» »

(Ne)Samozavest in nacionalna zavest Slovencev

(Ne)Samozavest in nacionalna zavest Slovencev

rezator ::

Danes sem gledal košarkaško tekmo Slovenija-ZDA in moram reči, da mi je šel komentator nekej krat pošteno na živce. Pa ne zaradi kakšnih napak, ki jih je povedal glede košarke, to mu gre zelo dobro. Na živce mi je šel zaradi tega, ker je podcenjeval naše košarkarje, dejal je:"Saj zmage nismo mogli pričakovati...." in pa tudi:"Danes je Slovenija pokazala, da lahko igra z najboljšimi reprezentancami sveta..."

Zakaj podcenjujemo naše košarkarje? Pokazali so na EP, kako malo jim je manjkalo do medalje. Dokazali so, da sodijo v sam vrh (čeprav nekaj ključnih igralcev manjka), zakaj potem "Danes je Slovenija pokazala, da lahko igra z najboljšimi reprezentancami sveta" če smo ena od teh. Ali pa naslovi člankov, kot je tale naprimer: Američani pričakovano nadigrali slovenske košarkarje; SP v Turčiji: Slovenski košarkarji so po pričakovanjih izgubili s favoriziranimi za ZDA (kako lahko zmagaš, če pričakuješ poraz?!) in še jih bi lahko naštel. Res, da so bili Američani favoriti, vendar zakaj že v naprej z takšnimi demotivacijskimi sredstvi? Bi isto rekli tudi če bi igrali z Rusijo? Se že v naprej pripravljali na poraz?

Drugače pa moram reči, da mi je naš komentator všeč, razen vsake tolk nekaj butne.

In pa še to. Zakaj naši košarkarji odklanjajo oziroma nočejo igrati za reprezentanco. Koliko igralcev imamo, ki so zelo dobri pa niso spoh niko še igrali za barve slovenije in koliko jih je še letos odklonilo igranje za barve Slovenije. Že, če pogledamo samo Slovensko košarkaško reprezentanco, nam da misliti, kako samozavesten in nacionalno zavesten narod smo.

Kaj menite v o tem. Dal sem samo primer iz košarke, našlo se bi to še marsi kje drugje.
Some people feel the rain. Others just get wet.

BALAST ::

Prvo povej, kdo so bili komentatorji. Ker na splošno lahko pluvamo po vsem kar leze in gre.

rezator ::

"Drugače pa moram reči, da mi je naš komentator všeč,..."
"Pa ne zaradi kakšnih napak, ki jih je povedal glede košarke, to mu gre zelo dobro"

Nima veze kdo je komentator. Poglej si članke o tekmi in vsaki drug bo pisal o pričakovanem porazu in tako naprej... Nima vese kdo je komentator oz kdo napiše članek, govorim o nacionalni samozavesti in nacionalni zavesti. Dal sem samo primer košarke. Komentator je samo eden od predstavnikov Slovenskega naroda.

Ja in ne pljuvam po komentatorju. Rekel sem da mi je všeč in svoje delo DOBRO opravlja.
Some people feel the rain. Others just get wet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rezator ()

PaX_MaN ::

'Kriza vrednot'
:P

BALAST ::

Nima veze kdo je komentator.

Nima veze kakšno povezavo ima zavest slovencev in športni komentator, ki ti je dal to idejo.

Zresni se pa daj malce bolj natančne informacije.

P.S. Na splošno lahko rečemo da je Slovenija v krizi, ekipni šport je v podnu, novinarji so mrhovinarji...

Goldee ::

Saj danes je blo res nerealno pričakovat zmago, roko na srce. Kdo se bo kosal z 120 kilskimi US bilderji? Edino mogoče Jagodnik, sam on je pa nevarn, da bi še nalomu koga :)

Ne me narobe razumet - naši so dobri, jih podpiram in sem ponosen na njih (tud brez Lorbka, Smodiša, Udriha...), vendar pa niso #1 na svetu in to je dejstvo. S polno postavo pa smo gotovo med top 5 reprezantancami na svetu!

Zmaga danes bi bila bolj kot ne presenečenje in mislim, da je to kometator tudi na nek način sporočal.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

rezator ::

Balast, drugače nevem koliko slo TV postaj je prenašalo to tekmo, tako da bi lahko vedel kdo je komentator in nebom ga izpostavljal. Oz sem ga že, posebaj ga pa ne mislim.

Goldee se strinjam, ampak USA tudi nima dream team:D

Kaj pa o tem menite?
In pa še to. Zakaj naši košarkarji odklanjajo oziroma nočejo igrati za reprezentanco. Koliko igralcev imamo, ki so zelo dobri pa niso spoh niko še igrali za barve slovenije in koliko jih je še letos odklonilo igranje za barve Slovenije. Že, če pogledamo samo Slovensko košarkaško reprezentanco, nam da misliti, nacionalno zavesten narod smo.
Some people feel the rain. Others just get wet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rezator ()

Lion29 ::

ma daj get real...nasi so za razred slabsi od americanov, ki igrajo s 15. postavo...

dej zresni se... ne mores pricakovat zmage in prav je, da so novinarji realni...in kaj zdaj? ker novinarji recejo, da so ZDA favorit in da ni pricakovati zmage, a zdaj pa zaradi tega nasi kosarkarji slabse igrajo? ne vidim v cem je point tvojega pisanja...

pretiran patriotizem (tolko da se izgubi objektivnost) ni zazelen, sploh pa ne na profesionalnem nivoju
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

ahac ::

Koliko igralcev imamo, ki so zelo dobri pa niso spoh niko še igrali za barve slovenije in koliko jih je še letos odklonilo igranje za barve Slovenije.

