» »

Razbijanje studentov pred parlamentom

Razbijanje studentov pred parlamentom

««
10 / 20
»»

Ramon dekers ::

lexios je izjavil:

Turk opozarja, da se v Sloveniji "kopičijo problemi, ki pomenijo hujskanje in ustvarjanje atmosfere, ki vodi v taka dejanja".

Politiki imajo radi ovce... Ne marajo pa pastirjev!>:D

Btw, je med mediji še kakšen neodvisen, na profesionalnem nivoju poročanja, vseh vpletenih strani, brez vnaprejšnjega obsojanja in manipuliranja z "bekami"?

ja tudi meni je šlo na bruhanje ko so začeli vandali, teroristi bla bla. Najbolši transparent je bil Pahor posvoji me.
Kar se tiče zda je jasno da lahko študirajo samo bogati.
Sam sem zgrožen nad odzivi naroda.vsi samo jokajo kako je vse slabo bla bla bla, kako se krade.ko pa se kaj naredi, je pa groza, polom terorizem. verjetno bo treba tudi delavcem pobrati še te drobtinice, AMPAK namesto kruha bodo dobili zastonj oglede v stožicah!

Zgodovina sprememb…

Mipe ::

Seveda lahko študirajo samo bogati, ker zdaj hoče imeti vsak študent najmanj 300EUR telefon, avto itd.

Ko sem jaz študiral, si takega luskuza seveda nisem privoščil. Zdaj bi pa imeli kar vse, mone.

djordjevic ::

Word.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Mipe je izjavil:

Seveda lahko študirajo samo bogati, ker zdaj hoče imeti vsak študent najmanj 300EUR telefon, avto itd.

Ko sem jaz študiral, si takega luskuza seveda nisem privoščil. Zdaj bi pa imeli kar vse, mone.

ne govori za yugo, kaj je bilo takrat in kako bo sedaj. nihče ne omenja luksuza. v yugi si je priden delavec lahko zgradil hišo, pa poglej danes.

destroyer2k ::

ALIEn3001

Ne bom glih veliko govoril o tem ker pač, to je za drugo temo, samo to bom povedal, da veliko razvoja so naredili tujci, ki so dobivali finance od zda (hence zakaj so tako razviti, čeprav jim EU sedaj močno diha za vratom).

bluefish ::

Ramon dekers je izjavil:

Mipe je izjavil:

ne govori za yugo, kaj je bilo takrat in kako bo sedaj. nihče ne omenja luksuza. v yugi si je priden delavec lahko zgradil hišo, pa poglej danes.
Samo ti še vedno trdiš, da je 6000€ za 9 mesecev študija premalo.

lexios ::

Zanimivo je predvsem pozivanje k odstopu! Pozivamo že vse, nihče ne jeb.... pozivov!

Žalostno ker se posredno s pristranskostjo medijev goni medijska gonja proti študentom, ki tako pridobivajo na slabem glasu! Kretenizem! Danes je najbolje biti budala...

Na vprašanje zakaj študentski funkcionarji ne odstopijo bi sam odg. zgolj:

- je odstopil Golobič?
- je odstopil Križanič?
- je odstopil Pogačar?
- je odstopila Kresalova?
- bo odstopil Pahor?
...
>:D

Zakaj je pa v zda to fail? Kolikor vem, so po razvoju pred nami?!

Ko sem nazadnje gledal je med ZDA in nami celo morje (razlik)!;) Recimo: ...kvaliteta znanja (ne "gimnazijcev", temveč stroke - pri nas lahko to enačiš z doktorskim študijem - razlika je v tem, ali so fakultete usmerjene v podajanje teorije in splošnega znanja ali te učijo praktično in ozko usmerjeno teoretično s praktičnimi primeri povezano znanje; ter kateri od diplomirancev se bo bolje obnesel v gospodarstvu); "kvaliteta papirja" oz. zgolj sloves papirja, ki ga pridobiš ob diplomi in te lahko ponese v svet; ogromen trg, kjer si bilokatera fakulteta lahko privošči šolnine brez vpada vpisanih študentov; ogromen trg, kjer znanje nekaj šteje in sproducira delo... Kapitalizem pač, sj gremo v tej smeri, nč bat!

