Forum » Loža » Razbijanje studentov pred parlamentom
Razbijanje studentov pred parlamentom
SmeskoSnezak ::
Pijandur? Seveda, 15.000 folka je blo nacejanih... resno, človek, spusti se z oblakov. Pa si še enkrat preberi moj prvi odgovor, ki je namenjen tebi!
@ Pusti soncu v srce... @
noraguta ::
ja če so pijandure popizdile nad slabo postrežbo , klinc pa pol taka fešta
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noraguta ()
JanK ::
V tej temi nisem zasledil (ali pa sem spregledal) teksta, ki ga je SOS izdala pred demonstracijo. Ga je pa vredno prebrati:
To povsem jasno pokaze, da je sedanje sprenevedanje Sobe &co., kako so nameravali samo narediti mimohod mimo parlamenta, samo lazi, da bi zascitili svoje riti. Enako, kot sedaj pravijo, da so bile demonstracije samo do 15h, ko je jasno, da so v resnici nameravali skakljati tudi neposredno pred parlamentom (kjer drugje, ce dovoljenja za demonstracije na Trgu Republike sploh niso imeli), potem pa so se ob prvem znaku piz****j podelali v hlace (upraviceno) in dvignili roke od vsega. Sedaj pa pravijo "mi nismo krivi za nic".
Dejansko se sprasujem, ce niso na tihem upali na tak razplet. Podziganje s, kot je bilo porocano, talanjem piva na avtobusih na poti proti Ljubljani naredi to se bolj verjetno.
Tako pac ne gre in mocno upam, da jih bodo privili kolikor je to zakonsko mozno; tako vandale, kot SOS, Sobo in ostale organizatorje shoda.
Je pa res, da je tak modus operandi zal vse bolj pogost v politiki, kjer lahko dejansko nekaznovano zines karkoli.
Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) in Dijaška organizacija Slovenije (DOS) jutri, v sredo, 19. maja 2010 organizirata dijaško-študentske demonstracije. Osrednji del prireditve se bo začel ob 13. uri na Prešernovem trgu, prireditev pa se bo prividoma zaključila ob 17. uri pred Državnim zborom.
Jutrišnje demonstracije bodo potekale med 13. in 17. uro v središču Ljubljane. Približno ob 15. uri je predviden odhod udeležencev s Prešernovega trga po Čopovi ulici na Slovensko cesto. Zbrali se bodo pred Državnim zborom na Šubičevi ulici, kjer se ob 17. uri shod tudi konča.[SNIP]
To povsem jasno pokaze, da je sedanje sprenevedanje Sobe &co., kako so nameravali samo narediti mimohod mimo parlamenta, samo lazi, da bi zascitili svoje riti. Enako, kot sedaj pravijo, da so bile demonstracije samo do 15h, ko je jasno, da so v resnici nameravali skakljati tudi neposredno pred parlamentom (kjer drugje, ce dovoljenja za demonstracije na Trgu Republike sploh niso imeli), potem pa so se ob prvem znaku piz****j podelali v hlace (upraviceno) in dvignili roke od vsega. Sedaj pa pravijo "mi nismo krivi za nic".
Dejansko se sprasujem, ce niso na tihem upali na tak razplet. Podziganje s, kot je bilo porocano, talanjem piva na avtobusih na poti proti Ljubljani naredi to se bolj verjetno.
Tako pac ne gre in mocno upam, da jih bodo privili kolikor je to zakonsko mozno; tako vandale, kot SOS, Sobo in ostale organizatorje shoda.
Je pa res, da je tak modus operandi zal vse bolj pogost v politiki, kjer lahko dejansko nekaznovano zines karkoli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JanK ()
Samuel ::
Sem prebral tvoj odgovor in kaj bi rad, da na njega odgvorim??
evo:
1. ni bilo 15.000 glave množice, kvečjemu nekje med 8 in 10.000
2. sanjaš, da če bi bilo le 1% od tega (torej 150) huliganov, nasilnežev, razgretežev, potem parlamenta ne bi bilo več, ali pa bi bil neprepoznavn. Kaj naj ti odgovorim na tole nebulozo dragi moj Štojerec? Da ne bi bilo parlamenta.. huh... kaj bi pa metali tile huligani? 300 tonske skale morebiti?
3. Huliganov je bilo glih tam nekje med 100 in 200. Rezultat je znan. 30 od tega so jih odpeljali na streznitev.
4. Naiven glede policije si samo ti, ne jaz. Ta prvo mero realizma bi dobil, ko bi se srečala tvoja glava s pendrekom.
5. Potem naprej.. praviš, da moje ideje, da bi vodni top in solzivec pripomogel k manj kot 5minutni streznitvi so tudi napačne... Vodni top nisem sploh omenjal, solzivec pa uporabiš takrat, ko moraš nekoga onesposobit za nekaj minut, da ga potem deportiraš na hladno.
6. Naprej sanjaš, da bi kar naenkrat vsi ratali huligani (po špricanju ane). - moj odgovor
7. Naprej dvomiš, da imajo naši vrli policsti načrte, kako razbiti takšne množice na manjše. No.. ne rabiš dvomit.. Saj, ko se množica razbeži po ulicah v vse smeri, takoj ratajo manjše celice. Aja.. o še kako bi bežali, če bi jih policija nasuvala z gumijastimi iztrelki v tazadnjo.. podirali bi rekorde na 100m (če si sposodim tvoj besednjak).
evo:
1. ni bilo 15.000 glave množice, kvečjemu nekje med 8 in 10.000
2. sanjaš, da če bi bilo le 1% od tega (torej 150) huliganov, nasilnežev, razgretežev, potem parlamenta ne bi bilo več, ali pa bi bil neprepoznavn. Kaj naj ti odgovorim na tole nebulozo dragi moj Štojerec? Da ne bi bilo parlamenta.. huh... kaj bi pa metali tile huligani? 300 tonske skale morebiti?
