» »

Antec ali Enermax?

Antec ali Enermax?

mico ::

torej trenutno imam v kišti Codegen 250W napajalnik in ko sem bral morphlingov post(2 GHz) sem vidu da je izjavu, da je lahk masina nestabilna zaradi napajlnika...potem sem malo naprej raziskoval in opazil da imam na 5V liniji konstanto tam okoli 4,51V kar je menda zelo slabo. najprej me zanima ce je to res tako slabo in kaksne so posledice. zakaj je sploh 5v linija in kaj je "obešeno" gor? ker mam namrec v racunalniku poleg diska, cd-roma, disketnika se 3 80x80 ventilatorje, 2 92x92 ter neonko in par ledic. lahko ima to kaksne zveze da je 5V linija samo 4.5V ? kolikor vem te vse stvari delajo na 12V, tak da se mi zdi da to nebi smelo biti problem. nazadnje me se zanima kateri napajlnik je boljsi - Enermax ali Antec( ker cena 300W modela je priblizno enaka) ali bo potem kaj boljse s 5V linijo?

- ali je pomembna se kaka druga linija poleg te 5V za stabilnost? na katere sem naj se pozoren?

burekar ::

Kupi si Anteca, če nimaš denarja pa Macase(ki je tudi zelo kvaliteten). Če hočeš imet pa še tih PSU si pa pri Mlacomu nabavi še en Zalman ventilator.

Problem solved.

Dami ::

Res da nimam lastnih izkušenj z Macase sam ni mi jasn kak ga lahk priporočiš prek Anteca še posebn pa prek Enermaxa. O slednjih dveh se govori same dobre stvari, za Macase pa je že blo dost govora da crkujejo. Enermax 4ever. Ga mam sam in sn več kot zadovoln. Vreden svojga dnarja.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Dr_M ::

ja sej za tok kokr enermax kosta mors bit res zadovoln...sam nikol neb dau na napajalnik vec kot 10k sit.sam nevem kako se pustite nategnt za 15k sit in vec za napajalnik. da se lahko hvalite da pise gor 400w?500 mogoce? glih tko use dobr dela na 250W...usaj men je.
sej ce ste dost glupi vas lahko ozemajo za velike denarce.

Matek ::

Antec je bolši, prašajte kakega overclockerja.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

morphling1 ::

Dr_M., tipičen odgovor enega ki nima pojma, da je napajalnik praktično ena najbolj važnih zadev v celem računalniku, saj je predvsem od njega odvisno stabilno delovanje, res da vsak ne rabi 400W ali več, samo če pa imaš visoko zmogljivo konfiguracijo z veliko zunanjimi napravami po možnosti še kaj navito, je to nujno potrebno. Ampak 250W za sitem amd xp na 1600+ je pa čisto smešno. Nakup dobrega napajalnika je bolj dolgoročna zadeva, kot nakup kakega drugega hardwera in je skoraj tako pomemben kot dober monitor, saj bosta običajno prav ti dve komponenti najdalj v računalniku, in da ne daš zato ~10 k sit več kot za en cenen 300W napajalnik se mi zdi pa neumno.
Seveda pa predlagam Anteca, to je na našem trgu trenutno najboljši napajalnik, Enermax se skrije.
Pa za Amd sisteme sta pomebni liniji 3.3 in 5V ker so to napetosti ki jih rabi plata, 12V je pa običajno za zunanje naprave,ki niso tako občutljive kot sama plata.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

Obstaja ena stvar ki je veliko boljša od Antec-a........PCpower&cooling 600W za 400$:D

Ok če bi mel 1mio na rašunu ga neb kupu sam je pač boljši:P. Antec Truepower serija je sigurno trenutno najboljši napajalec kar se ga dobi p še cenej je kot Enermax, pri enermaxu je nakupa vreden le 500W model ki se pa seveda prodaja za eno bedno ceno in ga nimaš kaj kupit.

