» »

Poraba neta pri andorid telefonih

Poraba neta pri andorid telefonih

brdi ::

pozdravljeni zanima me iz vasih izkusenj koliko MB mesecno priblizno pokuri sam andrioid sistem za svoje delovanje oz brez dodatnih aplikacij... ?
Sem pred nakupom telefona z androidom in do sedaj se mi je vsak rekel da je to kr precej MB :D.

Lp

OrkAA ::

Sam android blizu nule. Ostalo je pa odvisno od tega koliko mailov prejemaš, koliko kontaktov dodajaš, posodabljaš vreme na 5 minut, osvežuješ twitter, ...

brdi ::

No torej recimo da imam samo android pa da obcasno sprejmem kak meil ampak res obcasno. ter recimo nekaj x dnevno osvezim vreme... In ali je to res da se dolocenim aplikacijam ne da omejit da noces da se same povezujejo... ?

overlord_tm ::

Android brez aplikacij, kakih 10MB recimo, pa je zvrhana kapa. To je samo sync kontaktov in koledarja (kar pa lahko tudi izkljucis). Ni pa vstet notri update, ki je lahko zelo velik.

Jaz sem ob moji uporabi prisel na 500-1000MB mesecno. Tako da mene mobitel definitivno ni vzel za povprecnega uporabnika, ko so sestavljali nove pakete :)

KoMar- ::

Če je prenos podatkov problem (sploh v tujini), obvezno izklopi auto sync za Gmail.

LapD ::

sej si namestiš watchdoga, ki ti sproti sešteva porabo, katero imaš potem vedno na ekranu ... tko da ni panike ;)

Drgač pa sam od sebe pokuri mogoče par mega. Auto sync se splača izklopit že zaradi baterije, pa potem pač ročno vsake toliko pogledaš mejle. Pa kjer se da pač probaš na wifi priklopit (doma, šola, kafiči itd.). Edino kar morš pazit je da onemogočiš povezavo, ko greš v tujino ... v tem primeru ti nihče ne more pomagat ;)
web&motion designer

KoMar- ::

Ja, v Marketu je par dobrih aplikacij za spremljanje porabe :)

Pesimist ::

Sej lahko izklopis internet, pa po potrebi vklaplas. Meni je v 4 urah naredo 10MB podatkov, ko sem mel vreme bol pogosti sync. Pa ponoci je nekaj ulalo po 500-700kB

JayKay ::

zdaj ko sem v Slo na počitnicah sem vzel mobitelov mobi internet paket (100mb, 15EUR, 30dni). pol dneva sem mel skoz vklopljen net, brez osveževanja vremena, ročno pobiranje mejlov, skoz vklopljen gtalk in občasno še msn pa mi ni požrlo več kot 5 mega.

JaVonTech ::

Meni ne porablja veliko... Doma imam WiFi, kakšna osvežitev Facebooka in pa Mailov me pa tudi malo stane... Če imaš doma WiFi ti ne bo hude ga. :D P.S.: To sem napisql z Androida :)

Tody ::

Meni do danes
Na voljo: 821 MB
Porabljeno:203 MB

Potem bomo pač omejil malce brskanje in gledanje in prenašanje :)

kokoon ::

jaz recimo od 400 - 1000MB, povprecje pa okoli 800.
[kokoon]

mojsterleo ::

kolegu porabi priblizno 5MB na dan, brez da bi se dotaknil telefona. to je minimalno 150MB na mesec. lepo so to zracunal pri mobitelu, fuj in fej.

slatncan ::

od 1.7 do danes mi je požrlo cca 70mb podatkov...s tem da 3G omrežje imam vkoplen 24/7, vreme na 1 uro, mejle čekira na 30min, drugo ne updejtam, 1x tedensko sync ALL funkcija da mi synca vse račune, občasni FB, občasni HTTP, in pa par youtubov je blo vmes...če odštejem tisto dolgočasno dr*anje po netu...mi je požo samo updejti pa to ene 30mb