Se jim že ne splača. Sej igralci za druge države tudi ne igrajo samo zato, ker bi bili nacionalno zavestni, ampak zato, ker so dobro plačani oz. si delajo dobro reklamo.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

rezator ::

Da igraš za državo se ti bi moralo splačati (finančno)?
Some people feel the rain. Others just get wet.

bluefish ::

Jasno.
Si ti pripravljen za državo delati brez plačila?

dirkalec ::

lion29 igrati igro, in biti prepričan v poraz, je nesmiselno igrati!
ahac to nebo letelo na tebe. zato pa je v sloveniji takšno stanje kot je, blue fish je pravi primer. če se kaj neplača se pa nebi udeležil... sramota. bluefish a nebi hotel zastopati slovenske reprezentance? igrati na svetovnem prvenstvu ni kot delati 8 ur za trakom. naj me kdo popravi če se motim. nemorem verjeti kaj pišete eni

Wox ::

Dajte, otroci, bodite tiho, če nimate pojma o košarki. Za naše je bil glavni cilj na tej tekmi, odnesti jo brez poškodb. Žibrat je kar vredu komentiral tekmo. Upam, da si ga poslušal in se kaj naučil ob tem o košarki. Košarka namreč ni nogomet, kjer lahko tretjerazredno moštvo premaga prvorazredno. Poleg tega je sistem tekmovanja na SP turnirski. Skratka, danes igrati na zmago bi bilo neumno.
Commodore 64

BALAST ::

dirkalec, kakšen patriot si pa ti?

Lion29 je lepo napisal da novinarji neglede na rezultat, še vedno povedo kakšna je statistika. In to lahko govorijo, ker je pač to edini dokaz preteklega igranja.

Bluefish je izpostavil najboljše vprašanje, kar jih je.
Če država plačuje slabše kot lokalni klubi, s tem da je verjetnost poškodb večja če igraš proti "fizično in psihično" močnejšim nasprotnikom, potem vsak dober igralec pretehta tveganje proti dobičku.

Naši profesionalni košarkaši zagotovo ne morejo živeti samo od športa, kot to lahko Američani in drugi narodi, kjer dejansko je temeljna ekonomija športa dobro postavljena.

rezator ::

A vam povem zakaj vujačič ni igral na enem od zadnjih EP. Ker je zahteval sobo v kateri bi bil sam in avtomobil na EP. Pika na i je bila pa še želja, da bi Slovenska košarkaška zveza isto dala tudi njegovemu prijatelju, ki bi odšel z njim na EP. Zagovarjate tudi to, ker zaradi tega ker mu niso ugodili, se EP-ja ni udeležil. Zvezdnik, ki mu je igranje za Slo izpod časti oz se mu ne splača, kakor koli pač. To ve samo on, kaj je razlog, da ni še nikoli igral za slo.
Some people feel the rain. Others just get wet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rezator ()

Lion29 ::

dirkalec je izjavil:

lion29 igrati igro, in biti prepričan v poraz, je nesmiselno igrati!


wtf?

govorim o novinarjih, medijih in gledalcih in ne o igralcih...

vsak igralec mora sam pri sebi najti motivacijo in vsak trener mora znati dobro motivirati ekipo... ampak to nima veze s to temo
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

St235 ::

KAr se tiče ne igranja dobrih igralcev gre dostikrat za nerealne pritiske samooklicanih zvezdnikov. Beno udrih je mislil, da bo lahko diktiral minutažo. Ata Lorbek je zahteval, da vsi trije sinovi igrajo v reprezencatanci...

Taki pritiski so obsurdi in čisto prav, dam selektorju, da jih je pustil doma. Tako merjenje otepačev vedno samo in le škodi ekipi in igri. Kar poglejmo 10 let nazaj ko smo zbobnali vsa takrat zveneča imena in kaj smo naredili? Ekipa, ki jo imamo je odlična, kar je pokazala tudi na tekmi proti ZDA. Za razliko od Hrvatov so morali američani kar pošteno švicat za razliko v prvem polčasu.

Bi bilo pa neumno se preforsirat na takšni tekmi. Sistem je turnirski in prihajajo tekme kjer bo 100% pripravljenost ključnega pomena.

Invictus ::

Če neka kao zvezda noče igrati za reprezentanco, to ni nujno slabo.

Slovenija pač nima budžeta ZDA da bi se igralci lahko preseravali. In postavljali zahteve. In zahtevali ne vem kako plačilo za to. Saj so nagrade za dosežke nane vnaprej. Slovenija pač ne more dati nagrad kot ostale države. Nas je samo 2 milijona. A zdaj bom pa delal in plačeval davke za enega košarkaša, ki tako ali tako zasluži 100x več kot jaz???

Igranje za svojo državo je častno delo, kar pa je v današnjem času kapitala neka čudna računovodska postavka. Ki je noben ne mara (vsaj pri Slovencih). Po tujini je nastopanje za državno reprezentanco častno in dolgoročno finančno uspešno. Se lepo pozna v tvojem življenjepisu (tudi kasneje ko iščeš kako službo izven športa).

Če zvezdniki nočejo igrati za reprezentanco, je to samo dobra novica za vse ne-zvezdnike, ki lahko dobijo priložnost. In ponavadi se obnesejo bolje kot zvezdniki. Kar poglejte kaj je Kek naredil ko je vrgel ven vse tiste stare nepokretne fosile iz reprezentance.

LP I.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Šport
914163461 (42140) bambam20
»

SP v košarki 2019 (Kitajska) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
12618777 (15945) Kurzweil
»

Slo košarka, Vujačič, Zdovc,... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12711251 (8074) T.A.D.E.J
»

košarka EP07 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21217010 (11833) dejansan
»

SP v košarki (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29319223 (13985) glinik

Več podobnih tem