» »

Digitalna tv, dvd snemalnik

Digitalna tv, dvd snemalnik

pero1 ::

Imam naslednji problem:
Televizijski signal sprejemam preko strešne antene. In sicer imam kretnice nastavljene na sprejem digitalnih kanalov, saj ima moj LG televizor že vgrajen MPEG4 dekoder.
Poleg tega imam še satelitsko anteno in sat. sprejemnik.
Poleg tega imam pa še kakšna 3 leta star dvd snemalnik s trdim diskom.
Včasih pri analognih signalih ni bil problem, saj sem koaksialca iz anten pripeljal na star VHS, od tam pa preko scarta povezal televizijo in sat. sprejemnik. In sem lahko snemal vse.....zemeljske in satelitske kanale.
Z uvedbo digitalne televizije je pa nastal problem, saj dvd snemalnik nima MPEG 4 dekoderja in ne razume teh digitalnih kanalov. Snemam lahko samo še sat. programe preko scarta, ki ga povežem na dvd snemalnik.
Prilagam še slikice kako zgledajo prikjučki na mojih komponentah.
Televizija:

Dvd snemalnik:


Satelitski sprejemnik:



Torej bi rabil dvosmerno povezavo TV sprejemnik--> DVD snemalnik. Ker namreč....nekako bo treba uporabiti televizorjev MPEG4 dekoder, in preko scarta pripeljati video signal na dvd snemalnik, nato pa povratni signal iz snemalnika speljati nazaj na televizijo. Saj namreč moram videti menije v snemalniku (nastavitve, timerje..itd).
Plus vsega pa treba nekako v vse to zmiksati še sat. sprejemnik. Prodajalci in razni kvazi strokovnjaki so mi svetovali HDMI priključek. Ja, super in fajn....samo moj dvd snemalnik nima HDMI-ja. Kaj pa zdaj?
Seveda obstaja rešitev, da kupim digitalni sprejemnik, ki ima scart izhod in potem preko scarta povežem vse komponente. Samo ta rešitev mi ne diši najbolj. Pa ne zaradi teh 50 € kolikor stane digitalni sprejemnik.
Mi ni, da bi imel še eno škatlo na mizi, katero bom mogoče potreboval nekajkrat na leto.
Rad pa bi imel, da je vse "štart bereit". Da bo delovalo, če bom hotel na hitro kaj posneti. Ne pa, da se bom zajebaval in prestavljal priključke takrat, ko se bo najbolj mudilo.

Hvala lepa.....Pero

popster ::

najboljš da šekaš dvd komu ki ima iptv ali kabelsko

pero1 ::

Hvala popster. Tega se pa nikoli ne bi spomnil.
Si pa res glavca. Kje spiš, da te ne ukradejo?

Bi prosil tiste, ki mi mislijo svetovati, naj vse skupaj stran vržem, da so raje tiho.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pero1 ()

Alexius Heristalski ::

Ali scart na televizorju dejansko dela kot izhod? Si to preizkusil? Ker, če ne dela kot izhod (da bi dal sliko in zvok snemalniku DVD), potem ti drugega kot nakup sprejemnika DVB-T ne preostane. Po možnosti takega, ki zna snemati na USB disk/ključ, pa glej, da bo imel HDMI. Boš snemal in gledal posnetke z njim, ne prek snemalnika DVD, saj bi to bilo odvečno kompliciranje.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

pero1 ::

Alexius Heristalski je izjavil:

Ali scart na televizorju dejansko dela kot izhod? Si to preizkusil? Ker, če ne dela kot izhod (da bi dal sliko in zvok snemalniku DVD), potem ti drugega kot nakup sprejemnika DVB-T ne preostane. Po možnosti takega, ki zna snemati na USB disk/ključ, pa glej, da bo imel HDMI. Boš snemal in gledal posnetke z njim, ne prek snemalnika DVD, saj bi to bilo odvečno kompliciranje.