3. Huliganov je bilo glih tam nekje med 100 in 200. Rezultat je znan. 30 od tega so jih odpeljali na streznitev.
4. Naiven glede policije si samo ti, ne jaz. Ta prvo mero realizma bi dobil, ko bi se srečala tvoja glava s pendrekom.
5. Potem naprej.. praviš, da moje ideje, da bi vodni top in solzivec pripomogel k manj kot 5minutni streznitvi so tudi napačne... Vodni top nisem sploh omenjal, solzivec pa uporabiš takrat, ko moraš nekoga onesposobit za nekaj minut, da ga potem deportiraš na hladno.
6. Naprej sanjaš, da bi kar naenkrat vsi ratali huligani (po špricanju ane). - moj odgovor
7. Naprej dvomiš, da imajo naši vrli policsti načrte, kako razbiti takšne množice na manjše. No.. ne rabiš dvomit.. Saj, ko se množica razbeži po ulicah v vse smeri, takoj ratajo manjše celice. Aja.. o še kako bi bežali, če bi jih policija nasuvala z gumijastimi iztrelki v tazadnjo.. podirali bi rekorde na 100m (če si sposodim tvoj besednjak).
Mal si napačno prebral vse skup.
1.Podatki množice variirajo zdaj že od 8k do 15k. Odločite se že enkrat , koliko jih je bilo!
2.Pravim, da je bilo le 1% teh nasilnežev na demonstracijah. Če bi se namreč vseh 15k "spremenilo" v njih, bi policisti meli ta mesec bolniško.
3.Saj to sem sam napisal. 1% = 150 ljudi
4.Seveda, policaj mora prvo do mene prit s tem pendrekom. Če sem prav prebral, je 9 policistov bilo odpeljanih, ker so dobli kocko nekam, kjer jih boli!
5.Nekje sem prebral vodni top, mogoče ne ravno pri tebi. Vseeno, če je večja množica, je ne provociraš s takšnimi bedarijami!
6.Še enkrat preberi, kar sem napisal. Ti sanjaš o nekih scenarijih, jaz sem ti dal samo enega izmed njih.
7.Glej točko 4... :P
1.Podatki množice variirajo zdaj že od 8k do 15k. Odločite se že enkrat , koliko jih je bilo!
2.Pravim, da je bilo le 1% teh nasilnežev na demonstracijah. Če bi se namreč vseh 15k "spremenilo" v njih, bi policisti meli ta mesec bolniško.
3.Saj to sem sam napisal. 1% = 150 ljudi
4.Seveda, policaj mora prvo do mene prit s tem pendrekom. Če sem prav prebral, je 9 policistov bilo odpeljanih, ker so dobli kocko nekam, kjer jih boli!
5.Nekje sem prebral vodni top, mogoče ne ravno pri tebi. Vseeno, če je večja množica, je ne provociraš s takšnimi bedarijami!
6.Še enkrat preberi, kar sem napisal. Ti sanjaš o nekih scenarijih, jaz sem ti dal samo enega izmed njih.
7.Glej točko 4... :P
Mipe ::
Poglej raje, kako uspešni so protestniki v Iranu in Bangkoku. In oni so mnogo bolj množični.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
@nny ::
Mrtvo pijanih sploh ni bilo toliko, kot hočejo prikazati mediji. Mogoče par procentov. Organizatorji so delili vodo, Coca Cola piksne Zero-ta, v okolici Prešerca pa tudi ni omembe vrednih trgovin s pijačo. En Mečkator je čez tromostovje, to pa je vse. V Meku pa alkota ne prodajajo.
M-XXXX ::
Mrtvo pijanih sploh ni bilo toliko, kot hočejo prikazati mediji. Mogoče par procentov.
Hočeš rečt par promilov? Ker če bi jih bilo nekaj % jih nebi mogl sprot odvažat
particle ::
Mondeo ima tule čisto prav. Brez skrbi, da bodo policisti obvladali množico, še posebaj če se le ti preveč razgrejejo. Včeraj so imeli pač eno tako "štih probo", pa niso nič kaj konkrenega naredili, ker niso pričakovali kamenjanja parlamenta. Metode obvladovanja množic so pa tu že dolgo, in se ves čas nadgrajujejo. Včasih se jih je z biblijo in krščanskimi metodami ukrotilo, v tej dobi imajo pa poleg nesmrtnega orožja še veliko ostalih metod kako ukrotiti množico. In verjemi, ni vse pendrek po betici, čeprav je učinkovit.
Pa btw, tele razvajene študentske riti se bodo zelo hitro razpršili ko bo kaj resnega. Bog ne daj da se kakšen noht polomi, ali pa da se frizura uniči..
Pa btw, tele razvajene študentske riti se bodo zelo hitro razpršili ko bo kaj resnega. Bog ne daj da se kakšen noht polomi, ali pa da se frizura uniči..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: particle ()
1. naj se odločim jaz??
2. ČE ... ni bilo če in ta ČE, se tudi ne bi zgodil. Množice se kontrolira od znotraj (policija v civilu, največkrat s fotoaparatom v roki). Ti so opravili veliko dela včeraj.
4. Res problem do tebe prit, pokovc. Baš si najpametniji i najjaći... Nihče ni policajev nikamor odpeljal. Večina je bila le popraskanih. Vidim, da te to orgazmira, ko se tepe policaje.. imaš mogoče izkušnje iz Maribora? Glede na to, da si star 19 let...
6. Eno sanjalo si ti, ne jaz.
2. ČE ... ni bilo če in ta ČE, se tudi ne bi zgodil. Množice se kontrolira od znotraj (policija v civilu, največkrat s fotoaparatom v roki). Ti so opravili veliko dela včeraj.
