» »

kako najhitreje ubiti psa..

kako najhitreje ubiti psa..

«
1
2 3 4

gendale ::

..ki napada človeka?
Nekaj dni nazaj je neka 10 letna punčka sprehajala svojega psa. Kar od nekje je v njenega psa priletel nek pobesnel pit bull in ga začel napadati. Ta dogodek se je sicer končal srečno, ker je kmalu za tem lastnik pit bulla uspel svojega psa zvleči stran od drugega psa. Mi je pa dalo misliti, kako bi najhitreje pokončal takšnega psa v primeru, da bi napadel človeka (dokler napada druge pse mi je vseeno).
Predvidevam, da bi bilo najbolje uporabit nož (nažalost nismo v ameriki in je posedovanje strelnega orožja praktično nemogoče). Kaj menite da je najboljša tarča za nož - prerezati vrat? srce?
Kaj pa če pes napade tebe? V tem primeru verjetno nimaš časa iskati nož...

donfilipo ::

Ja če te je pes že spravil na kirurško mizo in ceremonijo okoli tega, te JE strah. Mene je. O streljanju sem veliko razmišljal, a pištola je odkar so se prijatelji pokazali za šipce:)), le malo pretirana reč.

Baje obstaja nek sprej, ki naj bi pse odgnal izredno učinkovito. Pa tudi mene zanima, če kdo o tem kaj več ve?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Po psu se seveda ne pozabi spraviti še nad lastnika.

DarwiN ::

Takole ga zbrcaj: :))


Warning: krut prizor
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Avenger ::

Tole temo smo že meli. Mislim, da je sigurno najboljši sprej, ker je najbolj praktičen in pač dovoljen povsod, samo moraš kupit preverjeno močnega in naj bo nekje ob telesu, lahko dostopen. Če imaš nož, ga moraš imeti vedno in povsod s sabo, kar ap ga gotovo ne boš imel, poleg tega je nož "osebno" orožje in je zelo verjetno, da ga boš na psu lahko uporabil takrat, ko te bo že grizel. Tko da jaz bi vzel sprej.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

donfilipo ::

bluefish je izjavil:

Po psu se seveda ne pozabi spraviti še nad lastnika.


Lastniki niso problem. Če te ne podkupijo, morda v kapitalizmu najdeš spodobnega advokata in si iztoženo delita. (Če postopek traja 17 let, nemara obstaja kak advokat, ki zna zadevo svetu prikazati kot farso kršenja osnovnih človekovih pravic?) Problem in strah so rane, bolečine!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Tac20 ::

Sprej bi bila verjetno najboljša obramba, seveda ga z njem ne bi ubil. Če bi psa našprical s solzilecm v smrček in oči, bi le ta moral prenehati z napadanjem, če pa se bi to res zgodilo, pa ne bomo vedeli dokler tega nekdo ne sproba.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tac20 ()

gzibret ::

Solzilec bi moral delovati. Sluznica je sluznica, pasja ali človeška.
Vse je za neki dobr!

black ice ::

Tek-na-dom.

Works like a charm. :>

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Aja solzivec. (Sam sem mislil, da gre za nek psom odvraten vonj.) No ja. Za to včasih preprosto ni časa. Za pištolo ali nož še manj:)) Najbolj pametno bi bilo, če bi nevarne pse definirali po statistiki in ne določali individualno, s tem sicer povzročili stereotipno presojanje psov, a povečali preventivo. Morda?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

lonz ::

Tak na dom? Absolutno. Če te lovi mini pudl. Drugim ne boš ušel. Solzilec, tazer ipd. se pa obnese isto kot pri človeku.
...arrrrrr, shiver me timbers...

BALAST ::

Mojega brata in mene so že psi večkrat napadli in tudi naš pes je enkrat ugriznil nekoga.