Ps, Pri napajalnikih je trenutno tko kot pri zvočnikih PMPO standard en Antec 330W da ven ene 500W max kar je 3X več kot običajen 300W napajalc, tko da se ob nakupu napajalca ne oziram na watte, sicer sm pa z Leadman 400W zelo zadovoljen, planiral sem nakup Antec Truepower modela ampak vidim da nakup ni več potreben, sigurno bi ble na njim napetosti še bolj stabilne vendar ne bi več imele velikega efekta na stabilnost ker pri Leadmanu ostanejo krepko v deklariranih odstotkih odstopanja in se za nestabilnost ni za bat tud pri 2.3V na CPU-ju:P ejjjjj kdo je že dal XP-ja na 2.3V pa mel Volcano 7 gor:D

icek ::

Katera firma pri nas prodaja Antec napajalnike?

Matek ::

Bolje ispasti glup nego iz aviona.

mico ::

Antece prodaja Redrat store -> http://www.redrat-store.com/


drgac pa lahk povem da sm nabavu 400w model in da res rula. poleg osnovnih stvari(diskovje, cdrom, plata, disketnik....) mam gor obesene se 3 8x8 ventilatorje in 2 92x92, zeleno neonko, 20 zelenih ledic in so voltaže 5V linije stalno okoli 4,97 , pod 4,92 pa sploh nikol ne pade...12V linija je stalno 11,97V...mam pa drgac overclockan XP 1600+ na 2000+ da ne bo kdo reku da na default laufam :)
uglavnem napajlnik je super vreden svojega denarja(sploh ce se ti masina restarta tak ko se je men - odkar ga mam ni blo niti enga restarta)

Buggy ::

Kako je pa kaj glede glasnosti med tema dvema napajalcema in koliko je funkcija drugega ventilatorja pri Enermaxu v praksi uporabna.
Baje ima Enermax pozlacene kontakte. Ali izostanek ventilatorja na spodnji strani pri Antec-u kaj dosti poslabsa hlajenje procesorja (Intel).
Res me zanima, ce je kdo primerjal glasnosti teh dveh napajalcev.
Mislim da cca 20.000 Sit za dober napajlnik res ni veliko, sploh pri sistemih ki so vredni 300 K Sit in vec.

mico ::

za enermaxa ne vem, antecov 400w model ma pa samo en ventilator na zadnji stran in ta je smart fan(da se hitrost prilagaja glede na temperaturo). glede glasnosti ti ne znam povedat, vse kar vem je da ni glasnejsi od prejsnjega codegenovega sicer ga pa tak ne cujem, ker mam 2 92*92 ventilatorja ki proizvajata 36 dB hrupa - to pomen da ni glasnejsi od 36 dB :)

tha_man ::

Enermax definitivno pomaga pri hlajenju sistema in je zelo tih. Ko sistem idla z uporabo VCool, se vent vrti s 1600 rpm, kar je približno tako glasno kot kak Zalman na min obratih. Hitrost pri full obremenitvi naraste na 2000 oz. včasih malo več rpm, odvisno od vročine.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Malecky ::

Primoz!!!! Zrihtaj mi napajlce za testirat... da bo enim jasno da lepota ni vse;((

Golden eye ::

:D Ja maleck veš moj Enermax 350 W je tud čist kul:D
Je tih in napetost 5V nikol ne pade pod 4.9. KO imam navit procesor na 1850(185x10) mi napetost niha iz 4.90V do 4.98V in za druge frekvence tud dobr drži voltažo. Tkko da jest sem čist zadovoljen :D

BlackHole ::

Mene pa zanima ali so potrebni vsi ti dodatni ventilatorji, če privzamem, da imam midi tower atx ohišje (takega imam tudi zdaj) s tem, da nameravam nabaviti AMD XP 2000+ procesor, ki se verjetno malo bolj greje kot sedanji Duron 700. Zraven še dva diska, 2 cd-roma in zvočna ter graf. kartica. Rad bi tudi zanesljiv in kar se da tih 300 W napajalnik. Je ta Antec bolj tihih lastnosti kot ne?