4. Res problem do tebe prit, pokovc. Baš si najpametniji i najjaći... Nihče ni policajev nikamor odpeljal. Večina je bila le popraskanih. Vidim, da te to orgazmira, ko se tepe policaje.. imaš mogoče izkušnje iz Maribora? Glede na to, da si star 19 let...
6. Eno sanjalo si ti, ne jaz.
Bananovec ::
Mrtvo pijanih sploh ni bilo toliko, kot hočejo prikazati mediji. Mogoče par procentov.
Hm, včeraj sem bil v mestu (ne v MB) in po ulici vidiš hoditi 5 retardiranih šiptarov, ki nimajo glih vsega na svojem mestu. Če upoštevamo, da so ti osebki večni študentje in se zdaj jokajo kot da bi jim dudo vzeli, potem si ne morem predstavljati kakšni so šele takrat, ko so mrtvo pijani. Ni osebka, ki je oddaljen 50 metrov in je varen od takih caRov.
1. Meni je res vseeno, kdo se odloči o cifri. Ne morete enkrat govorit o 8k , drugič 15k.
2. Tudi tvoj ČE se ne bi zgodil in se ne bo zgodil. Ti govoriš že od začetka o nekih scenarijih, kaj bi, če bi ,ip. Ekvivalent sanjarjenju je zato čist osnovan.
4. Nisn noben pokavc, jasno? Sem polnoleten človek, ki je ravnokar začel študij. (btw, nisn za študentsko delo, niti nisn za malo delo, dobim dovolj žepnine od dedka in babice) In na 100m sem definitivno hitrejši kot policaj z vso opremo :P
4. Ne, nimam jih. Poznam pa dovolj zgodb in na lastne oči sem videl, kako specialci bežijo!
4. Ne, ni jih? Idi brat novice, ker vem, da sem prebral to nekje.
6. Ti si začel z temi ČE-ji, etc. Sanjaj dalje, jaz ti hočem samo kontra (tudi sanjaške) argumente dati, da pridemo nekam do realne sredine ;)
2. Tudi tvoj ČE se ne bi zgodil in se ne bo zgodil. Ti govoriš že od začetka o nekih scenarijih, kaj bi, če bi ,ip. Ekvivalent sanjarjenju je zato čist osnovan.
4. Nisn noben pokavc, jasno? Sem polnoleten človek, ki je ravnokar začel študij. (btw, nisn za študentsko delo, niti nisn za malo delo, dobim dovolj žepnine od dedka in babice) In na 100m sem definitivno hitrejši kot policaj z vso opremo :P
4. Ne, nimam jih. Poznam pa dovolj zgodb in na lastne oči sem videl, kako specialci bežijo!
4. Ne, ni jih? Idi brat novice, ker vem, da sem prebral to nekje.
6. Ti si začel z temi ČE-ji, etc. Sanjaj dalje, jaz ti hočem samo kontra (tudi sanjaške) argumente dati, da pridemo nekam do realne sredine ;)
1. alo pokovc.. nič jaz ne govorim.. o številki govoriš ti
2. o kakšnih scenarijih? jaz ti govorim samo o enem scenariju
3. a da si polnoleten.. super.. upam, da se zavedaš da iz tega izhajajo tudi dolžnosti, ne samo pravice; ma ti si hitrejši od fotonov ja.. kaj pa misliš, da je policija počela.. samo snemali so jih... sledi identifikacija in pošiljanje vabil na sodišča
4. Specialci? LOL? Saj ni bilo specialcev.. bila je PEP (posebna enota policije) - malo upgrejdani običajni policaji; na nobeni fuzbal tekmi ne vidiš specialcev, pokovc
5. idi ti, pokovc
6. realna sredina pomeni iz tvojega polnoritnega zornega kota, da se nasilje opravičuje... sorči.. nč ne bo
2. o kakšnih scenarijih? jaz ti govorim samo o enem scenariju
3. a da si polnoleten.. super.. upam, da se zavedaš da iz tega izhajajo tudi dolžnosti, ne samo pravice; ma ti si hitrejši od fotonov ja.. kaj pa misliš, da je policija počela.. samo snemali so jih... sledi identifikacija in pošiljanje vabil na sodišča
4. Specialci? LOL? Saj ni bilo specialcev.. bila je PEP (posebna enota policije) - malo upgrejdani običajni policaji; na nobeni fuzbal tekmi ne vidiš specialcev, pokovc
5. idi ti, pokovc
6. realna sredina pomeni iz tvojega polnoritnega zornega kota, da se nasilje opravičuje... sorči.. nč ne bo
1.točko sem govoril na splošno o vseh, ki omenjate/jo številke. Sicer pa si čist zašel iz smeri, ki sem si jo zadal... zato se umikam. +Nobeden mi ne bo pravo pokovc! Tvoje mnenje še pa vedno spoštujem, le da je v tej temi IMHO policija preveč opevana. Kar sem hotel tudi dokazati, a nočeš prisluhniti!
@nny ::
Realna ocena o številu je med 6 in 8 k. Približno enaka množica kot ob sprejemu nogometne reprezentance. Niso bili vsi na Prešercu, še manj pa pred parlamentom.
M-XXXX ::
Hm, včeraj sem bil v mestu (ne v MB) in po ulici vidiš hoditi 5 retardiranih šiptarov, ki nimajo glih vsega na svojem mestu. Če upoštevamo, da so ti osebki večni študentje in se zdaj jokajo kot da bi jim dudo vzeli, potem si ne morem predstavljati kakšni so šele takrat, ko so mrtvo pijani. Ni osebka, ki je oddaljen 50 metrov in je varen od takih caRov.
