» »

Digi/Kabel Pomoč

Digi/Kabel Pomoč

MojsterIvanć ::

Zdravo!

Zanima me kako bi iz enega kabla za kabelsko tv(coax) naredil pretvornik na 2 televizorja. Trenutno imam kabelsko samo na enem televizorju rad bi imel pa na 2-eh(ta drugi bi bil kake 5 metrov stran in vmes pa je zid v katerega bi moral naresti luknjo za napeljavo kabla). Na kaj moram paziti oz kakšna orodja in stvari potrebujem za to izvedbo(poleg kladiva in živcev :D)

Drugo vprašanje. Zanima me kako je z temi digitalnimi sprejemniki. Nikjer nisem zasledil koliko televizorjev lahko napeljem iz enega sprejemnika(škatle). Ali je treba za vsak teve imeti posebej "škatlo" ali lahko na eno zvežem 2 tveja.
Te digitalni sprejemniki delujejo z istim kablom kot za internet(parico)?

Bistvo tukaj je da me zanima kaj je ceneje in kaj je lažje speljati kabelsko(obdržati in naresti pretvornik za 2go televizijo) ali kupiti digitalni sprejem(tisto škatlo in osnovni paket ki ga ponujajo) in se znebiti kabelske.

Vse skupaj sem spisal malo mimo ampak upam da razumete bistvo in se že vnaprej zahvaljujem za odgovore.

5er--> ::

Z digitalnimi sprejemniki lahko gledaš samo 1 program na enkrat. Načeloma bi lahko povezal 2 tv-ja gor, ampak bi bila na obeh ista slika (kar pa verjetno nočeš).

Navaden coax kabel lahko razdeliš:
-s kakšnim razdelilcem,
-ali ga pa sam precvikaš in ponovno združiš (tako da zvežeš centre vseh 3 kablov skupaj [conducting core] in oplete [braided shielding] skupaj).
 slikica

slikica

MojsterIvanć ::

Hvala za hiter odgovor, potem zgleda da digitalna odpade in bi rabil 2 sprejemnika kar pa seveda ni denarja.

_marc_ ::

Kabel razdeli pred sprejemnikom. Tako boš na enem televizorju spremljal digitalno televizijo, na drugem pa ti bo še vseeno ostalo gledanje analogne sheme(vsaj pri telemachu je tako).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1833444636 (84164) zavajon
»

Slaba slika na vseh digitalnih TV, dobra na analognih CRT TV

Oddelek: Zvok in slika
247936 (5863) Senitel
»

koaksilni kabel

Oddelek: Pomoč in nasveti
121874 (1694) sosko1
»

DVB-C Tuner (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5426070 (22638) icek
»

LCD ''sneži'', rešitev digitalni sprejemnik ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91619 (1382) Suly

Več podobnih tem