Malecky ::

Golden Eye: za ceno tvojega npajalca je obremenitev tvojga še pol pizde vredna, ko boš mel 2.2V na procu pa še ena hudo navita grafa k bo odžirala vse poj se javi z napetosti na 5V...

Fora je da je Enermax kič, in ga že noben več ne mara...

Yacksy ::

Jest sm si pa pred kakšnim letom nabavu en ful pocen 400W napajač; Maxpower. Nč posebnga, sam sem ga dobu za 10 jurjev, pa takrat se mi je zdela to ful dobra investicija(k sm itak mislu nabavt AMD-ja). Pa do zdej niti nism nč gledal na voltaže. Tale post pa mi je dal mislt. Sicer moje voltaže tako nizke, ampak nej mi tolele en mal raztolmač. Drgač mam AMD-ja 1700+. Pr default hitrosti je +5 voltaža 4,92 V, ko pa ga navijem na frekvenco 2000+ pa voltaža pade na 4,87-4,89 V. +3,3 voltaža pa je na 3,42V. +12 pa je se giblje od 12,05-12,1 V. S tem, da imam gor prključenih še 7 80X80 ventilatorjev. Ventilatorji so priključeni preko molexa. Voltaže se mi ne zdijo preklemano nizke, saj se razlikuje od prej navedenih vrednosti za dobrih 5 stotin volta.

tha_man ::

Malecky, tvoji trditvi nasprotuje 90% testerjev, tako da... >:D

Poleg tega ni fora Enermaxa samo stabilna napetost, ampak tud pomoč pri hlajenju sistema, tiho delovanje, ogromno priključkov (in dovolj dolgi kabli za še tako grozomobalen tower itd...).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

govno ::

pjebi, a kdo ve, kateri napajalnik ima MlacoM na ceniku, kjer piše NAPAJALNIK ENHANCE 300W ATX 9.000 ?? a je za kaj? je glasen?

thx!

the_unborn ::

no ja, toliko o antecu...imam 300w model in imam jako nizko +5 voltazo, 4.89v/4.92v normalno, ce laufam toast pa 4.84v, imam pa XP 1800+, Ti4200 in 512MB rama.
a lahko kako se bolj obremenim sistem, da bi voltaze se bolj padle, ker se mi po novem stvar v igrah resetira

morphling1 ::

Universe, tvoje voltaže so čist cool, problem rata ko padejo pod 4.4V potem postane nestabilno, da pa se resetira comp. je običajno posledica nestabilnega rama in ne napajalnika, razen v primeru da je ram 100% stabilen in se ti računalnik med obremenitvijo resetira to pa je znak slabega napajalnika. Saj ne bom rekel da so Enermaxi zanič, samo predragi so za to kar nudijo in trenutno je Antec pri nas bolj ugoden, drugače se da pa na Antecu vse 5+12 ter 3.3V napetosti korigirati z potenciometri tako da ni nobenih težav, pa še to 300W dober napajalnik je sposoben gnati čisto vsak normalen računalnik, kakšni dual sistemi in raid disk polja pa zahtevajo že kaj več.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

StarY ::

Pa kaj vam je, a sploh kdo ve, kaksne napajalnike ima Enermax?
Kaksno prilagajanje z potenciometri pri Antecu?? Enermax s serijo AX nudi Active PFC, ki tole prilagajanje opravlja avtomatično, brez potenciometrov - da ne bo zdele reku da je tole slabs od rocnega upravljanja - halo!!??

P serija je pa povprečnega uporabnika, ki hoce stabilno masino z veliko ventilatorji vrh glave dost.

Pa ko primerjate napajalnike med seboj jih primerjajte z novejsimi Enermaxovimi modeli, ne pa z starejsimi.

Malecky ::

tha_man: 90% testesterjev dobi te napajalce kr tko mal...od Enermaxa in jih lahko obdržijo, seveda plačajo tudi za dobro oceno, sej nism reku da je napajalnik gnil, sam za tako uporabo kot mene zanima je največji jajc za tak denar, noben dober 3Dmark "igralec" ki navija in njegov proc hoče več ko 120W ne bo kjupil enermaxa, in tudi en kolega ga mu ne bo priporočal! NE ti men kvasit tle neki no... Enermaxova konkurena je Antec...še cnej je! Zj mi pa najdi en review kjer bo Antec suckal še posebi Truepower model ali pa celo vzporredni test z Enermax.