Brata enkrat v osnovni šoli ko ga je nek podivjan nemški ovčar ugriznil v meča, ko se je vračal domov iz šole, pa so se starši dogovorili z lastnikom, ki ga je dal teden kasneje uspavat, brez tožb in neko malo denarno odškodnino.
Iz situacije se je dalo rešit ker si na kolesu hitrejši in takoj po ugrizu še imaš nekaj motorike da pobegneš.

V druge sta ga začela trgati dva 50kg rotvajlerja, ker sta lastnici z borimi 70kg ušla iz nadzora, jo prevrnila na tla in ušla.
Psa sta verjetno zavohala vonj psa, ki je bil čuvaj pri babici in je bil zagotovo njegov vonj odločilen pri napadu.
Ker se je lastnica zavedala, da je ona edina, ki lahko pomaga je stopila v akcijo in začela vleči vrvi ter se na koncu ulegla in pokrila mojega brata, da ga nista ubila, a psa sta še vedno trgala vse povprek, tako sta ležala pol ure preden je prišel nek sosed in dvignil poškodovanca s tal. Seveda so ju potem odpeljali v bonišnico in je brat prejel 11 šivov po obrazu in okončinah, lastnica pa 17 šivov po rokah in vratu. Spet ni bilo tožbe, vendar je bila odškodnina večja. Lastniki so potem uspavali enega psa, drugega pa oddali v prevzgojitev, toda na koncu so se odločili za drugo pasmo.

Mene pa je ugriznil enkrat domač pes, ker sem se mu približal, nevedoč da ima blizu mastno kost, drugič sta me oščipala dva mešančka, tako da je tekla kri po mečih in kolenu. Naš pes je pa ugriznil neko tekačico, ki se je preveč priblizala, ko sva bila na sprehodu je skočil ter zagrabil njeno ritnico, tako da krvi ni bilo, je bila pa hudo močen ugriz in kasneje sem prejel še slike poškodbe kjer se je videlo modrice in ena večja udrtina. To smo rešili z zavarovalnico, ker je bil pes privezan in zavarovan s hišo. Ja moram tudi jaz priznati, da je bila lepa ritka. :D

Da ne omenim še ostalih poškodb povezanih z živalmi. Pač ribiči smo nagnjeni k poškodbam. ;)

Poanta, če že želiš posredovat med napadom moraš to storiti hitro, zdaj kakšne metode uporabit je pa različno. Od teka, obrambe z jakno, tolčenje z palico, renčanja... Nikoli ne veš kako se bo izšlo, ker pes je hitrejši od človeka in lahko v kratkem času povzroči ogromno poškodb.

black ice ::

Da se ne bo kdo držal (mojega) zgornjega nasveta. Tek je nekaj najslabšega kar lahko storiš. Takrat dobi pes še več motivacije, da te "ulovi". Velika večina psov si takoj premisli, ko se jim postaviš po robu. Kamen, palica, brca, karkoli.

zee ::

Tazer. >:D
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Carmack ::

Poglej si film "How to kill a neighbours dog" =)

Zdaj pa zares, tudi sam sem se nakajkrat že otepal napadalnih psov, čeprav niso bili nevem kako veliki. Ko sem slišal da nekaj teče za mano, sem se ustavil in ga opazoval kako se premika, če ni dal miru je pa brca v rebra oziroma zamah proti glavi vedno zadoščal da me je samo še pospremil s pogledom. Kako bi to vplivalo na psa, ki se je resno odločil pokušati tvoje meso pa ne vem, lahko bi ga še bolj podžgalo.

Edit:Typo
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Carmack ()

#000000 ::

V pasjih šolah uporabljajo vodo, namesto da jih tepejo ga samo poškropi z vodo ko pas ne uboga ali dela nekaj nezaželjenega, kot je lajež, renčanje ipd. Plastenka vode pa je zdele tko al tko obvezen rekvizit kamorkoli greš.

