» »

Razbijanje studentov pred parlamentom

Razbijanje studentov pred parlamentom

««
9 / 20
»»

ZaLoMaT ::

kihc je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

ZaLoMaT je izjavil:

Ni mi jasno, kako študent z 4000-5000eur (toliko bo namreč lahko dobil pri malem delu) ne more shajati?

koliko je stanovnje v lj mesečno?samo to mi povej?

Pomoje povprečen študent da ene 150-200 €. S stroški seveda. Imaš tudi možnost pridobitve subvencije (40 €) oz. lahko živiš v študentskem domu.

Se strinjam! Tukaj se sedaj vsi izgovarjajo, da jim nihče od staršev finančno ne pomaga, vendar vsak ve, daje v resnici takšnih oseb like 1% (vendar se mora tudi njim vsekakor zagotoviti možnost študij). Vendar kljub svoji ogroženosti, bo zakon malega dela, zagotovo ravno to! Torej bo boljše kot sedaj!

Matako ::

Ramon dekers je izjavil:

bluefish je izjavil:

Največji problem so ure.
Res? 4,5 meseca dela ti ni dovolj?
Dajte si že enkrat za vselej dopovedat, da študentsko delo nikoli ni bilo mišljeno kot delo za polni delovni čas.

ti preživiš s 5000€ na leto?Koliko je stanovanje v lj?kje je hrana?govorim za nekoga ki ga starši ne podpirajo in dajo vse v rit

Ja mater, potem pa študiraj ob delu, odpri sp ali prodajaj drogo ali kaj vem kaj. Marsikje študentje prenehajo za kako leto s študijem , da gredo v službo in nadaljujejo potem s študijem.

Toliko jamranja kot ga je pri nas nisem slišal in videl še nikjer!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

djordjevic ::

Če pa se ne da, doh. Huje kot v kakem Sudanu je pri nas, kot kaže.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

JanK ::

Evo, nekaj ponudb z nepremicnine.si21.com

10. Stanovanje petsobno
Ljubljana, Bežigrad
Stanovanje petsobno
oddaja
velikost: 124,00 m?
Cena: 1 250,00 EUR
Property d.o.o.
A1
Več

12. Stanovanje štiriinvečsobno
Ljubljana, Bežigrad, Bežigrad
Stanovanje štiriinvečsobno
oddaja
velikost: 119,00 m?
Cena: 1 100,00 EUR
Metropola d.o.o., Ljubljana
brane koželj, e-mail: e-mail, Tel.: + 386 (41) 636 551
Več

13. Stanovanje trisobno
Ljubljana, Šiška, Koseze
Stanovanje trisobno
oddaja
velikost: 86,00 m?
Cena: 750,00 EUR
Ljubljana nepremičnine d.o.o.

Ce delite ceno s stevilom sob, prid pri vseh na priblizno 250EUR na sobo. Vzames se kaksnega cimra, pa smo na 150-200 EUR. In to v stanovanjih na dobrih lokacijah. Je pa res, da imajo samo po najvec eno parkirisce, kar zna biti problem...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JanK ()

Ramon dekers ::

ZaLoMaT je izjavil:

kihc je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

ZaLoMaT je izjavil:

Ni mi jasno, kako študent z 4000-5000eur (toliko bo namreč lahko dobil pri malem delu) ne more shajati?

koliko je stanovnje v lj mesečno?samo to mi povej?

Pomoje povprečen študent da ene 150-200 €. S stroški seveda. Imaš tudi možnost pridobitve subvencije (40 €) oz. lahko živiš v študentskem domu.

Se strinjam! Tukaj se sedaj vsi izgovarjajo, da jim nihče od staršev finančno ne pomaga, vendar vsak ve, daje v resnici takšnih oseb like 1% (vendar se mora tudi njim vsekakor zagotoviti možnost študij). Vendar kljub svoji ogroženosti, bo zakon malega dela, zagotovo ravno to! Torej bo boljše kot sedaj!

japajade, srednji sloj, tisti študent ki je malo nad prekoračenim cenzusom nebo dobil štipnedije niti subvencionirane sobice!s tem pa ubijejo srednji sloj

Matako je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

bluefish je izjavil:

Največji problem so ure.
Res? 4,5 meseca dela ti ni dovolj?
Dajte si že enkrat za vselej dopovedat, da študentsko delo nikoli ni bilo mišljeno kot delo za polni delovni čas.

ti preživiš s 5000€ na leto?Koliko je stanovanje v lj?kje je hrana?govorim za nekoga ki ga starši ne podpirajo in dajo vse v rit

Ja mater, potem pa študiraj ob delu, odpri sp ali prodajaj drogo ali kaj vem kaj. Marsikje študentje prenehajo za kako leto s študijem , da gredo v službo in nadaljujejo potem s študijem.