FCbarcelona ::

Na marketu je program: NetCounter. Izpiše podatke za M.network in za WiFi. Drugače pa si nastavi kolikokrat na dan ti avtomatsko osveži vreme in druge aplikacije. Meni porabi kakšnih 20 MB

gendale ::

meni je od 1.7. do danes porabil 131 MB, s tem da sem bil 1 teden na morju in sem imel ugasnjen internet
prižgano imam avtomatsko posodabljanje vremena/maila/..., občasno prižgem google maps, youtuba pa ta mesec nisem gledal (če ne bi bilo okoli 300 MB)

teoo ::

mal posurfaš po novičarskih straneh in posyncaš mejle pa je 10mb takoj.

še sreča, da sem 90% časa na wifi lokacijah...
defying gravity

Pesimist ::

Meni lahko porabi 10MB na 4 ure. Sem ze stel. Odvisno kolko appsov mas in kaksna osvezevanja pac. Baterija gre tudi v tem primeru v 24 urah ce se ga ne dotaknem.
Resno se pa splaca opero mini uporabljat za brksanje ker ti takoj 900kb strans tisne na like 100kb

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

red_point ::

moji matki brez surfanja, kakršnegakoli posodabljanja in sinhronizacije na samsung galaxy spica požre 3 - 10 MB na mesec. to verjetno kakšne aplikacije same žrejo. kr ona čist nč ne hod na internet.

strictom ::

Z malo surfanja tja do 10gb na tedn. Če maš pa posodabljanje vremena in gmaila potem pa diretk optiko na fon pršvasat pa molit boga, da ispju ne pocrkajo hrčki...
Sem pred nakupom telefona z androidom in do sedaj se mi je vsak rekel da je to kr precej MB :D.

Če neboš dljal porničev ne pokuriš teh 100mb (pravim za OrtoUNulo in Đabest) nikol. Meni jih še ni uspelo. Največ sem prišel do 90mb in kr precej uporabljam edge (umts je bol bogi v teh naših rovtah). Imam pa na homescreenu widget za vklop in izklop 3g. Vreme pa mail se posodobita samo takrat ko si res to iz dna srca želim.

Če te pa tolk skrbi da boš prekoračil teh 100 al kolk megabajtov si pa z marketa posnemi NetCounter aplikacijo in si nastavi opozorilo ko prekoračiš določeno mejo prenosa.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Lonsarg ::

Jaz sem včeraj 15MB porabil. Pa je blo čisto malenkost aktivnega browsanja, vse ostalo Gtalk(stalno), mail(stalno), vreme(na tri ure), google latitude(stalno), RSS sync(na 2 uri)pa pač vgrajeni sync od googla. Bi blo prav zanimivo izvedeti, koliko MB pripada posamezni aplikaciji. Zlo verjetno je, da Gtalk dosti kuri, čeprav samega chata je blo sam par vrstic, torej predvsem podatki za stalno povezanost.

Tody ::

100mb takoj skuriš če greš na youtub filmček gledat :) jest sem 3x pogledal 30 sec filmčka pa še neke malenkosti in je šlo 30 mb :D
Drugače trenutno 261 mb. Torej 60 mb v 10 dneh :) Je pa res da če mail gledaš pa ne downlodaš priponk pa facebook obačsno zadeva ne porabi toliko.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC Wildfire (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
703122243 (58841) majstr77
»

Je 100 MB dovolj za 1 mesec - Džabest

Oddelek: Mobilne tehnologije
313190 (2342) jusv
»

smartphone - povprečna poraba prenosa podatkov

Oddelek: Pomoč in nasveti
265464 (4913) PrimozR
»

Najbolj lačni podatkov uporabniki Androida

Oddelek: Novice / Android
358710 (7597) PrimozR
»

HTC Tattoo (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5026997 (24360) PeternelG

Več podobnih tem