Forum » Loža » Ljudje z motno v duŠevnem razvoju-tudi oni so ljudje
Ljudje z motno v duŠevnem razvoju-tudi oni so ljudje
Limit-sky ::
Starodavni ::
Xwing
otroci so najbolj iskreni ljudje, ker nimajo predsodkov.
Narobe, sam sem zaradi naglušnosti doživel kup predsodkov, ki so me seveda zaznamovali. Šele v srednji šoli so me končno sprejeli, najbrž ker so bili drugi obrazi in ker sem bil mobilne sorte - vsakodnevna vožnja na šolo in nazaj z busom. Kdo ve, kaj bi bilo, če bi tam bival.
Tako da ja, otroci so dostikrat nestrpni, rasistični, kretenski, nevzgojeni, še iskreni tudi niso, že pri normalni skupini bodo našli nekoga, na katerega se bodo spravili. Recimo na vzorčno skupino 20 normalnih in eden nosi očala. Kaj misliš kaj bodo naredili -> tistega z očali bodo skoz zbadali in zajebavali. Najprej eden, nato dva, pa tako dalje. Včasih se dobro konča, včasih ne.
In kaj je problem, preveč "svobodna" vzgoja brez vcepitve discipline, spoštovanja in poštenosti.
In ne nisem duševno ali kako drugače moten, samo naglušen sem bil pa so osnovnošolci obnašali odklonilno do mene.
Čeprav zveni kruto, ampak nekdo mora to reči: bolj žalostno je, da tu živijo ljudje, ki nimajo nič od življenja in jih umetno vzdržujejo. Še svojih možganov ne morejo uporabit, ker so preveč okvarjeni. Ne bi bilo za to skrajno skupino ljudi bolje, da bi jih uspavali, kot pa da po nepotrebnem vzdržujejo agonijo teh ljudi in njihovih skrbnikov, ki pričakujejo čudež.
Podoben primer je bil tisti od italijanke, ki so jo umetno vzdrževali živo 20 ali koliko let že, čeprav je bila možgansko mrtva in je bil le kup mesa.
otroci so najbolj iskreni ljudje, ker nimajo predsodkov.
Narobe, sam sem zaradi naglušnosti doživel kup predsodkov, ki so me seveda zaznamovali. Šele v srednji šoli so me končno sprejeli, najbrž ker so bili drugi obrazi in ker sem bil mobilne sorte - vsakodnevna vožnja na šolo in nazaj z busom. Kdo ve, kaj bi bilo, če bi tam bival.
Tako da ja, otroci so dostikrat nestrpni, rasistični, kretenski, nevzgojeni, še iskreni tudi niso, že pri normalni skupini bodo našli nekoga, na katerega se bodo spravili. Recimo na vzorčno skupino 20 normalnih in eden nosi očala. Kaj misliš kaj bodo naredili -> tistega z očali bodo skoz zbadali in zajebavali. Najprej eden, nato dva, pa tako dalje. Včasih se dobro konča, včasih ne.
In kaj je problem, preveč "svobodna" vzgoja brez vcepitve discipline, spoštovanja in poštenosti.
In ne nisem duševno ali kako drugače moten, samo naglušen sem bil pa so osnovnošolci obnašali odklonilno do mene.
Čeprav zveni kruto, ampak nekdo mora to reči: bolj žalostno je, da tu živijo ljudje, ki nimajo nič od življenja in jih umetno vzdržujejo. Še svojih možganov ne morejo uporabit, ker so preveč okvarjeni. Ne bi bilo za to skrajno skupino ljudi bolje, da bi jih uspavali, kot pa da po nepotrebnem vzdržujejo agonijo teh ljudi in njihovih skrbnikov, ki pričakujejo čudež.
Podoben primer je bil tisti od italijanke, ki so jo umetno vzdrževali živo 20 ali koliko let že, čeprav je bila možgansko mrtva in je bil le kup mesa.
Pyr0Beast ::
Stigmatizacija. Če nebi bil ti bi bil pa kdo drug.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Keyser Soze ::
Starodavni je izjavil:
Ko usekaš taprvega, ki te zajebava, je konec kalvarije.