Toliko jamranja kot ga je pri nas nisem slišal in videl še nikjer!

eh počakta bo potreba da se vse fabrke zaprejo da bodo še delavci odšli na ulice ko nebo več hrane.saj dajejo igre in talent showe problem po ko zmanjka kruah. ovce....beeee

Zgodovina sprememb…

Moris: si bral prispevke BlueRunnerja, ki je lepo razlozil, da za kadrovske stipendije brez kakrsnihkoli cenzusov niso dobili interesentov?

kihc ::

@Moris: Nabijaš. Cenzus je kar visok. Sicer pa se rangira še po povprečni oceni in oddaljenosti stalnega bivališča od faksa.
x

in kakšna je štipendija nekoga kjer imata oba starša skuapaj 1000EUR živi pa 25 km stran od lj?

Zgodovina sprememb…

Wox ::

BlueRunner je izjavil:

Mislim pa, da je osnovno vprašanje še vedno zakaj točno se je protestiralo? V nadaljevanju pa podvprašanje zakaj za hudiča se ni protestiralo za tisto, kar ima študente, dijake in njihove starše še kako hudičevo za žuliti, pa se s tem ni še nihče resno spopadel.

Protestiralo se je proti ukinitvi študentskega dela v obliki, kot ga poznamo zadnjih nekaj desetletij in, ki je neke vrste slovenska posebnost.
Moje osebno (laično) mnenje je, da pri nas študira previsok odstotek populacije. V Avstriji npr. lahko s srednjo poklicno šolo najdeš že zelo dobro plačano delo. Pri nas pa lahko v kratkem pričakujem, da mi bo v Sparu robo kasirala kakšna magistra ekonomije.

Evo, sem poguglal zate

za subvencionirano bivanje v domovih ali pri zasebnikih mora študent izpolnjevati naslednje pogoje:

- imeti državljanstvo Republike Slovenije,

- imeti status študenta,

- ne sme preseči materialnega cenzusa, za štud. leto 2009/2010 je 2.087,15€ bruto na družinskega člana in

- ne sme biti izključen iz študentskih domov.
x

Wox je izjavil:

BlueRunner je izjavil:

Mislim pa, da je osnovno vprašanje še vedno zakaj točno se je protestiralo? V nadaljevanju pa podvprašanje zakaj za hudiča se ni protestiralo za tisto, kar ima študente, dijake in njihove starše še kako hudičevo za žuliti, pa se s tem ni še nihče resno spopadel.

Protestiralo se je proti ukinitvi študentskega dela v obliki, kot ga poznamo zadnjih nekaj desetletij in, ki je neke vrste slovenska posebnost.
Moje osebno (laično) mnenje je, da pri nas študira previsok odstotek populacije. V Avstriji npr. lahko s srednjo poklicno šolo najdeš že zelo dobro plačano delo. Pri nas pa lahko v kratkem pričakujem, da mi bo v Sparu robo kasirala kakšna magistra ekonomije.

zelo dobro plačano delo.s tem si povedal vse

kihc je izjavil:

Evo, sem poguglal zate

za subvencionirano bivanje v domovih ali pri zasebnikih mora študent izpolnjevati naslednje pogoje:

- imeti državljanstvo Republike Slovenije,

- imeti status študenta,

- ne sme preseči materialnega cenzusa, za štud. leto 2009/2010 je 2.087,15€ bruto na družinskega člana in

- ne sme biti izključen iz študentskih domov.

torej če oba starša dobita 4000 € bruto plače na leto, dobiš ti subvencionirano sobico?

Zgodovina sprememb…

Wox ::

Ja. Recimo varilec v proizvodnji ima višjo plačo od režijskega delavca, ki ima sicer višjo izobrazbo od varilca. Catch je v tem, da znajo ceniti delo, kar pri nas v večji meri ne drži. Je pa res, da se mladim Avstrijcem ne da kaj preveč delat.

Če si edinec imata lahko oba skupak 6k bruto.