Mipe, GSM telefon ima že vsak najstnik! Ko sm jst bio mali je bilo vprašanje ali imaš pri hiši hišni telefon! Ne bluzi!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

imagodei ::

bluefish je izjavil:

Res? 4,5 meseca dela ti ni dovolj?
Dajte si že enkrat za vselej dopovedat, da študentsko delo nikoli ni bilo mišljeno kot delo za polni delovni čas.

Ramon dekers je izjavil:

ti preživiš s 5000€ na leto?Koliko je stanovanje v lj?kje je hrana?govorim za nekoga ki ga starši ne podpirajo in dajo vse v rit

Madona! Dejte se ži tudi dopovedat, da zdaj, ko bo uvedeno malo delo, da bo delodajalec postavljen pred izbiro, ali nekoga dejansko zaposliti, ali pa ga vzeti preko malega dela. Ako ga bo potreboval 40+ ur na teden, ga bo lahko zaposlil. Če ga bo rabil za kak projekt, se bosta mogoče zmenila preko avtorske pogodbe. Če pa ga bo rabil za 10 ur tedensko, bo pa zadostovalo malo delo.

Študent, ki je že sedaj zmogel predavanja in izpite v rednem roku, ob tem pa še 200 ur mesečno delat, bo tudi sedaj to lahko počel: na SP, na avtorsko pogodbo, ali pa kot redno zaposlen. Šala mala. Ne pa preko legalne davčne utaje.

So slabosti tudi pri malem delu. Kot so že nekateri drugi rekli, manjka čisto običajno preprosto honorarno delo. Delodajalec te zaposli za določen čas - en dan, 18 dni ali pa za kakšno drugo trajanje; ti nakaže denar, plača cesarju kar je cesarjevega in end of story.

Razumem tudi pomisleke, da nekateri študenti delajo npr. izključno poleti. Recimo da menjajo redno zaposlene, ko gredo na dopust. Takrat je omejitev 14 ur na mesec bedna.

Vse to bi lahko razni ŠOU-i in podobne organizacije, ki jim gre kao "za dobrobit študenta", v pogajanjih predlagale. Tako pa so raje organizirali vandalski izlet v Ljubljano.

V en hud minus jim štejem, da so tja peljali mladoletnike. Ves čas se tako poudarja, kako moramo pazit na nebogljeno mladino, šolski pravilniki vsebujejo določila, da mladoletni učenci in dijaki v času pouka ne smejo zapuščati šole; učitelj kot vzgojni ukrep ne sme več poslati učenca/dijaka iz razreda, saj v času pouka odgovarjajo zanj. Po drugi strani so pa šole očitno sprejele opravičila od pouka za hordo vandalov, ki so šli v LJ uničevat tujo imovino. Ne samo, da bi s svojim obnašanjem lahko izzvali še kak hujši pretep, lahko bi prišlo tudi do hujših poškodb, celo smrti!

Iz cele zgodbe se vidi, kakšen je bil resnični namen študenskih servisov in študenskih organizacij pri organiziranju tega protesta. V bistvu so si dali duška in dejansko so jim protesti uspeli, kot so si zadali. Zdaj pa nekaj hinavijo. Povejo naj, da so ponosni na udeležence (pardon, vandale), ki so storili točno to, kar so od njih pričakovali.

Banda japijevska, presrana!

Še enkrat: če bi jim šlo kaj za študente, bi sedli za pogajalsko mizo in uredili trg dela tako, da bi študentje namanj izgubili, morda po drugi strani še kaj pridobili, pa da bi se polnila državna blagajna. S pametnimi pogajanji bi si lahko izpogajali kak dodaten procent za subvencionirano prehrano, za štipendije...

Tako pa so samo jasno potrdili Tolkienovo najbolj znano zgodbo. Saj vemo: My Precious...
- Hoc est qui sumus -

True! Sj najbrž ti cepci še sami ne vedo o čem se sploh pogajajo... Tak vtis dajejo!>:D

kmetek ::

imagodei: dobro napisano.