T-h-o-r ::

ja, enea rotvajlera, ki se je odločil, da te pokonča bo voda res prestrašila >:D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

#000000 ::

Probi :)

nejko8 ::

hmm, zanimiva tema :)

vedno me je zanimalo, če se da napadajočega psa pretepst oziroma obranit z golimi rokami. Nisem še nikoli probal, upam da mi nikoli ne bo potrebno, vendar bi rad vedel kake so moje šanse :D

#000000 ::

Pazi se čivave ta skoč za vrat in ti spipa ven žilo kucalico !

black ice ::

Drugače deluje tudi pest v gobec (tako se onesposobijo psi stražarji), vendar ko te pes preseneti se tega takoj ne spomniš.
Ubiješ ga lahko tako, da mu vlečeš narazen tace do kota 90 stopinj, da mu poči prsni koš. Zopet neefektivno v street fightu.

Nasvet: nikoli ne prekini očesnega stika in psu ne kaži hrbta. Za nameček dvigni komolce v višino ramen, tako da se s prsti lahko dotakneš ust. Tako izgledaš večji in bo pes raje premislil preden bo napadel.

PacificBlue ::

Drugače deluje tudi pest v gobec (tako se onesposobijo psi stražarji), vendar ko te pes preseneti se tega takoj ne spomniš.
Ubiješ ga lahko tako, da mu vlečeš narazen tace do kota 90 stopinj, da mu poči prsni koš. Zopet neefektivno v street fightu.


V začetku 90 let so policisti modelu, ki je tihotapil kavo iz Avstrije čez Dravo v Slovenijo, naredili zasedo in nanj spustili policijskega psa. Psa je, ko je ta skočil na njega zagrabil za zgornjo in spodnjo čeljust in mu jo zlomil:) Je pa res, da model obvlada borilne veščine.
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

black ice ::

Ja, tudi to je ena izmed možnosti. Vendar tu gre za merjenje moči in refleksov. V veliki večini bo človek proti psu izgubil. Govorim za povprečnega človeka, ki (če posplošim) ne trenira borilnih veščin in se boji psa.

Kar je IMHO največja napaka poleg bežanja stran od psa.

darkolord ::

Ubiješ ga lahko tako, da mu vlečeš narazen tace do kota 90 stopinj, da mu poči prsni koš. Zopet neefektivno v street fightu.
Tole naj bi bilo bolj primerno, ko želiš pomagati komu, ki ga pes napada - psu se priblžaš od zadaj in mu čim hitreje in močneje potegneš sprednje tace narazen.

Drugače v začetni fazi napada najverjetneje ni kaj dosti, kar lahko storiš (da psa onesposobiš v skoku in podobne ninja fore), glede na to, da se ponavadi vse to zgodi tako hitro, da nimaš časa odreagirat.

mr1two ::

ja, dosti lažje je biti tukaj pameten, je pa problem pravilno odreagirati, ko si v bližini napada...Mislim, da je tudi pametno uporabiti vse možne rekvizite, ki se jih najde v bližini(kamenje, kakšna debela palica...) in že v prvo zadati maksimalen udarec, verjetno bi se tudi kakšno dretje in bojni kriki dobro obnesli,ampak srčno upam, da mi ne bo treba nikoli posredovati v takšni situaciji...
pobesnele, podivjane živali so pač nepredvidljive, bi pa definitivno morali lastniki poskrbeti kar se da, da do takih nesreč nebi prišlo. predvsem mislim na premajhno samokritiko glede vzgoje psa in njegovega karakterja v smislu:" saj ne bo nič naredil..."
LP

jest10 ::

Vsaj zase vem, da bi poizkusil zariniti prst v oko. Razlit uč bi pa menda ja bil dovolj, da se pes malo strezne in popusti.
K sreči še nisem imel možnosti tega poizkusiti;)

w00tnes ::

Če lahko ga počiš po smrčku, drugače pa se načeloma pes ustraši, če se poženeš proti njemu :)

Bananovec ::

Bejzbolka, teleskopka, boxer... Vse te stvari imaš lahko v kuferamu (prtljažniku).