//edit

Pa ne na leto, na mesec
x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kihc ()

jest10 ::

Zgodba nekega demonstranta:P

lexios ::

V Avstriji npr. lahko s srednjo poklicno šolo najdeš že zelo dobro plačano delo. Pri nas pa lahko v kratkem pričakujem, da mi bo v Sparu robo kasirala kakšna magistra ekonomije.

+1
To je tema za demonstracije!

kihc je izjavil:

Če si edinec imata lahko oba skupak 6k bruto.

//edit

Pa ne na leto, na mesec

...ne sme preseči materialnega cenzusa, za štud. leto 2009/2010 je 2.087,15€ bruto na družinskega člana

09/10 je eno leto?

WTF ti ni jasno?
x

lexios je izjavil:

V Avstriji npr. lahko s srednjo poklicno šolo najdeš že zelo dobro plačano delo. Pri nas pa lahko v kratkem pričakujem, da mi bo v Sparu robo kasirala kakšna magistra ekonomije.

+1
To je tema za demonstracije!

se pravi ni problem v študentskem delu problem je drugje. dokler se kresalčici, bavčarju, šrotkotu nebo zgodilo tako http://delo.si/clanek/106740 bo vedno isto ideologija:pokrasti kar se da, dati čimveč podjetij v stečaj in oditi na kajmanske otoke ali po nakupih v italijo.

BlueRunner ::

Zelo neučinkovito - med vsem šundrom na prešercu, kričanjem pred parlamentom in letečimi kockami tega ni kaj dosti za slišati. Je pa bilo slišati dovolj takšnih izrazov o politikih, da je moral še celo POP TV izdatno uporabiti cezorski pisk. Če so želeli posredovati to sporočilo, jim je po celi črti spodletelo.

Mah. Naj se študira... to bi sam dejansko gledal kot konkurenčno prednost pred drugimi državami. Majhni a visoko izobraženi. Če nič drugega bo potem vsaj upanje, da bo čez nekaj generacij industrija z nizko dodano vrednostjo "organsko" odmrla brez pretresov, ki jih doživljamo sedaj.

Potem pa, ko se bo to izravnalo, pa se bo tudi standard dvignil...

(Tole raje kot opombo: če ni srednjega razreda, ki bi trošil denar, ki ga ima viška, potem tudi prodajalke v Sparu ne bodo mogle imeti dobre plače. Eden izmed pogojev za srednji sloj (ne edini!) pa je tudi relativno visok delež visoko izobraženih. Vlečenje študija na povprečnih 6,8 let - podatek OECD - pa ta prirast produktivnega srednjega sloja samo zavlačuje s čemer izgublja čisto celotna država in čisto vsak v tej državi)

kihc je izjavil:

WTF ti ni jasno?

piše na leto ne na mesec!

se pravi ni problem v študentskem delu problem je drugje

v mentaliteti, ne samo politikov! Raje...

Moris: to pomeni, da za subvencije v šol.l 2009/10, mesečna plača tvojih staršev / št. otrok ne sme presegati 2k mesečno (bruto).
x

destroyer2k ::

kihc

Večje nakladanje ali narobe zastopljene informacije nisem videl. 09/10 ti jasno pove da je to LETNI znesek ne mesečni. Če pa dvomiš pa vprašaj svoje starše o tem.

Pa še tole tvoje, če ne znaš brati:
ne sme preseči materialnega cenzusa, za ŠTUDIJ. leto 2009/2010 je 2.087,15EUR bruto na družinskega člana

Dej zguglaj si zakon o določanju cenzusa pa tam poglej formulo. Mogoče je v tem odstavku zadeva res mal čudno napisana, ampak ti iz prve roke lahko zagotovim da je to na letni ravni.

Je pa res še pogoj, da moraš biti če se ne motim 25+ km oddaljen od univerze.
x

če je 2000€ na leto potem klošar dejansko zaluži več kot eden od družinskega člana!

kihc

Kaj res morem tvoje poste še dajati zraven da boš videl kaj si sploh napisal?

Tukaj imaš malo višji post:
Moris: to pomeni, da za subvencije v šol.l 2009/10, mesečna plača tvojih staršev / št. otrok ne sme presegati 2k mesečno (bruto)

A ne vidiš da si napisal mesečno?

ripmork ::

se pravi ni problem v študentskem delu problem je drugje.
Nope. Problem je v študentskem delu, drugje pa tudi.

mtosev ::

izjava: "Pahor majmune, baci mu banane" pa zmaga.dolgo se ze nisem tak dobro nasmejal
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

destroyer: ja, ker JE mesečno.