Tam si verjetno mislil 14 ur na teden in ne mesec.

Samuel ::

Ne vem Lexios kaj bi ti sploh rad? Če hujskaš vojno s svojimi pozivi, potem boš vojno tudi dobil.
Ampak posledice boš plača SAM. Jaz ti ne bom plačal čisto nič, mulo.

Ko sem jaz na faks hodil je študij trajal od oktobra pa do maja, to je OSEM mesecev. Je zdaj po desetih letih kaj drugače??? NI.

Za osem mesecev je cenzus pri malem delu ZADOSTEN.

€uro ::

Ne se kregati med sabo (dobro, tu je gotovo nekaj ŠOS/ŠOU podpihovalcev).

Če bi se odstranil "overhead" štud. organizacij bi lahko mnogim že iz tega dali štipendijo, itn.

kmetek ::

Mondeo: Je zdaj po desetih letih kaj drugače??? NI.

JE :D

Pred 10 leti si šel po predavanjih takoj domov, danes pa na pir-dva.
Pred 10 leti nismo imel GSM, hell še TELEKOM telefonske kartice nismo imeli.

Ko sem hodil na faks v LJ, lepo mesečna avtobus. Danes pa vsak svoj caR.

Ma ko vidiš zafnano deco z dvema uhanoma u nosu, emo frizuro, ipodom in iphonom ter avtom s štirinajstimi auspuhi se človek spomni svojih "rosnih" let, ko nismo imeli nič in smo samo sanjali o teh stvareh, pa gledal prek 54kB povezave in Internet Explorerjem 1.0 na WWW.

Sam sem končal faks z diplomo pri 24-ih letih.. univerzitetni študij.

KandazaR ::

Govorjenje na pamet. Šparala, da je bil denar za gradnjo. Ni blo nobenga luksuza. Kar pomisli en tv pri hiši, en avto če sploh, nobenih mobitelov pa nevem česa.... To so sam dodatni stroški, ki se ti zažirajo v plačo (žal več ali manj nujni). No nekaj je pomagala tudi inflacija in zloglasno črtanje nul v 80-ih. Da ne omenim kako se je čakalo na bencin, na material za hišo (po več mesecev). Povpraši starejše.

Kar se pa tiče tega da bo študij samo za bogate in da ni služb za mlade. Pač si je folk sam kriv če rine v tak poklic, ki ni zaposljiv. Tko je. Zdej pa v jok pa na drevo.

kmetek je izjavil:

Mondeo: Je zdaj po desetih letih kaj drugaÄe??? NI.

JE :D

Pred 10 leti si ĹĄel po predavanjih takoj domov, danes pa na pir-dva.
Pred 10 leti nismo imel GSM, hell ĹĄe TELEKOM telefonske kartice nismo imeli.

Ko sem hodil na faks v LJ, lepo meseÄna avtobus. Danes pa vsak svoj caR.

ker je avto cenejši kot avtobus. razmisli malo

Če hujskaš vojno s svojimi pozivi, potem boš vojno tudi dobil.

Kaj boš plačal in kaj ne boš sva že ugotovila v prejšnji temi...

Ne hujskam vojne, rad bi samo vidu, da narod odpre oči, preneha jokat, cvilit in se zgražat nad lastnimi produkti in se vsak pobriga za svojo prihodnost... Svet ni črno-bel! Skratka, naredimo kaj za prihodnost skupaj ali pa nehajmo iskati izgovore za lastno nesposobnost in nedelo!

Študentje in študentsko delo ne morejo biti grešni kozel, niti niso grešni kozel učitelji, javni sektor itd! Zafurani smo globalno, probleme pa hočete reševati parcialno... >:D

PS: Mulo? Ja Stari Ata!

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

:)) Ja, če si bil piflar.:P Pred 25 leti si šel najprej na pir, potem si šel malo na faks pogledat, kaj dogaja, potem pa naprej na pir ali tri ali štiri.

In tudi takrat nismo bili zadovoljni s študentskimi funkcionarji. Na biologiji smo zato študentje ustanovili lasten Sindikat, ki je bolje skrbel za naše interese;)

O.

lexios je izjavil:

Če hujskaš vojno s svojimi pozivi, potem boš vojno tudi dobil.