Ha!!!! A veš, da res deluje! In sicer, če gledaš sliko televizijskih priključkov, ki sem jo priložil.....scart prikjuček AV2. Staro televizijo sem s scartom povezal z novo (AV2) in imam zdaj na obeh televizijah enako sliko. Programe pa seveda izbiram s kanalnikom na novi televiziji.
Kaj pa zdaj? Zdaj rabim še povratno povezavo DVD snemalnik--> televizija. Ker....videti namreč moram menije na dvd snemalniku. Drugače ne bom vedel kaj snemam.

pero1 ::

Hmmmm. Vse možne kombinacije scartov sem premenjal, pa še vseeno ne gre snemanje DTV. Video signal dobim ven iz nove televizije, samo, da bi ga pa uporabil kod vhod za dvd snemalnik, potem pa zopet nazaj na televizijo...to pa ne gre. Grrrrrrrrrrrrr

Danilo ::

Bojim se, da to kar si želiš ni možno. Problem je namreč v sprejemniku dvd snemalnika - ta ga sedaj, ko imaš digitalen signal, praktično nima in lahko snema le signale, ki jih dobi po enem od (analognih) video vhodov. V kolikor na SCART vhod snemalnika pripelješ sliko iz TV (SCART1) in na snemalniku nastaviš snemanje signala z njegovega SCART vhoda boš sliko s TV-ja seveda lahko posnel. Zatakne se pri povezavi SCART izhoda snemalnika s SCART2 vhodom televizorja. Tega sicer moraš imet, da bi na TV sploh videl sliko, ki jo daje snemalnik, bodisi z DVD-ja ali HD-ja, a v ta isti signal snemalnik vstavi tudi sliko za nastavljanje, ki jo kot uporabnik snemalnika potrebuješ. Tu pa se začne "štala", na katero si naletel - na SCART izhodu TV-ja je slika, ki jo gledaš, to dobi snemalnik, mogoče kaj doda in pošlje nazaj - podobno kot je igranje z dvema ogledaloma in slika na TV je zmešnjava, ali bolje povedanoje: je ni. TV torej ne more biti istočasno vir signala za drugo napravo in istočasno prikazovalnik.

Kot je bilo že svetovano - snemalnik nima sprejemnika, zato rabi digitalni sprejemnik, če želiš, da bo približno tako kot je bilo v analogni dobi. Zakaj približno? Ker snemalnik ne zna uporavljati s setboxom odpade funkcija timerja, daljincev imaš več kot naprav, skratka še enkrat "štala". Prava rešitev bi seveda bil snemalnik z vgrajenim DVB-T sprejemnikom, a ...

Poleg analogne TV imam 5 let star DVD-HD snemalnik, večinoma snemamo preko timerja in gledamo kasneje. Po 1. decembru se bo spremenil le v DVD predvajalnik; če bom nabavil setbox, pa bom lahko snemal le tisto, kar bo izbrano na setboxu, saj bo to edini sprejemnik v mojem sedaj odlično delujočem sistemu. Celo v dobi videorekorderjev se je dalo sistem urediti bolj uporabniku prijazno. Žal :(

pero1 ::

Natanko tako, Danilo. Mi je uspeli posneti signal iz televizije in sicer tako, da sem scart output povezal z vhodom dvd snemalnika. V tem primeru je televizor pač deloval kot dekoder in generator signala. Sem si moral pa seveda prej nastaviti vse nastavitva na snemalniku. Nato sem pa premenjal scarte in pritisnil "record" tipko. Je seveda nastal problem, ko sem hotel povezati snemalnik nazaj na televizor. Res je zgledalo nekaj takega, kot bi se vse skupaj zazankalo. Timer na snemalniku bi teoretično deloval, samo bi moral televizor non stop laufati, ker ne vem......če bi nastavil timer na televizorju, da bi le-ta izbral ravno željeni kanal. Hvala vseeno za odgovore.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
36862670 (15160) Buffy
»

Povezava Philips LCD - kamera

Oddelek: Zvok in slika
142457 (2360) baltso
»

SiOL in VOD video na zahtevo

Oddelek: Zvok in slika
101161 (995) M&M
»

DVB-T videorekorder?

Oddelek: Zvok in slika
111711 (1436) delfin
»

Kaj kupiti za snemanje nadaljevank na pop tv

Oddelek: Kaj kupiti
316628 (5786) Spajky

Več podobnih tem