Ne morem najti nobenega bolj kredebilnega linka, ampak recimo:

SiOL
x

Zgodovina sprememb…

kihc

Daj link do zakona o subvenciji.

@kihc: Zal se motis. Poglej na http://www.svetovalnica.com/index.php?o..., kjer je na kratko opisan postopek

1. dohodek (dohodki štipendista/kandidata in njegovih družinskih članov v preteklem koledarskem letu, izjemoma v tekočem koledarskem letu)

DELJENO S
2. družinski člani (številom družinskih članov v preteklem koledarskem letu, izjemoma v tekočem koledarskem letu)

MORA BITI MANJŠE OD
3. materialnega cenzusa (znesek v višini 65%-70% vsote mesečnih minimalnih plač v preteklem koledarskem letu)

in primer izracuna:

Primer: Imamo študenta, ki prihaja iz Kopra. Ker ima stalno prebivališče v Kopru in študira v Ljubljani, je oddaljenost med krajema več kot 40 kilometrov. Po tabeli 1 ugotovimo da je njegov cenzus 68% minimalne plače (dohodek njegove družine ne sme presegati 68% vsote mesečnih minimalnih plač). To pomeni, da če je prej izračunan povprečni mesečni dohodek na družinskega člana znašal manj kot 388,49€, bo ob izpolnjevanju splošnih pogojev upravičen do državne štipendije.

Tole raje kot opombo: če ni srednjega razreda, ki bi trošil denar, ki ga ima viška, potem tudi prodajalke v Sparu ne bodo mogle imeti dobre plače. Eden izmed pogojev za srednji sloj (ne edini!) pa je tudi relativno visok delež visoko izobraženih. Vlečenje študija na povprečnih 6,8 let - podatek OECD - pa ta prirast produktivnega srednjega sloja samo zavlačuje s čemer izgublja čisto celotna država in čisto vsak v tej državi

Resnici na ljubo pa srednji sloj ustvarja gospodarstvo (beri: država s svojo politiko in omejitvami), res da je ta sloj v povprečju višje in visoko izobražen, kar pa ti v državi z nizkim bdp, diplomiranimi kelnarji in magistri ekonomije za tekočim trakom ne pomaga 0! Raja se zatika ob marginalnih problemih (kot je npr. dolžina študija, nemotiviranost za redno zaposlitev, plačilna nedisciplina, študentsko delo), ki jih vse skupaj mogoče reši že ena pametna dolgoročna rešitev bistvenih problemov v gospodarstvu ali šolstvu ali ...

Koji k. smo sploh rabili izumit ŠOU v prvi fazi? Hitra rešitev in lobiji, ki so zavohali kje se vrti kapital, i guess? Enako korektno pa bi v tej vlogi lahko že od vsega začetka bila država in situacija bi bila danes skoraj ista...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

JanK: to je za štipendije. Jaz govorim za bivanje.
x

kihc

Za bivanje pa velja enako. Živim v domu, tako da vem da je enako.

kihc je izjavil:

tvoja logika odpove če za štipendijo dohodek 1 družinskega člana ne sme presegati 388,49€ neto, kako lahko potem nekdo dobi št. stanovanje ki ima družinskega člana ki zasluži 25045,8€ bruto na leto.nevem koliko je to neto pa vendar ni malo.

Zgodovina sprememb…

kihc je izjavil:

V tem primeru pa je brezpredmetno ali gre za letni ali mesecni znesek, ker se tockujejo procenti. Iz Pravilnik o subvencioniranju bivanja študentov (Ur.l. RS, št. 22/01, 35/06 in 75/08)

3. Materialni položaj

15. člen

Materialni položaj se točkuje tako, da se razlika med 100 odstotki povprečne bruto plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji in povprečnim bruto dohodkom na člana družine, izraženim v odstotkih, pomnoži s 3.

Ah ja sem zamenjal, pač ti lahko imaš bruto 2k na mesec, ampak ne boš prišel nikoli notri. Ker imaš previsoki procent in imajo z majnšim procentom prednost od tebe.

