» »

majhni ljudje z velikimi psi

majhni ljudje z velikimi psi

1
2
3 4

Goldee ::

solatko je izjavil:

Samo takole mimo grede - statistično je največ napadov in ugrizov človeka s strani zlatega prinašalca.


Ja, tudi avtomobilskih nesreč s povzročeno materialno škodo je več, kot pa nesreč s smrtnim izzidom :-/
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

mihec87 ::

Solatko zlatih prinašalcev je več po domovih ko pa kakih pitbulov..

gruntfürmich ::

mihec87 je izjavil:

Pa se nekaj glede na to da se ti zdi pametno pijan sesti za volan, bi te lepo prosil da se zglasiš na najblizji enoti ter vrneš izpit.

to bedarijo ti je vtepla 'država' v glavo, ker ti jo je oprala...

solatko je izjavil:

Samo takole mimo grede - statistično je največ napadov in ugrizov človeka s strani zlatega prinašalca.

tudi če se upošteva število teh psov, torej relativno število ugrizov?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

gendale ::

solatko je izjavil:

Samo takole mimo grede - statistično je največ napadov in ugrizov človeka s strani zlatega prinašalca.

bolj zanimivo bi bilo vedet statistiko za število napadov, ki se končajo s težjimi poškodbami ali smrtjo

mihec87 ::

Ti že veš grunf, bolje imeti oprano od države kot alkohola...Govorimo tukaj o konkretni pijanosti ne pa da si spil pivo med ali po kosilu.

Vprašaj tistega ki je zaradi nekega pametnjakoviča ki je konkretno pijan sedel za volan sedaj priklenjen na posteljo ali pa voziček...

p.s. seveda pod ta pravila spadajo vsi tudi tisti ki je spil pivo med kosilom..

solatko ::

Ravno o tem govorim, glede na število psov določenih pasem, je napadov s strani ZP največ, saj so to precej živčni psi, sicer prijazni in ljubeznivi, ob nepričakovanih potezah pa reagirajo z ugrizi, ki niti niso tako nedolžni, sploh če je v igri otrok.
Največji problem pri vseh lastnikih psov je ta, da imajo mišlenje, kako je njihov pes lepo vzgojen in praviloma ne grize, v resnici so pa psi kosmati za ušesi in nikoli ne veš, kakšna bo reakcija. Lastniki v takih primerih večinoma niso pripravljeni in poleg šoka, tudi po navadi praviloma ne reagirajo.
Redko kateri lastnik psa ima tako kontrolo nad živaljo, da se na odpoklic odzove momentalno, ne glede na to kaj počne, pa naj bo to hranjenje s kakšno najdeno račjo ali igranje z drugim psom ali pa fajt.
Pes mora na poklic momentalno reagirati s prihodom h gospodarju. Ravno tako ne sme pes (ne glede na pasmo), nikoli potegnit vrvice z lastnikom, temveč mora hoditi lepo ob lastniku.
Govorim iz prakse, saj sem dal skozi kar nekaj psov - kraški ovčar, 3 nemške ovčarje, dva velika mešanca in eno malo mešanko, pse s popolnoma različnimi karakterji.
Kraševec - policijska šola A in B - fantastičen pes, preživel na Blokah v vaškem ambientu (čuvaj hiše s staro mamo). Nikoli problema, hodil v sosednje vasi na kuzle, mimo divjih živali (srne, jeleni.....), fotra klicali iz drugih vasi, da ga je šel po ženitvi iskat. Vedno je branil šibkejše, nikoli v 13-ih letih ni ugriznil nobene žive stvari, nikoli nič ukradel, skratka fantastičen pes.

1. nemc - mora od psa. Ni bilo cucka v katerega se ne bi zakadil, vendar zanimivo, tudi ko ga je valjal po tleh, ni nikoli ugriznil do krvi. Imel je nemogoč značaj, saj je en dan naredil vse, kar si se spomnil, drugi dan pa kot kakšen mulc, vse kontra. Tudi v borbi s človekom, nikoli ni ugriznil, tako da je bil po svoje kar simpatičen, vendar so se ga ljudje, ki niso poznali njegove narave zelo bali, on pa je v tem prav užival.
Tudi ta pes je pustil divjad popolnoma pri miru.

2. in 3. nemca sta bila klasična predstavnika te pasme, učljiva, vodljiva, brez nadzora silno nepredvidljiva, kar nekaj lažjih ugrizov, precej tatvin kakšne hrane in potem klasično plazenje po trebuhu in čakanje na kazen, čez pet minut pa po starem. Točno sta vedla, za vsako napako.

Oba mešanca sta bila fantastična - labradorc in volčjak, ter nek čuden mešanec podoben velikemu šnavcarju. Oba enkratna čuvaja, ljubezniva do vseh bitij in ubogljiva. Nobenega ugriza, napada ali kakšne problematične zadeve.

