» »

menjave mobilnih operaterjev

menjave mobilnih operaterjev

kitara8 ::

sem na simobilu, in sedaj se mi izteče vezava. imam orto u nulo.
zanima me kateri mobilni uporabnik je po vašem mnenju najbolj ugoden, prednosti slabosti operaterjev. zanima me tudi to kje se dobijo najcenejši telefoni z vezavo.

pa še to, če bi ostal pri simobilu, a kdo mogoče ve kdaj dobijo novo ponudbo telefonov, oz kdaj se bo cena obstoječih znižala, ker sedaj je njihova ponudba bizarna

lp

Tarzan ::

Se mi zdi, da je Tuš trenutno še najboljši, kar se telefonov tiče. Druga stvar je pa potem storitev... Sam čakam s štirimi naročninami, da grem s Simobila. Ena od opcij je, da bom prestavil vse na paket brez naročnine, telefone nabavil pa kar v tujini. Tu te pride telefon z najvišjo naročnino le malenkost več, kot pa v tujini po redni ceni. Glede na porabo se mi več niti najmanj ne splača komplicirat s simobilom.

kitara8 ::

ej a se loh zgodi pr simobilu tut to kar se je na mobitelu da bi orto u nulo dvignli na 15 alpa 20 recimo???
a ma tuš pokritost dobro, kaj pa po tujini.

kje pa kupuješ v tujini?? amerika??

Hardstyle ::

Seveda se lahko. To lahko vsak naredi. Ampak tud vsak ti da 30dni časa da prekineš, če se ne strinjaš. Razen če si seveda vzel kak telefon.

DeeCoy ::

za mene je tuš sranje... pokritost je 0.00000000000001 % slovenije :D pa kr neki prekinja, šteka.. js se bom zdle spravu na orto u nulo, čakam pa na nove mobitele...

kitara8 ::

DeeCoy je izjavil:

za mene je tuš sranje... pokritost je 0.00000000000001 % slovenije :D

a v tujini pa sploh ni tušmobila poi, a se na druge šlepa al kaj a sploh ne morš telefonirat u tujini


DeeCoy je izjavil:

čakam pa na nove mobitele...
kdaj pa pridejo??

DeeCoy ::

ja pomojn lahko v tujini teleofoniraš, ker če pa to ni omogočeno je pa res podn..
Tudi to ne vem, sej sem rekel da čakam, potem grem pa na orto u nulo z dodatkom za druga omrežja, se pravi 15eur na mesec..

kitara8 ::

ej a na smart tud lah daš opcijo 201??

DeeCoy ::

to pa nwm ej.. mal pobrski po simobilovi strani, al pa pejt na "šalter" uprašat :D

lisjak ::

kitara8 je izjavil:

ej a na smart tud lah daš opcijo 201??


pomojem, da ne. Lahko pa vzameš polovičko pa maš 50% ceneje klice v druga omrežja za dodatne 3 EUR/mesec. Se pravi maš pol 7 EUR naročnine, 5 centov znotraj simobila, vse ostalo pa po 10 centov. (to se pa pol skor več ne splača, glede na orto u nulo)

kitara8 ::

lisjak je izjavil:

kitara8 je izjavil:

ej a na smart tud lah daš opcijo 201??


pomojem, da ne. Lahko pa vzameš polovičko pa maš 50% ceneje klice v druga omrežja za dodatne 3 EUR/mesec. Se pravi maš pol 7 EUR naročnine, 5 centov znotraj simobila, vse ostalo pa po 10 centov. (to se pa pol skor več ne splača, glede na orto u nulo)

maš prv ja. se prav najbolš da kr ostanem tle kokr sm... upam sam še na nove modele :D

lisjak ::

Same here :) Včasih je tu še kdo vedel kako insajdersko ... zaj pa nič več :/ Sicer meni je reko prodajalec na simobilu, da bojo mogli dobit nove, ker skoraj nič več nimajo...
Če do oktobra ne bo kaj novega, si bom vzel verjetno wildfire ... al pa bom obdržal bonus na pogovore in si na bolhi poiskal legenda al pa desire.

jl ::

DeeCoy je izjavil:

za mene je tuš sranje... pokritost je 0.00000000000001 % slovenije :D pa kr neki prekinja, šteka.. js se bom zdle spravu na orto u nulo, čakam pa na nove mobitele...