JanK imaš najbrž prav, samo še vedno lahko to tvojo formulo predstaviš z mesečnim zneskom za tekoče leto. Se motim?

destroyer2k: to je seveda drug problem. Ampak če nisi glihk v predmestju Ljubljane in imaš spodoben uspeh, pomoje dobiš.
x

Zgodovina sprememb…

kihc je izjavil:

JanK imaš najbrž prav, samo še vedno lahko to tvojo formulo predstaviš z mesečnim zneskom za tekoče leto. Se motim?

destroyer2k: to je seveda drug problem. Ampak če nisi glihk v predmestju Ljubljane in imaš spodoben uspeh, pomoje dobiš.

govoriš na pamet na uspeh se nanašajo zoisove štipendije!državne nimajo veze z uspehom

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

destroyer2k je izjavil:

Ah ja sem zamenjal, pač ti lahko imaš bruto 2k na mesec, ampak ne boš prišel nikoli notri. Ker imaš previsoki procent in imajo z majnšim procentom prednost od tebe.

To velja samo za študentske sobe, kjer se dejansko razvrstijo po točkah. Če vložiš vlogo za subvencijo, je treba zgolj imeti dovolj točk, torej ne presegati cenzusa, biti dovolj oddaljen od doma in imeti po možnosti kakšno priznanje. In to je to.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Ramon dekers je izjavil:

govoriš na pamet na uspeh se nanašajo zoisove štipendije!državne nimajo veze z uspehom

Glej, jaz govorim za B I V A N J E.
x

Zgodovina sprememb…

Od ŠOUa bi blo 100x več koristi, če bi namesto zdrah začel malo bolj intenzivno informirati dijake/študente kdo in pod kakšnimi pogoji je upravičen do kakšne subvencije/štipendije.

Ker kot je videti tudi tukaj na forumu, veliko ljudi sploh ne ve kako pa kaj, pa najbrž je povprečen IQ tukaj na forumu za par velikostnih razredov višji v primerjavi z raiderji pred parlamentom včeraj.
x

Samuel ::

Pšenični je izjavil:

Problem ni zdej tehle 27.000 evrov. Problem je v tem, da poslanci kljub vehementnemu razlaganju; kak vandalizem da je to:, vejo da je led prebit, vejo da bo drugič šlo hitreje in bolj boleče. Vedo da bo drugič "prava stvar". Še nasvet za njih; "kdor čaka dočaka"..

Upam, da res. Naslednič bo prava stvar, ker bo policija odgovorila.

Mipe ::

Ali lahko mi, ki podpiramo "lesser evil" malo delo, z vilami in gorjačami na cesto? Bomo videli, če si bodo tile zadeti dijaki kaj upali.

Mipe je izjavil:

Ali lahko mi, ki podpiramo "lesser evil" malo delo, z vilami in gorjačami na cesto? Bomo videli, če si bodo tile zadeti dijaki kaj upali.

na tvoj post lahko odgovorim samo beeeeeeeeeee!pojdimo naprej pa čeprav v prepad

bluefish ::

Ramon dekers je izjavil:

Mipe je izjavil:

na tvoj post lahko odgovorim samo beeeeeeeeeee!pojdimo naprej pa čeprav v prepad
Pa ukinimo vsako obliko študentskega dela in uvedimo sistem iz EU - vsak lahko dela, prijavi se na zaposlitveni oglas, sklene pogodbo z delodajalcem, ta plačuje vse prispevke,...

Samuel ::

in tudi šolnino naj si plača vsak...

Mipe je izjavil:

Dobra ideja!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Samuel ()

Mondeo

Upam da si bil sarkastičen glede šolnine plačevati. Ker zda je lep primer kako fail sistem je to.

Turk opozarja, da se v Sloveniji "kopičijo problemi, ki pomenijo hujskanje in ustvarjanje atmosfere, ki vodi v taka dejanja".

Politiki imajo radi ovce... Ne marajo pa pastirjev!>:D

Btw, je med mediji še kakšen neodvisen, na profesionalnem nivoju poročanja, vseh vpletenih strani, brez vnaprejšnjega obsojanja in manipuliranja z "bekami"?

Zheegec ::

destroyer2k je izjavil:

Mondeo

Upam da si bil sarkastičen glede šolnine plačevati. Ker zda je lep primer kako fail sistem je to.

Zakaj je pa v zda to fail? Kolikor vem, so po razvoju pred nami?!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
««
9 / 20
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako do statusa študenta ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13840156 (23761) BCSman
»

Študentsko delo (strani: 1 2 )

7616358 (12858) Janac
»

Varčevanje in visoko šolstvo (strani: 1 2 )

6814705 (13099) Mr.B
»

Vpliv zakona o uravnoteženih javnih financah na študentsko delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5714064 (12683) pirlo
»

Študentsko delo -> "malo delo" (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
59893756 (75693) tx-z

Več podobnih tem