» »

Slo košarka, Vujačič, Zdovc,...

Slo košarka, Vujačič, Zdovc,...

1 2
3
»

djordjevic ::

dstojs: Ne bluzi. Samo da mi ne začnete zdaj iskat krivcev. Pač se na koncu ni poklopilo, kratka klop in utrujenost zaradi poškodb sta naredili svoje, v vsakem primeru pa so naši košarkarji dosegli zgodovinsko uvrstitev. Bad-mouthed bitches pa samo STFU in slava našim!
No grave is deep enough to keep us in chains.

gazibo ::

se kje streama tekma na netu ?

hamax ::

Brezec je cez prvenstvo dobro igral, Smodiš je bil pa tam kot motivator.

neres ::

se kje streama tekma na netu ?

http://www.siol.net/sportal/kosarka/ep2...

gazibo ::

Hvala :-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gazibo ()

PacificBlue ::

Pač se na koncu ni poklopilo, kratka klop in utrujenost zaradi poškodb sta naredili svoje, v vsakem primeru pa so naši košarkarji dosegli zgodovinsko uvrstitev.



"Veliko evropskih prvenstev sem že dal skozi in dozdeva se mi, da glede sodniškega kriterija ni vse tako, kot bi moglo biti. Občutek imam, kot da so nam letos dali priložnost, da pridemo v polfinale, a to naj bo dovolj," je dejal razočarani Zdovc in dodal: "Na novinarski konferenci je bilo vprašanje, zakaj je Schortsanitis tako dobro igral. Enostavno so ga pustili, da je delal kar je hotel, naredil pa je ogromno osebnikh napak in napak treh sekund. Preostale igralce smo zaustavili, obramba je bila fantastična, saj smo Spanoulisa in Fotsisa pustili na treh in petih točkah.


http://www.rtvslo.si/sport/kosarka/ep-v...

Se kr strinjam z Zdovcem, čeprav to seveda ni bil edini razlog.
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

overlord_tm ::

Tocn to vprasanje se je men porajalo ko sem gledu tekmo (ne spremljam lih ful aktivno basketa): Kdaj so ukinil tisto pravilo kolko cajta lahko cakas v naspotnikovi raketi? Ker tisti ta crn je nonstop noter visel pa sploh ni sel ven :D

Ted ::

1. Slovenci smo igrali najboljšo košarko na prvenstvih doslej - predvsem zaradi zrelosti.
2. Poraz proti Srbiji in tudi Grčiji je bil predvsem posledica fizične in tudi psihične utrujenosti - ko sem gledal Lakoviča kako se je že 4. tekmo v 6 dneh in 40 minutah igre skoraj raztrgal na igrišču mi je bilo vse jasno.
3. Prevagala je poškodba Dragiča. Ko pelješ na prvenstvo samo 2 play-a (Klobučar ni play za prvenstva, kvečjemu za slo ligo) in se en poškoduje je jasno kako bo z organizacijo igre v napadu. Če bi Lakovič imel menjavo za vsaj 10 minut v zadnjih 3 tekmah bi bila zgodba precej drugačna, zadel bi kakšno trojko več in mel precej več asistenc. Tukaj gre kritika tudi Zdovcu - Lakovič bi zaradi finiša tekme MORAL med tekmami počivati več, četudi bi igral Klobučar - je pa lahko biti pameten.
4. Tekmo s Srbijo bi lahko izvlekli, če bi na Teodokiču pravi čas naredili prekršek ne pa da smo ga pustili metati trojko. Ampak to je bila posledica utrujenosti.

5. Ne moreš zmagati prvenstva če igraš 8 tekem in večino bremena in minutaže nosi 5-7 igralcev in 1 play. Na koncu nas je zmanjkalo.

Za v prihodnje:

1. Vedno bomo potrebovali kvalitetno rezervo na play-u v primeru da pride do poškodb (Lakovič, Beno Udrih, Dragič, Bečirovič - vsi lahko poleg PG igrajo tudi SG).
2. Hočeš nočeš potrebujemo Vujačiča in njegov met za 3 - upam da bo še hotel igrati za reprezentanco.
3. Za svetovno prvenstvo bomo potrebovali vrhunsko ekipo ker bodo na tem prvenstvu oslabljene ekipe igrale z veliko boljšimi postavami.

Pod črto pa vsaka čast fantom in tudi Zdovcu, slovenska košarka je ponovno naredila korak naprej. Počasi se daleč pride, treba je delati na kontinuiteti rezultatov. Skrbi me le kako bo v prihodnosti ker čez 5 let bodo današnji nosilci igre v penziji, perspektivnih mladih igralcev pa kaj dosti ne vidim.
Mah...