Kaj boš plačal in kaj ne boš sva že ugotovila v prejšnji temi...

Ne hujskam vojne, rad bi samo vidu, da narod odpre oči, preneha jokat, cvilit in se zgražat nad lastnimi produkti in se vsak pobriga za svojo prihodnost... Svet ni črno-bel! Skratka, naredimo kaj za prihodnost skupaj ali pa nehajmo iskati izgovore za lastno nesposobnost in nedelo!

Študentje in študentsko delo ne morejo biti grešni kozel, niti niso grešni kozel učitelji, javni sektor itd! Zafurani smo globalno, probleme pa hočete reševati parcialno... >:D

PS: Mulo? Ja Stari Ata!

+1lol

seveda da nihče ni imel takšnih dobrid pred 50 leti, zakaj?ker jih še niso delali v komercialne namene:)so bili računalniki vendar samo za določene.
ps. danes lahko letiš iz munchna do egipta že za 30EUR koliko je bila karta včasih?butaste primerjave!včasih se je blok gradil več let, danes rok 6 mesecev. več ljudi si je lahko kupilo/zgradilo stanovanje kot danes...

Okapi je izjavil:

:)) Ja, če si bil piflar.:P Pred 25 leti si šel najprej na pir, potem si šel malo na faks pogledat, kaj dogaja, potem pa naprej na pir ali tri ali štiri.

In tudi takrat nismo bili zadovoljni s študentskimi funkcionarji. Na biologiji smo zato študentje ustanovili lasten Sindikat, ki je bolje skrbel za naše interese;)

O.

lol včasih faksa sploh rabil nisi ker je bilo delo. zidar, natakar je bil spoštovan poklic...

sicer pa brez žrtev ni naroda bodimo hlapci, zaprimo oči saj ni nič narobe!

Zgodovina sprememb…

lexios je izjavil:

Kaj boš plačal in kaj ne boš sva že ugotovila v prejšnji temi... Ne hujskam vojne, rad bi samo vidu, da narod odpre oči, preneha jokat, cvilit in se zgražat nad lastnimi produkti in se vsak pobriga za svojo prihodnost... Svet ni črno-bel! Skratka, naredimo kaj za prihodnost skupaj ali pa nehajmo iskati izgovore za lastno nesposobnost in nedelo! Študentje in študentsko delo ne morejo biti grešni kozel, niti niso grešni kozel učitelji, javni sektor itd!>:D

Saj verjetno zastopiš, da če se da nekomu v družbi več kot si zasluži, potem to nekaj več nekdo drug plača.
In to več vam študentariji jaz ne mislim plačevat.

Če prihajate na trg dela, potem naj bo TRG DELA ZA VSE ENAK. Comprendes? Ne pa da je vaše delo obdavčemo bistveno nižje, kot delo nekega delavca.

Meizu ::

Samuel je izjavil:

Ma ko vidiš zafnano deco z dvema uhanoma u nosu, emo frizuro, ipodom in iphonom ter avtom s štirinajstimi auspuhi se človek spomni svojih "rosnih" let, ko nismo imeli nič in smo samo sanjali o teh stvareh, pa gledal prek 54kB povezave in Internet Explorerjem 1.0 na WWW.

Sam sem končal faks z diplomo pri 24-ih letih.. univerzitetni študij.

Tisti ki grejo študirat z namenom da študij dokončajo, ga tudi dokončajo. Tisti ki pa grejo na faks sam afne guncat so pa bli tistih vaših 15 let nazaj in so tudi zdaj, tako da te vaše floskule so brezpredmetne in nerelevantne.

Takrat ste meli 54kb povezavo, ker 10mBit še ni bilo in je 54kb povezava stala isto kot stane danes 5mbit povezava. Đizs.

Računalnikov tudi niste meli dosti, ker niso obstajali v tolikšni masovni proizvodnji kot zdaj. Isto z mobilnimi telefoni. In iPodi. Itd.