Morphlig1: Banalnost.... poglej kako AMD predpisuje kakšne napetzosti morajo biti na 5V liniji oz kaka so največja odstopanja v % od te meje, to kar si ti napsial je daleč od tega, čene bi bil vsak napajalc resnično AMD paroved for systems OVER 3Ghz ..lol.. pr men se je Maxpower sesu ko je napetost padla pod 4.8V kaj šele da bi šla nižje, nevem kako si ti splah lahko poganjal 4.5V oz je poj napaka v plati mogoče.

Še neki....koj k... bi poj sploh kupu PCppowr&cooling napajalnike za 500$????Za serverje jih ja.... sam ko pa so mišljeni za običnega človeka ki navija in bio samo enkrat v lajfu rad kupil napajalnik in pol ne več. Sicer je pa Antec Truepower nad 330W overkill za vsakega.

tha_man ::

Malecky, to da ni reviewa kjer bi kritizirali Antec pomeni da je zakon, medtem ko to da ni reviewa kjer bi kritizirali Enermax pomeni da so vsi podplačani? Mislm, kr' neki :\
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

morphling1 ::

LOL, good point.
Malecky, vem kaj priporoča amd, samo jaz govorim iz svojih izkušenj, ki jih imam veliko, a mi lahko poveš en konkreten dokaz, da ti bo zaradi tega računalnik deloval manj stabilno, pa ne govorice ko to nekdo misli da je nestabilen potem pa ga zeza kaj drugega, pri 4.4V, meni je delalo vse čisto normalno, samo da je bila voltaža procesorja taka kot za določen overclock mora biti, da je stabilno. Kdaj postanejo problemi, kadar ta voltaža niha tako da zaradi tega postane cpu nestabilen,ampak to ni nujno odvisno od tega kakšna je voltaža 5V in 3.3V, zdaj ko imam voltažo okoli 4.95V se mi proc ne navije niti megaherca več, ker se mi voltaža proca ni spremenila, edini napredek je bil, ko sem prenizko voltažo I/O 3.3V ki je bila med 3.1 in 3.2 dvignil na 3.4-3.5, da sem s tem pridobil 2Mhz na maximalnem overclocku spomina.
Kako se pa obnaša napajalnik ki je preslaboten, ko sem imel še TB na okoli 1600 pri 2.2V se mi je pri full loadu enostavno računalnik ugasnil.
Saj tudi jaz definitivno hočem imeti voltaže kot morajo biti,samo sem pa videl da zadeva ni tako kritična,če so te nižje.
StarY, active PFC ti čist nič ne garantira da boš imel pri hudem overclocku in voltaži, te take kot morajo biti, tudi Antec truepower, lahko pade pod 5V več kot ima to določeno po specifikacijah (+-3%, običajni napajalci imajo +-5%) če boš nanj obesil kako hudo zverinico. In vsak vsaj malo dober napajalnik (tudi active pfc) ima potenciometre s katerimi se te napetosti regulirajo, saj to naredijo tudi v tovarni ko fino nastavijo območje napajalnika, ampak sem 100% prepričan da oni za test nimajo nekega procesorja ki kuri 100++ watov
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

D_Mann good point...fora je da je večina takih testov itak kupljeni, uprizorenih bedno, ne uproabljajo neki standardnega in objekivno za svoja ušesa lahko ocenijo samo glasnot, ostalo je bedarija....

morphling1:Ja jst ti dam konkreten primer tko da če ti uletiš do mene al pa uporabim en napajalec in na njim spravim napetosti na 5V liniji tko da bojo pod obremmenitvijo padle pod 4.75V boš pri meni osebnio videl samo restart in pika...to je to kr pomenijo tvoje izkušnje 1 plata ene par napajalcev več pa ne...