Double_J ::

2. Hočeš nočeš potrebujemo Vujačiča in njegov met za 3 - upam da bo še hotel igrati za reprezentanco.


Kakšen met že ima... 0,25 ali koliko letos? Vsekakor najslabši od vseh.
Dve šivanki...

mavec ::

Preostale igralce smo zaustavili, obramba je bila fantastična, saj smo Spanoulisa in Fotsisa pustili na treh in petih točkah.


Se strinjam z omenjeno izjavo, a kaj to pomaga, ko pa nam je ravno Fotsis zabil žebelj v krsto.
Tudi če je dosegel samo 5 točk, so bile njegove zadnje 3 vredne toliko, kot celotne grške na tej tekmi.

šernk ::

ne vem zakaj vsi ki se pritožujete nad našimi, niste na trenerski klopi? vsevede bi z veseljem videl na klopi...danes je lahko biti pameten...kaj bi bilo če bi lakovič počival več...hja morda bi nas že hrvati izločili! kar kritizirajte ja...zame so zmagovalci, ker so prvič pokazali pravi ekipni duh...in s tem lahko pridemo še daleč
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

WarpedGone ::

Vsi ste vljudno vabljeni da svojo podporo izkažemo v živjo jutri na Brniku ob 16ih ali pa v centru Ljubljane, ob 17:45 pred Namo.

Be there or be square!
Zbogom in hvala za vse ribe

Double_J ::

http://www.rtvslo.si/sport/kosarka/ep-v...

Ojej, tipson pretirava. Pa verjetno prvenstva v SLO ne bo nikoli.

Drugače pa, tole pove precej.

če ne bi gledal tekem, bi mu ploskal. tako pa sem jih in izgubili smo, dragi slovenci, zaradi naslednjih razlogov (brez pretiravanja): na prste ene roke lahko preštejemo prodore branilcev pod koš; zmetali smo skorajda več trojk kot metov za dve točki (ker pač nimamo jajc za prodore, vsak pa ve da je najlažje napad zaključiti z metom za tri in da je to tipičen znak popuščanja igre v napadu oz. slabega napada) - to počnejo celo naši centri - brezec, lorbek in slokar, ki nimajo na trojki kaj iskati; nismo zapirali nasprotnih igralcev v obrambi in na skok v napadu sta šla eden do dva igralca (to zadnje je po mojem sramota za odrasle košarkarje), kdor je vrgel na koš z razdelje pa je raje gledal ali bo šla not namesto da bi šel na skok; ko postavljamo bloke, igralec z žogo ne gre tik ob bloku, postavljalec bloka pa z bokom ali nogo (brezec kot šolski primer) zapolnjuje ta prostor in dobi prekršek v napadu. To so osnove košarke. brez tega ni vrhunske ekipe in je nikoli ne bo. SRAMOTNO SE JE IZGOVARJATI NA SODNIKE KO PA JE BILA NAŠA IGRA V NAPADU GNILA. sodniki so sodili dovolj nevtralno, zmagali pa nismo kljub temu, da so tudi grki igrali katastrofalno. četrto mesto je realnost. nekdo pač mora biti četrti, špancev pa itak ne moremo premagati.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

WarpedGone ::

A lahko kdo pojasni odkdaj ni več pravila treh sekund?
Zbogom in hvala za vse ribe

tsh2 ::

nimam pojma o košarki niti nisem gledal ampak iz igranja igric (quake3) vem, da se v finišu vedno pokaže kako dober si zares.

DarwiN ::

Žal mi je da moram to reči, ampak spadam v tisti tabor tule ki kritizira našo reprezentanco, kljub vseeno lepem uspehu..

Dobro poznam našo slovensko mentaliteto in skromnost.. Pravzaprav sem na našo skromnost ponosen, je dobra človeška vrlina, a ne v športu, ne v timskem športu..
Po "sumljivi" igri ki mi je kot že vsa leta prej zgledala zelo osnovna in neinteligentno vodena, sem se odločil malo posurfati po statistikah prvenstva...

In kot sem pričakoval, Slovenci smo zelo dobri v individualnih zadevah kot je met za 2 in 3 točke in pa odličnih dosežkih posameznikov (ker imamo zares odlične igralce), ko pa gre za ekipo, pa je slika z izjemo obrambe žal katastrofalna.
Tako smo naprimer v protinapadih praktično na zadnjem mestu, prav tako pa tudi v skokih v napadu ter ukradenih žogah..