Sam čakat ne smeš. Je blo pri nas v šoli podobno. In kaj naj naredi otrok. Čaka, prenaša zajebavanje in se skuša diplomatsko pomenit z "iskrenimi, nedolžnimi" sovrstniki?
Jok! Preemptive strike pa je rešen konflikt. Sicer se še najde kdo, ki se spozabi kako in kaj, ampak se načelom hitro in brez večjega truda spomni, da ti nisi "najšibkejši člen". Žal je bil to najuspešnejši način reševanja sporov v mojih letih.
OM, F, G!
energetik ::
Keyser Soze je izjavil:
Jok! Preemptive strike pa je rešen konflikt. Sicer se še najde kdo, ki se spozabi kako in kaj, ampak se načelom hitro in brez večjega truda spomni, da ti nisi "najšibkejši člen". Žal je bil to najuspešnejši način reševanja sporov v mojih letih.Moraš pa biti tak tip človeka, da lahko tako reagiraš. Jaz recimo težko, šele potem, ko se mi utrga.
Eh, spet vse skup strgal iz konteksta pa je rešen problem. Pol se pa folk čudi, da je takšno stanje v Sloveniji kot je. Še dobr nam je.
OM, F, G!
Tisti, ki prvi začne?
Šmek po buči, pa je laufal k "toršici" potožit, češ kakšen revček je, ti si jih malček slišal al pa ostal po pouku, ampak od takrat so te pa samo še postrani gledali tisti gizdalini mali, bleknil ni pa noben nobene več.
Šmek po buči, pa je laufal k "toršici" potožit, češ kakšen revček je, ti si jih malček slišal al pa ostal po pouku, ampak od takrat so te pa samo še postrani gledali tisti gizdalini mali, bleknil ni pa noben nobene več.
OM, F, G!
PROTOTIP ::
U bistvu niti ni tako lahko določit prvega razen če je "šica" res high. Ponavadi se vse začne s tem, ko se začne klas smejat, ko ga le-ta pokliče k tabli. Kdo se je začel prvi smejat? Potem ali je sploh vedel, da gre za naglušnega. Potem je tu še familija njegova ki vpliva nanj. Potem je vprašanje, če ni ta familija sama doživljala travme zaradi takšne ali drugačne naglušnosti. In še in še je tega.
Ne vem no. Kolikor se jaz spomnim osnovne in srednje šole, si hitro pogruntal kdo špila "šefa" v bandi. In če si s tistim poravnal račune na tak ali drugačen način (predvsem uspešen), je bil ponavadi mir.
Je pa res, da je veliko teh, "šikaniranih" ljudi tudi malček "lesenih" in že privzeto zavzamejo držo "žrtve" ter se niti ne trudijo stopiti ven iz tega. Pač, vdanost v usodo. Tu se ne da kaj dosti pomagati.
P.S.: Je pa res, da smo imeli v razredu tudi invalida na vozičku, na šoli oddelek za otroke s posebnimi potrebami, pa ni bilo glih enih zajebancij z njimi. OK, se je našel kakšen poseben primerek, ki je zafrkaval tiste iz "posebne šole", ampak so ga drugi hitro umirili. Invalida pa nihče nikoli ni niti malo zajebaval. Se ne spomnim niti ene situacije, pa je v šoli veliko večino časa preživel z mano in mojim kolegom (razen pri telovadb).
Je pa res, da je veliko teh, "šikaniranih" ljudi tudi malček "lesenih" in že privzeto zavzamejo držo "žrtve" ter se niti ne trudijo stopiti ven iz tega. Pač, vdanost v usodo. Tu se ne da kaj dosti pomagati.
P.S.: Je pa res, da smo imeli v razredu tudi invalida na vozičku, na šoli oddelek za otroke s posebnimi potrebami, pa ni bilo glih enih zajebancij z njimi. OK, se je našel kakšen poseben primerek, ki je zafrkaval tiste iz "posebne šole", ampak so ga drugi hitro umirili. Invalida pa nihče nikoli ni niti malo zajebaval. Se ne spomnim niti ene situacije, pa je v šoli veliko večino časa preživel z mano in mojim kolegom (razen pri telovadb).