Mala črna mešanka, pa je bila največja nadloga in zgaga, kar sem imel opravka s psi. Nihče ji ni bil všeč, ni marala otrok, drugih psov in ni trpela nikogar, ki je šel proti njej s strahom. Sicer je bila zelo zanimiva, saj je bil njen najboljši prijatelj črni mačkon, s katerim sta počela prave pizdarije po stanovanju - rezultat - s strani mačka sesute dve sedežne garniture v 13.-ih letih, podboji vrat, kot da bi prišel na fronto, uničena dva kuhinska kompleta stolov, ničkoliko zaves, pokradene hrane.......
Psica je bila kljub svoji velikosti strašen čuvaj, pretepala se je s psi, ki so bili dvakrat in več večji od nje, zaradi svoje izredne hitrosti, je brez poškodb izšla iz vsake borbe.
Po navadi so bili spori izredno kratki, saj je v momentu, ko smo jo poklicali pritekla k nogi, kot da ni bilo nič.
Problem je ravno v tem, da so pasji napadi bliskoviti, vse se zgodi v parih sekundah in je kljub dobri vzgoji odpoklic po navadi prepozen.

guest #44 ::

Jaz sem enkrat že vozil pjan in vozu sem pod omejitvijo, sem se že bal da me bodo ustavli ker sem šou prepočas. Če maš porihtano v glavi, ti prevzame podzavest kontrolo in delaš tko kot si zdresiran. Če si divjak po naravi in se siliš mirit, potem boš vinjen, divjak. Sicer pa najhuje je vozit pjan, če maš družbo na okol, sam si bolj skuliran.


Sicer pa bi jaz rade volje mel pitbulla al kej podobnega, ampak v primeru da ga nebi moral vzdrževat (oz. nebi bil več sposoben), raje ko v zavetišče plačam evtanazijo. V tisto 2x2 posrano kletko ga že ne bom mučil. Isto, če bi vidu da postaja labilen. Sicer so mi najlepši kaki severni (haskiji,malamutke...) psi, ampak pitbuli in podobno so takoj za njimi. Sam pa ga ne mislim imet dokler ne bom imel vse 100% porihtano...denar in čas.

crazyLIKEme ::

Pri nas imamo Russell terierja, sicer je muca, ni bil v šoli ampak se je 'šolal' doma. Je poslušen in ve kdo je gazda. Tudi ve kdaj naredi kaj narobe. Vedno na povodcu razen če je za ziher, da ni nikjer nobenega. V mestu 3 leta brez nagobčnika, ker ni bilo po njem potrebe oz. smo se izogibali potencialno nevarnim situacijam.

No po treh letih ga je pa začelo nekaj motit in je začel nepričakovano skakat v ljudi... moške, ženske, otroke, druge pse. Od takrat naprej je dobil nagobčnik kasneje se ga je pa začelo učiti nazaj da ne sme skakati v ljudi in smo tudi nagobčnik spet ukinili.

No sedaj je star 8 let in ima okoli hiše svoje kraljestvo tako da ni več nobenih težav.


Tako da ja, sem mnenja da je vse odvisno od vzgoje. Sem že videla čivave, ki bi najraje požrle psa 4x večjega od njih in nemškega ovčarja, ki se mu osebno nebi približala na 2 metra, pa je bil muca. Pa napadalne rottwailerje, pitbulle, pa tudi zlate prinašalce in labradorce.

Tako da jaz rečem vzgoje, vzgoja, vzgoja. Če pa človek ni sposoben sebe 'vzgajat' in kasneje ali takoj še svojih otrok, takemu pa še podgane nebi dala v lastništvo kaj šele psa!!!

LP cLm
http://crazyl1keme.deviantart.com/

rezator ::

solatko je izjavil:

Samo takole mimo grede - statistično je največ napadov in ugrizov človeka s strani zlatega prinašalca.


Aja? Od kje ti ta podatek? Lahko navedeš vir?

Saj ne trdim da zlati prinašalec nebi nobenega ugriznil, samo je pa razlika če te ugrizne Pitbull, Stafford terrier, Argentinska doga,...

"Med napadalci največ mešancev


Med 274 psi na seznamu Veterinarske uprave RS (Vurs), ki so ugriznili človeka ali žival v letu 2008 in do 10. junija letos, je največ mešancev, in sicer 131. Sledi 50 nemških ovčarjev, po sedem rotweilerjev in zlatih prinašalcev, po šest bernskih planšarskih psov, kraških ovčarjev in šarplanincev, po trije ameriški staffordshirski terierji, kokeršpanjeli in nemški lovski terierji, ostalo pa predstavljajo druge pasme.
Ali je prišlo do ugriza, ugotovi uradni veterinar v ugotovitvenem postopku in z odločbo podeli status nevarnega psa. Zoper lastnika pa sproži prekrškovni postopek, pri čemer je za ukrepanje v tovrstnih primerih pristojna tudi policija. Podrobnejša primerjava števila nevarnih psov in njihovega deleža z deležem zastopanosti pasme v pasji populaciji kaže, da določene pasme ne izstopajo po številu ugrizov. Tako je torej največ ugrizov tistih psov, ki so tudi najbolj pogosti, in sicer mešancev in nemških ovčarjev. Delež prvih na seznamu ugrizov je 47,7 odstotka, v celotni populaciji pa jih je 49,5 odstotkov. Delež ugrizov nemških ovčarjev pa je 18,2-odstoten, v populaciji pa jih je 13,3 odstotka." [1]

[1] http://www.pes.si/index.php/zadnje_novi...
Some people feel the rain. Others just get wet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rezator ()

guest #44 ::

50, 60kg skoraj čiste mišične mase...če imaš pod 70kg niti ne sanjaj, da bi ga imel. To te zvleče kamor mu paše.