Sicer ne vem kaj ima 5 šiptarjev veze v pogovoru koliko mrtvo pijanih je bilo včeraj na demonstracijah in pretirani številki nekaj %.
Pa kot drugič: 5 mrtvo pijanih ljudi je ravno toliko nevarnih kot ena trezna bakica z malo težjo torbico
Ja, o tem se strinjava. Se pa vedeš skozi to temo, kot da so superjunaki z supermočmi, da ne omenjam, da vse sogovornike malodane zaničuješ, ko jim daješ pridevnike, kolikor sem bral to temo. Zato me še toliko bolj dvignilo in sem ti hotel razumno odgovoriti/priti naproti... a enostavno nočeš spoznati resnice, da ni vse tak lušno, ne iz ene strani kot tudi ne iz druge strani ;)
Pa lahko noč. Jaz sem rekel, da ne pišem več. Tudi ker sem svoje povedal.
LP
Snezak
Pa lahko noč. Jaz sem rekel, da ne pišem več. Tudi ker sem svoje povedal.
LP
Snezak
Poveličujem policijo? Fajn. Nekdo mora. Pač odgovor na tvoje poveličevanje na pol pijane mladoletne množice.
solatko ::
Dragi pobje, naj vas spomnim na razvpito Lipo. Kako je razsodilo sodišče, čigava je bila krivda za smrt treh deklet. Nasrkal je organizator, pa če prav so zatajili vsi, od staršev, policije, občine, inšpekcij... in nazadnje lastnik.
So organizatorji včerajšnje veselice, poskrbeli za stavkovne straže, varovanje in ostalo, kar je bila njihova dolžnost. Policija je ukrepala izredno profesionalno, saj se niso pustili sprovocirat.
Kdo ni preprečil nažiranja s pijačo, pa tudi s kakšno drugo snovjo na Prešernovem trgu - morda KK.
Po posnetkih sodeč, je bilo med tam zbranimi, vsaj 20% nedovzetnih za kakršno koli komunikacijo.
Kdo se je umaknil, ko bi bil potreben poseg med vedno bolj agresivno mladino.
Kdo se danes dela finega in na TV in drugod, trosi bedarije, da so protest končali ob 15,15.........
Koliko prisotnih, je bilo tam dejansko zaradi problemov in ne zato, ker so imeli prosto v šoli. Koliko jih je sploh bilo seznanjenih z razlogi včerajšnje veselice......
Ja dejansko bodo problemi, ko se bo tam našlo nekaj tisoč okradenih delavcev in upokojencev.
So organizatorji včerajšnje veselice, poskrbeli za stavkovne straže, varovanje in ostalo, kar je bila njihova dolžnost. Policija je ukrepala izredno profesionalno, saj se niso pustili sprovocirat.
Kdo ni preprečil nažiranja s pijačo, pa tudi s kakšno drugo snovjo na Prešernovem trgu - morda KK.
Po posnetkih sodeč, je bilo med tam zbranimi, vsaj 20% nedovzetnih za kakršno koli komunikacijo.
Kdo se je umaknil, ko bi bil potreben poseg med vedno bolj agresivno mladino.
Kdo se danes dela finega in na TV in drugod, trosi bedarije, da so protest končali ob 15,15.........
Koliko prisotnih, je bilo tam dejansko zaradi problemov in ne zato, ker so imeli prosto v šoli. Koliko jih je sploh bilo seznanjenih z razlogi včerajšnje veselice......
Ja dejansko bodo problemi, ko se bo tam našlo nekaj tisoč okradenih delavcev in upokojencev.
Zheegec ::
Kaj naj bi včeraj sploh policija naredila? Po videnih posnetkih bi rekel, da so bili izredno disciplinirani, vse čestitke za zbranost!
Druga opcija bi pa seveda bila, da kakšnih 50 študentov s silo uklenejo, samo nikoli ne veš, kako se bo to končalo. Če bi bilo pa vseh protestnikov 20, bi bili pa že zdavnaj v priporu.
Druga opcija bi pa seveda bila, da kakšnih 50 študentov s silo uklenejo, samo nikoli ne veš, kako se bo to končalo. Če bi bilo pa vseh protestnikov 20, bi bili pa že zdavnaj v priporu.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Meizu ::
Hehe, kakorkoli, šele zdaj sem opazil smešen naslov teme :)
Razbijanje študentov pred parlamentom :) Očitno je nekdo pred parlamentom razbijal študente :)
Razbijanje študentov pred parlamentom :) Očitno je nekdo pred parlamentom razbijal študente :)
Pšenični ::
"To povsem jasno pokaze, da je sedanje sprenevedanje Sobe &co., kako so nameravali samo narediti mimohod mimo parlamenta, samo lazi, da bi zascitili svoje riti. Enako, kot sedaj pravijo, da so bile demonstracije samo do 15h, ko je jasno, da so v resnici nameravali skakljati tudi neposredno pred parlamentom (kjer drugje, ce dovoljenja za demonstracije na Trgu Republike sploh niso imeli), potem pa so se ob prvem znaku piz****j podelali v hlace (upraviceno) in dvignili roke od vsega. Sedaj pa pravijo "mi nismo krivi za nic"."
Hitro se učijo, morda je laž le napaka. Majo dober zgled.
"Poveličujem policijo? Fajn. Nekdo mora. Pač odgovor na tvoje poveličevanje na pol pijane mladoletne množice."
Že dva dni obkladaš folk okrog sebe z mulci, pokovc, pobi... torej vemo da je tvoj ata policaj. V redu. Smo skapiral. Nam je jasno, čist do konca, ane. Nekej nas je tle odraslih, pa pejt predavat kam drugam, verjetno mamo tud šole več kot ti. Torej imaš že v osnovi odklonilen odnos do mladine, pa kaj če ga mal spijejo...
