» »

Nokia 5230 problem s posodobitvijo

Nokia 5230 problem s posodobitvijo

kokpa ::

No jaz sem poskusil posodobit televon z verzijo 12..... preko računalnika in ovi programa od nokie, posodobitev je bila velika nekaj čez 130mb, in se mi je namestila, ampak potem nisem mogel več prižgati telefona. Samo za sekundo se prižge ekran in se ugasne, tudi računalnik ga noče zaznati. Kaj lahko storim? Uveljavljam garancijo? Poskusil sm s hard resetom, zeleni gumb + rdeči+kamera+vklop gumb samo mi ni uspelo

lp,mare

js osebno ::

garancijo lahko uveljavlaš, samo se mi zdi, da ti verjeli ne bodo.
Možnosti je več, če imaš vsaj pol ure časa, ekspirimentiraj. Lahko da je kaj narobe na Micro SD kartici, zato to daj ven. Včasih pomaga tudi več zaporednih hard resetov, etc... Podobna zadeva se je zgodila tudi meni (z Nokio 5800), pa sem samo baterijo dal ven in nazaj noter, pa je delalo.
V najslabšem primeru boš ob garancijo zaradi nedovoljenih posegov v programsko opremo (updatanje firmwarea).

LuGi ::

Zakaj bi izgubil garancijo ce je zelel nadgraditi URADEN popravek oz. fw?

Ce to drzi fail za slovenski servis..

kokpa ::

Kartico vzel ven, ampak ne pomaga, več ponovitev hard reseta ne morem narediti, ker mi še prvega ne uspe, kakor vem moreš pritisniti vse omenjene tipke in potem vpisati neko številko. Hecno je to da če telefon priklopim z podatkovnim kablom na rač mi upošteva pritisnjeno tipko za vklop(samo ekran se osvetli za sekundo), brez povezave pa ne. zgleeda da bo treba dat pod garancijo, če pa ne mislijo dat jim ga pa v glavo vržem.

A. Smith ::

1. Nadgradnja firmwarea ne pomeni izgube garancije, sicer na telerayevih straneh ne bi pustili navodil za nadgradnjo. (Menjava produktne kode je pa druga zgodba - tu je pa povsem možno, da garancija gre.)

2.Hard reset se izvede tako, da držiš istočasno štiri tipke: rdečo, zeleno, tipko za vklop kamere in on/off tipko. Držiš, dokler se telefon ne prižge, zboota in začne povpraševati po državi in časovnem pasu. Če si gumbe samo pritisnil in mislil, da je to to, predlagam, da ponoviš postopek. V nasprotnem primeru pa pač na servis.

Upam, da si pred menjavo softvera shranil številke in ostalo, ker bodo izbrisane. Če prej ne, pa po hard resetu sigurno.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

js osebno ::

Ne, na servisu se ponavadi lepo elegantno izgovorijo, da si ziher kaj brkljal med posodobitvijo (aka iztikanje kabla iz računalnika, etc). Zato ti pri taki zadevi ponavadi garancije ne upoštevajo..

A. Smith ::

Uradna stran Nokie pravi tole:

My device "died" during an update. What should I do?

...
If there is still no response:

* Take the Nokia device to your nearest Nokia Care point. If the device is within its warranty period, Nokia will repair the device under the usual warranty terms and conditions.


Se pravi, pravno formalno si pokrit. Zdaj, da ti bo tržni inšpektor verjel, bi blo fajn videt še error log, ki ga telefon ponavadi izdela. Ne vem, koliko se serviserji poglobijo in ali kdaj odigrajo kakšen podel scenarij, vendar bi se moralo dat z nekaj trme dokazat svoje (če seveda ne skrivaš česa, npr. spremembe produktne kode). Do mene so bili doslej pri Nokii kar korektni.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

js osebno ::

A. Smith
Poznam jih kar nekaj s podobnimi težavami, garancije jim niso priznali.

A. Smith ::

Jaz pa take, ki so jim.
Upam, da bo Kokpa povedal, kakšen je bil pri njem zaključek. Še enkrat, zahtevek da se pregleda error log dostikrat veliko naredi.

Ponavadi te servis ne odpika zaradi neuspešne posodobitve, ampak zaradi tega, ker indikator pod baterijo pokaže, da je telefon padel v vodo. Ali pa senzorji javijo padec telefona. Jp, oboje obstaja. Niti ni pošteno, ampak tako je.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

kokpa ::

Hvala, za vašo pomoč, vam sporočim kako se je uredilo

kokpa ::

telefon so vzeli brez problema pod garnacijo in zdaj čakam na njihov odgovor

zattara ::

zdravo!!!

jaz mam isti problem ko je mel kolega zgoraj navede enako sem updejtal preko računalnika vse je blo v redu update je uspel samo ko sem kliknil končaj se pa je tel. ugasnil in nemorem ga prižgati. Ko pritisnem tipko za vklop samo zavibrira enkrat tako kot more ampak ekran pa se ne prižge. Probal sem tus+de hard reset pa nič kaj naj naredim????

hvala!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

odklepanje telefona

Oddelek: Mobilne tehnologije
2014703 (3440) Technics111
»

Nokia 5800 XpressMusic (strani: 1 2 3 478 79 80 81 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
4041358833 (99489) WaterBoy
»

Samsung Omnia problemčki in nasveti?!? (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1227122031 (30857) Kunte
»

symbian nov firmware nov OS (simobil)

Oddelek: Mobilne tehnologije
191779 (1195) Dr_M
»

Asus p535 - vaša mnenja

Oddelek: Kaj kupiti
234133 (2329) sixtoo

Več podobnih tem