Ramon dekers ::

solatko je izjavil:

Samo takole mimo grede - statistično je največ napadov in ugrizov človeka s strani zlatega prinašalca.



res?ali pa so to mešanci!?a ni logično tudi da jih je največ?!?

uf se oproščam nisem opazil zgornjega posta. Drugače pa res nevem zakaj bi si kateri osel sploh izbral pitbula ali rotwajlerja pa naj mi še kdo reče da so krotki pa pametni bla bla bla. Najbolši in najpametnejši je še vedno borderski ovčar

Zgodovina sprememb…

Rippy ::

O tem je bilo že ogromno predebatirano v podobnih temah. In v 99.9% je za težavo odgovoren lastnik psa ali random oseba, ki sreča psa.

Največ težav s strani "kjut" psov je to, da vsi mislijo "guci guci" in namesto spoštovanja zelo hitro pridejo v območje, ki pesu ne ugaja. Na splošno pa zna biti težava v lastniku, ker se pač ne ukvarja dovolj ali nima pravilnega pristopa. In potem pridemo na to, da pes pelje tebe na sprehod in ne ti njega, ker si številka 2 in nikoli ne "vpraša" če je to v redu.

gruntfürmich ::

mihec87 je izjavil:

Vprašaj tistega ki je zaradi nekega pametnjakoviča ki je konkretno pijan sedel za volan sedaj priklenjen na posteljo ali pa voziček...

govori ti kar želiš, ampak DEJSTVO je, da pijanost še zdaleč ni najpogostejši vzrok nesreč.
upam si trditi, da je veliko, veliko manjši kot pravi statistika, ki neprilagojeno hitrost + pijanost tolmači kot pijanost za vzrok nesreče, kar pa sploh ni res.
ampak dosti o tem.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Vajenc ::

PolentoZer>Nikoli, ampak zares NIKOLI ni kriv pes, zato ker je pač pes. Če je majhen ali velik, zanj odgovarja lastnik.
To je pravljica. Lastnik kupi psa, da bo družina imela "najboljšega prijatelja", otrok večjo samozavest in družbo ..., psa in sebe da v pasjo šolo, vsak dan se psa zlaufa ..., potem pa nekega dne pravilno vzgojen, prijazen, lep in poslušen pes šavsne sosedovo punčko, ki je na silo vzela igračo iz rok lastnikovega sinčka. A naj sedaj damo avtenizirat lastnika? Kriv je lastnik, ker je psa nabavil in ga morda celo napačno vzgojil IN pes, zato ker je nepredvidljivo šavsnil.

Problem, ki ga jaz vidim je, da ljudje namenoma nabavijo psa, ki je poznan po večji nepredvidljivosti, napadalnosti, močnem ugrizu, trmi ... Znano je, da so čivave lahko napadalne do tujcev. Po drugi strani nas veliko pozna kakšnega krotkega pitbula. Pa vendar bi nam moral zdrava pamet narekovat, da če se pitbulu slučajno zahoče šavsniti, bo to ena velika piz_arija, čivava pa izpade smešna, ko se jezi.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

PolentoZer ::

In zakaj misliš, da bi se to zgodilo pri pravilno vzgojenem psu? Saj to ravno trenirajo v pasji šoli - poslušnost, da ne pride do takšnih situacij. Šavsnil bo pes, ki ni treniran. Situacija, ki si jo pravkar napisal je skrajno redka. In če bi že prišlo do ugriza, pa preberi celoten post, ki sem ga napisal.

Da še komentiram tvoj drug odstavek. Psu ne pride kar iz lepega, da bi želel grizt ljudi, živali, oz. vsesplošno napadat, razen če ga lastnik začne zanemarjat in se z njim ne ukvarja dovolj. Če se psa pelje 1x dnevno na eno urni sprehod, kar ni tako veliko. Je možnost, da bi pes imel še vedno preveč energije za bedarije minimalna.
Vedno obstajajo izjeme, a te so zelo redke. Govorim za pravilno vzgojenega in treniranega psa.

Doma imamo že drugo nemško ovčarko. Prva je bila povsem razcartana. Nikogar ni ugriznila niti enkrat sama od sebe. Le na povelje se je postavila v borbeni položaj, in na vpoklic iz njega. Druga pa je še enkraten čuvaj. Zlaja na skoraj vsakega, ki pride, a ugrizne nikoli. Zlaja, da opozori nase in pridrvi do lastnika (enega od članov družine). Stara je že skoraj 6 let, pa se nam še nikoli v letih od prejšnje ovčarke do te ni zgodil noben incident. Sta pa oba psa dobro vzgojena, redno oskrbovana in se jima posveča dovolj pozornosti.

In še enkrat povem, da je veliko večji problem v Sloveniji zavrženih psov, ki končajo na cesti in v zavetiščih. To pa ravno zaradi tega tudi, ker je pes nekoga ugriznil.
Situacija:
Iii, kupimo psa, lej kak je luštkan.
Pes raste in s tem se povečujejo tudi njegove potrebe.
Starši ponavadi nimajo časa za ukvarjanje in vzgojo, otroci pa so še običajno nesposobni za kaj takšnega.
Psa se ne sprehaja dovolj, oz. nima svobode za gibanje.
Psu se počasi začne mešat v glavi. (Komu pa se ne bi, če bi bil skoz v eni bogi sobi oz. skoz v hiši zaprt.)
Pes postaja glasen. Veliko in neprestano laja. (Običajni znaki, da ima pes preveč energije.)
Pes vgrizne.
Pes na cesto ali v zavetišče, ker je darilo / začetni ljubljenček pošast.

