» »

Dimiceva je odstopila

Dimiceva je odstopila

««
«
1 / 6
»»

mtosev ::

http://www.rtvslo.si/slovenija/simona-d...

Evo prislo je do se enega odstopa. Pahorcek ne bo srecen:P
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

dbevfat ::

Cel napredek v slovenski politiki -- ob aferi odstop. Ne glede na njeno morebitno krivdo, ki jo bo dokazovalo sodišče, ne forumi, odstop podpiram. S tem omogoči kabinetu, da se fokusira na svoje delo, ne na njene probleme, pa tudi sama ne more ravno enako učinkovito opravljati dela, dokler ima to nad glavo.
nvr2fat

nurmaln ::

Po eni strani je to res, po drugi strani pa lahko zdaj opozicija naredi seznam tarč in sistematično napada vse z bolj ali manj neosnovanimi "aferami". Naj vsak napadeni odstopi?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

dbevfat ::

Seveda ne vsak. Če Pahorja recimo obtožijo, da se ponoči pogovarja z vesoljci, potem nihče ne pričakuje odstopa. Če pa afera izbruhne izven klasičnih proporcev in se kaže, kot da nekaj mogoče je za tem, potem pa je odstop edino pravilen.

Postavlja se vprašanje, kaj potem, če ti nekdo podtika afere in grožnje novinarjem (kar je teoretično možno tudi pri Dimičevi), ampak to je po moje treba reševati drugače: kaznovati tiste, ki podtikajo.

Odstop v takem primeru ohrani zaupanje: gre s položaja, da ne obremenjuje svojega sektorja, privat razreši zadevo, če je kriva, naj gre v zapor, če ni, je ohranila zaupanje in lahko čez 1 leto pride nazaj in spet kaj dela. Ne pa da celo politično kariero vleče to afero s sabo, kot praktično vsi politiki.
nvr2fat

Hardstyle ::

Dobila je 350k kredita, zaposlena je bila za določen čas (2012), sedaj je odstopila. Kdo bo odplačeval njene obroke oz. kredit?

dbevfat ::

Hardstyle: če jih ne bo mogla sama in njen porok (če ga ima), bo pač njeno nepremičnino dobila banka? Kot pri vseh s hipotekarnim kreditom.
nvr2fat

oldguy ::

Dobila je 350k kredita, zaposlena je bila za določen čas (2012), sedaj je odstopila. Kdo bo odplačeval njene obroke oz. kredit?


Ne vem, kaj za vraga te ima pa to za skrbet? To je briga zgolj nje in banke.

Drugače pa, pohvalno. Morebitnega šmuglanja sicer ne omili prav nič, a vseeno je to primer, kako se etično ravna v takšnih primerih.

Matek ::

Po eni strani je to res, po drugi strani pa lahko zdaj opozicija naredi seznam tarč in sistematično napada vse z bolj ali manj neosnovanimi "aferami". Naj vsak napadeni odstopi?
Marsikje v tujini je politična kultura dovolj na nivoju, da že ob dosti bolj nedolžnih aferah politiki odstopijo s položajev. Pri nas se to žal ne dogaja, čeprav je bil tako levi kot desni pol že neštetokrat soočen s spornimi situacijami.

Kar pa se tiče izrabljanja tovrstnih odstopov - če gre za obtožbe brez vsakršnih trdnih temeljev, jih bodo mediji tako ali tako raztrgali. Poleg tega ima politik, ki je odstopil, pa mu je kasneje dokazana nedolžnost, odlično izhodišče za ponovno izvolitev, saj je dokazal svojo integriteto. Sicer pa, spet - če bi opozicije lahko odstope brez težav izrabljale, bi se to gotovo nekje v tujini že zgodilo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

dbevfat ::

Matek je izjavil:

Kar pa se tiče izrabljanja tovrstnih odstopov - če gre za obtožbe brez vsakršnih trdnih temeljev, jih bodo mediji tako ali tako raztrgali. Poleg tega ima politik, ki je odstopil, pa mu je kasneje dokazana nedolžnost, odlično izhodišče za ponovno izvolitev, saj je dokazal svojo integriteto.