"Kdo se danes dela finega in na TV in drugod, trosi bedarije, da so protest končali ob 15,15........."
Ženska se je pač znajdla. Odvetniki bojo pač opravili svoje.
"Ja dejansko bodo problemi, ko se bo tam našlo nekaj tisoč okradenih delavcev in upokojencev."
Se strinjam, čeprav eni že zdej grozijo z patroni-zaenkrat gumijastimi.
"Kaj naj bi včeraj sploh policija naredila? Po videnih posnetkih bi rekel, da so bili izredno disciplinirani, vse čestitke za zbranost!"
Policajev je bilo na začetku premalo, zato so mulci podrli ograjo in prišli tako blizu, dobro da ni takrat prišlo do kaj hujšega. Poleg tega so vsi vedeli da bo pijanka edino policaji ne. Poleg tega so jih sami "zaprli" pred parlament. Mislim da je bila zadeva speljana šlampasto in da so mladino podcenjevali. Totalen fijasko. Vprašanje je, če bi se lahko policija v primeru da umre kakšen 16 let dijak, sklicevala na njegovo nasilnost. Pridejo starši, šli so v sklopu šole menda, in jim rečeš kaj; smo ga mal ustrelili? Operacija uspela?
Hitro se učijo, morda je laž le napaka. Majo dober zgled.
"Poveličujem policijo? Fajn. Nekdo mora. Pač odgovor na tvoje poveličevanje na pol pijane mladoletne množice."
Že dva dni obkladaš folk okrog sebe z mulci, pokovc, pobi... torej vemo da je tvoj ata policaj. V redu. Smo skapiral. Nam je jasno, čist do konca, ane. Nekej nas je tle odraslih, pa pejt predavat kam drugam, verjetno mamo tud šole več kot ti. Torej imaš že v osnovi odklonilen odnos do mladine, pa kaj če ga mal spijejo...
"Kdo se danes dela finega in na TV in drugod, trosi bedarije, da so protest končali ob 15,15........."
"Ja dejansko bodo problemi, ko se bo tam našlo nekaj tisoč okradenih delavcev in upokojencev."
Se strinjam, čeprav eni že zdej grozijo z patroni-zaenkrat gumijastimi.
"Kaj naj bi včeraj sploh policija naredila? Po videnih posnetkih bi rekel, da so bili izredno disciplinirani, vse čestitke za zbranost!"
Policajev je bilo na začetku premalo, zato so mulci podrli ograjo in prišli tako blizu, dobro da ni takrat prišlo do kaj hujšega. Poleg tega so vsi vedeli da bo pijanka edino policaji ne. Poleg tega so jih sami "zaprli" pred parlament. Mislim da je bila zadeva speljana šlampasto in da so mladino podcenjevali. Totalen fijasko. Vprašanje je, če bi se lahko policija v primeru da umre kakšen 16 let dijak, sklicevala na njegovo nasilnost. Pridejo starši, šli so v sklopu šole menda, in jim rečeš kaj; smo ga mal ustrelili? Operacija uspela?
Manu ::
Nič se ni znajdla in se ne dela fine.
Lepo je povedala, da so PREDČASNO končali zaradi IZGREDOV, ki so se v določenih skupinah kazali že na prešercu. Ona ne zanika načrtovanega programa, ona pravi, da so zaradi izgredov predčasno končali. Torej so organizatorji dali vse od sebe, da bi se shod končal. Ampak množica je bila preveč razgreta in so šli po svoje...
Mondeo: nihče ne zaničuje policiste in so se res dobro izkazali. Ampak tvoj način govora samo podpihuje nasilje. Policisti so se dobro izkazali, ker so bili umirjeni, ti pa s svojim načinom pisanja ne kažeš te odlike. Če ne bi bili umirjeni, bi šele bil kaos, ker ko mladino zagrabijo čustva potem ni povratka, ker se (še posebej dijaki) še ne znajo kontrolirat.
Pravilo je tako: strasti je treba umirjat in ne podžigat.
"Ja dejansko bodo problemi, ko se bo tam našlo nekaj tisoč okradenih delavcev in upokojencev."Se strinjam, čeprav eni že zdej grozijo z patroni-zaenkrat gumijastimi.
Kaj bojo upokojenci naredili, da bodo problemi?
Če ne bi bili umirjeni, bi šele bil kaos, ker ko mladino zagrabijo čustva potem ni povratka, ker se (še posebej dijaki) še ne znajo kontrolirat..
Čustva? Pijača?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Samuel ()
durrenmatt ::
"Ja dejansko bodo problemi, ko se bo tam našlo nekaj tisoč okradenih delavcev in upokojencev."Se strinjam, čeprav eni že zdej grozijo z patroni-zaenkrat gumijastimi.
Kaj bojo upokojenci naredili, da bodo problemi?
se ti sploh zavedaš, kako nevarne so lahko proteze, če te zadenejo v oko? Da o lomljenju podpornih palic in bergel na tvojem hrbtu sploh ne govorim!
Ok, hvala za razlago. Zdaj rabim samo še 44kg domišljije, da bi si lahko predstavljal 70 letnega upokojenca kako lomi tole policijo.
Zgodovina sprememb…
telbanc - ti zagovarjaš razbijaško veselico politično napumpane in s pijačo podkrepljene mularije.
Prvič - ob kakršni koli organizaciji množične prireditve, je organizator dolžan poskrbeti za varovanje in preprečitev izgredov.
Tu so organizatorji padli na celi črti.
Policija je dolžna zaščitit življenje in premoženje - to jim je uspelo na celi črti. Lahko bi bolje zaščitli samo zgradbo, vendar bi bila potem kolateralna škoda dosti večja.
Toliko sem star, da vas lahko večino na tem forumu tako kličem in ne skrbi za mojo izobrazbo (to ni edino merilo sposobnosti in znanj, ki jih človek ima), je bila zadosti visoka, za delo, ki sem ga opravljal.