Seveda si je AMD vzel rezerve, pravtako intel, samo s tem da padajo napetosti pod 4.8V je sistem v območju kjer ni zagotovljeno da bo deloval 100% stabilno, če sio pa ne vzamejo te rezerve pa pomeni da ne prodajajo kvalitetnih izdelkov in ne nudijo podpore in tako pride do sovražnega odnosa do podjetja ipd...

Pa praktiučne izkušnje...kolkokrat tuki svetvamo boljši napajalnik in to najmanj 300W (v ameriki najmanj 400W) zato ker se folku komp sesuva direktna posledica prenizkih napetosti in nekvalitetnih napajalniko tko da ne ga srat če teb dela sam meni niti idle ne bi sistem zdržal 4.4V na 5V liniji...

Meni se še na Leadmanu zdi malo prešvoh...odkar sem dodal GF4 in ga naviju ipd...se še lahko 3Dmark sesuje, sicer verjamem bolj v temperature sam obremeniev tudi ni zanemarljiva...

Še skoz mi poj ni noben povedu zakaj sploh folk kupuje 500W napajalnike in zakaj je v svetu sploh povpraševanje po njkih...pa ne mi z serverji ker vem kakšen mora bit tam napajalc in to ni to.. za v zaprt server nobeden ne daja gor metalik modre barve pa fan grile lakira na zlato barvo...

StarY ::

dejstva:

1. Antecove serije True Power se v Sloveniji ne da dobit (me prav zanima kaksna bi bla cena teh napajalnikov - recimo, da bi bil 330W vec kot 20k sit)
2. Enermaxov 365AX (FMA) je po specifikacijah boljsi od Antecovega PP352XF, ki ga lahko dobis v Sloveniji
specifikacije
Antec (max) Enermax (max)
+3.3V 20 32
+5V 33 32
+12V 15 17
skupaj 3.3V+5V 180W 185W

3. Pozlačene zaščitne mrežce niso gor zarad tega, da bi jih gledal (tud zato:D ) ampak predvsem kazejo na kvaliteto produkta
4. Enermax ima vec prilključkov in daljse kable
5. Enermax ustreza specifikaciji Active PFC

mico ::

6. Enermax prodaja mlacom, ki ti napajalnika v primeru da crkne ne bo zamenjal.

StarY ::

7. Anteca prodaja RedRat store, ki bo kot "one-man band firma" prej kot slej crknu in ti ga tud ne bo nihce mogel zamenjati

morphling1 ::

:D in od kje ti ta podatek, da je to one man band firma
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

Ste smešni to ja...

1. V malcomu se sploh ne kupuje PERIOD!
2. 330W model je v ameriki zelo poceni in tudi pri nas ne bi presegel 20 tisočakov, zakaj nimamo na voljo napajalnikov pri redratu je pa jasno, da mora prej prodati stare zaloge kot bo naročil novo serijo napajalcev.
3. Ni popolnoma one-man-band sam je pa skoraj:))
4. Če ti bo crknu boš dobil zamenjeno zelo hitro ker je Antec tudi v nemčiji in ni težav z garancijo...

Jux ::

Pojasnte mi neki... mam d800 na k5s7a in naslednje komponente: 2 diska, 2cdja, skazi, grafika, zvok, dve mrezne ter 250w napajalc pa mam 5v linjo v mbmju 4.9 do 5.02. Kva pol? A je to hud napajalc al ni!8-O
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Golden eye ::

V bistvu ni dober napajalnik, ker:
-prvič nimaš navite našine in zato voltaža ti voltaža ne pade dost.
-če hočeš sprobat če maš dober napajalnik potem si naštimej Vcore na 2.2 V:D in ga navij in do fulla obremenuj polmboš pa vidu kakšno voltaža na 5V bo bla!!
- če pa ne navijaš je to prav dober napajalnik zate!!


MaX ::

Kateri napajalnik mi priporočate?

trenutno je en zlo zanič, napetost na 5V je 4,83. Računalnik ni navit sploh, ker je bil preveč nestabilen. Ko je bil navit je bla napetost okol 4,5 do 4,6.