OM, F, G!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Keyser Soze ()
49106 ::
BlueKnight ::
Pomoje zaradi drugačnosti. Ker bolj ko je neko živo bitje drugačno od nas, težje se postavimo v njegovo kožo. In če ni sočutja pol pa smo itak "živali".
Assumption is the mother of all fuckups!
"Under Siege 2:Dark Territory"
Ne vem zakaj hočejo nekateri enačiti te ljudi s polno funkcionalnimi.
Deformiran človek ni enak tistemu brez deformacij.
Seveda so ljudje, ampak ljudje z napakami.
Že v obnašanju je razlika, kaj šele v osebnosti.
In tistih ki niso 'enaki' pač ne moreš enačiti z drugimi. Ne gre.
Kako da ni nič manj človek če je nefunkcionalen ?
mihec87 ::
Kako da ni nič manj človek če je nefunkcionalen ?
Torej ko ti amputirajo noge ali pa roke nisi več človek, kam potem ti to osebo uvrščaš oz imenuješ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
Takrat postaneš invalidna oseba.
nevone ::
Takrat postaneš invalidna oseba.
Ampak tudi ostaneš človek.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: nevone ()
Takrat postaneš nekaj manj kot normalno funkcionalen človek, kar družba skuša skompenzirati z določenimi ugodnostmi.
nevone ::
Ampak ostane človek. Tega mu ne moreš vzeti. Lahko pa mu obesiš dodatne izraze, da ga ločiš od normalno funkcionalnih ljudi.
o+ nevone
Sej to se pa strinjam. Če je hiba dovolj opazna, ni nobene potrebe da se jo umetno zanika. Ampak to je vse zaradi stigmatizacije takšnih ljudi. S tem, da se jih enači z ostalimi, se skuša zmanjševati stigmatiziranost.
o+ nevone
o+ nevone
Ne vem zakaj hočejo nekateri enačiti te ljudi s polno funkcionalnimi.
Sej to se pa strinjam. Če je hiba dovolj opazna, ni nobene potrebe da se jo umetno zanika. Ampak to je vse zaradi stigmatizacije takšnih ljudi. S tem, da se jih enači z ostalimi, se skuša zmanjševati stigmatiziranost.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: nevone ()
Človek je skupni imenovalec potem, to še gre.
Oseba-osebnost, če ima sposobnost razmišljanja je tudi, če nima, pač ni.
S tem ko se jih poizkuša enačiti z ostalimi se stigmatiziranost samo še povečuje, ker se jih prikazuje kot nekaj kar niso, ker se jih rine tam kamor ne spadajo in kjer ne morejo uspeti, nesprejemanje družbe je samo posledica takega siljenja.
In odklon do čudnih in sumljivih tujkov je nekaj najbolj naravnega. Večje možnosti imaš za preživetje če se izogibaš bolanih osebkov in čisto nič drugače ni pri tem.
Nobeden noče biti v njihovi družbi, neke 'dobrodelne' vendar slabomiselne organizacije pa te silijo v sodelovanje kljub tvoji volji v stilu sloge in nekih družbenih simpatetičnih vrlin, katerim naj bi se podrejali vsi in mi jim popuščamo pri tem.
Retardirani osebki so retardirani, pa če jih kličeš duševno zaostali, mentally challanged ali pa kako drugače.
Oseba-osebnost, če ima sposobnost razmišljanja je tudi, če nima, pač ni.
S tem ko se jih poizkuša enačiti z ostalimi se stigmatiziranost samo še povečuje, ker se jih prikazuje kot nekaj kar niso, ker se jih rine tam kamor ne spadajo in kjer ne morejo uspeti, nesprejemanje družbe je samo posledica takega siljenja.
In odklon do čudnih in sumljivih tujkov je nekaj najbolj naravnega. Večje možnosti imaš za preživetje če se izogibaš bolanih osebkov in čisto nič drugače ni pri tem.
Nobeden noče biti v njihovi družbi, neke 'dobrodelne' vendar slabomiselne organizacije pa te silijo v sodelovanje kljub tvoji volji v stilu sloge in nekih družbenih simpatetičnih vrlin, katerim naj bi se podrejali vsi in mi jim popuščamo pri tem.