Še vedno v Sloveniji prevladuje mislenost, da je imeti psa pač samoumevno in da pes ne potrebuje nekih vsakodnevnih skrbi, razen hrane in vode.

Zgodovina sprememb…

Dejan_007 ::

Vajenc; Kateri koli psi niso za skupno igranje z majhnimi otroki. Videl sem že, kaj dela otrok psu in ni čudno, da prihaja do ugrizov. Če pustiš otroka, da psa vleče za ušesa, rep, dlako, mu potiska prste v usta, oči, potem ni čudno, da pes tudi ugrizne. Psi in otroci niso za skupaj !!!
Nevarnih pasem NI so samo nevarni lastniki !!!

energetik ::

T-h-o-r je izjavil:

"Sej a ni nek zakon da mora imet vsak pes nagobčnik, ko ej v mestu med ljudmi"

ja, pa če ni na kumpli


lahko direkt kličeš policijo 112
Mene pa zanima, kaj narediti na PST okoli Ljubljane. Tam se med tekači in mamicami z vozički podijo psi vseh možnih velikosti. Mogoče je vsak 10. na štriku. Naj vsako minuto kličem 112? Ali kakšno drugo možnost imamo?

Pa kaj hudiča je narobe z lastniki? Seveda če kakšnega opomniš, je njegov pesjan najprijaznejše bitje na svetu. Tudi če me poliže po roki ali posvinja obleko s tacami se jim zdi to čisto normalno. Resno me mika, da bi začel s sabo nosit ta veliko Maglitko ali kaj podobnega...

gendale ::

kupi par zrezkov, daj v njih strup za podgane in jih nastavi ob poti

papasmrk ::

Naj je pes še nevem kako šolan je še vedno zver, ki zna ob določenih trenutkih pokazat svojo zversko poreklo. Se pravi da če šolan pes nekoga šavsne je izgovor lahko : narobe je bil šolan.

PolentoZer ::

Nikakor. Ali ga sprehajaš vsak dan vsaj eno uro? To ponavadi odpravi težave. So pa vedno izjeme, kot že napisano, le da jih je precej manj, kot pri nešolanih psih.

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers ::

PolentoZer je izjavil:

In zakaj misliš, da bi se to zgodilo pri pravilno vzgojenem psu? Saj to ravno trenirajo v pasji šoli - poslušnost, da ne pride do takšnih situacij. Šavsnil bo pes, ki ni treniran. Situacija, ki si jo pravkar napisal je skrajno redka. In če bi že prišlo do ugriza, pa preberi celoten post, ki sem ga napisal.

Da še komentiram tvoj drug odstavek. Psu ne pride kar iz lepega, da bi želel grizt ljudi, živali, oz. vsesplošno napadat, razen če ga lastnik začne zanemarjat in se z njim ne ukvarja dovolj. Če se psa pelje 1x dnevno na eno urni sprehod, kar ni tako veliko. Je možnost, da bi pes imel še vedno preveč energije za bedarije minimalna.
Vedno obstajajo izjeme, a te so zelo redke. Govorim za pravilno vzgojenega in treniranega psa.

Doma imamo že drugo nemško ovčarko. Prva je bila povsem razcartana. Nikogar ni ugriznila niti enkrat sama od sebe. Le na povelje se je postavila v borbeni položaj, in na vpoklic iz njega. Druga pa je še enkraten čuvaj. Zlaja na skoraj vsakega, ki pride, a ugrizne nikoli. Zlaja, da opozori nase in pridrvi do lastnika (enega od članov družine). Stara je že skoraj 6 let, pa se nam še nikoli v letih od prejšnje ovčarke do te ni zgodil noben incident. Sta pa oba psa dobro vzgojena, redno oskrbovana in se jima posveča dovolj pozornosti.

In še enkrat povem, da je veliko večji problem v Sloveniji zavrženih psov, ki končajo na cesti in v zavetiščih. To pa ravno zaradi tega tudi, ker je pes nekoga ugriznil.
Situacija:
Iii, kupimo psa, lej kak je luštkan.
Pes raste in s tem se povečujejo tudi njegove potrebe.
Starši ponavadi nimajo časa za ukvarjanje in vzgojo, otroci pa so še običajno nesposobni za kaj takšnega.
Psa se ne sprehaja dovolj, oz. nima svobode za gibanje.
Psu se počasi začne mešat v glavi. (Komu pa se ne bi, če bi bil skoz v eni bogi sobi oz. skoz v hiši zaprt.)
Pes postaja glasen. Veliko in neprestano laja. (Običajni znaki, da ima pes preveč energije.)
Pes vgrizne.
Pes na cesto ali v zavetišče, ker je darilo / začetni ljubljenček pošast.