V mašini mam d700, GF4ti4200, cdrw, dvd, zunanjo zvočno, 256 rama, 7200 disk, tv tuner, mrežno. Na ohišju mam 3 80x80, 1 100x100 in 1 120 x 120 ventilatorje.

V računalnik bom dal še en CD rom, proc bo pa XP 1600+.

Navijal verjetn ne bom več.

Kateri napajalnik mi priporočate, kolk stane, pa kje se ga dobi?

Golden eye ::

Bistvo ne rabiš prav preveč dobrga napajlnika!! Če ne boš navijal kup enga 300 W magar najbolj pocen pa bo:D al pa enga bobrga 250W

Silence-r ::

Ma jst načrtujem nakup novga, sam povem tko, da mi zdej ta trenutek deluje na mojmu sistemu 200 W napajalnik ko urca... Pa mam durona 1,3@1,48 Ghz; 2 V core, maxtor disk, graficno + voodoo 2 :D, 6 ventilatorjev, osvetljavo, cd-rom, disketnik, itd... Voltaža na 3,3 je 3,30 na 5 je 5,01 in na 12 je 12,3 v.

Načrtujem pa nakup Antec 350 W (PP352XF) napajalnika za 16k...
In ko pomisliš da ne more biti slabše, ti nekdo vzame še to upanje!

MaX ::

sj bi ga jst tut kupu, sam kaj ko je za P4, tisti za AMD so pa predragi zame...;(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MaX ()

Silence-r ::

Em, P4 kompatibilnost nima nič zveze z AMD. Se pravi napajalnik, ki podpira P4 ma samo en priključek več in ta priključek je namenjen P4 sistemom. Vsi ostali priključki so standardni in torej zdruzljivi s katerimkoli PC sistemom...
In ko pomisliš da ne more biti slabše, ti nekdo vzame še to upanje!

~Panter~ ::

Zdej pa mene zanima, če se mi splača zamenat napajalc.Zaenkrat mam notr enga starga 235W, enga izmed taprvih ATX napajalcou, sm ga meu na p133.Zdej mam mejčkn novejš proc, mam celerona tuakatina 1000.Trenutno laufa na 1330. Inštaliranga mam Winbond Hardware Doctor pa mi kaže na +5 skoz 4.81, najmn mi je pokazou 4.79. Vcore mam na 1.58-1.60, +12 pa na okrog 11.62. S tem da radeona 8500 k je tud v kišti nimam nč navitga. Al so to slabe voltaže?:8)
Pogum ni odsotnost strahu, je le sodba, da je nekaj drugega pomembneje od strahu

Spajky ::

~Panter~, zmanjšaj mal Vcore, saj ni treba toliko! jest mam 235W PSU, na Enlight se pa noben ne spomni? Evo mojih voltaž na idle, pa pod obremenitvijo tudi ne padejo za več kot 0,02V! Tulac1.0A@1,35G...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

smilyxx ::

MEne pa zanima, kakšna je razlika med napajalnikom za P$ in pa za AMd. KAj ni isto? Kar sem slišal vaša mnenja, bi raje kupil ANteca. KAkšna je razliak med Antec SL400 in med Antec PP412XF, oba sta 400w in narejena za P4. Bi amd deloval na njemu?

PS: Zgoraj omenjena napajalnika sta tu.

Lp
Save water.
drink beer.

tha_man ::

Razlika je samo v tem, da ima napajalec za P4 še dodatni kabel ki ga nekatere matične P4 potrebujejo za napajanje procesorja. Tak napajalec je sicer čist klasičen, in jasno deluje tud z AMDji.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater PSU za hard OC (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
59727700 (16246) LittleDevil
»

zakaj mi vn meče v špilih

Oddelek: Navijanje
421583 (1230) Primoz78
»

Koliko je se varna temperatura za zracno hlajenje?

Oddelek: Navijanje
462923 (2050) schurda
»

kateri napajalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
121784 (1607) Fury
»

Napajalnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
321663 (1158) Silence-r

Več podobnih tem