Kot da bi se jst zdej zgražal nad kolesarje, češ, ja zdaj ma pa že vsak gorsko kolo, ja, z amortizetji pa to... Leta 1900 ni blo tega. Je blo bolj revno.

Ja, čez 10 let bom pa jst rekel - ja, mularija ja, ko smo mi študirali, smo imeli vsak svoj avto ja in računalnik, nismo pa imeli teleporterjev in raznoraznih gadgetov za lažje učenje. My point being? Time goes on.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

Pšenični ::

http://www.delo.si/clanek/106963

Nekateri ne vidijo problem le v malem delu, ki je tud po moje le en košček v sestavljanki problema. Poleg tega se mi zdi nekakšna jeza na študente, govorjenje v stilu kaj smo pa mi imeli v naših letih ipd-totalno brezveze in popolnoma nezrelo, tko kot grožnje s silo - z gumijastimi naboji npr., ki pri bodoči inteligenci nima pravega učinka. Takrat so bili popolnoma drugi časi, tako kot bojo čez dvajset let spet drugi.

Zdej meni je jasno, da gre ta zadeva trenutno tud na škodo študentov, ker ni mogoče, da bi sedaj ko res ni dnarja oni dobili več. Mislim če bojo dobili več, naj to kakšen dokaže z številkami.

Zdejle je tud že jasno, da so na nek način študenti dosegli svoje, saj se bodo pogajanja nadaljevala-piše zdejle v delu. Tako obstaja možnost da se zadeva še popravi, sej v bistvu ste eni že nekaj nakazali.

Tud škodo bo delno poravnal ŠOU, tko da vam od vaše državne plače ne bodo trgali niti centa. Tko, zdej pejte pa balinat, ne pozabte dolgih gat.

Veš kva... v teh časih dobit kakšno informacijo v primerjavi z 10-15 nazaj... včasih so se seminarske pisale več dni, danes se jih prepisuje iz Wikipedie.

Učni načrti so se pa v tem času minimalno spremenili.

Folk ima časa neprimerno več, kot smo ga imeli mi. Pač posledica tehnologije.

Daedalus ::

Zdejle je tud že jasno, da so na nek način študenti dosegli svoje, saj se bodo pogajanja nadaljevala-piše zdejle v delu. Tako obstaja možnost da se zadeva še popravi, sej v bistvu ste eni že nekaj nakazali.

Beda. Jaz bi jih dal na hladno do jeseni, takrat pa po nujnem postopku skoz zakon o malem delu. Takle mamo ja... bog ne daj česa spremeniti. Bo kdo užaljen.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Če prihajate na trg dela, potem naj bo TRG DELA ZA VSE ENAK. Comprendes? Ne pa da je vaše delo obdavčemo bistveno nižje, kot delo nekega delavca.

Prvoosebni zaimek lahko spustiš, sam imam s študenti, študentskim delom in demonstracijami ravno toliko kot dedek Mraz! Nič več, odkar nisem več študent...

Comprendes?
Si! Por favor, natanko moje stališče ves čas, čeprav menim, da do podobne ureditve lahko prideš na več načinov! Mar oporekam ukinitvi ŠOU/ŠOS in uvedbi malega dela? Nikakor, podpiram, le dvomim, da bo reforma prinesla tak + študentom in brezposelnim kot se povdarja! Država si bo vzela svoj kos pogače, to je vse!

Izrazito pa me moti enostranski pogled na zadevo, kot se predstavlja v medijih in meče slabo luč na "študente", kot pojem!

Mnenja so deljena, sure, gre za vandalizem, gre za brezvezna, agresivna dejanja, ampak, če že govorimo o tem se vsaj še vprašajmo ali ni v ozadju še kaj več kot alkohol, konec koncev to niso bile prve študentske demonstracije (beri: pijanka), bile pa so menda prve agresivne, ne?

