» »

Telemach

Telemach

dekerster ::

Imam lcd Sony 32d3000, pa me zanima ali je za digitalno televizijo (Telemach) potrebno imeti digitalni sprejemnik (škatlo), čeprav ga ima tv vgrajenega (mpeg2 in ne mpeg4), ali je morda dovolj kakšna pcmcia kartica za pretvorbo mmpeg2 v mpeg4 pri telemachovem digitalnem trojčku.
Hvala

popster ::

ditalna tv pride v poštev samo pri terrestial sprejemu

JeBelaCesta ::

kolikor jaez vem rabiš za Telemach dig. televizijo z MPEG-2/4 DVB-C tunerjem. CE ima TV CI slot se tja vtakne dekodirna kartica, ce pa TV CI slota nima rabis pa njihov setopbox
lep pozdrav iz višav ;-)

dekerster ::

Hvala Klemenmo, jaz tudi mislim, da je tako. Zdaj sem se še bolj podrobno pozanimal in vse kaže, da je tako.

ender ::

Meni je bilo rečeno, da pri Telemachu v vsakem primeru rabiš njihovo škatlo (k nam so jo že prišli priklopit, samo sem jo zavrnil, ker so želeli da podpišem aneks za eno leto).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Avian ::

ender je izjavil:

Meni je bilo rečeno, da pri Telemachu v vsakem primeru rabiš njihovo škatlo (k nam so jo že prišli priklopit, samo sem jo zavrnil, ker so želeli da podpišem aneks za eno leto).

ni res. če je tv, ki ima dvb-c tuner not potem dela.

@dekerster Hja na eni lokaciji mi z DVB-C Mpeg-2 zaenkrat dela bp. Ampak zakaj je problem poklicat na 0802288 pa vprašat direkt ?

lp Avi
"Sound is fifty percent of the motion picture experience" - George Lucas

ender ::

Avian je izjavil:

ni res. če je tv, ki ima dvb-c tuner not potem dela.
Jaz samo ponavljam tisto, kar mi je rekel tehnik. Mogoče pa to pravijo samo zato, da bi ljudje podpisali anekse?
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

zavajon ::

Imam vprašanje glede Telemach dekodirne kartice.

Nekje sem zasledil, da se to kartico (menda celo 2) dobi na Telemachu zastonj.
Vendar te informacije ne najdem na Telemach strani.
Ali kdo ve, če je to res in ali je kje objavljeno?

Sestra ima naročnino na osnovni digitalni paket in je šla danes vprašat za kartico. Pa so ji zatrdili, da jo lahko dobi le skupaj s Conax modulom, za katerega pa računajo 2EUR na mesec. Ker ona ne ve, kaj je to kartica, ne kaj je Conax, se ni hotela tam kregat. Zdaj pa ne vem, ali so kaj glede tega spremenili ali pa tista uslužbenka nima pojma (kar ni ravno nemogoče).
Na Telemach strani sicer piše, da je za dodatni modul treba plačevati 2EUR na mesec, nič pa ne piše glede dekodirne kartice.

KoMit ::

Včasih je bilo tako, da si pri digitalnem paketu dobil en conax modul z eno kartico ali en digitalni sprejemnik z eno kartico. Zraven si pa lahko dobil še dve dodatni kartici zastonj. To ni bilo nekjer na Telemachovi strani napisano. Če si vzel dodatne kartice kasneje, si običajno moral podpsiati aneks za podaljšanje pogodbe. Če si rabil več kot tri kartice si moral skleniti dodatno naročnino. Na vsako naročnino gredo samo tri kartice.

Zadnje čase pa komplicirajo za dodatne kartice in moraš vzeti zraven modul ali sprejemnik in doplačati 2EUR/kos.

Drugi problem pa je ker tudi ljudje na Telemachu ne poznajo razlike med modulom in kartico.

Več piše tukaj: http://www.kabelska.net/viewtopic.php?f...