Retardirani osebki so retardirani, pa če jih kličeš duševno zaostali, mentally challanged ali pa kako drugače.
Ampak folka je strah, da ko bodo izrazili željo da jim nekaj ni všeč jih bo anti-stigmatizacijska družba zatamanila da so kao ne-tolerantni.
Jebe* tako tolerantnost !
Enako je s cigani. Enačijo jih s 'civili' pripisujejo neke pravice in jih skušajo zmetati v družbo. Take stvari NE delujejo. Mogoče smo približno istega genotipa ampak miselnost je kompletno drugačna. Njih ni sram krasti ali pa se nasilno obnašati in to je tisto kar moti vse.
In ko hočeš takšno družbo mešati nastane samo še večje sranje.
Neko zaničevanje 'žabarev' nad 'divjaki' ki ne marajo ciganov je samo višek tega, ker se skuša biti 'toleraten' za vsako ceno.
Ampak to ni več toleranca, to je že religija, božji kompleks.
Jebe* tako tolerantnost !
Enako je s cigani. Enačijo jih s 'civili' pripisujejo neke pravice in jih skušajo zmetati v družbo. Take stvari NE delujejo. Mogoče smo približno istega genotipa ampak miselnost je kompletno drugačna. Njih ni sram krasti ali pa se nasilno obnašati in to je tisto kar moti vse.
In ko hočeš takšno družbo mešati nastane samo še večje sranje.
Neko zaničevanje 'žabarev' nad 'divjaki' ki ne marajo ciganov je samo višek tega, ker se skuša biti 'toleraten' za vsako ceno.
Ampak to ni več toleranca, to je že religija, božji kompleks.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pyr0Beast ()
mihec87 ::
Cigan pač ne spada tukaj enostavno zaradi tega ker cigana mi rinemo med nas kar pa ne želi oz se nima namena spremenit.
Je pa človek še zmeraj človek kljub temu da nima toliko osebnosti.Včasih se retard po tvoje, obnaša veliko bolj zrelo ter primerno kot pa veliko ker po tvoje popolni človek oz človek.
p.s.Pyrobeast ti še gotovo nisi spoznal nikogar ki ni popolni človek po tvoje, si eden izmed tistih ki jih je strah da bi se česa nalezel...
Je pa človek še zmeraj človek kljub temu da nima toliko osebnosti.Včasih se retard po tvoje, obnaša veliko bolj zrelo ter primerno kot pa veliko ker po tvoje popolni človek oz človek.
p.s.Pyrobeast ti še gotovo nisi spoznal nikogar ki ni popolni človek po tvoje, si eden izmed tistih ki jih je strah da bi se česa nalezel...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
Cigan spada tukaj ravno zato ker je miselni koncept enakosti enako zgrešen.
Retarda ki se obnaša zrelo nisem še srečal. Lahko se obnaša bolj zrelo, ampak potem nebi bil retard ? Sicer kaj sploh definiraš kot 'zrelo' ?
Večina takih ljudi se obnaša precej otročje in je skrajno nadležna.
p.s. Sem. In sem bil navdušen ? Ne.
Retarda ki se obnaša zrelo nisem še srečal. Lahko se obnaša bolj zrelo, ampak potem nebi bil retard ? Sicer kaj sploh definiraš kot 'zrelo' ?
Večina takih ljudi se obnaša precej otročje in je skrajno nadležna.
p.s. Sem. In sem bil navdušen ? Ne.
@Pyroblast: In odklon do čudnih in sumljivih tujkov je nekaj najbolj naravnega.
Tudi vse oblike diskriminacije in etničnega čiščenja so naravne. Poskušati moramo biti bolj moralni in manj naravni.
No. To si vzel pa kar v svoje roke. Nikjer nisem rekel da je diskriminacija ali etnično čiščenje naravno.