Točno tako.

Matek je izjavil:

Sicer pa, spet - če bi opozicije lahko odstope brez težav izrabljale, bi se to gotovo nekje v tujini že zgodilo.

In če opozicija potem zmaga, mora slediti istim pravilom: odstop ob aferi. In če je njihova afera to, da so podtikali afere prejšnji vladi, si pa res uničijo politično kariero. Mogoče dejanjsko deluje! :D
nvr2fat

k4vz0024 ::

Odstopila že. Verjetno bo šla še na bolj plačan položaj....

49106 ::

Bolj kot z njenim odstopom, bi bil zadovoljen če bi kaznovali kreditodajalce, oni so namreč tisti, ki odobrijo kredite brez kritja. Kaznovani bomo pa mi, tako da bomo dokapitalizirali banko ki dela te pizdarije.

k4vz0024 ::

+1. Pri koritu se samo debelijo. Narod pa strada in jim grozijo z vračanjem socialne pomoči. Pa da ne bo pomot, kdorkoli bo prišel na oblast si bo svojo malho nabasal....

nurmaln ::

49106 je izjavil:

Bolj kot z njenim odstopom, bi bil zadovoljen če bi kaznovali kreditodajalce, oni so namreč tisti, ki odobrijo kredite brez kritja. Kaznovani bomo pa mi, tako da bomo dokapitalizirali banko ki dela te pizdarije.

Ah daj no, če sm prav poslušal pri 24ur včeraj je šel en novinarski bizgec na banko in probal dobiti enak kredit, pa ga ni. In to je zdaj kao dokaz.
Govoril je da je maksimalno mogoče dobiti tam nekje Euribor+2,5%, pa ti lahko 100% garantiram da pred pol leta 1,9% ni bilo težko dobiti (je bila prva ponudba ko sem se šel pozanimat). Najbrž če bi se pomatral bi tudi ugodnejšega dobil.
Pa novinarski bizgec je povedal da je maksimalno lahko dobil nekih 310k €. Ja če je blo to vse ob prvem obisku... pol se mi res ne zdi tako čudno da če se je pomatrala je dobila velik znesek po ugodnih pogojih.
Verjetno je tudi malo povprašala okoli in izkoristila kakšno vezo v banki, kdo je pa ne bi??? Prikazat hočjo pa kot da je pahor klicu na banko in jim rekel da morajo dati tak kredit.
bulšit

In od kje ti sploh da je kredit brez kritja??? A ti veš kakšne cene majo murgelske bajte? Dej poglej mal, večinoma od 0,5Mio dalje, pa njena verjetno ni bla ta najcenejša.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

49106 ::

Sj to skušam povedat, ni kriva ona in tudi ne bavčarji in tudi ne šroti, kvečjemu tisti ki so kredit odobrili.

Pšenični ::

"Hardstyle: če jih ne bo mogla sama in njen porok (če ga ima), bo pač njeno nepremičnino dobila banka? Kot pri vseh s hipotekarnim kreditom."

Križanič je všeraj rekel ; da je prepričan da je terjatev zavarovana s hipoteko. Ni rekel, da je. Da bo lahko potem rekel, da ni vedel...

Okapi ::

kvečjemu tisti ki so kredit odobrili.
Kaj so tisti narobe naredili? Kredit je zavarovan s hipoteko (pa mogoče še s čem), če ne bo mogla vračat, bo pač prodala bajto (ona ali banka) in odplačala kredit. V čem je problem?

In ja, ljudjem ni jasno, da se za takšne kredite baranta kot na tržnici. Greš na eno banko, dobiš ponudbo, greš s tem na drugo, poskusiš dobiti boljšo ponudbo ... Ne pa da izpolniš spletni formular in pogledaš, kaj ti ven pride, kot to delajo tile novinarji.

