ki je dipl. na FF, EF ... ali nekdo ki sploh ni študiral! Drugačen IQ - mogoče ja, večji IQ - ne nujno! Obstaja verjetnost, da je, ni pa nujno... :)) Bolj sposoben? Zakaj že? Podobno velja za nabiralce jabolk...

Niti ne gre za nabiranje izkušenj! Gre za princip... Gre tudi za spoštovanje fizičnega dela, ki v Sloveniji ob logiki kako obogateti na hitro in nič delati peša!;((



Jp nobenenu ne škodi, da bi malo fizično delal( no ja tud v 14 dneh prek študenta lahko zveš vse kar rabiš ), al prek študenta al pa tko.
Manjša težava nastopi le ko se končno odpre delovno mesto zate ( za tvojo izobrazbo) ti pa nimaš ustreznih delovnih izkušenj, pa zaradi tega izvisiš... Kot je napisal nekdo prej, ta težava je večja za folk ki pride z faxa, pa ni še nič delal ( bil nekje redno zaposlen), kot pa za nekoga ki je prej že nekje delal...

Pšenični ::

"Manjša težava nastopi le ko se končno odpre delovno mesto zate ( za tvojo izobrazbo) ti pa nimaš ustreznih delovnih izkušenj, pa zaradi tega izvisiš... Kot je napisal nekdo prej, ta težava je večja za folk ki pride z faxa, pa ni še nič delal ( bil nekje redno zaposlen), kot pa za nekoga ki je prej že nekje delal..."

No, če pobiraš jabolka, je to verjetno izvrsten pedigre. Za naprej...sploh za diplomirance...zdej ko je propadlo en kup podjetij, bojo s kemijskega faksa prakso verjetno lahko opravljali namesto v IUV ju - v sadovnjaku.

"telbanc, če boš ti bolj srečen, in boš mal bolj zastopu svet, v katerem živiš, pa boš malo manj pametoval in malo več poslušal, pol sm jaz prvi za to, da SDS pride na oblast za naslednjih 10 let na 50 let podlage :)"

Na parlamentarne ne hodim, tko da je moja usoda v tvojih rokah.

Zgodovina sprememb…

lexios ::

Manjša težava nastopi le ko se končno odpre delovno mesto zate ( za tvojo izobrazbo) ti pa nimaš ustreznih delovnih izkušenj, pa zaradi tega izvisiš... Kot je napisal nekdo prej, ta težava je večja za folk ki pride z faxa, pa ni še nič delal ( bil nekje redno zaposlen), kot pa za nekoga ki je prej že nekje delal...


Ja, jst! jebiga, kaj naj zdj kot telbanc v zrak gledam in vlečem socialo, če moj profil ni zaposljiv? Medtem pa "črnogorce" uvažamo?

Telbanc, ne ne poznam situacije, si pa predstavljam, da jim bo ob tem tempu čez nekaj let primanjkovalo ustreznih kadrov, medtem, ko so sedaj delavci na čakanju, malce višje, pa glede na svojo izobrazbo prejemajo zanimive plače...? Logika, če sem šivilja, znam samo šivat, je preteklost! Ne trdim, da si delavke Mure po trideset+ letih izkoriščanja in zaplankanosti sistema ne zaslužijo podpore države, ne bomo pa jih zdj podpiral 10 let do penzije, come on? Trdim pa, da 25 letni diplomant filozofije lahko opravlja še najmanj 100 drugih služb, poleg filozofiranja! Podobno velja za strojevodje na čakanju... Ok, trenutno dela ni, ka zdj - dosmrtna socialna podpora? Sj to pomeni DSP, ne? ;((

Bog nam pomagaj kaj šele pride, 65 letni strojevodje, čistilke, smetarji, delavci za tekočim trakom, policaji, medicinske sestre... 25 letni diplomanti pa na sociali? Medtem pa obrtniki v UK, npr., kasirajo za isto delo vsaj 2x več kot v Sloveniji! Mi pa delovno silo uvažamo... ;((

PS: Nabiranje jabolk je metafora, sj tega se zavedaš, right? :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

Pšenični ::

"PS: Nabiranje jabolk je metafora, sj tega se zavedaš, right?"