T-h-o-r ::

kar ti zelo pomaga, ko se sprehajaš nekje po ulici
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

IvoJan ::

ja in 2 od njih sta prepovedani -.-
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

darkolord ::

Misliš vse tri... (tut z bejzbol palco IIRC ne smeš kar tko okol hodit)

Zgodovina sprememb…

BALAST ::

Najbolje da imaš mačko v žepu, pa jo takrat spustiš za diverzijo. :D

bluefish ::

mr1two je izjavil:

ja, dosti lažje je biti tukaj pameten, je pa problem pravilno odreagirati, ko si v bližini napada...Mislim, da je tudi pametno uporabiti vse možne rekvizite, ki se jih najde v bližini(kamenje, kakšna debela palica...) in že v prvo zadati maksimalen udarec, verjetno bi se tudi kakšno dretje in bojni kriki dobro obnesli,ampak srčno upam, da mi ne bo treba nikoli posredovati v takšni situaciji...
pobesnele, podivjane živali so pač nepredvidljive, bi pa definitivno morali lastniki poskrbeti kar se da, da do takih nesreč nebi prišlo. predvsem mislim na premajhno samokritiko glede vzgoje psa in njegovega karakterja v smislu:" saj ne bo nič naredil..."
LP
Je že bilo rečeno, da se pes ob napadu ne odzove pretirano na batine in podobne poskuse odvračanja od napada. Pravzaprav še bolj zagrize.

Bananovec ::

darkolord je izjavil:

Misliš vse tri... (tut z bejzbol palco IIRC ne smeš kar tko okol hodit)

Ja in?!
Alkohol in cigareti so tudi prepovedani. Pa droge in prepovedane substance.
A naj zdaj grem tožit državo, da so oni krivi, da mi prodajajo cigarete in alkohol, pa čeprav sem mladoleten. A naj jim težim še zaradi duševnih bolečin, ki jih imam zaradi njihove prodaje morebitnih drog meni?
Državi je čisto vseeno, če imaš ti bejzbolko v kuferamu. Če te bo kdaj rešila pred kakim psom, se zahvali sebi, ker nisi upošteval zakonov in si se rešil. Če bi jih upošteval, potem bi lahko tudi umrl.

T-h-o-r ::

alkohol je prepovedan?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Bananovec ::

OFF:Prodaja mladoletnim ja...
ON: Kaj pa če bi psa z desno roko roko prijel psa za spodnjo čeljust tako, da bi mu hkrati držal jezik dol s palcem na desni roki. To preverjeno deluje, res pa je, da moraš malo vaditi.

Poldi112 ::

Brca v jajca. To se mi zdi precej bolj varno kot roko v gobec in tiščati jezik dol, ali pa lomiti prsni koš z sprednjimi tacami.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

black ice ::

Poldi112 je izjavil:

Brca v jajca.

Ko te pes čelno napade. Dobra ideja, jaz bi vseeno raje stavil na močan udarec v smrček/gobec. Tudi to je lahko usodno.

masterpsi ::

Verjetno bo pes tekel proti tebi/meni - pomoje najboljš, da ga nekako primeš, se uležeš na njega in držiš vrat. Mal boš popraskan, imaš pa drugo roko prosto - oči, gobec, trebuh, jajca,...
Če je manjši pes ga pa kar pohodiš/brcneš.

luli ::

kako najhitreje ubiti psa..


Bi ti rad, da se nad tebe spravita Pesalova in Psenica?

T0RN4D0 ::

Orožje v prtljažniku... A se ti zdi, da te bo tipično pes napadel ko sediš v avtu? :)

Drugače pa na kakšni podivjani veliki zverini, ki ima čeljust takšno kot šraufštuk boš težko kaj dosegel na roke... Ker ko te bo prvič zares zagrabil, imaš ka lepo šanso da ene roke ne boš mogel več uporabljat. Podre te tudi mimogrede, na tleh si proti psu spet na slabšem. Zagrabit ga nimaš za kaj ker jih je sama kita, šavsajo povsod in že kakšnega 20kg psa je problem držat dlje časa pri miru, če ga hočeš ostrižt al pa kej. (čeprav takšnega psa ne bi bil problem obvladat, govorim o "nežnem" držanju)