O.

Pšenični ::

"Kaj so tisti narobe naredili? Kredit je zavarovan s hipoteko (pa mogoče še s čem), če ne bo mogla vračat, bo pač prodala bajto (ona ali banka) in odplačala kredit. V čem je problem?"

Kje maš dokaz, da je kredit zavarovan s hipoteko. Prosim lepo, najbolj vljudno, da daš link do dokumenta, ki to dokazuje. Ti veš več kot minister Križanič??? Da je kredit zavarovan ni mogel potrditi niti on, seveda pa je globoko prepričan...heh,heh

ČE kredit ni zavarovan pol bo šele veselica....

Zgodovina sprememb…

luli ::

Kaj so tisti narobe naredili? Kredit je zavarovan s hipoteko (pa mogoče še s čem), če ne bo mogla vračat, bo pač prodala bajto (ona ali banka) in odplačala kredit. V čem je problem?


V kolikor bi ji kredit dala zasebna banka ne vidim problema. Če pa je to NLB, ki vsake dve leti dobi denar iz proračuna za dokapitalizacijo, potem pa zna biti problem. Očitno je, da se banka ne vodi dobro. Iskanje kolektivne krivde, kot je bilo v praksi v nekih drugih časih ne pride v poštev. JAZ nisem kriv za slabo vodenje banke.

Pšenični ::

"Številne nejasnosti se kar vrstijo

Kot je znano, se številne nejasnosti v primeru Dimičeve in njene hiše kar vrstijo. Zmedo med drugim povzroča tudi odločba o spremembi gradbenega dovoljenja za hišo v Murglah, ki jo ima Dimičeva skupaj s svojim partnerjem Romanom Horvatom. Po poročanju 24UR ZVEČER odločba namreč vsebuje vrsto nedoslednosti.
Simona Dimic
(Foto: POP TV)

Odločba je bila izdana 13. maja 2009. Vlogo za gradbeno dovoljenje pa sta Dimičeva in njen partner podala 10. junija 2009. Torej je bila odločba izdana, še preden je par sploh oddal vlogo zanjo. Tako navaja dokument ljubljanske upravne enote. V njem je zapisano tudi, da so odločbo izdali po vpogledu v zemljiško knjigo. A kot datum vpogleda v zemljiško knjigo je naveden 13. julij 2009, kar kaže, da so uradniki vpogledali v zemljiško knjigo šele po izdaji odločbe.

Ljubljanski upravni enoti smo zastavili vprašanje, kako je to mogoče, a na odgovore še čakamo."

Sicer pa zgodba Simone Dimic stoji na majavih temeljih tudi zaradi pridobljenega kredita, ki je po mnenju finančnikov izredno ugoden. Pri NLB je namreč dobila 350 tisoč evrov kredita na 30 let in osnovno plačo 2200 evrov neto. Kolegi iz oddaje 24UR so na petih bankah skušali dobiti enak kredit, kot ga je dobila Dimičeva, a pri tem niso bili uspešni.

In zdej profesor Okapi zagotavlja da je s kreditom "vse v redu".

V tej zadevi ni nič v redu.

"Če pa je to NLB, ki vsake dve leti dobi denar iz proračuna za dokapitalizacijo, potem pa zna biti problem. Očitno je, da se banka ne vodi dobro. Iskanje kolektivne krivde, kot je bilo v praksi v nekih drugih časih ne pride v poštev. JAZ nisem kriv za slabo vodenje banke."

NLB samopostrežba za lumpe. Nej jo še oni dokapitalizirajo.

Sicer v medijih o kakšnem zavarovanju hiše g. Dimic s poroki ali hipoteko ni niti govora.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Ja, Okapi je zate očitno profesor, ker če ti ni jasno, kaj vse je vprašljivo v tem, kar si citiral, potem ti res ni pomoči. Za začetek je lahko nekdo napačen datum napisal na odločbo. Se dogaja ves čas. In kar se kreditov tiče - če misliš, da podatek, da nekemu novinarčku ni uspelo v petih minutah dobiti tako ugodnega kredita (in to eno leto kasneje), dokazuje karkoli (razen tega, da enim očitno ni jasno, kako se pogajaš za kredit), si res pomilovanja vreden.