Gavran ::
Pri meni gre bolj za nezaupanje do duševno prizadetih kot pa za zaničevanje - še kot otrok sem bil prisoten (v večji družbi) ko je tak rahlo duševno prizadet (vsi smo ga poznali) kar naenkrat znorel, pograbil sekiro in tekal za vsemi ki so mu prišli blizu dokler mu ni nekdo od zadaj vsega tega onemogočil. Zato se še sedaj duševno prizadetim izognem, če je le mogoče.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.
opeter ::
Kako pa so te problem reševali nekoč? Čisto enostavno, za primer lahko napišem Šparto. Ta država je bila fizično eno najbolj zdravih, kar se prebivalstva tiče.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
No. To si vzel pa kar v svoje roke. Nikjer nisem rekel da je diskriminacija ali etnično čiščenje naravno.
Kaj nesmem napisati svojega mnenja? Kaj pa je bolj naravnega od odstranjevanja konkurence z drugačnim genskim zapisom?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueKnight ()
poweroff ::
Če nekomu manjka noga, ima še vedno človekove pravice kot ostali. Enako če ima nekdo duševno motnjo. O tem govorim!
sudo poweroff
donfilipo ::
Če nekomu manjka noga, ima še vedno človekove pravice kot ostali. Enako, če ima nekdo duševno motnjo. O tem govorim!
Upajmo. Vendar pa nima noge, ali doktorata če ima duševno motno (skoraj zanesljivo:), ima manj denarja (statistično) in težje življenje.
Če mu daš človekove pravice, je isto, kot bi zanj zmolil očenaš.
Od tod, do poizkusa sprejeti ga, kot dejansko enakopravnega...... in druge stopnje, ko solidarno z znanjem, avtomatizacijo in prerazporeditvijo del, učinkovito nadomestiš vse manjkajoče ude in lastnosti, brez, da bi kdo vključno z njim, trpel, je pa še velik prepad.
In jasno, depriviligiranim ni glavni moto odprava smrtne kazni, svoboda govora, pravica do zbiranja, svoboda tiska, svoboda gibanja, odprava policijske brutalnosti in mučenja na papirju, zavita v celofan. Če ji manjkajo osnovnejše potrebe: zadovoljiti lakoto in zagotoviti si minimalno suho in toplo bivališče. Človekove pravice so nadgradnja, ki nekako logično dobro klapajo le z socialno državo in praktično nično brezposelnostjo. Drugače so nadgradnja za priviligirane in dober štos za superpriviligirane Za nepriviligirane, pa nič kaj posebej zabavna reč.
No in??? Zdaj jih vedno več kaže na to, da socialna država ne gre. Potem ne bodo šle niti človekove pravice. In na koncu ne bodo delali niti krematoriji
Če malo preteram. 'Ali Kina nije tako mala brate' V resnici pa je morda tako, da lahko tudi delujoč 'capitalism' nosi spoštovanje sociusa in tudi človekovih pravic v pravih, ali pa tudi vaško prilagojenih oblikah.
Sam naslov teme je pa 'daleko' zgolj preko človekovih pravic. Gre za kar pravi fašizem, če bi trditev recimo zanikali. Je že res, da na braniku človekovih pravic, lahko v delujočem globalnem kapitalizmu dokaj uspešno ubraniš: tudi romi, ali idioti, ali shizofreniki so ljudje. Takrat je to samoumevno. Problem nastane, ko kapitalizem ne deluje, kot bi moral! Potem pa se zrušijo tudi človekove pravice.