Še vedno v Sloveniji prevladuje mislenost, da je imeti psa pač samoumevno in da pes ne potrebuje nekih vsakodnevnih skrbi, razen hrane in vode.



ali ti ni zgoraj omenjeni post ravnokar razložil zakaj? Ker je pes nepredvedljiv!imam mešanca med zlatim prinašalcem, vem da nebi ugriznil nikoli, vendar ko vidi srno se zapodi za njo, ko vidi človeka daleč se prav tako zapodi za njim, čeprav ga ne ugrizne, in se po enem metru ustavi ko opazi da je človek, še vseeno tisti v katerega se zapodi dobi strah! In kako hudiča naj to preprečim, pes je spuščen, ima prostora ogromno, dvakrat na dan sprehod s tem da teče z mano minimalno 5 - 8 kilometrov vsak drugi dan....Vzgojen je bil pravilno, poleg tega je bila še sterilizirana. Pač nagon, ko pride v puberteto je pa še hujše.

Dejan_007 je izjavil:

Vajenc; Kateri koli psi niso za skupno igranje z majhnimi otroki. Videl sem že, kaj dela otrok psu in ni čudno, da prihaja do ugrizov. Če pustiš otroka, da psa vleče za ušesa, rep, dlako, mu potiska prste v usta, oči, potem ni čudno, da pes tudi ugrizne. Psi in otroci niso za skupaj !!!
Nevarnih pasem NI so samo nevarni lastniki !!!



se nebi mogel bolj strinjati!!!!

Zgodovina sprememb…

Vajenc ::

PoletnoZer, nepričakovano lahko šavsne vsak pes. Majhen, velik, vzgojen, šolan, zmatran, Zlati prinašalec, Šarplaninc ... you name it. Prijazni Zlati prinašalci skoraj vedno nepričakovano ugriznejo, ker nihče ne pričakuje kaj takega od tako luštnih kužkov. Je pa velika razlika v poškodbi, agresivnosti napada, številu ugrizov, mestu ugriza ... glede na pasmo in vzgojo psa.

Dejan>Nevarnih pasem NI so samo nevarni lastniki !!!
Ja seveda. Ko boš srečal 10 Kavkaških ovčarjev z različnimi lastniki in med njimi našel več kot enega nenavarnega, ti bom morda verjel.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

mihec87 ::

Zakaj zato ker se mu posti da se zapodi,začne se z mačkami konča z človekom.

Rippy ::

Veliko ljudi ne zastopi, da niti ni najpomembnejše kako je pes vzgojen. Primarni cilj pasje šole je šolanje lastnika in ne psa (oziroma bi moral biti). Težava je v tem, da človek misli; hranim ga, tu pa tam me posluša, med sprehodom je na vrvici - jst sem šef.

Med lastnikom in psom se vedno formira trop (v njegovih očeh), ker pes pač to potrebuje. Glede na njemu primerne kriterije si sam določi pozicijo v tem tropu in če si ti manj vreden ali ne ohranjaš položaj bo on Alpha. Tukaj je vzrok težav, ker se lastnik ne zaveda tega, ne ve kako ali noče pridobiti in ohranjati vodilni položaj tropa.

In to se kaže, ko naš "trop" gre na sprehod po parku/mestu in Janez misli, da mu vrvica podari status šefa. Če je Janez alpha vrvica za psa ne obstaja, ni napeta in pes hodi zraven ali rahlo za Janezom. Je sproščen in njegov najpomembnejši cilj je opazovanje lastnika saj sledi njemu in ne vrvici. Njega vzame tudi za vzor kako reagirati v določenih situacijah.

Ramon dekers ::

Rippy je izjavil:

Veliko ljudi ne zastopi, da niti ni najpomembnejše kako je pes vzgojen. Primarni cilj pasje šole je šolanje lastnika in ne psa (oziroma bi moral biti). Težava je v tem, da človek misli; hranim ga, tu pa tam me posluša, med sprehodom je na vrvici - jst sem šef.

Med lastnikom in psom se vedno formira trop (v njegovih očeh), ker pes pač to potrebuje. Glede na njemu primerne kriterije si sam določi pozicijo v tem tropu in če si ti manj vreden ali ne ohranjaš položaj bo on Alpha. Tukaj je vzrok težav, ker se lastnik ne zaveda tega, ne ve kako ali noče pridobiti in ohranjati vodilni položaj tropa.

In to se kaže, ko naš "trop" gre na sprehod po parku/mestu in Janez misli, da mu vrvica podari status šefa. Če je Janez alpha vrvica za psa ne obstaja, ni napeta in pes hodi zraven ali rahlo za Janezom. Je sproščen in njegov najpomembnejši cilj je opazovanje lastnika saj sledi njemu in ne vrvici. Njega vzame tudi za vzor kako reagirati v določenih situacijah.



dober odgovor, ali pa šarplaninci:

Ja seveda. Ko boš srečal 10 Kavkaških ovčarjev z različnimi lastniki in med njimi našel več kot enega nenavarnega, ti bom morda verjel.

T-h-o-r ::

energetik je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

"Sej a ni nek zakon da mora imet vsak pes nagobčnik, ko ej v mestu med ljudmi"

ja, pa če ni na kumpli


lahko direkt kličeš policijo 112
Mene pa zanima, kaj narediti na PST okoli Ljubljane. Tam se med tekači in mamicami z vozički podijo psi vseh možnih velikosti. Mogoče je vsak 10. na štriku. Naj vsako minuto kličem 112? Ali kakšno drugo možnost imamo?

