» »

koaksilni kabel

koaksilni kabel

maxum ::

če imaš recimo T2 ponudnika interneta ni TV, po hiši imaš speljane kable UTP in koaksilne kable,--lahko po obeh kablih dostopaš preko interneta?? tudi preko koaksilnih?(brez kakšnih večjih težav-modifikacij ali kaj podobnega, oz. kaj je potrebno? ali ni koaksilni kabel le za TV kabelsko??

kaj je razlika med http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...

in

http://www.enaa.com/oddelki/conrad/izd_...

kaj nista oba za TV?? v kvaliteti prenosa??hmm

kaj pa
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnisk...
ta je verjetno le za kake posebne avdio-video prenose? kamere itd?..

so pa še drugi koaksilni kabli ki so precej dražji, verjetno kvaliteta...
hVALA:)

maxum ::

nihče ne ve?

fosil ::

Ni mi jasno kaj bi pravzaprav rad naredil.

Ampak T2 ne uporablja koaksialnih kablov, samo UTP, ker tudi nimajo kabelske televizije ampak samo IP televizijo. Torej si s koaksialnimi kabli ne boš mogel nič pomagat.
Tako je!

Poldi112 ::

rabiš en star hub, ki ima tudi nbc izhod. Ena točno taka tema je bila že kak mesec ali dva nazaj.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

maxum ::

hiša po 4 sobah so speljani le UTP kabli v 4 sobah pa le koaksilni kabli, ker je "mojster" rekel da lahko do interneta dostopa tudi preko koaksilnega kabla... sedaj me pa zanima kako lahko koaksilni kabel priklopiš na internet?? bel koaksilni kabel visi iz stene in na koncu ni priključka, pa ne vem kakšen priključek mora biti?? oz. ali je sploh možno?

Poldi112 ne najdem teme?? "star hub z nbc izhodom"? mi lahko svetuješ kje bi to upil oz. kako sploh izgleda, ker google nič ne najde :/

Opkow ::

Pozabi na koaksialec... Je prevec komplikacij in stroskov.
Hubi z BNC konektorjem so samo 10 megabitni, ter imajo se nizje hitrosti z vsakim racunalnikom vec, ki aktivno delujejo v omrezju. Pa za njih je predviden drugacen koaksialec, kot je pa za kabelsko TV.
Na tvojem mestu bi se v ostale sobe napeljal UTP kable. Druga varianta je wifi povezava. Se ena pa, da furas mrezo preko elektricne vticnice.

Poldi112 ::

Samo 10 MBit so zato, ker je pač to hitrost samega omrežja na koaksialcu (po 10base2). Ampak to ni ravno neka omejtev, ker ima redkokdo potrebo po višji hitristi za internet.

Da bi bil kabel drugačen prvič slišim, po mojem je samo konektor drug. Na mreži imaš pač BNC (prej zgoraj sem se zatipkal).

Drugače pa beri to:
https://slo-tech.com/forum/t385810/0
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Opkow ::

Koaksialec za TV ima drugacno impedanco in je debelejsi, kot pa kabel za mrezo med racunalniki. Tako, da je vprasanje kako bi to delovalo v praksi. Ze pri konektorjih za 10base2 bi bilo tezavno nataknit na debelejsi TV koaksialec.

Probaj... Samo rezultati so vprasljivi. Tudi ce dobis poceni, si v primeru da ti ne dela ok, vrgel denar skozi okno. Obicna 100 Mbit-na mreza je bistveno bolj zanesljiva in spet ni tako velik strosek.