Skratka kratko 'dekco' vlečemo zdaj sem, zdaj tja. Zadnjih 100 let, malce z osnov (hrana, delo, bivališče,) ideološki poudarek prekladamo na nadgradnjo =klasične demokratične zahodnjaške pravice, z več ali manj manjki. Sam se večkrat vprašam (na dan), ali smo take proklete glupe opice, ali pa dejansko obstaja hudo zlobna in vplivna elita, ki varčuje v nesreči naključnega slehernika in s tem dobro služi. Zakaj? Ker se mi zdi, da bi se dalo čisto solidno živeti, ko bi večina delala 4 ure na dan in ob pravi racionalizaciji preživela, res najbolj iskane in nujne nenadomestljive službe, pa bi bile že pravi luksuz. Pa ne vem, ali sem jaz tak idealist, ali pa bo enkrat prišlo do revolucije. In? Ja seveda. Ob polnem zdravem življenju, s 4-6 urnim delavnikom je vzgojiti prave altruiste mala malica:)
In seveda, glavno bi skoraj pozabil. Ljudem z hudimi motnjami v duševnem razvoju, so često odvzete nekatere človekove pravice, a socialna solidarnost, vsaj kar jaz vem, pri nas, ZAENKRAT še ne. Adolf je še v avstriji. Ampak ve kje je slovenija:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
becomes revolutionary act. Orwell
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: donfilipo ()
guest #44 ::
razlog je isti kot zafrkavanje v šoli ali na delovnem mestu. to največkrat radi počnejo bolj neizobraženi ljudje; na delovnih mestih boš to srečal bolj pogosto kje med delavci v tovarnah, ne kje v kakšni pisarnah. razlog pa je mogoče, da se počutijo dobro, če lahko nekoga izločijo iz družbe, ker se potem sami počutijo bolj povezani s to družbo.
this and
ja, taki osebki se počutijo več vrednega takoj, ko zaničujejo nekoga drugega. zvišujejo svoj ego, samozavest. saj na internet forumih to ljudje stalno počnejo, ne sicer z zafrkavanjem ampak na drugačen način. da bi se spravljali kar na enega naključnega ni ravno varno za njih, ker se jim lahko vrne kot bumerang, če je ta oseba premočna za njih. takoj pa ko se nekdo izkaže za šibkega pa se lahko začne.
pretty much says it all. Pač ta naša živalska plat, ki v nas še ostaja. V krdelu želimo le sposobne osebke. Levi vse, ki ne morejo sodelovat pri lovu/vzgoji mladičev/... ki so šibki/bolani, peženejo iz skupine.
Sicer pa je nekaj resnice, da lahko duševno, vrjetno tudi fizično zaostal osebek kvari nekomu drugemu življenje. Skizofreniki so lep primer, ki lahko naredijo veliko pizdarije, ampak se pač tega ne ravno zavedajo. Sicer ga lahko fuknejo permanentno v umobolnico, ampak razdor družine je večinoma neizogiben.
Civilizacija je edino, kar jim omogoča preživetje. Edino tam najdejo pomoč, drugače bi umrli.
Jah gre za zelo čustveno nabito temo...čudežnega odgovora skoraj ni.
Genetsko manipuliranje je vrjetno ena najperspektivnejših rešitev za podedovane "slabe" lastnosti. Ko bodo vsi postali "enakomernejši" pomojem bo precej manj diskriminacije, predvsem diskriminacije glede naravnih danosti.
Danes je kruta narava še precej prisotna...eni pač imajo boljši štart. Lepi, pametni in močni enostavno so v veliki prednosti, sicer takih osebkov je glede na celotno populacijo relativno malo, ampak že ena od teh lastnosti ti da veliko prednost.
Če nimaš niti ene od teh lastnosti, jah...žal je življenje precej težje. Težje se zaposliš, težje se predstaviš ljudjem, težje konkuriraš.
Narava marsikoga fascinira, predvsem tiste, ki jih je dobro obdarovala...marsikdo pa ne čuti ravno tako.
Žal v kolikor želimo vsem ponuditi "a fair chance" moremo globoko omejiti vpliv narave. Genetski inženiring kot prva stopnica, protokol kot druga. Druge možnosti mislim, da ni. Invalid bo vseen raje hodil po stopnicah če mu je dana možnost, kot pa se zadovoljil z še tako dobro narejeno rampo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: guest #44 ()
BlueKnight je izjavil:
Kaj nesmem napisati svojega mnenja? Kaj pa je bolj naravnega od odstranjevanja konkurence z drugačnim genskim zapisom?
Lahko. Samo da so etnična čiščenja plod mentalitete, da je treba take ljudi odstranit.
Če nekomu manjka noga, ima še vedno človekove pravice kot ostali. Enako če ima nekdo duševno motnjo. O tem govorim!
Če mu manjka noga mu pripada več pravic, kakor navadnemu posamezniku. :)
In seveda, glavno bi skoraj pozabil. Ljudem z hudimi motnjami v duševnem razvoju, so često odvzete nekatere človekove pravice, a socialna solidarnost, vsaj kar jaz vem, pri nas, ZAENKRAT še ne. Adolf je še v avstriji. Ampak ve kje je slovenija:)
A so ? Kako ?