O.

Pšenični ::

"Ja, Okapi je zate očitno profesor, ker če ti ni jasno, kaj vse je vprašljivo v tem, kar si citiral, potem ti res ni pomoči. Za začetek je lahko nekdo napačen datum napisal na odločbo. Se dogaja ves čas. In kar se kreditov tiče - če misliš, da podatek, da nekemu novinarčku ni uspelo v petih minutah dobiti tako ugodnega kredita (in to eno leto kasneje), dokazuje karkoli (razen tega, da enim očitno ni jasno, kako se pogajaš za kredit), si res pomilovanja vreden."

Zdej pa še link, da je kredit zavarovan, pa sva lah končala debato. Tiste finte z datumi pa te fore, to je za majhne otroke. In zate, seveda. Mi že vemo, "kolk je ura" heh,heh Mislim kake trosiš...o kreditih...smešno sej nismo debili...



Na sliki Dimiceva pogleda Okapija in reče; s kreditom je vse v redu!

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

Okapi ::

Mi že vemo, "kolk je ura"
Seveda veste - što se babi htilo, to se babi snilo.

O.

nurmaln ::

Profesor Okapi ima o kreditih nekaj pojma.

Kredita lahko dobiš toliko da ti od mesečnih dohodkov (ni nujno da je plača edini dohodek) ostane za minimalno plačo.

Minimalna plača v letu 2009 je bila cca 600 EUR.
Hitri izračun na NLB spletni strani ponudi naslednji izračun:
Znesek 350.000 EUR
Število obrokov: 360
Začetna mesečna obveznost 1579EUR


Če vzamemo plačo 2200 EUR in odštejemo 1579 EUR ostane več kot je bila minimalna plača. Torej nič problematičnega.
Pa če niti ne omenjamo da plača ni nujno njen edini dohodek.
Pa če niti ne upoštevamo da je zgornji izračun ob 2,4% obrestni meri (na začetku leta kot že omenjeno ni bil problem dobiti 1,9%), tako da bi lahko dobila tudi večji znesek ali pa nižji obrok.
Višina obroka glede na plačo ne mora biti problematična.

Če računamo da je hiša vredna vsaj 500.000 EUR (pa je zagotovo več glede na to da ima bazen, kar kaže na luksuz celo za murgle), ona pa je vzela 350.000 EUR kredita je to samo 70% celotne vrednosti nepremičnine, torej je bil kredit več kot ustrezno zavarovan.


Torej telebanc, kje vidiš problem. Jasno je da je vsak tak kredit zavarovan s hipoteko. To je normalna praksa, če imaš kakršenkoli indic da tu ni bilo tako, ga boš moral ti pokazat, ne pa da bo ona hodila okoli in kazala pogodbo vsakem telebancu.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

jype ::

telbanc> Zdej pa še link, da je kredit zavarovan, pa sva lah končala debato.

Nism vidu, da bi ti kam nalepu link do podatkov o tvojih kreditih (ki jih JAZ plačujem, kajne).

Pšenični ::

"Torej telebanc, kje vidiš problem. Jasno je da je vsak tak kredit zavarovan s hipoteko. To je normalna praksa, če imaš kakršenkoli indic da tu ni bilo tako, ga boš moral ti pokazat, ne pa da bo ona hodila okoli in kazala pogodbo vsakem telebancu."

Službo ima za določen čas. Do l. 2012.

Da ima tud druge vire, bo lahko razlagala ko se bo DURS obesu nanjo. Mislim, da jo že šnofajo, ker zadeva zlo smrdi...