Predvsem mislim da je pomembno da se psa ne bojiš. Jst vsakemu pustim da me povoha, tud če laja na mene, pa so se še vsi pomirili do zdej. ČE bi pa kater hotu več akcije, pa tako bolje da vidiš kaj hoče nardit, kot pa da mu obrneš hrbet in upaš da se bo obrnil.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Double_J ::



Čisto dovolj je, da ga zgolj omamiš.

http://www.bolha.com/oglas383117376/sli...
Dve šivanki...

darkolord ::

Ja, to ma pa res vsak s sabo - vsako v enem žepu...

Wasted ::

Pa dovolj je po pameti. Sej takega psa prepoznaš že na daleč in vidiš, da je popadljiv, če je ... jaz bi načeloma pograbil prvo stvar, ki bi bila pri roki in ga pošteno tresnil po glavi ko bi se mi približal, če bi se mi, do zdaj se mi še ni nobeden :)
When I'm done there will be nothing left of you...

Pyr0Beast ::

Mali cucki se userjejo če se že obrneš proti njim, kaj šele da začneš teči proti njim ali za njimi. Efektivno se je jezno pognati iz kolesa ter teči za njimi.

Z velikimi pa na srečo še nisem imel opravka.
Dosti je verjetno da jim že gobec zapreš, tako da te ne morejo pogristi. Še vedno pa te bodo opraskali.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

__Devil__ ::

Brca v jajca.

In če je pes ženskega spola? :D


Če je manjši pes ga pa kar pohodiš/brcneš.


Sem poskusil na sosedovem psu pa ni pomagalo. Je bil še bolj hiperaktiven :))

Keyser Soze ::

Sprej all the way.

Resno. Kakršenkoli fizični kontakt v smislu palice, noža, ipd. je dejanje bedaka, ravno tako tek, razen če si Johnson na extra steroidih. Kantica "peper spreja" z malo daljšim dometom, pa bo. Prodajajo tudi medvedje repelente. Načeloma bi moral delovat tudi na psu, s tem da ga lahko uporabiš tudi proti medvedu (d00h).

Ostalih bedarij, ki se pišejo tule notri ne beri.
OM, F, G!

luli ::

Seveda je poprej dobro ugotoviti s kom imaš sploh opravka.

Baričevičevi psom en šus preprosto ni bil dovolj, zato so jih poskušali uspavat, potem pa so spleckali v njih cel šaržer. Pomagalo ni niti razpolavljanje, saj še zdaj "grizejo". Njihova zavetnika sta postala g. Psenica in ga Pesalova.

Keyser Soze ::

luli je izjavil:

Seveda je poprej dobro ugotoviti s kom imaš sploh opravka.

Baričevičevi psom en šus preprosto ni bil dovolj, zato so jih poskušali uspavat, potem pa so spleckali v njih cel šaržer. Pomagalo ni niti razpolavljanje, saj še zdaj "grizejo". Njihova zavetnika sta postala g. Psenica in ga Pesalova.

Model, spet si pozabil vzet jutranje tabletke. Še dobr da maš nas, da te spomnimo. :)
OM, F, G!

Tear_DR0P ::

jao kakšna kopica urbanih legend :D goloroka obramba pred psom :D - picz or it didnt happen

kar pa se tiče obračanja hrbta psu - večina psov ne napada v hrbet, majo ponos, kot bi se temu reklo

aja pa dejte mal Cezarja gledat na NGC al Disoveryju kaže kako se pse trenira
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sprej proti psom (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
879980 (7363) WizzardOfOZ
»

Kako se braniti pred psi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9614704 (9010) Vice
»

Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37955355 (45202) Massacra
»

majhni ljudje z velikimi psi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17451657 (47680) BRBR
»

Pasji teror (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1389297 (5326) Utk

Več podobnih tem