KruceFix ::

Zdravo!
Trenutno imam Telemachovo kabelsko televizijo (2 priključka) in Telekomov internet in telefon (dve slušalki oz. dve številki). Sedaj bi rad to združil v Telemachov trojček (cca. 30-40 € na mesec).

Imam vprašanje:

sedaj plačujem za Telekomov internet in telefonijo cca. 50 € mesečno in za Telemachovo kabelsko televizijo dobrih 20 € mesečno.

Ko se bom odločil za trojček, bo še vedno treba plačevati dodatnih 20 € mesečno za kabelsko televizijo ali samo toliko kolikor stane trojček?

To vprašanje so mi Telemachovi assistenti šuštrali ...

Hvala lepa za pomoč!
"Bomo videli" so rekli slepi gluhim ...

Seljak ::

Ne vem kaj imaš ti za en paket pri telekomu,samo vem pa,da je svinjsko drag.Sam Plačujem pri telemachu 40€ za trojček(telefon,TV,internet(10/1)).

miraldi ::

Če boš vzel trojček boš plačeval dosti ceneje kakor sedaj.
Plačuješ vse troje v paketu(internet. telefon in televizita) v enem znesku na meseak. Nič ne boš plačeval še 20€ posebej za televizijo. Maš ugodne pakete od 40€ naprej pa še d3go televizijo si aktiviraš in jo gledaš do konec leta brezplačno na pcju tablici ali na telefonu :)
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

krebs11 ::

Poglej na njihovo stran http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora... http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora... in si izberi, kateri paket mix je zate najboljši, potem če se boš odločil za paket, ti bodo poslali pogodbo za podpisat in zraven tudi zahtevek za prenos številke in počakaš nekaj dni in to je to. Internet in telekom ti oni odjavijo, tako da tebi ni treba nič narediti, samo pokličeš 0802288 in naročiš. Aja pa še to, ko sem jaz šel na paket 3po3, sem ga naročil zadnji dan, ko se je še lahko, sem imel prej tudi amis dvojka, telefon in internet(2 leti in pol), so mi blokirali pošto, tako, da nisem več mogel dostopati do pošte in nimam več e-mail naslova od amisa, medtem ko prej, ko sem šel iz volje, sedaj je tuštelekom, od njih pa še vedno imam delujoč e-mail.
LP

KruceFix ::

Hvala Vam lepa!

Kako pa je z telefoni, sam imam doma dva (ISDN) bosta ostala ali jih bodo menjali?
"Bomo videli" so rekli slepi gluhim ...

krebs11 ::

Telefon se boš moral pa sam kupiti, isdn ne velja, jaz sem moral vso opremo poslat amisu nazaj, telefon in modem, še spisek so mi poslali, kaj vse jim moram poslat nazaj, potem sem pa rajši kupil nov prenosni telefon za 20eur.
LP

amigo_no1 ::

KruceFix je izjavil:

Hvala Vam lepa!

Kako pa je z telefoni, sam imam doma dva (ISDN) bosta ostala ali jih bodo menjali?

Slušalka bo delala :D.

jukoz ::

Hej!

Prikljapljam se na telemach optiko. in mam probleme z DNSji:
Uporabljam drug dns srv (ne telemachov) in mi google.com (in si...), wikipedia.org, youtube.com ne delajo.

Ma še kdo s tem še probleme?
Na helpdesku (po 10 minutah čakanja) pravijo da je pri njih vse ok.

amigo_no1 ::

Kateri dns uporabljaš ?

jukoz ::

Heh, zdej njihovega.
Mam paralelno siol linijo in lepo dela, na telemachu pa ne.
Me ne briga, zdej dela, se bom s tem ukvarjal ko ne bo več tolk vroče.

Pa hvala za zanimanje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1833445698 (85226) zavajon
»

telemach (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9318657 (8097) RC37
»

Pomoč pri Telemach paketu

Oddelek: Omrežja in internet
154338 (3985) WaterBoy
»

SIOL vs. TELEMACH