Pa kaj hudiča je narobe z lastniki? Seveda če kakšnega opomniš, je njegov pesjan najprijaznejše bitje na svetu. Tudi če me poliže po roki ali posvinja obleko s tacami se jim zdi to čisto normalno. Resno me mika, da bi začel s sabo nosit ta veliko Maglitko ali kaj podobnega...


ja, ni druge zaenkrat pri nas očitno

pa kaznivo je že, če se pes samo "zapadi" vate, brez da te poškoduje

dokler bomo v sloveniji imeli 90% debilov za lastnike psov, bomo pač bogi (če se zakonodaje ne spremeni)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

energetik ::

T-h-o-r je izjavil:



dokler bomo v sloveniji imeli 90% debilov za lastnike psov, bomo pač bogi (če se zakonodaje ne spremeni)

Ponavadi so najbolj zadirčne kakšne pobarvane blondinke, ki mislijo, da so boga za jajca prijele. Tudi, ko kličejo psa (seveda potem, ko se pes že zakadi v človeka), jih pes niti pod razno ne uboga. Povsem enak sindrom opazim pri takih osebah, ki hodijo okoli s svojimi otroci. Tako kot psi, jih tudi ti ne ubogajo. Samo razvajanje in 0 vzgoje.
Seveda pri psih niti ne gre toliko za vgojo. Pes je zver in lastnik jo mora imeti ves čas na vrvici in pod kontrolo. Ali pa naj sprejmejo tak zakon, da se lahko brez posledic sam braniš, pa bomo z revolverji naokoli hodili in se branili bred zvermi, kot smo se včasih v gozdu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

Dejan_007 ::

gendale je izjavil:

kupi par zrezkov, daj v njih strup za podgane in jih nastavi ob poti


Če bi tebe videl, da kaj takega delaš verjemi, da bi ti v priču mene pojedel ta zrezek, če ne, bi dobil takšne batine, da bi glava bolela. Mislim, HALO a si ti sploh človek !!!

energetik je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:



dokler bomo v sloveniji imeli 90% debilov za lastnike psov, bomo pač bogi (če se zakonodaje ne spremeni)

Ponavadi so najbolj zadirčne kakšne pobarvane blondinke, ki mislijo, da so boga za jajca prijele. Tudi, ko kličejo psa (seveda potem, ko se pes že zakadi v človeka), jih pes niti pod razno ne uboga. Povsem enak sindrom opazim pri takih osebah, ki hodijo okoli s svojimi otroci. Tako kot psi, jih tudi ti ne ubogajo. Samo razvajanje in 0 vzgoje.
Seveda pri psih niti ne gre toliko za vgojo. Pes je zver in lastnik jo mora imeti ves čas na vrvici in pod kontrolo. Ali pa naj sprejmejo tak zakon, da se lahko brez posledic sam braniš, pa bomo z revolverji naokoli hodili in se branili bred zvermi, kot smo se včasih v gozdu.


Na otroškem bazarju so se psi reševalci sprehajali med otroki, bili so spuščeni, lastniki pa nikdar niso bili v dvomu, da bo pes kaj naredu. Bili pa so vsi možni psi od labladorcov pa do nemških ovčarjov ter mešančkov.

Zgodovina sprememb…

BC3 ::

v zadnjih petih letih oz. kakih 5350 sprehodih z mojim psom nisem bil nikoli brez palice (debele lesene ali železne teleskopske). na srečo sem jo do sedaj moral uporabiti samo trikrat. mi je pa zelo žal, da je nisem imel že od začetka, ker bi lahko kaki dve pizdariji preprečil...

techfreak :) ::

Ljudje, ki zastrupljajo živali so ljudje, tako kot tudi npr. morilci. Debili so pa tudi tisti, ki bi nekaj reševali z nasiljem.

Dejan_007 ::

techfreak :) je izjavil:

Ljudje, ki zastrupljajo živali so ljudje, tako kot tudi npr. morilci. Debili so pa tudi tisti, ki bi nekaj reševali z nasiljem.


Debil je izraz, ki se je v psihologiji uporabljal za duševno prizadete otroke med osmim in dvanajstim letom, katerih IQ je znašal med 51 in 70 točk.
Pogovorno je "debil", tako kot tudi ostali izrazi za duševno zaostale osebe, izraz za neumno osebo.


Ljudje, ki nastavljajo pasti oz strupe niso vredni, da se jim reče človek. Ja in če ga dobim, bodo batine padale, čeprav nisem nasilen, ampak takšni batine iščejo.

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

jaz ne bi nastavil strupa, če me kakšna mrcina napade, bi ga nažgal s kolom ali čim podobnim


strup pa bi nastavil tistim, ki jih lastniki spustijo iz hiše in naženejo na sosedovo zelenico srat
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

jest10 ::

Dejan_007 je izjavil:

techfreak :) je izjavil:

Ljudje, ki zastrupljajo živali so ljudje, tako kot tudi npr. morilci. Debili so pa tudi tisti, ki bi nekaj reševali z nasiljem.