Bezukhoff ::
Ok.
Torej, živim v stanovanjskem bloku. Letos se je v sosednji vhod preselila ženska s sinom z downovim sindromom, skratka mongoloidom. Sin je star nekje 35 let. Moja soba meji neposredno na njegovo. Sem freelancer in delujem direkt od doma. Stvar je takšna, da si tale sin VSAK DAN, od 13 do 22, čez vikende še dalj, nabija narodnjakarje, pač GolicaTV pa take fore, in obenem zraven kao neke na glas poje, da je že direkt hripav, jebote. Proti temu v bistvu ne bi imel nič, če bi izbor glasbe bil širši, na normalnem volumnu in če bi sploh znal pet. Omenil sem že to parkrat njegovi materi, with no effect.
Skratka, fejst mi že živce pije. Same shit all day. Aloud.
Razmišljam počasi o kakšni prijavi al neke. Ker njegove pravice se končajo tam, kjer se začnejo moje.
P.S.: Nikoli se še v lajfu v bistvu nisem srečal z kakšno osebo z motnjo v duševnem razvoju. Tokrat je prvič in izkušnja je pač takšna. Sorči. My two cents.
Torej, živim v stanovanjskem bloku. Letos se je v sosednji vhod preselila ženska s sinom z downovim sindromom, skratka mongoloidom. Sin je star nekje 35 let. Moja soba meji neposredno na njegovo. Sem freelancer in delujem direkt od doma. Stvar je takšna, da si tale sin VSAK DAN, od 13 do 22, čez vikende še dalj, nabija narodnjakarje, pač GolicaTV pa take fore, in obenem zraven kao neke na glas poje, da je že direkt hripav, jebote. Proti temu v bistvu ne bi imel nič, če bi izbor glasbe bil širši, na normalnem volumnu in če bi sploh znal pet. Omenil sem že to parkrat njegovi materi, with no effect.
Skratka, fejst mi že živce pije. Same shit all day. Aloud.
Razmišljam počasi o kakšni prijavi al neke. Ker njegove pravice se končajo tam, kjer se začnejo moje.
P.S.: Nikoli se še v lajfu v bistvu nisem srečal z kakšno osebo z motnjo v duševnem razvoju. Tokrat je prvič in izkušnja je pač takšna. Sorči. My two cents.
Looooooka ::
Že zelo dolgo se sprašujem to vprašanje, zakaj ljudje in največkrat otroci zaničujejo take ljudi. Zaradi vzgoje, zaradi drugačnosti ali zaradi strahu. Rad pa bi če še do pišete napišete kateri razlog je prisoten največkrat?
Otroci so posteni.Otroka moras posebi naucit, da ne sme buljiti oziramo na glas sprasevati kaj je narobe z dusevno prizadetimi otroki.
Cisto nic ni narobe z njihovo vzgojo.Vecji problem so odrasli, ki pri 30+ gledajo stran oziroma jim je ne vem kako nerodno od taksnjih ali drugacnih motnjah.
Men osebno grejo bolj na zivce ljudje, ki se potem pretirano trudijo okoli prizadetih...kot, da si sami niso spodobni naliti vode v kozarec.Tako obnasanje je zame bolj ponizujoce kot pa kreteni, ki se jim pac rajsi izognejo na 200 metrov.
Limit-sky ::
Pri nas je popolnoma isto. Le da nihče od sosedov nima downovega sindroma.
Pri nas je popolnoma isto. Le da nihče od sosedov nima downovega sindroma.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čas, ki ga otroci prebijejo pred zasloni, sam zase bržkone nima neposredne zveze z duOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6329 (4179) | Zoromer |
» | Evtanazija - zakaj tabu? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Problemi človeštva | 63583 (58946) | jype |
» | Konstantno kršenje JRM motene osebe (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21612 (18472) | crniangeo |
» | zakaj ne evtanaziramo prizadetih otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 110440 (103238) | Pyr0Beast |