maxum ::

hmmm hvala, očintno je bila napaka napeljava koaksilnega kabla :(
čeprav mogoče bi bilo smiselno če ne bi kupil IPTV ja pri t2, ker kakor sem sedaj razumel pri ipTV potrebuješ dekoder signala, enega dobiš gratis, če pa želiš imeti več TVjev v hiši pa moraš imeti za vsako televizijo dekoder, ki pa niso poceni pa še po nepotrebnem imaš dekoderje v sobah.... če bi naročili kabelsko ne bi potrebovali nobenih dekoderjev, v vsaki sobi bi bil napeljan koaksilni kabel in enostavno bi le priključil tv in bi delovalo... (ob seveda predpostavki da ima vsak TV vgrajen dvb-c tuner, sicer bi potreboval še zunanji tuner)... pri IPtv poleg dekoderja še dvb-t tuner v vsako sobo če televizije nimajo vgrajenega dvdb-t tunerja...

pa še če iaš IPtv imaš potem avtomatično nižjo hitrost za surfanje po netu, ker mora biti določena pasovna linija za TV.. tako imaš namesto 10/10 linije lahko le 4/1 + tv... torej bi bilo bolje kabelsko televizijo imeti... :/ :(

sosko1 ::

Zgleda da malo mešaš pojme.
DVB-T digitalni sistem za zemeljsko ( antena) distribucijo
DVB-C digitalni sistem za kabelsko distribucijo
IPTV digitalni sistem za prenos preko IP omrežja
analogna kabelska - klasična kabelska



Za vse digitalne sisteme rabiš v televizorju digitalni sprejemnik ali pa zunanji settop box za analo0gni sistem pa nbe potrebuješ dodatnih digitalnih sprejemnikov.
Če imaš na TV priključen settop box ne potrebuješ digitalnega sprejemnika vgrajenega v televizor ker signal v TV ponavadi pripelješ preko SCART ali HDMI

pa še to pri t2 ne rabiš kupovat dodatnega IPTV dekoderja ker ga lahko najameš mislim da je trenutno najem standardnega IP sprejemnika 2EUR

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sosko1 ()

fosil ::

Pa sej lahko kabelsko vzameš in imaš pri T2 samo internet. Sej pri T2 nimaš vezave.
Če imaš seveda kakšnega ponudnika kabelske.

dvb-c tuner pa rabiš samo če vzameš digitalno kabelsko. Če vzameš klasično analogno kabelsko ne rabiš nobenih tunerjev.
Tako je!

maxum ::

aha torej obstaja digitalna kabelska in analogna kabelska? sklepam da je digitalna boljša?
hmm kako pa vem ali imam kakšnega ponudnika kabelske? oz. kateri sploh obstajajo? sem malo zelen na tem področju... :/

saj to sem tudi razmisljal, da bi za nekaj časa vzel iPtv, potem bi pa preklical in ostal le na internetu, za tv bi pa naročil kabelsko, a ne vem katerega ponudnika bi vzel, ker nisem v Lj... pa sem mislil da je kabelska le za Lj... :S vsi so pa svetovali IPtv ne vem zakaj... verjetno je ceneje naročnina za IPtv+internet kot pa internet pri t2 in kabelsko pri enem ponudniku...

tudi najem dekoderja, imaš pač škatlo pod tvjem.. če bi vzel kabelsko analogno ne bi imel nič, le kabel :)
mislim da mi je sedaj malo bolj jasno po vajini zaslugi...:)

sosko1 ::

Za kabelsko si odvisen od ponudnika na tvojem območju, ker ponavadi je kabelski operater na določenem območju samo eden. Ne vem sicer kaj je z kabelsko TV preko Siola. Ip TV pa imaš mogoče nekaj več možnosti saj imaš ponudnikov na istem območju lahko več ( T2, SIOL, AMIS, TUŠTELEKOM).

Digitalno kabelsko vem da ponuja Telemach za druge pa ne vem


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

telemach (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9317888 (7328) RC37
»

Digitalna televizija!

Oddelek: Pomoč in nasveti
286861 (5384) robotek87
»

DVB-T DVB-C (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10122426 (18355) Domn
»

nakup novega TV LCD PLAZMA?

Oddelek: Pomoč in nasveti
51101 (985) turist1
»

Omrežje za IP TV

Oddelek: Omrežja in internet
202847 (2190) amigo_no1

Več podobnih tem