ČE bi NLB uveljavljala normalno prakso, ne bi bilo potrebno vanjo kar naprej tlačit naš denar, brez kakršne odgovornosti. Aja, je vendarle kriza.

"Nism vidu, da bi ti kam nalepu link do podatkov o tvojih kreditih (ki jih JAZ plačujem, kajne)."

Ker gre za uradno osebo, je zadost, če Križanič reče namesto da je prepričan o hipoteki, da hipoteka je. Jasno? Da hočem vedet kam gre moj davkoplačevalski denar.

Zgodovina sprememb…

mihec87 ::

Kako lahko potemtakem živi na veliki nogi saj ji pri kreditu ostane samo minimalna plača?

Pšenični ::

"Kako lahko potemtakem živi na veliki nogi saj ji pri kreditu ostane samo minimalna plača?"

"V času največje gospodarske recesije se je šefinja kabineta predsednika vlade navadnim ljudem, ki po tekočem traku izgubljajo službe in živijo na pragu ali pod pragom revščine, razkazovala z elegantno črno obleko (predvidoma je šlo za Escado) in kopico nakita, na roki pa je imela uro znamke Rolex, model Lady datejust, ki pri znanemu ljubljanskemu prodajalcu ur in nakita Malalanu stane 7500 evrov....


Ob tem že eno leto živi z 400 evri....

Itd....DURS na pomoč...

Zgodovina sprememb…

nurmaln ::

ČE bi NLB uveljavljala normalno prakso, ne bi bilo potrebno vanjo kar naprej tlačit naš denar, brez kakršne odgovornosti. Aja, je vendarle kriza.

Ne bluzi z NLB, vse banke imajo zelo podobne pogoje, enak kredit bi dobila še na marsikateri drugi banki.
Kako lahko potemtakem živi na veliki nogi saj ji pri kreditu ostane samo minimalna plača?

- poleg plače ima lahko še druge dohodke
- ima partnerja s podobno plačo in sta se pač zmenila da gre njena za kredit, njegova za položnice, nič neobičajnega
- any number of possibilities...
Da ne bo pomote, ne trdim da je tako, samo možnosti je precej.
V času največje gospodarske recesije se je šefinja kabineta predsednika vlade navadnim ljudem, ki po tekočem traku izgubljajo službe in živijo na pragu ali pod pragom revščine, razkazovala z elegantno črno obleko (predvidoma je šlo za Escado) in kopico nakita, na roki pa je imela uro znamke Rolex, model Lady datejust, ki pri znanemu ljubljanskemu prodajalcu ur in nakita Malalanu stane 7500 evrov....

aaa pa smo le prišli do pravega problema - nevoščljivost, zavist
Če si ti klošar morajo biti vsi ostali tudi, sicer zagotovo kradejo.:|
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Okapi ::

Jasno, če imaš na roki Rolex, sta samo dve možnosti, ali si ga ukradel, ali je pa fake. To pa ja že vsak telbanc ve, ne?>:D

O.

Pšenični ::

"Če si ti klošar morajo biti vsi ostali tudi, sicer zagotovo kradejo"

Mislim, da se odmikamo od bistva.

Bistvo cele zadeve je, da so tle prisotn veliki denarji. Čudni krediti, morda še kaj.....

"Jasno, če imaš na roki Rolex, sta samo dve možnosti, ali si ga ukradel, ali je pa fake. To pa ja že vsak telbanc ve, ne?"

Lahko je kupljen z umazanim denarjem. Morda? zakaj pa ne?

"Ne bluzi z NLB, vse banke imajo zelo podobne pogoje, enak kredit bi dobila še na marsikateri drugi banki."

Če ti to zagotavlaš, potem to "sigurno" drži.