Na ravni Evropskih demonstracij (Francija) vseskupaj 0, tko da se raje vprašajmo kdo tu nateguje in pretirava?:

Dajte se nehat vsi skupaj sprenevedat z svojimi komentarji, v tem vašem zgražanju nad tem kar se je zgodilo se šele vidi vsa hinavščina slovenskega naroda kje vsak samo za svojo rit poskrbi, sram vas naj bo vse skupaj da se tako pretvarjate, ne zagovarjam tega kar je bilo vednar je bilo za pričakovat da se bo tudi pri nas zgodila "mala Grčija", če pogledamo kam vse skupaj gre z našimi politiki ko so enostavno gluhi za narod ki jih je volil, na veliko nam pripovedujejo zgodo kako živimo v svobodni in demokratični ureditvi v bistvu pa smo še na slabšem kot v času Jugoslavije, denar takoj najdejo za tiste ki so nam "zakuhali" krizo pa za raznorazne patrije in letala, ko pa je potrebno nekaj naredit za študente in delavce ki v bistvu držijo celoten sistem pokonci pa denarja ni.Ko ni bilo krize smo morali varčevat da smo lahko bilo konkurenčni, zdaj v času krize pa moramo varčevat ker ni denarja. Sram jih naj bo pa takšne politike, izdajalci lastnega naroda, vsaka vlada ki pride na oblast je slabša od prejšnje, same afere, pa podtikanja, to je vse kar nam dajo, kot v času antičnega rima kruha in iger, študentje so samo pokazali da tako več ne gre naprej. Ker kaj pa bi dosegli z mirnimi demonstracijami, politiki bi se hinavsko smejali njihovi povorki po Ljubljani in bi delali dalje na svojem mimo nas vseh in o tem kaj si narod misli o tem.malo v razmislek vsem preden boste dalje na veliko kritizirali študente in njihovo početje??????

vir:24kur

E pa ja.. nek osebni interes v tej zgodbi imaš, to je vsakomur jasno.

:))

PS: Ja plačan sem za komentiranje! LOL

Glej, izražam svoje mnenje, če te moti tvoj problem. S tvojim sam nimam problema, na trenutke ti le kontra argumentiram...

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Tale citat je navadna beda. Potemtakem lahko legitimiram karkoli - ker če se ne obnašam ko vsaj vandal, me politika itak prezre. Torej, bo treba drugič uprizoriti najmanj sežig kake banke po Grško, pol pa bojo poslušali, majkemi!

Nivo krvoločnosti v tej temi je direkt grozljiv. Če bi bili oni policaji takale podivjana horda, kot se eni tule kažete, da ste - pol verjetno kak mulo onih demonstracij ne bi preživel. Malo mislite, če je kje kaka siva celica živa.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

donfilipo ::

Samuel je izjavil:

Veš kva... v teh časih dobit kakšno informacijo v primerjavi z 10-15 nazaj... včasih so se seminarske pisale več dni, danes se jih prepisuje iz Wikipedie.
Učni načrti so se pa v tem času minimalno spremenili.
Folk ima časa neprimerno več, kot smo ga imeli mi. Pač posledica tehnologije.

Offtopic sicer, pa vseeno malo, ker je hud problem.
Tehnologija omogoča marsikaj in povsem res je, kar si povedal. Pa vendar tu nismo pred drugim problemom, kot neustreznostjo šolskih nalog v primerjavi z realnimi življenskimi taski, in vprašanjem kaj tehnika trenutno še ne zmore dobro in mora biti v glavi komplet. Ena takih reči je zagotovo razsodnost, ki prepreči kamenjanje. Dvomim pa, da je za to potrebno 20 let guljenja klopi.
Dejanski izzivi oziroma zapletenost problemov in splošna klima (optimizem), pa je danes vseeno nemara malce bolj pod izzivom kot pred 40-45 leti.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

"Nivo krvoločnosti v tej temi je direkt grozljiv. Če bi bili oni policaji takale podivjana horda, kot se eni tule kažete, da ste - pol verjetno kak mulo onih demonstracij ne bi preživel. Malo mislite, če je kje kaka siva celica živa."

Nivo krvoločnosti? V tej temi.

Da bi kdo v Sloveniji dal komando, da se mlati mladoletne, jaz ga trenutno ne vidim. Da bi bil kdo tko glup.

Ja, dajmo se malo sprenevedat, ja. Na vsaki strani v tem threadu pišete pokovci, kako bo drugič še huje!!

