» »

Katera naročnina se najbolj splača?

Katera naročnina se najbolj splača?

Mare3 ::

Kmalu se mi bo iztekla naročnina pri simobilu Orto u nulo, pa me zanima če je še vedno najboljša ta naročnina imam pa tisto za 15€ na mesec z 200min v ostala omrežja. Zanima me predvsem zato ker kličem ne prav veliko na internetu sem tudi bolj malo sms-jev pa pošljem kakor kdaj, večinoma brezvezne ker jih je 1000 zastonj, tako da na mesec porabim približno 100 sms-ov nujnih (potrebnih), in približno 50min v simobil ter 50min v ostala omrežja, interneta pa do tam nekje 50mb na mesec včasih še to ne včasih pa tudi 100mb.

steev ::

Kaj, a ne znaš sam it na simobilovo stran in primerjat naročnine s temi podatki, ki si jih dal?
:|

Mare3 ::

Sprašujem zaradi primerjave z drugimi operaterji, ker nimam nobenih izkušenj z njimi, če imajo kak boljši paket da bi šel iz simobila...

Gavran ::

Tušmobil Vesolje?
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

CallMeAl ::

Za tvojo kombinacijo je verjetno najcenejši Tušmobilov Brezmejni 200 + Bonus 200; to je 9 + 5 = 14 EUR mesečne naročnine, z možnostjo 25% popusta ob 2-letni vezavi, če ne vzameš telefona (=10,5 EUR na mesec). Prednost je, da paket ni vezan na starostne skupine (t.j. te ne prestavijo v drug paket, ko dopolniš določeno starost). Za ustrezno uporabo paketa pa je pogoj, da se giblješ na območju, ki je pokrito s Tušmobilovimi baznimi postajami (SMSi, poslani iz Mobitelovega roaminga, se obračunavajo posebej po ceniku!).
Sam od konca lanskega leta uporabljam paket Brezmejni 200 (s 25% popusta mesečno plačujem 6,74 EUR), s katerim pokrijem vse svoje mesečne mobilno-telefonske potrebe.

Mare3 ::

No tak nasvet sem potreboval, se pravi na koncu me pride 400enot s popustom 25% 10,5€? To se mi zdi kar ok sam moti me to da nimajo pokritega omrežja in mi ne spomnim se točno šteje 3enote namesto ena če je vključen mobitelov roaming.

CallMeAl ::

Ja, če ne vzameš aneksa za telefon, lahko z vezavo dobiš 25% popusta na naročnino. Sigurno to velja za 9 EUR naročnine na Brezmejni 200, skoraj siguren pa sem, da tudi na 5 EUR za Bonus 200, ampak to mogoče za vsak slučaj še preveriš v poslovalnici.
Moja dosedanja izkušnja s pokritostjo Tušmobila je dobra. Bistveno je, da so dobro pokriti kraji, kjer se največ giblješ (doma, služba itd.). Če dvomiš v pokritost, pa lahko za test kupiš predplačniško kartico (4 EUR, ampak imaš 5 EUR prednaloženih: http://tusmobil.si/paketi/mini.html ) in boš videl kako zadeva deluje. Res je kot praviš: če si v Mobitelovem roamingu, imajo v Brezmejnih paketih klici obračunski interval 180 sekund (torej gredo vsaj 3 enote za klic), poleg tega pa je treba v roamingu plačevati SMSe in prenos podatkov po ceniku (oboje se v tem primeru ne odšteva od enot v paketu). Zato je pomembno, da si večino časa pokrit s Tušmobilovim omrežjem. Kot rečeno, jaz s tem v dobre pol leta nisem imel težav - le kje na deželi se je kdaj zgodilo, da sem "padel" v Mobitelov roaming. Ampak nenazadnje se mi zdi dobro, da v sili obstaja možnost roaminga v omrežju, ki naj bi imelo najboljšo pokritost - tako dosegljivost nikoli ni vprašljiva.

kitl76 ::

Tuš imam 4 leta pa lahko zagotovim, da ima z UMTS900 pokrito skoraj vse ozemlje SLO.

neres ::

Tušmobil je precej ugoden. Mislim da lahko tudi izbereš 3 Tušmobilove številke, na katere imaš dodatnih 250 minut.