".......odločitve komisije za preprečevanje korupcije, ki Simono Dimic obravnava v dveh primerih (obnova hiše, druga zadeva pa je povezana z Darsom in Traffic Designom, torej podjetjem, ki ga vodi njen stric Tomaž Kastelic). Za prvi primer je novi predsednik komisije Goran Klemenčič že napovedal, da ga bo komisija obravnavala prednostno, zaradi, po domače rečeno, razvpitosti primera in resnosti obtožb. Poznavalci ocenjujejo, da je Klemenčič na nek način javno že dal vedeti, da bo odločitev komisije za Simono Dimic "neugodna," sicer razmeroma zadržani Klemenčič primera s tako močno politično konotacijo ne bi izpostavil pred javnostjo. Za novo vodstvo komisije bi bilo namreč malce nesmiselno, da primer Simone Dimic javno obelodani, kasneje pa razglasi, da ni bilo korupcije. Po drugi strani se Goran Klemenčič zanesljivo zaveda, da je to prvi in morda celo najpomembnejši "case" v njegovi karieri predsednika protikorupcijske komisije. Če bi, denimo, Simona Dimic odletela zaradi odločitve komisije, bi se Klemenčič proslavil in po novem se ta komisija ne bi imenovala več Kosova, ampak Klemenčičeva komisija."

Bomo videli...če je res tko kot mora bit.

Zgodovina sprememb…

nurmaln ::

Ja. In če ti nekdo preko medijev očita da je rolex ukraden in za to ne ponudi nobenih dokazov, je edino pravilno da odstopiš ane?

En znesek je za nekoga velik denar, za nekoga drugega pač ne. Pa tudi če je, kaj je narobe če so prisotni veliki denarji? Če si politik ali blizu politiki, ne smeš imeti veliko denarja?
Še vedno govoriš o čudnih kreditih pa ne znaš povedat kaj je čudnega na tem kreditu.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurmaln ()

Pšenični ::

"Ja. In če ti nekdo preko medijev očita da je rolex ukraden in za to ne ponudi nobenih dokazov, je edino pravilno da odstopiš ane?"

Beri zgoraj.....

jype ::

telbanc> Bistvo cele zadeve je, da so tle prisotn veliki denarji.

Zelo težko rečem, da je gospa poštena, al pa da je brez masla na glavi, ker o njej ne vem ničesar... Me pa skrbi, da v državi velja splošno prepričanje, da je večja vsota denarja ekvivalentna neke vrste kriminalu.

Se moram odseliti, da mi boste dovolili obdržati zasluženo vsoto, od katere sem že plačal vse davščine, ali bo dovolj, da pri RKC kupim par odpustkov?

opeter ::

jype, v Sloveniji imamo nacionalni šport, ki se imenuje "faušija". Skratka, če nočeš, da ti grozijo, te vlačijo po medijih ali celo pretepejo, je najboljše, če svoje premoženje sorazmerno in pravično razdeliš med sodržavljane, soobčane, sovaščane.

To je splošno mnenje (vstavi ustrezno besedo) skupine ljudi. /s
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Pšenični ::

"Zelo težko rečem, da je gospa poštena, al pa da je brez masla na glavi, ker o njej ne vem ničesar... Me pa skrbi, da v državi velja splošno prepričanje, da je večja vsota denarja ekvivalentna neke vrste kriminalu.

Se moram odseliti, da mi boste dovolili obdržati zasluženo vsoto, od katere sem že plačal vse davščine, ali bo dovolj, da pri RKC kupim par odpustkov?"

Gre se za to, da so hišo gradili delavci Vegrada. (te delavce se ni noben postavil-kasneje. Razen župana Velenja- sej to ni v tem kontekstu). In ne samo njeno. S kakšnim materijalom, in na kakšen način, mislim kdo je to plačal. In to ni samo to.

Gospa bo verjetno potegnila ta kratko, sodnija je namreč pod velikim pritiskom, ker so Prijatla zlo prvili. Tako se bodo oprali očitkov, da se spravljajo le na opozicijo...Ne vem, če bo omenjena gospa lahko zapustila Slovenijo, jaz na njenem mestu bi pohitel pakirat, ker menda odhaja. Kako je z izročanjem v Emiratih pa ne vem....

lahko bi rekli, da se je Dimiceva znašla ob pravem času na pravem mestu. Zdej kdo je to lansiral, morda poreden Golobček, morda je to povezano s čim drugim...morda z rezultatom volitev v Ljubljani..??