Imam ze dve leti narocnino na tusu in tole ne bo cisto drzalo. Sploh sedaj, ko so zaceli vkljapljati UMTS900, se zelo pozna na pokritosti, kjer je pokritost slabsa, pa itak preklopi na Mobitel s katerim imajo urejen nacionalni roaming. Kar se tice roaminga pa, kjer sem bil zadnje dve leti, nikjer nisem imel tezav. Sam tudi uporabljam HTC wildfire, ki ze podpira 3G na 900MHz in deluje zelo ok.

LukaSLO ::

Pojma nimate kar nekaj nakladate. Tuš ma že zelo dobro pokritost, sedaj tudi UMTS. V tujini je normalno gostovanje v večini držav sveta. Pa drugič se prej kej pozanimajte preden flancate neumnosti...

Še zemljevid pokritosti: http://tusmobil.si/index.php?option=com...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LukaSLO ()

Lonsarg ::

Res je, za kake tri četrt prebivalec, ki se gibljemo bolj ob glavnih mestih ima Tuš čisto zadosti. Ko mi poteče aneks grem dol iz Mobitela na tuš mogoče. Sicer res, da ima mobitel že 21Mbps, Simobil 7, Tuš pa 3.6, kolikor sem gledal, ampak osebno sem večino časa itak na 0.3Mbps EDGE tudi pri Mobitelu, ker pač šparam za baterijo, tak da to me ne bo motilo kaj dosti. Me pa zna motit, ker pri tušu nimaš interneta tam kjer si v Mobitel roamingu, na kakem izletu bom brez neta hehe.

lisjak ::

Me pa zna motit, ker pri tušu nimaš interneta tam kjer si v Mobitel roamingu, na kakem izletu bom brez neta hehe.


kak nimaš interneta ? internet je, samo morš plačat... ti tistih zakupljenih 2GB qrc kaj pomaga.

Lonsarg ::

No internet na pulze pac ni internet. Ce moras mail poslat, ker bi drugace kdo umrl se recimo placas. Ampak ja dela tut na Mobitelovem signalu, ce pa ze zakupis dobis 20MB za 5EUR, za isti znesek kupis 1GB na tusevih antenah. Stalno povezani mobitel pa ni sans da lavfa na pulze. Upam da android nastavitev za roaming izklop neta deluje poleg tujine tudi v primeru roaminga pri Mobitelu, drugace bojo problemi:) Sicer pa TusMobil je na dobri poti, da doseze vecino prebivalstva pokritega v roku 2 let.

lisjak ::

v roku dveh let se pa že vsi aneksi iztečejo ... lahko pol gremo na tuš, zaj pa ziher bolje na simobil/mobitel. Itak pa ga bojo prodali, bog ve kak se bo pol razvijalo...

GeForce ::

Eno vprašanje glede Tušmobila: Če tušmobilovo lastno omrežje ne lovi na nekem območju, takrat telefon preklopi na mobitelovo omrežje. Drži? No in če imaš tušmobil naročnino z naprimer 100 zakupljenimi minutami, in kličeš iz mobitelovega omrežja ali moraš dodatno plačati ali se ti porabljajo zakupljene minute? In kako je s tem v primeru sporočil in interneta? :D

Lonsarg ::

Piše vse na njihovi strani. Vse razen interneta ni vezano na to v katerem omrežju si, celo internet v nekaterih paketih(50 ter 70), ali pa če ga zakupiš lahko nevezanega zakupiš.
Izjema pa je paket Tuš Vesolje. Tam pa je 2000minut samo če si na tuševih antenat, pa tudi samo v tuš lahko kličeš, torej skoraj neuporabno. Pa tudi SMSov 2000 je samo iz Tuševih anten.... Edino tistih 200minut v poljubno ni vazanih na omrežje.