Nihče ne poveličuje policije (v neki drugi temi, jih imenujem inkasanti), toda roko na srce, včeraj bi marsikdo v njihovi koži, ukrepal dosti bolj brutalno, saj so za take posege kar precej dobro usposobljeni - je to dobro občutila bivša JLA. Je pa zame vsak, ki poveličuje represivni aparat ali nasilje, totalen kreten.
Kar se pa tiče mladine, vsaj političnega dela in pa tistega dela zadrogirancev, je pa vse skupaj vredno velikega pomilovanja.
Fino se dela, na prešercu pa je pozivala na barikade.
Manu - najlažje je rečt, sej mi smo jih miril - sam pozabiš povedat, da si jih prej pa razkuril s kričanjem in pijačo, ko pa dosežeš pričakovani efekt, pa spizdiš v mišjo luknjo in se delaš miroljubnega.
Mondeo - Veliko je upokojencev, ki vedo, da so jim pokradli pokojninski sklad in jih sedaj mladi kolnete, ker kobajagi delate za njih. Veliko jih je kar v dobri kondiciji, tako, da nič bat, tud še v hosto bi šli, če bo treba.
Prvič - ob kakršni koli organizaciji množične prireditve, je organizator dolžan poskrbeti za varovanje in preprečitev izgredov.
Tu so organizatorji padli na celi črti.
Policija je dolžna zaščitit življenje in premoženje - to jim je uspelo na celi črti. Lahko bi bolje zaščitli samo zgradbo, vendar bi bila potem kolateralna škoda dosti večja.
Toliko sem star, da vas lahko večino na tem forumu tako kličem in ne skrbi za mojo izobrazbo (to ni edino merilo sposobnosti in znanj, ki jih človek ima), je bila zadosti visoka, za delo, ki sem ga opravljal.
Nihče ne poveličuje policije (v neki drugi temi, jih imenujem inkasanti), toda roko na srce, včeraj bi marsikdo v njihovi koži, ukrepal dosti bolj brutalno, saj so za take posege kar precej dobro usposobljeni - je to dobro občutila bivša JLA. Je pa zame vsak, ki poveličuje represivni aparat ali nasilje, totalen kreten.
Kar se pa tiče mladine, vsaj političnega dela in pa tistega dela zadrogirancev, je pa vse skupaj vredno velikega pomilovanja.
Fino se dela, na prešercu pa je pozivala na barikade.
Manu - najlažje je rečt, sej mi smo jih miril - sam pozabiš povedat, da si jih prej pa razkuril s kričanjem in pijačo, ko pa dosežeš pričakovani efekt, pa spizdiš v mišjo luknjo in se delaš miroljubnega.
Mondeo - Veliko je upokojencev, ki vedo, da so jim pokradli pokojninski sklad in jih sedaj mladi kolnete, ker kobajagi delate za njih. Veliko jih je kar v dobri kondiciji, tako, da nič bat, tud še v hosto bi šli, če bo treba.
Tarzan ::
Ampak množica je bila preveč razgreta in so šli po svoje...
Težko, ane, glede na to kako jih je še pol ure pred tem Katja hujskala in pošiljala pred državni zbor. Takole je, sprijaznit se je treba, da če nekaj organiziraš, prevzameš tudi posledice za morebitne težave. Grški komunisti so vse anarhiste in skupine, ki bi jim delale pizdarije enostavno odstranili z lastnimi varnostniki, ki so jih s tem razlogom najeli. Bullshitov tipa - nismo bili mi, bili so neonacisti, bili so anarhisti ali bili so huligani s filofaksa, nikakor ne sprejmem. Šli so na nož, dali so vse od sebe, da so nabrali čim večjo množico dijakov in dosegli avtogol. Če bi bilo po mojem, bi začel malo delo potiskati v hiter postopek, da se zadeva uredi še letos. Žal tega ni za pričakovati.
Pač odgovor na lahkomiselnost podpore takšnih demonstracij, kakšnih smo bili priča. Žal človeka, ki to podpora ne morem drugače imenovat.
djordjevic ::
Če bi bilo po mojem, bi začel malo delo potiskati v hiter postopek, da se zadeva uredi še letos.
O, ja. Sva že dva. Konec dialoga? So what.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Zakaj imajo upokojenci toliko manj kot kje drugje?? Mogoče zaradi 3 do 4-krat manjše produktivnosti jugoslovanskega gospodarstva v letih 1960-90 v primerjavi z nemškim. Se je kdo kaj vprašal kaj takega???
Mehmed ::
SmeskoSnezak je izjavil:
tvoje prve demonstracije to?
organizatorji ponavad stejejo vse dalec naokoli, da ne recem se okoliske prebivalce.
mediji odvisno kok hocejo napihnit, policija pa pol manj.
Zgodba nekega demonstranta
to moras v kompletu no :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mehmed ()
Ramon dekers ::
Veš kva... v teh časih dobit kakšno informacijo v primerjavi z 10-15 nazaj... včasih so se seminarske pisale več dni, danes se jih prepisuje iz Wikipedie.
Učni načrti so se pa v tem času minimalno spremenili.
Folk ima časa neprimerno več, kot smo ga imeli mi. Pač posledica tehnologije.
spet flavzule. Včasih so imeli navadni delavci več dopusta več privilegijev, delo je bilo zagarantirano. danes pa je delo od 12 ur dalje. če nisi v javni upravi in ne moreš greti svoje riti, res nevem kako lahko rečeš da je več časa?!kot sem rekel včasih se je blok delal 5 let danes 6 mesecev, kot prvo so roki takšni, kot drugič ni več zabušavanja na delu, kot tretjič tehnika.