Ma kdo idejo, kdo je to kost vrgel ven....Morda LDS, da "prepriča " rajo da pravna država deluje".

V bistvu tole na nek način koristi SD ju....morda je tole sprovociral kakšen nevoščljivec iz SD ja.....

"jype, v Sloveniji imamo nacionalni šport, ki se imenuje "faušija". Skratka, če nočeš, da ti grozijo, te vlačijo po medijih ali celo pretepejo, je najboljše če svoje premoženje razdeliš med sodržavljane, soobčane, sovaščane."

Pejt jokat na menjalnik.

Zgodovina sprememb…

oldguy ::

Gre se za to, da so hišo gradili delavci Vegrada. (te delavce se ni noben postavil-kasneje. Razen župana Velenja- sej to ni v tem kontekstu). In ne samo njeno. S kakšnim materijalom, in na kakšen način, mislim kdo je to plačal. In to ni samo to.


Patria je pa medijski konstrukt, ane?

E, telbanc, ti si res en telebanc. Se ti ne zdi, da bi bil včasih lahko malček konsistenten?

Pšenični ::

"Patria je pa medijski konstrukt, ane?

E, telbanc, ti si res en telebanc. Se ti ne zdi, da bi bil včasih lahko malček konsistenten?"

Ne govorimo o J.J. Govorimo o gospe, ki je menda prišla do premoženja na dvomljiv način. To je menda že jasno, mislim tema. Patrija nej počaka. OK.

luli ::

Se moram odseliti, da mi boste dovolili obdržati zasluženo vsoto, od katere sem že plačal vse davščine, ali bo dovolj, da pri RKC kupim par odpustkov?


V kolikor si ta "biznis" delal z državo na podoben način kot (Si)Mona potem je ta opcija vredna za resen razmislek. Tatovi pač več niso varni.

Pšenični ::

"V kolikor si ta "biznis" delal z državo na podoben način kot (Si)Mona potem je ta opcija vredna za resen razmislek. Tatovi pač več niso varni."

Če bo tako, dam pred Kresalovo "klobuk dol". Zdaj ima priložnost, da zjebe Zidarja, Hildo, Simono, J.J., ...vse naenkrat, heh,heh...in popravi slab vtis, ki si ga je prislužila z kužki...

LDS bi šla v tem primeru samo še navzgor......do neba.

Zgodovina sprememb…

mihec87 ::

Če je tako nedolžna pa naj dokaže nasprotno,aha ne more oz ne zdrži več ker so to preveliki pritiski za njo in njeno družino..yeah right saj je vedla v katere vode se spušča...

Pšenični ::

"Če je tako nedolžna pa naj dokaže nasprotno,aha ne more oz ne zdrži več ker so to preveliki pritiski za njo in njeno družino..yeah right saj je vedla v katere vode se spušča..."

Je že v Dubaju. Sam bog ve kaj še sledi. Morda "pismo resnice" iz Dubaja. Bral sem njeno odstopno izjavo. Sploh nimam besed.

Zgodovina sprememb…

USS Liberty ::

To je pa res neka kazen, da je odstopila... en mesec se bo sončila v Dubaju, da se ta medijska prašina poleže, potem bo pa prišla nazaj in s pomočjo političnih botrov dobila še boljšo službo.