Z drugimi besedami, imamo znanje in "strokovnost" samo za povsem osnosno bojazljivo neinteligentno in neprogresivno košarko.. Igralci se bojijo izvesti protinapad, bojijo se skočit v napadu , ker je to za nas prevelik rizik, v primeru neuspeha lahko ostanemo ranljivi na protinapad, itd itd..

Torej manjka nam absolutno vse kar dela razliko med slabo in dobro ekipo, pravzaprav je moj povzetek da smo najslabša ekipa z najboljšimi igralci...

Usrano, nestrokovno in bojazljivo, zato pa "nikdar" ne moremo zmagati nobene pomembne tekme (izjema letos s Hrvaško), kajti takoj ko nam nasproti stoji ekipa ki ima vse te "dodatne" kvalitete katere našim manjkajo, se avtomatsko potegnejo vase in pokažejo to našo slovensko radodarnost ter skromnost...

Pa mimogrede, enako velja za rokomet, tam tudi "bog" ne daj da bi kak protinapad izpeljali, raje tista osnova kot se je igralo leta 1960..

Moja obsodba: Nestrokovnost (sorry Zdovc ,Mahorič ter ostali, ampak enostavno ste amaterji in nesposobni doumet tekmovalno mentaliteto) in pa pač takšen narod smo, predober in preskromen, kar prevedeno v športni sleng pomeni = posranci..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DarwiN ()

Vikking ::

Darwin: četrti v Evropi smo. Kaj ti tukaj ni jasno, ter kdo je amater? 2 tekmi smo izgubili po podaljških, zadnjo pa za 1 točko. Igrali smo samo z 10 igralci zadnjih 5 tekem, ter še težave s poškodbami v prvi peterki.

Španija: ima 1 zlato 6 srebrnih ter 2 bronasti z evropskih prvenstev, 1 zlato s svetovnega prvenstva.
srbija: ima 3 zlate 1 srebrno in 1 bronasto z evropskih prvenstev, 2 zlati s svetovnega prvenstva.
grčija: 2 zlati 1 srebrno in 2 bronasti z evropsih prvesntev, 1 srebrno s svetovnega prvenstva.

Če lahko karkoli kritizarš, lahko samo svoj jezik. Igrali so odlično, premagati vseh pa vedno ne moreš, izkušnje in tradicija pa ti pomagata takrat ko je to najbolj potrebno. Špnaci so dokaz, bili so četrti v drugi rundi, na koncu prvaki.

Čestitke z moje strani košarkarjem. Lepo da smo prebili urok četrtfinala, že v tretje.

Hrvati imajo bistveno večjo težavo priti naprej iz četrtfinala lahko preveriš kolikokrat od kar so samostojni jim ni uspelo. Številka bo že skoraj 2 mestna.

Icematxyz ::

A lahko kdo pojasni odkdaj ni več pravila treh sekund?


Koliko je meni poznano to pravilo še vedno obstoja.

Nekateri pa tudi ne bi bili zadovoljni če bi osvojili zlato medaljo. Uvrstitev v polfinale in zmaga nad hrvaško je tej reprezentanci prinesla ugled zunaj naših meja in podporo navijačev za naprej.

Kolajna bi bila samo pika na i katero smo vsi po tihem pričakovali pa se je izmuznila za 1 koš oziroma za 1 zmago katero smo tudi vsi po tihem pričakovali da bomo jo dobili pa je žal nismo. Je pa to bil velik korak in preboj naše košarke ki nakazuje da smo pripravljeni za kolajne. In da v naslednjih 2 letih (svetovno in evropsko prvenstvo) brez nas na vrhu pač ne bo šlo.

Če to ni uspeh. In če kot celota ni uspeh to EU prvenstvo kljub neosvojeni kolajni potem to lahko pove samo da so nekateri nerealni potem pa kritizirajo pa sploh sami ne vedo kaj.

Nov mejnik so postavili in to dokaj visoko. Vse čestitke.

Zgodovina sprememb…

BlackHole ::

S tem kar smo imeli, smo izvlekli maksimum. Čestitke fantom za borbo do konca.
LP Marko

šernk ::

nimam pojma o košarki niti nisem gledal ampak iz igranja igric (quake3) vem, da se v finišu vedno pokaže kako dober si zares.


a daj no v finišu katere igre se to pokaže? najbrž nasprotnik v tej igri ni 2uri na dan 20cm od tebe ali pač? da ne govorim ko moraš 2 uri teči gor in dol...


