» »

Napajalnik brez ventilatorja

Napajalnik brez ventilatorja

Tomi ::

Včeraj sem prišel so ene zanimive ugotovitve:
Zadnje čase sem imel z enim od računalnikom, ki ga imam v administraciji, same težave. Obešal se je kot nor, in nič ni delovalo, tako kot bi moralo. Ok, premalo rama, se mi je zdelo. In ker že tako moram ostale računalnike dopolniti, sem ga odprl in pogledal za slote. Potem sem potipal še napajalnik, in je bil nenormalno vroč. Samo pred par dnevi mi še ni kanilo.
Potem pa sem včeraj tako za foro pogledal, kako je ohišje nad napajalnikov bolj vroče pri prvem, kot pri sosednjem (to sem pripisal večji porabi, ker je bila na enem monitor prižgan, pri drugem pa ne).
Dokler nisem dal roke nad režo napajalnika. In ugotovil, da je šel ventilator.

Še vedno mi ni jasno, kako je lahko računalnik delal 24/7 vsaj nekaj mesecev, in to brez večjih posledic.
metrodusa.blogspot.com
  • spremenil: Tomi ()

Silence-r ::

Hmm a je to kšn starejši napajalnik?

Moj 200 W iz časov P1 se tud ne segreva tolk da bi crknu, ce mu ne bi deloval ventilator... Pa tud tih je, in tist ventilator not je isto kot nc (ne bi mu dal 1000 obr/min).

Te sodobni pa so zverine, v bistvu je ta sodobna elektronika tolk razvajena da ze povsod rabi ksne hladilne elemente... Se pravi en 400W napajalnik dns rabi za delovanje min. 2 ventilatorja, ki se vrtita s 3000 obr/min in proizvajata 40 Db hrupa...
In ko pomisliš da ne more biti slabše, ti nekdo vzame še to upanje!

Računalnik je dokaj star. Recimo 2,5 let minimalno, ker ima še BX440 chipset, notri je pa C433.
Napajalnik je bil pa na dotik tako vroč, da si se ga lahko samo dotaknil, česa drugega pa nisi mogel narediti.
metrodusa.blogspot.com

Klemenn ::

jz vem da se moj napajalnik z 400w tako segreva...(ne vem al ma en vent al 2....mogoče enega giant...) da sva s fotru naredila en nastavek in iz njega potegnila uno cev k pride pr napi (za odvod zraka..pare..itd) ....tak da mi zdej vn greje...k drgač se v sobi skuham če ni vsaj okno odprto...:\

IceIceBaby ::

meni dela zdej ze ene 2 meseca 300w napajalnik brez ventilatorja in ni zaenkrat nobenih posledic.:P

Klemenn ::

ja sej polj če dela potem bo skozi delau...k to se itak skoz enak greje...sej se? .....jz vem da moj bi najbrž začel goret da dam ta vent ven...:D

McHusch ::

uh Tomi, maš pa res zegn.

Men je en noname 250W ckrnu ventilator sred noči. In veš kak je občutek, ko se zbudiš ob 3h, ko naredi KABOOM pa dobesedno se kadi iz napajalnika? not good.

Tic ::

Slučajn se mi je učer zgodil: Ker mam vent u napajalcu čudn vezan, tko da gre ven iz napajalca tak molex konektor, u bistvu kt kratek podalšek in če je priključen, vent dela. Ker pa sm novo plato dubu, sm dau use vn noti idt, sm pozabu prklopt nazaj. In to sm opazu po 8ih urah, pa je blo use stabilno. Pol sm kr med delovanjem compa prkluču vent in neboste verjel: Začeu je delat, ampak to še ni use:D temp proca je v 1 minuti padla za 4*!!! voltaze pa so še naprej bile dost premajhne in nestabilne :D (to je zato ker mam noname 235w :D )
aja, k smo pri tem... a je kdo opazu zmedo na redrat-store s temi napajalci, jst nč nevem kaj kupt!:8)
persona civitas ;>

VASkO ::

pri megahitu sem videl, da prodajajo CWT (chanell well technology) 420W za 17 jurjev. Gre za cisto enak napajalnik, ki ga redrat prodaja pod imenom Antec PX412 400W. Na netu je kar nekaj reviewov tega modela in jaz bom ga mogoce kupo, ko bo mi moj maxpower crkno (ze crkuje).

l-note ::

Ampak a niso napajalci tko narjeni, da če ventilator crkne (al pa v njega pride kača, ki ga zaustavi :)))) se napajalnik ugasne in s tem tudi celoten comp. Vsaj take so moje izkušnje s tem.

McHusch ::

Brez skrbi da se ...

Vprasanje je samo, če se potem prižge nazaj>:D>:D, po mojih izkušnjah ... NE:D

zakaj misliš da je napajalc enak? Zihr je manj kvaliteten...:\
persona civitas ;>

Od danes ob poldneva naprej (prej sem moral pretakniti pol faksa, da sem dobil izvijač, izolir trak in klešče), v napajalniku dela nov 2,6 W Sunon. Razlika je očitna:D
metrodusa.blogspot.com

RedOS ::

Se lahk da utišat ventilator v napajalniku, ker mi gre na živce ponoč ko spim ;( .
http://redos.d2g.com

SkIDiver ::

Jz mam enlight 230W zadevco in morm rečt, da je hvale vreden. Na njem laufa celeron 800, 1 disk, cd-rom in cd-rw pa še 3 ventilatorji pa nič ne krepa niti segreva se ne, če vse ventilatorje sklopim. Tko, da v dalnji prihodnosti ne mislim kupvat drugega kot enlight corporation kar se tiče napajalcev.

Spajky ::

Tisti Enlight je itak čudo; jest ga mam tudi (sicer me zaj**al enkrat in sem ga popravljal-so tajvančki šparal na cinku) in je fenomen med low power PSU; ma se zdej bolj greje ko furam Tulca gor; prej se res ni nič tudi meni! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

vasko: zakaj misliš da je enak?
persona civitas ;>

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater PSU za hard OC (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
59729195 (17741) LittleDevil
»

Ali je ta napajalnik zakej???? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
523893 (3131) pele-on
»

Napajalec je glasen - 2 ventilatorja - izključitev enega ?

Oddelek: Strojna oprema
181063 (759) Blisk
»

Vent v 400W napajalniku

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
91365 (1203) Yacksy
»

Antec ali Enermax?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
423019 (1984) tha_man

Več podobnih tem