Bo huje, ker bo policija odgovorila (včeraj jih je bilo okoli parlamenta okoli 500 (uniforma+civili), brez konjenice).

Dedalus, se strinjam, problem je kje je meja!? Da legitimno ni še marsikaj, je jasno vsakemu. Primere lahko najdeš že med politiki - lep zgled! Pomojem pa se z vsem skupaj v medijske namene le resno pretirava, nekomu je to v interesu...

Afero bulmastif so vlekli skoraj 3 mesece, kolk časa bomo tole nategovali?

"Bo huje, ker bo policija odgovorila (včeraj jih je bilo okoli parlamenta okoli 500 (uniforma+civili), brez konjenice)."

In ti da imaš UNI.

Pšenični je izjavil:

Da bi kdo v Sloveniji dal komando, da se mlati mladoletne, jaz ga trenutno ne vidim. Da bi bil kdo tko glup.

Saj, mularija pa meče granitne kocke, ne da bi pri tem pomislili, da bi s tem koga lahko resno poškodovali ali celo ubili.

Pomislite, kako bi danes pisali, če bi kaka uboga tajnica fasala v glavo in ne bi preživela.

Wox ::

Hja... Časi pač niso rožnati, pa tudi ne kaže, da bi bili v prihodnosti kaj dosti boljši. Seveda se mladi tega začnejo zavedati, od tod gre tudi iskati razloge za ta revolt. Primerjat kako je bilo pred 20. leti in sedaj je seveda tudi brez veze. Pametno bi bilo pa realno pogled na razmere in od sicer slabih rešitev izbrati tisto najboljšo. Zanimivo kako vsi obsojamo proteste Grkov zdaj, ko bi vendar morali pljuniti v roke. Po drugi strani pa sami iščemo rešitve na isti način.

Pšenični je izjavil:

"Bo huje, ker bo policija odgovorila (včeraj jih je bilo okoli parlamenta okoli 500 (uniforma+civili), brez konjenice)."

In ti da imaš UNI.

Ja? In? Saj ne bom jaz tebe s pendrekom po glavi. Po teh demonstracijah je policija dobila alibi, da ob naslednjih demonstracijah uporabi malo več sile...

V vsaki normalni državi pred demonstracijami "tajnica" nima kaj iskati na dosegu horde vandalov in demonstrantov! Dejstvo je, da se med demonstracijami vsaj manjše izgrede pričakuje in ustrezno zaščiti...

V Sloveniji pač do včeraj ne, demonstracije = vaška veselica! Ko se udeležence demonstracij vpraša zakaj protestirajo ti navadno ne vedo kaj odgovoriti, odgovorijo z nasmehom na obraz ali pa zgolj nekaj pjano zamomljajo v kamero...

Eh...

bluefish ::

Ko se udeležence demonstracij vpraša zakaj protestirajo ti navadno ne vedo kaj odgovoriti, odgovorijo z nasmehom na obraz ali pa zgolj nekaj pjano zamomljajo v kamero...
Saj ne, da je bilo včeraj kaj drugače.

Ja sj! Bla je tazadnja opcija>:D Ravno zato trdim, da nekdo z lastnimi interesi krepko pretirava in narod je delno nasedu...

lexios je izjavil:

V vsaki normalni državi pred demonstracijami "tajnica" nima kaj iskati na dosegu horde vandalov in demonstrantov! Dejstvo je, da se med demonstracijami vsaj manjše izgrede pričakuje in ustrezno zaščiti...

V Sloveniji pač do včeraj ne, demonstracije = vaška veselica! Ko se udeležence demonstracij vpraša zakaj protestirajo ti navadno ne vedo kaj odgovoriti, odgovorijo z nasmehom na obraz ali pa zgolj nekaj pjano zamomljajo v kamero...

Eh...

Torej lahko mečemo granitne kocke, kolikor nas je volja, če pa pri tem koga zadanemo, so si sami krivi?

Nikakor, predlagam legalizacijo marihuane in come back hipijev!>:D

Upam, da si začutil sarkazem. Naučiti se moramo odgovornosti, to je vse... Vsi!