@Darwin: javi se za naslednjega selektorja. pod tvojim vodstvom bi bili evropski, svetovni in olimpijski prvaki, vsaj po tem kar ti pišeš no... ne resno mi povej kateri slovenski strokovnjak se skriva pod tem imenom? upam, da če tako govoriš vsaj igraš profesionalno košarko, ker igra proti profesionalcu je popolnoma nekaj drugega kot igra na domačem igrišču...

edit: pravilo treh sekund je še vedno v veljavi, in z eno nogo lahko stojiš v raketi neskončno časa, ne smeš biti pa cel notri...je pa tudi res da so piskali 3sekunde le 1x na vseh tekmah ki sem jih gledal. Žal tu sodniki vedno gledajo preveč skozi prste.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: šernk ()

BaRtMaN ::

Zaslužijo si medaljo, ampak pač ni šlo. Tudi jaz sem dobil vtis, da so na zadnjih dveh tekmah čisto zgarani a so vseeno igrali povsem enakovredno svojim nasprotnikom in lahko bi se obrnilo tudi drugače.

Obžalujem le poraz proti Srbom, bi bil vsaj finale bolj zanimiv.

d0rK ::

Generalov po bitki je toliko da glava pece! Zal mi je Zdovca in upam da ostane selektor. Osebno ne bom metal krivde na sodnike ampak plan turnirjev je pa FUCKED UP. Vsi nasprotniki so imeli vec pocitka kot nasi. Kje je kle pravicnost? Nasim pa vse cestitke. Poraza sta me kar
potrla ampak je ze bolje.

T.A.D.E.J ::

Jaz sem zelo zadovoljen s Slovensko reprezentanco! Pač nam je kot ponavadi na koncu zmanjkalo kanček tipične slovenske sreče...pridem pred Namo čez dobro uro, pozdravit naše heroje! :)

Domina ::

Evo tukaj nekaj mojih posnetkov iz Brnika. Fantje so res zmatrani... to se jim pa vidi.

Fotke iz letališča brnik

Domina ::

dstojs: Ne bluzi. Samo da mi ne začnete zdaj iskat krivcev. Pač se na koncu ni poklopilo, kratka klop in utrujenost zaradi poškodb sta naredili svoje, v vsakem primeru pa so naši košarkarji dosegli zgodovinsko uvrstitev. Bad-mouthed bitches pa samo STFU in slava našim!



se podpišem pod tole

Zheegec ::

Sem ravno prišel iz Katowic in lahko rečem, da je bilo vzdušje noro! Res super, sploh slovenski navijači, ki so bili v večini (poleg Litvancev in zadnji dan Špancev) so bili res pravi!

Je pa vsekakor največji problem pri naših utrujenost, sploh Lakovič je bil noro zmatran, se je res videlo že pri tekmi s Hrvati. Tako pač je bilo, četrto mesto je super rezultat, oba poraza na koncu sta bila pa bolj stvar sreče/naključja, kot pa res slabe igre.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Malner ::

Slovenska košarkarska reprezentanca se je ne glede na svojo ekipo na evropsko prvenstvo na Poljsko odpravila z enim samim ciljem – osvojiti medaljo. Medalja je ostala pobožna želja, kljub temu, da so jo slovenski košarkarji skoraj že držali v rokah. Razlogov za to je verjetno več. Z vidika povprečnega slovenskega navijača je šlo za sojenje, smolo, izmučenost, poškodbe in za večno hrabro igro ob koncu prvenstva povsem izmučenega slovenskega moštva.


komentar EP 2009 na Radiu Študent

T.A.D.E.J ::

Sem ravno prišel iz Katowic in lahko rečem, da je bilo vzdušje noro! Res super, sploh slovenski navijači, ki so bili v večini (poleg Litvancev in zadnji dan Špancev) so bili res pravi!

Je pa vsekakor največji problem pri naših utrujenost, sploh Lakovič je bil noro zmatran, se je res videlo že pri tekmi s Hrvati. Tako pač je bilo, četrto mesto je super rezultat, oba poraza na koncu sta bila pa bolj stvar sreče/naključja, kot pa res slabe igre.


Super si tole povedal in naši so res carji!!!
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Šport
914154790 (33469) bambam20
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2014 v Španiji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šport
17539633 (32271) bambam20
»

Svetovno prvenstvo v košarki - Turčija 2010 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13921338 (18019) jrtjtejtt
»

košarka EP07 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21216427 (11250) dejansan
»

SP v košarki (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29318592 (13354) glinik

Več podobnih tem