Govorim o študentih, ne delavcih.
FDV, pa take fore...
Aja.. blok, ki se je včasih delal 5 let???(tolk so rabili za Burj Khalifo, najvišjo zgradbo na svetu 828 metrov), se danes ne naredi v pol leta.
FDV, pa take fore...
Aja.. blok, ki se je včasih delal 5 let???(tolk so rabili za Burj Khalifo, najvišjo zgradbo na svetu 828 metrov), se danes ne naredi v pol leta.
Zgodovina sprememb…
djordjevic ::
@Moris: Prvič sem se še vzdržal, zdaj pa ne morem več. Si v prostem času izmišljaš besede? Sumim sicer, da si hotel reči floskula ali po slovensko, puhlica.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Govorim o študentih, ne delavcih.
FDV, pa take fore...
kakorkoli že, klakolahko rečeš da se diplomske naloge prepisujejo iz wikija, na našem je wiki nekredibilen vir in ga ne upoštevajo.
res ste bili reveži, kaj je bilo potrebno znati danes in včasih je relativno. nekateri faksi so bili kot srednja šola. yuga
Matako ::
Ramon dekers je izjavil:
Včasih so imeli navadni delavci več dopusta več privilegijev, delo je bilo zagarantirano.
Nobeno delo ni zagarantirano - zato je ta stavek v pretekliku :D
EDIT, krajše je boljše
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
djordjevic je izjavil:
@Moris: Prvič sem se še vzdržal, zdaj pa ne morem več. Si v prostem času izmišljaš besede? Sumim sicer, da si hotel reči floskula ali po slovensko, puhlica.
kar še malo se vzdrži:
flóskula -e ž (ọ) knjiž. fraza, ki se
lepo sliši: rad uporablja floskule / to so
samo kavarniške floskule.
pri nas rečemo flavzula kakorkoli, res nisi dojel iz konteksta kaj sem hotel povedati?
Ramon dekers je izjavil:
Včasih so imeli navadni delavci več dopusta več privilegijev, delo je bilo zagarantirano.
Nobeno delo ni zagarantirano - zato je ta stavek v pretekliku :D
EDIT, krajše je boljše
zagarantirano ti je delo sodnika!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()
djordjevic je izjavil:
Seveda sem dojel, samo flavzula ni nič.
OK!hvala, da si mi povedal.bom vedel za drugič!
aja še to za primer včasih si naredil da si dobil naziv sodni izvršitelj tečaj danes pa potrebuješ pravno fakulteto. tako da ne mi nabijat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()
Mondeo - Malo si poglej zgodovino, pa boš videl, da je bilo razmerje med delavci in upokojenci 1/5 do 1/8 in bi morala bit blagajna SPIZ-a polna, da bi pokala po vseh šivih, pa so s privatizacijo in denacionalizacijo, z predčasnimi upokojevanji, politično spornega folka, blagajno spraznil, tisto, kar je bilo narejeno v letih pred osamosvojitvijo pa enostavno pokradli. Pa ne govori o produktivnosti, saj na tistih strojih po vojni in v pozna 70-eta leta, Nemci ne bi bili sposobni narediti tudi enega vijaka, Yuga pa je delala, kar nekaj visoko tehnološko zahtevnih proizvodov (turbine, mostove, ladijske motorje, lasersko merilno tehniko, gradili so po celem svetu (pa ne samo pri neuvrščenih in SSSR), pohištvo in kristal, je šel do ZDA, zlatarna Celje je imela kar nekaj uspešnih serij..............
Glede na razvitost v letu 1941, pred vojno in uničenju po njej, ne moreš zanikat razvoja, ki pa smo ga leta 1991 totalno sesuli, zaradi potreb privatizacije in ne zato, ker naše firme ne bi bile sposobne proizvajat dobre in zahtevne proizvode. Zaradi potreb politike, se pač moramo vrniti v leta pred 1941, da bodo nekatere politične sile zadovoljne.
Moris - malo vpraš fotra, kdaj so bile ukinjene delovne sobote - delavnik pa je bil po zakonu 48 ur še krepko v 70-ta leta, prejšnjega stoletja. Koliko je bilo obveznega udarniškega dela...... Ne nakladaj stvari, ki jih nisi doživel, vprašaj starce in njihove starše, če so še živi.
Res pa je bil tempo življenja dosti bolj počasen in umirjen, zato pa ni bilo demokracije,
Glede na razvitost v letu 1941, pred vojno in uničenju po njej, ne moreš zanikat razvoja, ki pa smo ga leta 1991 totalno sesuli, zaradi potreb privatizacije in ne zato, ker naše firme ne bi bile sposobne proizvajat dobre in zahtevne proizvode. Zaradi potreb politike, se pač moramo vrniti v leta pred 1941, da bodo nekatere politične sile zadovoljne.
Moris - malo vpraš fotra, kdaj so bile ukinjene delovne sobote - delavnik pa je bil po zakonu 48 ur še krepko v 70-ta leta, prejšnjega stoletja. Koliko je bilo obveznega udarniškega dela...... Ne nakladaj stvari, ki jih nisi doživel, vprašaj starce in njihove starše, če so še živi.
Res pa je bil tempo življenja dosti bolj počasen in umirjen, zato pa ni bilo demokracije,
Aggressor ::
Tole je bila stiriclanska ekipa z Jokerjevega mn3njalnika. RL trolls ftw.
Če se ne motim, je vmes Aggressor.
Jep, drugi z desne.
