» »

Temperatura P3

Temperatura P3

Thanatos ::

ali se temperature nad 55°C za P3 866 na Socketu 370 že lahko usodne? Dobil sem en comp na testiranje ki ima veliko zgodovino crashov pa me zanima če se sesuva zaradi previsoke temperature. Drugega mislim da z njim ni nič narobe. Aja plata je QDI SynactiX 5EP na i815EP čipovju, hladi ga Intelov box hladilnik pri 4400 r/min (mislim da 60mm vent) priklopljen je pa na 250W napajalc.

msmiha ::

55*C je res zelo veliko še posebej za P3. Druga skoraj ne bi moglo biti krivo razen procesorja in pa ram. Če se ti comp sesuje ko se zagreje potem je definitvno previsoka temp proca. Drugače ša če ga iz mrzlega butaš pa se ti sesuje ko preide v OS potem je pa lahko kriv tudi ram.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

zdej že tri dni furam na njem težke špile in 3Dmark in se mi nikakor noče sesut. Temperature dosegajo tudi 57°C. Stvar sem šele sedaj dobil v roke od lastnika vem pa samo to da so se mu Win2000 sesul totalno in da se nekega dne po sesutju niso mogl naložit (pisalo je da ni sistema). Najprej sem pomislil na odpoved diska (WD 30GB), samo ko sem ga popolnoma pregledal in formatiral ni bilo z njim nič narobe. Zdej ima gor naložene XPje in vse lepo dela. Go figure!? Je seveda tudi možnost, da je tip kej sral po winsih ampak pustmo to :D

msmiha ::

Še vseeno mislim da je previsoka temp proca. Jaz bi dal kaki drugi hladinik gor al pa vsaj termalno pasto. Moj brat ma isti proc pa ma 37*C na njem tudi z Intelovim retail hladinikom.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

zdej sem gor dal Titana TTC-D5TB s srebrno pasto in razlika v temp je opazna 10°C minusa sedaj je torej okoli 47°C fullload. Mislim pa da je temperatura v Biosu očitana iz diode na jedru, ker v programu ki sem ga od QDIja stegnil, je izmerjena temp okoli 37°C.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Temperatura q6600 go

Oddelek: Pomoč in nasveti
151311 (1197) Meizu
»

Koliksna je lahko max temperatura plosce in cpuja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
729078 (6477) Vuli
»

Navijanje Athlona XP 2500+ Barton

Oddelek: Navijanje
493467 (2373) boštjan
»

Kakšno temparaturo ima vaš procesor? (strani: 1 2 3 )

1018038 (5828) the_unborn
»

AMD XP 1800 na ga-7VRXP - 65°trenutno.. ??

351598 (909) Malecky

Več podobnih tem