» »

LCD ''sneži'', rešitev digitalni sprejemnik ?

LCD ''sneži'', rešitev digitalni sprejemnik ?

Suly ::

Problem je sledeč:

Ko na LCD tv LG 32LC42 (32"), priključim DVD predvajalnik je slika briljantna, brez pripomb.

Problem nastane ob gledanju klasične televizije, saj slika pogosto sneži in ni tako briljantna. Za ponudnika tvja uporabljam kar klasično kablsko televizijo Triera.

Zanima me ali bo ta problem rešil digitalni sprejemnik/pretvornik, ki bo ta Trierin signal pretvoril v digitalno obliko in ga poslal na LCD. Če da, potem katerega naj izberem da ne bo predrag. Če ne kaj storiti drugače ?

Lp

Suly ::

Dajte no dečki, zagotovo vsaj nekdo, ki je pogledal ta post, ve odgovor nanj... Pomoč NUJNO :) Nočem snega v nogometu :P

Opkow ::

Snezenje izgleda tako, kot da bi imel navadano sobno anteno za televizorjem ne?

Po vsej verjetnosti imas preslab signal na kabelski napeljavi. V tem primeru ti ne pomaga nobena napravica pred sprejemnikom.

Najprej poglej, ce so konektorji, spoji, kabli brezhibni.

Problem pri snezenju zna biti, da imate na en kabelski prikljucek priklopljeni vec televizorjev, radijskih sprejemnikov, TV tunerjev v racunalnikih,...

Ce ni nic od tega, je najboljse, da poklicete svojega ponudnika (Triera), da vam bodo poslali tehnika, ki bo pregledal celotno napeljavo.

kozi ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kozi ()

Suly ::

Killer:
Sneženje je točno takšno, vendar nekateri kanali delujejo solidno, npr. kanal a in drugi slovenski pa kar sneži. Kabel ki gre iz vtičnice v tv ni ravno najnovejši, je pa problem morda tudi to ker imamo v hiši 3 klasične tvje in en tv tuner v računalniku. Ostalo spodaj:

kozi:
sem že pregledal. To pomeni ravno to kar sem napisal ali se motim ? Se pravi, kupim samo navadni digitalni sprejemnik in dobim vse tiste programe (osnovni paket) + tega pa se izboljša kvaliteta slike. Pri tem pa ne rabim vlečt nobenih novih telefonskih ali kakršnih koli kablov in ostanem na istem glede tega kot sem zdaj ?
Se motim ali to drži ?


Hvala za odgovor obema in za v naprej !

misek ::

Digitalni sprejemnik (jaz imam enega Kaon-a) se veže na kabel od kabelske. Izhod pa je Scart.
Sicer pa jaz nisem bil ravno zadovoljen s sliko iz njega. Ni bila tako "naravna". Sicer pa je to odvisno od posameznika.

Suly ::

misek:
,ampak digitalni sprejemnik v vsakem primeru popravi sliko ali ne ? Ker če mam zdaj kabel od kablske (triera), bo vrjetno tudi potem kr kabl od kabelske, potem pa v tv scart priključek al pa hdmi če ga bo imel digitalni sprejemnik. Bom pa še jutri malo te razdelilce pregledal, ker zdaj je bil tudi internet od triere (kablski) in s prihodom tuštelekoma (samo internet) gre tale kabel vstran, če mogoče kaj vpliva.

misek ::

Ja, v digitalni sprejemnik gre kabel od kabelske (sedaj gre v TV).
Glede kvalitete slike: če je signal preslab (je nekdo že opozoril na to), potem boš namesto snežene slike imel kockasto.
Sicer pa si nekje sposodi sprejemnik in probaj.

Suly ::

Pravkar sem šel do soseda in ima na 94 cm lg lcdju pravtako približno isto sneženo sliko, ima pa kaon dig sprejemnik ki ga je kupil na kablski (ravno tega KAONA K-200) in je potem slika dosti lepša. Še vedno sicer ni kristalna kot npr. dvd, je pa dosti lepša in ni kock al pa snega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Suly ()

Suly ::

Tako kupil sem digitalni sprejemnik, s tem pridobil cca. 50 kanalov in tudi slika je nekoliko boljša, me pa še zanima če se z nadgradnjo softwara digitalnega sprejemnika, še kaj izboljša slika ali je to kar je zdaj to.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1833434656 (74184) zavajon
»

Slaba slika na vseh digitalnih TV, dobra na analognih CRT TV

Oddelek: Zvok in slika
247625 (5552) Senitel
»

KRS Elektro Turnšek: Informacije

Oddelek: Omrežja in internet
175610 (2054) danielka84
»

DVB-C Tuner (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5425675 (22243) icek
»

Digitalni sprejemnik

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
61959 (1870) AlesC

Več podobnih tem