Torej Vesolje paket je sranje, pa še 20(15 z popustom je). Raje vzameš paket 15(11.25 z popustom), ki ima 1000SMSov ne glede na to, na katerem omrežju si. Ima pa res 100min, namesto 200min, pa 1GB interneta namesto 2GB. Ampak če veliko SMSaš, potem moraš pri Vesolju kar paziti.

dmk ::

nihče ne omenja T2 operaterja, se čudim. Jaz imam za 10eur neomejen prenos in prenesem več 10gb na mesec pa me stane 10eur. Hitrost je 7/2mbps in če si v območju signala ni boljšega
i7-860@stock|Scythe|4GB|4670|1TB+80GB-SSD|P55-UD2|Scythe-650W
HP-30"|Creative-700W|3Dconnexion|WIN7-64|multimedia|3D-CAD-CAE
T2-100/10.............there's no home like 192.0.2.299.........

Lonsarg ::

Za izključno internet T-2 ja, ampak zame odpade, kaj pa raznih 200SMSov itd, tu peša T-2 ponudba. Za izključno internet izključno v večjih mestih pa je T-2 zmaga. Kot poceni stacionarni internet v mestih recimo.

jusv ::

Novica na TM strani:

TUŠMOBIL MED PRVIMI V EVROPI Z NAJSODOBNEJŠO TEHNOLOGIJO HSPA+ 02.11.2010
Pri Tušmobilu ponovno postavljamo nove mejnike v slovenskih mobilnih komunikacijah. Pripravljeni smo na začetek ponujanja storitev v najsodobnejši tehnologiji HSPA+, ki velja za trenutno najhitrejši in najzmogljivejši mobilni internet s hitrostmi do 21,6 Mbit/s. Lansko leto smo med prvimi mobilnimi operaterji na svetu preizkusili tehnologijo UMTS 900, s katero danes pokrivamo že marsikatero mesto v Sloveniji, skupaj pa je Tušmobil po pokritosti z UMTS signalom na 2. mestu med operaterji...zanimivo:)

Izaso ::

http://www.dreamdesign.si/informacije/m...

Mobitel UMTS: 75,3% pokritost prebivalstva
Tušmobil UMTS: 72, 38% pokritost prebivalstva
Si.mobil UMTS: 64 % pokritost prebivalstva

Če prižgejo le antene UMTS 900 med Postojno in obalo po pokritost Tušmobil prehiti Mobitel.

amigo_no1 ::

Naj TM prvo uvede storitev Integral/BlackBerry/Nokia Messaging, kot jo imata Mobitel/Simobil.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

900Mhz namesto 2100Mhz je varka za pokritost, ful manj anten. Za 4G so pa rezervirane fekrvence še nižje od 900mhz za podeželja in nad 2100 za mesta. Tak da z 4G bo tudi pokritost malo narasla, kot stranski efekt eventuelno.

Zanimivo, da je bil prvi HSPA+ Mobitel, sedaj Tuš, Simobil pa še nič:) je pa en velik haklc, dosti HSPA+ modemov ne podpira tuševe frkvence, recimo un HSPA+ modem, ki ga pri mobitelu prodajajo:)

@amigo, mene prav bolijo take storitve, ki so preko operaterjev, raje imam "preko interneta" storitev, recimo z googlom ali pa z Microsoftom DIREKTNO, ne pa eni brezvezni Blackberry,Nokia Messeging, nepotreben posrednik, v končni fazi imaš še vedno Microsoft, ali pa Gmail storitve, zakaj se ne bi direkt povezal, v primeru Microsofta deluje na skoraj vsakem telefonu(exchange), v primeru Googla pa zaenkrat vsaj kolikor jaz vem bolj ali manj samo Android. No, mail seveda dela povsod, ampak cel sklop storitev mislim. Tudi pri Microsoftu rabiš v bistvu Windows Mobile, da imaš še MyPhone storitev, ostale imaš pa lahko kjerkoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri mobilni operater je najboljši v sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10327724 (13154) Jerry000
»

Mobitel vs. Simobil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14034882 (19986) Veron
»

Katera naročnina se najbolj splača?

Oddelek: Mobilne tehnologije
172237 (1702) Jebac18
»

Džabest od jutri 19€ in samo 100MB vključenega prenosa (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
674218920 (186380) šernk
»

Mobitel bo podražil in spremenil naročniške pakete (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
22461014 (53141) nekikr

Več podobnih tem