Tega se zavedam. Tko je blo tud mišljeno moje pisanje. Drgač se strinjam, da greš delat tud tisto, kar ni tvoj poklic, za začetek. Poblem je zdej ker služb ni dovolj za vse. In je šel dober del realnega sektorja v nič. Tako da je velika možnost "da tud ostaneš pobiralec jabolk".

lexios ::

No, sj se zavedam problema in vse je bilo mišljeno le kot: ...treba se bo znajt, ni druge! Ne vidim razloga zakaj bi sposoben mlad človek ostal "pobiralec jabolk", če ima interes postati še kaj več!

_IKE_ ::

lexios je izjavil:

Manjša težava nastopi le ko se končno odpre delovno mesto zate ( za tvojo izobrazbo) ti pa nimaš ustreznih delovnih izkušenj, pa zaradi tega izvisiš... Kot je napisal nekdo prej, ta težava je večja za folk ki pride z faxa, pa ni še nič delal ( bil nekje redno zaposlen), kot pa za nekoga ki je prej že nekje delal...


Ja, jst! jebiga, kaj naj zdj kot telbanc v zrak gledam in vlečem socialo, če moj profil ni zaposljiv? Medtem pa "črnogorce" uvažamo?

Telbanc, ne ne poznam situacije, si pa predstavljam, da jim bo ob tem tempu čez nekaj let primanjkovalo ustreznih kadrov, medtem, ko so sedaj delavci na čakanju, malce višje, pa glede na svojo izobrazbo prejemajo zanimive plače...? Logika, če sem šivilja, znam samo šivat, je preteklost! Ne trdim, da si delavke Mure po štiridesetih letih izkoriščanja in zaplankanosti sistema ne zaslužijo podpore države, trdim pa da 25 letni diplomant filozofije lahko opravlja še najmanj 100 drugih služb, poleg filozofiranja! Podobno velja za strojevodje na čakanju! Bog nam pomagaj kaj šele pride, 65 letni strojevodje, čistilke, smetarji, delavci za tekočim trakom, policaji, medicinske sestre... 25 letni diplomanti pa na sociali? Medtem pa obrtniki v UK, npr., kasirajo za isto delo vsaj 2x več kot v Sloveniji! Mi pa delovno silo uvažamo... ;((

PS: Nabiranje jabolk je metafora, sj tega se zavedaš, right? :))



Ni težava v tem da ne greš delat : kolega je po faxu šel vozit taxi, ker ni blo pač službe zanj, čez nkei časa se odpre mesto za to kar on študiral pa gre na razgovor, tam pa:
kaj ste do sedaj delali ?
ja nič velik taxi vozim ....
kako prosim ?
Ja taxxi vozim ?
kako pa to ?
jah nism fijkarski koj ....
( tak po ene 10 sec oni na drugi strani skapira kaj je želu povedat)

sicer dobil službo, a vprašanje če je vedno tako ..

ah ja "aroganca" je bla pa posledica prejšnega dneva , ko ga je " malo " pil zarad tega ker je dobu sina... ok...dost offtopic...

lexios ::

sicer dobil službo, a vprašanje če je vedno tako ..


Če delodajalec rabi delavca, ponavadi vsaj eden od delavcev, katerih izobrazba /in izkušnje) ustrezajo razpisanemu mestu najde delo! Zdj lahko se za to mesto prijavi delavec s potrebnimi izkušnjami in izobrazbo in ima prednost pred onim, ki nima izkušenj, ima pa izobrazbo. Če ima ta potrebne izkušnje je torej pred tem opravljal neko delo, ki se posledično sprosti in krog se ponovi... Pa smo na začetku in delo spet nekdo najde... Prej ali slej! Če ne, pa ti še vedno ostane možnost, da začneš na svojem, najdeš drugo nišo...

Razn, če ma delodajalec precej žlahte! :)) Sicer pa ja, I get the point, a jebiga, tudi pobiralce jabolk rabimo! Konc off topic...
««
11 / 21
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Vračanje prejete denarne socialne pomoči za časa življenja (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
810215570 (144923) Mr.B
»

Socialna pomoč in plomba na nepremičnino (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13026372 (22539) Alubadar
»

Vracanje socialne pomoci

Oddelek: Loža
417294 (5641) jalovec09
»

Izguba zaposlitve

Oddelek: Loža
478711 (7112) Pithlit
»

Socialna pomoč še vedno sramotnih 229 evrov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32570200 (61374) jype

Več podobnih tem