Danes sem bral novico, da so enemu brezposelnemu revežu vzeli socialno pomoč, ker je imel par sto evrov na računu, s katerim je nek stari dolg poplačal, da mu ne bi zaplenili stanovanja. Ta vladajoča banda pa krade stotisoče in milijone evrov, delajo vile na črno, na lokacijah kjer jih malemu navadnemu človeku porušijo na njegove stroške, dobivajo sumljive NLB kredite s katerimi kupujejo cele firme in jih nato zaradi nesposobnosti pripeljejo v propad, delavce pa pahnejo v socialno bedo... in tej vladajoči bandi še nikomur niso nič zaplenili ali pa koga poslali v zapor... fuj, sram me je v kakšni državi živim...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

oldguy ::

Ma, glupi ste ko sto mater. Če odstopi, je narobe, če ne odstopi, je sploh hudo, po vaše bi zgleda zalegel le harakiri. Medijem, ki so bili še par mesecev nazaj poden od podna, pa sedaj kar zlato leti od ust. Poden ste.

Jaz sem pa vesel, da je odstopila, še preden je podana kakršnakoli obtožnica. Neobičajna praksa pri nas. Hočem pa jasno sedaj videti tudi kako preiskavo in obtožnico. A zato še ne bom nevoščljiv gnoj, ki a priori sklepa o bohsigavedičem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

jype ::

luli> V kolikor si ta "biznis" delal z državo

Nisem, pa tudi če bi - a je vsak biznis z državo ekvivalenten kriminalu?

Double_J ::

Poslanec Rupar je dosti prej odstopil, ne tako kot tale ko je bilo že neizbežno, saj ji je voda že zalila grlo.
Dve šivanki...

mtosev ::

zalostno da je Pahor sam ni odstavil oz. zahteval naj odstopi.ampak on jo je celo podprl
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Double_J ::

Ta zgodba ima verjetno večje razsežnosti, kot si ljudje predstavljajo. Stric Dimičeve je namreč prišel do spornega posla z Darsom na avtocestnem odseku Pesnica-Slivnica, čeprav ni izpolnjeval pogojev na razpisu. Celo Kosova komisija je to označila za korupcijo (a ni razkrila imen, zakaj le??). Kastelic je ves svoj predlanski prihodek ustvaril z dobavami Darsu. Traffic Designu (njegovi firmi) so leta 2008 izplačali 9,18 milijona evrov. Družba je takrat ustvarila 2,26 milijona evrov dobička iz poslovanja, kar je kar 12-krat več kot leta 2007. Milijonske prihodke in kar 2,26 milijona dobička je torej omogočila svojemu stricu! Zagotovo je za to dobila poplačilo in morda se ravno tukaj skriva del bogastva, do katerega sta prišla čez noč (več stanovanj in hiš, domnevna vila v Dubaju, luksuzna jahta)... Pa še to, Pahor, Dimičeva in Katelic so se dokazano tudi osebno srečali, o čemer je pol leta nazaj pisal tudi Dnevnik, potrdil pa je takrat tudi njegov kabinet. Pahor o vsej zadevi očitno ve veliko več, kot pa govori v javnosti.


Pahor pa itak vse ve...
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

luli ::

jype :
V kolikor si ta "biznis"


Boš tudi odgovarjal!

Vidiš kaj dela selektivno kopiranje?

jype ::

Nima veze selektivno kopiranje - a je vsako delanje biznisa z državo kriminal, ali ni?

Meni se ne zdi. Mnogi projekti so izvedeni profesionalno, uspešno in brez mahinacij. Mnogi, a niti približno večina.

Odgovornost do stranke je itak vedno enaka.

Double_J ::

Nima veze selektivno kopiranje - a je vsako delanje biznisa z državo kriminal, ali ni?


Verjetno je, če tekom tega dobiš vilo v Dubaju.
Dve šivanki...
««
«
1 / 6
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SCT ali kako premagat državo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6311368 (9057) mikic007
»

Vegrad: ali je to sploh mozno? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11119136 (15048) lexios
»

srbski posli v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
667143 (4688) jrtjtejtt

Jankovicu je dolgcas (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Loža
1584212581 (180644) Pšenični
»

Srečko Prijatelj obsojen na dobrih pet let zapora (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
576076 (4723) djordjevic

Več podobnih tem