Debil je izraz, ki se je v psihologiji uporabljal za duševno prizadete otroke med osmim in dvanajstim letom, katerih IQ je znašal med 51 in 70 točk.
Pogovorno je "debil", tako kot tudi ostali izrazi za duševno zaostale osebe, izraz za neumno osebo.


Ljudje, ki nastavljajo pasti oz strupe niso vredni, da se jim reče človek. Ja in če ga dobim, bodo batine padale, čeprav nisem nasilen, ampak takšni batine iščejo.

Upam, da takrat naletiš na takega, ki ti bo batine vrnil z obrestmi.

Dejan_007 ::

Torej zgoraj omenjeni podpirajo, da folk nastavlja strupe. Verjemite, da če vas dobijo lastniki psov sploh tisti, ki so že doživeli, da se mu je pes zastrupil, ne boste dobro odnesli. Mogoče ne boste dobili batine od lastnika psa, boste pa odškodninsko odgovarjali in boste v policijski evidenci saj gre za kaznivo dejanje. Če imate jajca, potem se spravite na lastnika psa oz pokličite policijo ne pa da tako strahopetno nastavljate strupe. Podlo in zahrbtno dejanje, ki ni vredno komentarja.

jest10 ::

Dejan_007 je izjavil:

Torej zgoraj omenjeni podpirajo, da folk nastavlja strupe. Verjemite, da če vas dobijo lastniki psov sploh tisti, ki so že doživeli, da se mu je pes zastrupil, ne boste dobro odnesli. Mogoče ne boste dobili batine od lastnika psa, boste pa odškodninsko odgovarjali in boste v policijski evidenci saj gre za kaznivo dejanje. Če imate jajca, potem se spravite na lastnika psa oz pokličite policijo ne pa da tako strahopetno nastavljate strupe. Podlo in zahrbtno dejanje, ki ni vredno komentarja.


A ker ne podpiramo nasilja po tvoje že kar podpiramo zastrupljanje?
Debil:D

P.S. Tudi za pretep boš ti v evidenci in z lažjo denarnico

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

Dejan_007 ::

jest10 je izjavil:

Dejan_007 je izjavil:

Torej zgoraj omenjeni podpirajo, da folk nastavlja strupe. Verjemite, da če vas dobijo lastniki psov sploh tisti, ki so že doživeli, da se mu je pes zastrupil, ne boste dobro odnesli. Mogoče ne boste dobili batine od lastnika psa, boste pa odškodninsko odgovarjali in boste v policijski evidenci saj gre za kaznivo dejanje. Če imate jajca, potem se spravite na lastnika psa oz pokličite policijo ne pa da tako strahopetno nastavljate strupe. Podlo in zahrbtno dejanje, ki ni vredno komentarja.


A ker ne podpiramo nasilja po tvoje že kar podpiramo zastrupljanje?
Debil:D

P.S. Tudi za pretep boš ti v evidenci in z lažjo denarnico


Lahko ga fizično onesposobiš brez kakršne koli praske, edino bolelo bo, če seveda poznaš prijeme. Da daš batine in poškoduješ nasprotnika je neumnost. Tako ti nobem nič ne more !!! Bo pa lizal strup, ki ga je nastavil. In v nobeni evidenci ne boš. To bi bila tista zadnja možnost, če bi storilec hotel biti pameten oz bi celo hotel zbežati.

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

To ti misliš da ti noben nič ne more. Wannabe Chuck Norris

Vajenc ::

Če bi kdo hotu zastrupt mojga psa, bi ga tud jz nalomu. Pa, če bi kdo hotu mojmu mulcu porint zastruplen zrezek u usta, zato ker je hotu zastrupt psa, bi tud tega nalomu.

Itak mam pa taaako velicga ... psa, da še strup zbeži pred njim.

/sarcasm off

Dejan vsi smo te razumel, samo smešno izpadeš na tem forumu, če fizično groziš.

Edit: sem popravu nepravilno lublanščino
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

T-h-o-r ::

on je tip pesoljubca, ki te poleg tega, da te njegov pes napade, še nalomi s kolom
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Goldee ::

Heh zdej ste pa že ornk zašli :P

A ni tako, da imajo lovci to opcijo, da lahko ustrelijo psa, ki se klati, oz. ni na povodcu in je stran od doma?
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Tomas 33 ::

Nič več. Če lovec kjerkoli ustreli psa, je kaznovan.

Je bil pa pred leti primer v Sloveniji, ko je lovec ustrelil psa, katerega lastnik je bil policaj, pa se za lovca ni najbolje končalo (mislim, da je lovec preživel).
V tem primeru sem na strani lastnika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomas 33 ()

energetik ::

Kaj pa v primeru, da nalomiš psa s kovinsko palico, ker je začel teči proti tebi in si se ga ustrašil?

Dejan_007, glede spuščenih psov - poleti sem bil v nekem SLO kampu, kjer je na vsakih 5m napis, da mora bit pes na vrvici. Seveda se je pojavila neka kura, katere pes je najprijaznejši in ne rabi vrvice. Pesjan je težil pri vsakem šotoru, vsakih ko sta šla mimo. Ko mi je drugič z blatnimi tacami pohodil armaflex, sem je nadrl, naj ga že enkrat priveže. Seveda me je gledala kot zadnje čudo, ker kaj je pa narobe, če ti pes potaca armič in oblizne posodo v kateri si kuhaš. In takih lastnikov je glede na moja opažanja vsaj 3/4.