Je pa glede zakupljenih količin treba prebrat tudi to:
Razen, kjer je posebej navedeno drugače, se po porabi 50% odstotkov vključenih
storitev v obliki klicev za zaključevanje izven Tušmobilovega omrežja, vsi nadaljnji
klici, ki se zaključujejo izven Tušmobilovega omrežja, obračunajo v skladu z
veljavnim cenikom za storitve izven Tušmobilovega omrežja

Se pravi na ne-Tušmobil številke imaš dejansko samo 50% zakupljenih minut. Naj me kdo popravi če se motim.

CallMeAl ::

To velja za "večje" pakete. Pri Brezmejni 200 lahko vseh 200 enot porabiš za klice v vsa omrežja ( http://www.tusmobil.si/paketi/brezmejni... ). Ne vem sicer kako je z enotami iz Bonus 200, ampak v vsakem primeru je v tej kombinaciji vsaj 300 enot za klice v ostala omrežja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CallMeAl ()

Mare3 ::

Aja kaj pa recimo Simobil, ne dajo nobenega popusta na naročnino če bi ostal njihov naročnik recimo, da bi me s tem popustom spet privabili in bi ostal njihov naročnik.

Jebac18 ::

Bom kar tukaj napisal 29.7 mi poteče aneks pri mobitelu na paket đabest in razmišlam, da bi zamenjal operaterja simobil na orto u nulo, zanima me kaj moram naredit, moram naprej prekinit in nato iti na simobil kako je s tem ? bi pa rad to čimprej uredil, ker grem 29.7 na morje.

projektor ::

Jebac18 je izjavil:

Bom kar tukaj napisal 29.7 mi poteče aneks pri mobitelu na paket đabest in razmišlam, da bi zamenjal operaterja simobil na orto u nulo, zanima me kaj moram naredit, moram naprej prekinit in nato iti na simobil kako je s tem ? bi pa rad to čimprej uredil, ker grem 29.7 na morje.

Pojdi na Simobilovo poslovalnico z osebnim dokumentom in zadnjim računom od đabesta.
Nič drugega ti ni treba.

BlaY0 ::

Po EU direktivi, naj bi vekslanje na drugega operaterja z ohranitvijo stare številke trajalo nič več kot en delovni dan. Ne vem pa kakšna je trenutno praksa v SLO, vem samo da smo (pred kratkim) dobili opomin pri usklajevanju zakonodaje s to direktivo.

dux ::

Jaz sem že 2x menjal operaterja. Prvič ~4 leta nazaj, drugič 1 leto nazaj. Prideš k novemu operaterju poveš, da bi rad menjal, podpišeš obrazec.
Z obstoječim operaterjem moraš imeti urejene obveznosti (dovolj denarja na predplačniški kartici ali pa ti obstoječi operater naknadno zaračuna mislim da 12 € za prehod).
Nato čez kakšen teden po pošti dobiš SIM karitco od novega operaterja, stari operater pa te obvesti kdaj ti bodo stari SIM izklopili (enkrat sredi noči, recimo ob 1 zjutraj). Dan prej te še pokličejo, da ne pozabiš. Na dan menjave vzameš staro SIM ven, daš novo notri in to je to.
Upanje je v nasih odlocitvah

Jebac18 ::

zanima me se nekaj, če recimo danes grem na simobil ali mi bo mobitel zaracunal kaj za prekinitev al kako je s tem ... aneks je do 29.7 ?

St235 ::

Če boš hotel predčasno rpekinit aneks, potem ti bo mobitel seveda zaračunal pogodbeno kazen za predčasno rpekinitev pogodbe.

Pač počakaj da aneksi mine in zadevo uredi ko prideš z morja. Saj ko ti preteče aneks ti ne ukinejo naročniškega razmerja.

Jebac18 ::

no sj to me je skrbel, ker nisem na tekočem s temi zadevami hvala za hiter odgovor :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tušmobil DA/NE? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
16527519 (17134) Reycis
»

TUŠMOBIL - paketi FREE (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18544067 (32797) OChack
»

Simobil podražil naročniške pakete (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
534146106 (125607) Lonsarg
»

Paket All Inclusive pri Tušmobilu

Oddelek: Mobilne tehnologije
305841 (4585) Lonsarg
»

menjave mobilnih operaterjev

Oddelek: Mobilne tehnologije
254120 (3629) Lonsarg

Več podobnih tem