Zgodovina sprememb…

"Saj, mularija pa meče granitne kocke, ne da bi pri tem pomislili, da bi s tem koga lahko resno poškodovali ali celo ubili."

Niso samo oni krivi. Da je zadeva ušla izpod nadzora. Bilo je več napak. Od tega da so jim dovolili pred parlament, preblizu njega. Pizdarijo sem napovedal že en dan prej, ko sem rekel doma, da se ga bojo mulci napili in bojo delal pizdarije. Če sem to napovedal jaz, ki nisem iz tega področja, potem je nekaj narobe. Da se to ni upoštevalo, da to niso vedeli tisti, ki se s tem profesionalno ukvarjajo. Če bi se že to upoštevalo, bi bilo lahko drugače. Ane, poleg tega je bilo policajev na začetku pred parlamentom premalo-to je bilo očitno. Tko da dijake, pazi, ne študente krivit za to situacijo je bedasto. Po mojem mnenju so bile narejene pri varovanju parlamenta velike napake, hej, zdej vsi vejo da je to parlament, ko se je načrtovalo varovanje - zgleda nobeden.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Ma fantje, dejte spet vam prodajajo meglo. Status malega dela je defakto določen. Do da vam pa prodajajo meglo, ki jo tako veselo gledati, pa kaj vam morem, če se pustite. Danes je bila ena zelo zanimiva novica no a o njej se je vedlo že včeraj, danes je bila uradno objavljena, samo veselo govorimo o demonstracijah, o nepomembni temi.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

SmeskoSnezak ::

Samuel je izjavil:

Pšenični je izjavil:

In ti da imaš UNI.

Ja? In? Saj ne bom jaz tebe s pendrekom po glavi. Po teh demonstracijah je policija dobila alibi, da ob naslednjih demonstracijah uporabi malo več sile...

Seveda... in papež bo prišel v Slovenijo, kajne? Get serious, dude... moj post si očitno spregledal zanalašč, da lahko svojo lajno o superiornosti naših policistov mlatiš. Nehaj že sanjati pri belem dnevu! :)

Če bi bili policisti zakaj, bi ne bilo ciganski naselij, ne bi bilo vprašanja meje, etc. Daj, idi za policista, da bodo še tebe naslednič namlatli, ko bodo demonstracije! :P
@ Pusti soncu v srce... @

"Seveda... in papež bo prišel v Slovenijo, kajne? Get serious, dude... moj post si očitno spregledal zanalašč, da lahko svojo lajno o superiornosti naših policistov mlatiš. Nehaj že sanjati pri belem dnevu! :)"

Dodati sem pozabil še, da bi vsak srednješolec bolje pripravi varovanje parlamenta. Mislim, da je bilo s tako pripravo ogroženo tako življenje policistov kot dijakov. Beda.

@SmeskoSnezak:

Včeraj so se tile naši policisti izrezali odlično. Napredujejo... se vidi napredek.
Otroc pa nazadujejo.. vse bi radi imeli, za nič truda.

djordjevic ::

Sej pravim. Zdaj je problem pomanjkljivo varovanje parlamenta, če bi včeraj policisti razbili par buč, pa bi se pozivalo Kresalko na odstop zaradi uporabe prekomerne sile. Hypocrisy is thy name. >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Saj.. že spet so drugi krivi.. kmeee kmeee

SmeskoSnezak ::

Seveda so se. Nič novega. Delajo kot morajo. Samo ti maš neke ideološke ideje, kak bi blo, če bi blo.
@ Pusti soncu v srce... @

Ti sanjaš o neki hudi moči pijandur... ne jaz.
««
10 / 20
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako do statusa študenta ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13840156 (23761) BCSman
»

Študentsko delo (strani: 1 2 )

7616358 (12858) Janac
»

Varčevanje in visoko šolstvo (strani: 1 2 )

6814705 (13099) Mr.B
»

Vpliv zakona o uravnoteženih javnih financah na študentsko delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5714064 (12683) pirlo
»

Študentsko delo -> "malo delo" (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
59893757 (75694) tx-z

Več podobnih tem