Epsko je bilo. Ljudje so povečini po tleh cepali od smeha, ko so videli transparente. Potem so vmes prihajale do nas užaljene protestnice, od nog do glave polimane s temi svojimi krilaticami in spraševale, kaj se gremo in naj damo tole že dol. Pa so bile preveč pijane, da bi zmogle kaj več. Na koncu je uletel nek starejši možakar in tečnaril sto na uro, da spodbujamo alkoholizem in da smo neodgovorni XD. Čefurjad se je režala, tisti najnasilnejši so bili pa na srečo preveč zaposleni s policijo, da bi nas opazili. Sicer bi mogoče še fasali kako kocko.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran
Double_J ::
Glas razuma... Hehe...
Pozval je tudi k razumnejšim ocenam dogajanja, saj so se nekateri na te demonstracije odzvali burneje kot takrat, ko so na slovenske ulice zapeljali tanki jugoslovanske armade.
Dve šivanki...
Matako ::
Mondeo - Malo si poglej zgodovino, pa boš videl, da je bilo razmerje med delavci in upokojenci 1/5 do 1/8 in bi morala bit blagajna SPIZ-a polna, da bi pokala po vseh šivih, pa so s privatizacijo in denacionalizacijo, z predčasnimi upokojevanji, politično spornega folka, blagajno spraznil, tisto, kar je bilo narejeno v letih pred osamosvojitvijo pa enostavno pokradli. Pa ne govori o produktivnosti, saj na tistih strojih po vojni in v pozna 70-eta leta, Nemci ne bi bili sposobni narediti tudi enega vijaka, Yuga pa je delala, kar nekaj visoko tehnološko zahtevnih proizvodov (turbine, mostove, ladijske motorje, lasersko merilno tehniko, gradili so po celem svetu (pa ne samo pri neuvrščenih in SSSR), pohištvo in kristal, je šel do ZDA, zlatarna Celje je imela kar nekaj uspešnih serij..............
Itak, zato so pa Nemci masovno drli na delo v tujino v SFRJ. NOT!
Glej, Juga je imela 20+ milijonov prebivalcev, v 2. svetovni vojni niti pod razno ni bila "uničena", dobrih podjetij pa je bilo na koncu za eno malo večjo industrijsko cono v eni izmed "neproduktivnih" industrializiranih držav. Zračunaj. No ja, saj poslovni imenik za ta podjetja je bil poceni. Ena stran A4.
Glej, del mladosti sem preživel v tej državi in ja, bilo je en kup super stvari - samo gospodarstvo definitivno in dokočno ni bilo eno izmed njih. Dokazano na primerih.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
tsh2 ::
sranje, zdaj bo imel pahor mir pred demonstracijami do konca mandata. ker demonstranti so zdaj enako huligani, torej so prišli iz pozitivnega v negativno.
guest #44 ::
Men pa je blo kr smeh vse skp. I'm i an anarchist?
Sam ti protestanti kr nimajo pojma kako se efektivno upira establishmentu! Kje je tu napalm, cevne bombe, frače, dimne bombe, rakete, barva, lepilo,...heh, amaterji!
Seveda je to mišljeno srkastično.
Sam ti protestanti kr nimajo pojma kako se efektivno upira establishmentu! Kje je tu napalm, cevne bombe, frače, dimne bombe, rakete, barva, lepilo,...heh, amaterji!
Seveda je to mišljeno srkastično.
vindizl ::
E fantki moji, sami ste hoteli kar je. Če niste hoteli, pa ste imelo pravo glasanja.
Tisti mal starejši še dlje nazaj. Državo imaste tako, kot si jo nardite, izvolite... So lobiranja in podobna sranja ja, ampak če vam ni všeč, pejte v tujino, spokajte.
Drgač pa itak da so bli čefoti tam, predvsem dijaki pijani! Pejte v lj na 20ko bus pa mal spremljajte kaj se dogaja, sam ne preveč gledat da vas ne bojo nahlodali. Tko je, v slo je itak premalo slovencev da bi sploh kaj dosegli na ravni slovencev, zato pa potem čefurčki mečejo kamne v parlament.
Pahor bo imel mir?, prej kako bombo nastavljeno pod avto. Sam sem med demonstracijami se učil in delal tisti dan, zvečer se je pa vsa moja klapa napila, jaz pa sem ostal trezen. Spore se rešuje na trezen način? Odvisno!
Kaj je bistvo vseh teh mojih neurejeni misli? Še sam ne vem, sem pa ziher, da je ljudstvo do konca zmanipulirano, kar se kaže že na tem forumu :)
Tisti mal starejši še dlje nazaj. Državo imaste tako, kot si jo nardite, izvolite... So lobiranja in podobna sranja ja, ampak če vam ni všeč, pejte v tujino, spokajte.
Drgač pa itak da so bli čefoti tam, predvsem dijaki pijani! Pejte v lj na 20ko bus pa mal spremljajte kaj se dogaja, sam ne preveč gledat da vas ne bojo nahlodali. Tko je, v slo je itak premalo slovencev da bi sploh kaj dosegli na ravni slovencev, zato pa potem čefurčki mečejo kamne v parlament.
Pahor bo imel mir?, prej kako bombo nastavljeno pod avto. Sam sem med demonstracijami se učil in delal tisti dan, zvečer se je pa vsa moja klapa napila, jaz pa sem ostal trezen. Spore se rešuje na trezen način? Odvisno!
Kaj je bistvo vseh teh mojih neurejeni misli? Še sam ne vem, sem pa ziher, da je ljudstvo do konca zmanipulirano, kar se kaže že na tem forumu :)
vin
Zgodovina sprememb…
- polepsal: Mavrik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako do statusa študenta ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 40155 (23760) | BCSman |
» | Študentsko delo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16358 (12858) | Janac |
» | Varčevanje in visoko šolstvo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14705 (13099) | Mr.B |
» | Vpliv zakona o uravnoteženih javnih financah na študentsko delo (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 14064 (12683) | pirlo |
» | Študentsko delo -> "malo delo" (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Problemi človeštva | 93756 (75693) | tx-z |