T-h-o-r ::

"Kaj pa v primeru, da nalomiš psa s kovinsko palico, ker je začel teči proti tebi in si se ga ustrašil?"

good thinking bi jaz rekel
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Dejan_007 ::

energetik je izjavil:

Kaj pa v primeru, da nalomiš psa s kovinsko palico, ker je začel teči proti tebi in si se ga ustrašil?

Dejan_007, glede spuščenih psov - poleti sem bil v nekem SLO kampu, kjer je na vsakih 5m napis, da mora bit pes na vrvici. Seveda se je pojavila neka kura, katere pes je najprijaznejši in ne rabi vrvice. Pesjan je težil pri vsakem šotoru, vsakih ko sta šla mimo. Ko mi je drugič z blatnimi tacami pohodil armaflex, sem je nadrl, naj ga že enkrat priveže. Seveda me je gledala kot zadnje čudo, ker kaj je pa narobe, če ti pes potaca armič in oblizne posodo v kateri si kuhaš. In takih lastnikov je glede na moja opažanja vsaj 3/4.


Pes mora biti privezan, pa tud če je čivava. Jah če vidiš oz presodiš, da bo pes ugriznil oz skočil nate ti itak drugega ne preostane kot da ga brcneš oz se braniš s palico. Ampak potem je treba povedat še lastniku svoje. Pes MORA biti privezan v urbanem okolju. Je dosti kotičkov, kjer se lahko psa spusti. Med ljudmi pač ne. Maš pa seveda lahko potem probleme z kakšnimi lastniki, ki te bodo fizično napadli, sploh kakšni ramboti brez jajc.

Dejan_007 ::

T-h-o-r je izjavil:

"Kaj pa v primeru, da nalomiš psa s kovinsko palico, ker je začel teči proti tebi in si se ga ustrašil?"

good thinking bi jaz rekel


Lahko se zgodi, da boš plačal škodo na psu, ki si jo storil, sploh, če ne boš imel nobenih poškodb. Sej veš pretirana sila in tako naprej. Zna se zgoditi, da pristaneš na sodišču, sploh če naletiš na kakšo osebo, ki ima velik pod palcem. Saj je enkao pri človeku, če te bo napadel, pa mu boš vrnu in mu povzročil hude poškodbe, boš jebal ježa na sodišču.

gruntfürmich ::

Tomas 33 je izjavil:

Nič več. Če lovec kjerkoli ustreli psa, je kaznovan.

to ni res.

in tudi jst sem za zastrupljanje psov, ki so daleč od doma...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

Dejan_007 je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

"Kaj pa v primeru, da nalomiš psa s kovinsko palico, ker je začel teči proti tebi in si se ga ustrašil?"

good thinking bi jaz rekel


Lahko se zgodi, da boš plačal škodo na psu, ki si jo storil, sploh, če ne boš imel nobenih poškodb. Sej veš pretirana sila in tako naprej. Zna se zgoditi, da pristaneš na sodišču, sploh če naletiš na kakšo osebo, ki ima velik pod palcem. Saj je enkao pri človeku, če te bo napadel, pa mu boš vrnu in mu povzročil hude poškodbe, boš jebal ježa na sodišču.



aja, torej je boljš pustit, da te eventuelno hudo poškoduje
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Ramon dekers ::

T-h-o-r je izjavil:

Dejan_007 je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

"Kaj pa v primeru, da nalomiš psa s kovinsko palico, ker je začel teči proti tebi in si se ga ustrašil?"

good thinking bi jaz rekel


Lahko se zgodi, da boš plačal škodo na psu, ki si jo storil, sploh, če ne boš imel nobenih poškodb. Sej veš pretirana sila in tako naprej. Zna se zgoditi, da pristaneš na sodišču, sploh če naletiš na kakšo osebo, ki ima velik pod palcem. Saj je enkao pri človeku, če te bo napadel, pa mu boš vrnu in mu povzročil hude poškodbe, boš jebal ježa na sodišču.



aja, torej je boljš pustit, da te eventuelno hudo poškoduje



iz pravnega stališča bi se to tretiralo kot skrajna sila. Ta se bolj nanaša na predmete.Ne vmešavati tu še pojma silobran ki velja za ljudi!

Vajenc ::

gruntfürmich je izjavil:



in tudi jst sem za zastrupljanje psov, ki so daleč od doma...

Dasa, ni kaj :(
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

gruntfürmich ::

nvm zakaj bi bilo ljudi strah da bo kdo zastrupil tvojega psa.
če si uredu lastnik, itq veš kje je tvoj pes in se to ne more pripetiti. bunijo se pa verjetno slabi lastniki, ki pa imajo itq večino časa cucka spuščenega in ne vedo kje je in koga vse nadleguje. taki pa itq ne smejo imeti psa...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Zakonska prepoved nevarnih pasem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32048799 (44095) dzinks63
»

Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37955365 (45212) Massacra
»

Sosed in njegov pes (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5214364 (12511) francek1
»

kako najhitreje ubiti psa.. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16734844 (29328) Vajenc
»

prepovejmo pse v mestih! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10922152 (20401) krneki0001

Več podobnih tem