» »

Asus p535 - vaša mnenja

Asus p535 - vaša mnenja

mainman ::

Zanimam se za nakup zgoraj navedenega dlančnika. Zanimajo me predvsem vaša mnenja glede baterije, gsm in gps sprejema.

Kako se obnaša tam kjer je slab gsm signal? Primerjava z nokio.
Kolko zdrži baterija ob minimalni uporabi? Kolko ob zmerni uporabi?

Ste z njim zadovoljni ali priporočate kaj drugega?

jurre ::

jaz ga imam dobra 2 meseca...sem zadovoljen, obcasno kaj pobluzi, ampak ni krize..windowsi pac:P signal je ok, imam doma do fula, ravno tako kot prej na nokii.
Baterija pa odvisno koliko ga uporablas - GPS, wifi in bluetooth zrejo ogromno... normalna uporaba drzi recimo ene 3 dni, imam tudi kontrast na manj. Drugace mi je pa ze uspelo z uporabo GPSa, bluetootha, klicarjenja in fotografiranja spravit baterijo iz 100% na 42% v 6 urah. Zelo mi je vsec da je zraven ze vsa oprema - drzalo za v avto, ki je res malo veliko, avtopolnilec (pri uporabi GPSa dam raje kar polnit), usb kabel in dobre slusalke (mogoce napaka da imajo mini jack vhod).
GPS dela super, nalozenega imam TomToma 6, voice dodatke..zelo natacna karta za Slovenijo, mislim da je junija nova verzija prisla. Frend ima se 5.0 pa ima skozi Kranj ene 4 ceste, jaz pa zelo podrobno. Drugace dela super, ce ga ne upostevas ponavadi hitro preracuna drugo pot, kaze ti trenutno hitrost, kdaj bos na cilju...
Wifi tudi dela ok - edina tezava je bila, da gre dlancnik v "stand by" po defaultu in ti prekine povezavo... To moznost sem izklopil, pa ce ga hocem dati v standby samo pritisnem tipko za vklop 1x. Pri strani je se gumb za zaklenit tipke - prirocen.
Kaksnih posebnih tezav nimam, notri imam kartico 2gb za karte in ostalo saro, dela brez problemov. Na splosno si najvec tezav nakopljes sam z nalaganjem raznih aplikacij in programov...

sam sem razmisljal tudi o cem drugem, gledal sem kaksne HTCje, HPje, pa sem se odlocil za tega, ker ima vse in predvsem zaradi dimenzij (zelo tanek) in ni pretirano tezek. Mi ni zal, da sem ga vzel, edina stvar ki me moti je fotoaparat (2MP, ni slab, ampak nekateri mobiteli delajo precej lepse slike, sploh kaksen SE k800). Snemanje filmckov je tudi bolj za silo, kaj prevec pa seveda ne mores pricakovati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

mainman ::

Hvala na izčrpnem poročilu. Upam, da bo še več takih.

oksy ::

Vidim da maš iskušnje z navedeno zadevo, me pa zanima kako nadgradiš program Windows Mobile iz 5 na 6, ter kako nalagaš programe in glede povezave Wi Fi ali moraš nastavljati kake porte ali naprava samodejno poveže na omrežje če je v bližini?

Lep pozdrav in hvala za odgovor.
oksy

jurre ::

za upgrade iz 5 na 6 ne bi vedel, nekaj sem bral po forumih, potem ko sem ga kupil je bila pa ze 6ka nalozena.0:)
programi so v vecini v koncnici .cab, skopiras jo na telefon, odpres in se pozene nekaksen setup na telefonu. Vmes te se prasa ali naj nalozi na telefon ali na sd kartico... mozno je tudi, da imas program v .exe, kjer moras imeti sinhroniziran PDA na racunalniku, potem pa iz racunalnika zazenes .exe, ti ga nalozi na racunalnik in potem se na PDA..
wifi das na on, ti poskenira omrezja in izpise, kaj je nasel. Vidis ime ruterja, mac, ce je zaklenjen ali ne. Da se gor povezes, ga kliknes, potem pa nastavis gres kot skoz nekega carovnika, te prasa za enkripcijo, za geslo vpisat ce je itd.. in se potem poveze. Moznost imas tudi vpisat IP naslov, ce ni dhcp-ja, drugace avtomatsko pridobi IP preko dhcp.

joo ::

Eno vprašanje za lastnike omenjene naprave. Koliko časa traja da se vam uspostavi omežje z GSM operaterjem? Ker mam nek tak čudn občutek da na moji zadevi to mal dolgo traja (5-10min :().

jurre ::

hm, meni se prej.. Ce mislis samo omrezje? Telefon se kar dolgo priziga, potem koncno ze pokaze today screen, pa vprasa za PIN kodo. Ko jo vpisem (vcasih se malo "melje" ko ze napise za PIN), pa dam enter se potem hitro postavi..v nekaj sekundah, recimo max 10, crtice signala se hitro pojavijo, potem se G naredi od gprsja, pa vcasih malo traja da se napis simobil pojavi na ekranu - se pise home service (tudi par sekund).

joo ::

Samo omrežje mislim... Po tem ko vpišem pin kodo traja in traja in traja... Kaj je mogoče kakšna finta kje v nastavitvah? Fora je da se mi tisti G pojvi prej predn sploh mam signal oz. je tisti znak za signal kot da signala sploh ni!

joo ::

Ok, sem ugotovil v čem je hec, nekaj je zgleda narobe z sim kartico. Z drugo sim kartico dela BP (5-10s).

jurre ::

aja, se mi je zdelo cudno. sem sel ravnokar stopat:) od pritiska enter po vnosu PIN do prikaza jakosti signala rabi 10s, potem se 3s do znaka G in se 10s da se ime spremeni.
btw tale post pisem na asusu:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

jerry2000 ::

Sem kupil P535 in ima eno mrtvo piko, lahko da jih je tudi več v gruči ker zgleda moteče, vidi pa se le na temni podlagi sredi zaslona :-(

Zanima me, ali je TomTom že priložen ali ga je treba posebej kupiti? Sam ga namreč ne najdem med aplikacijami ali na CD-ju :-(
Jerry and Tom

MareTG ::

Pozdravljeni,

sem frisna uporabnica Asus-a P535 in imam Tom tom 6 z EE kartami. Vse lepo tece, dokler ni treba zaceti dobijati signala iz GPS (notranjega). Potem pa pise Connecting to GPS device in ne gre nikamor. Ce ustavim pise no valid GPS signal. A mi lahko kdo pomaga spraviti stvar v delovanje. Vnaprej zahvaljujem. LP, MArina

YaN-cH ::

Če piše no valid GPS signal, pomeni da ti ni dobilo satelitov. Ponavadi traja neki časa da ti dobi satelite cca. 3min in bodi na prostem ne v zaprtem prostoru. Če ti pa piše no valid GPS device, ti pa ni dobilo GPS sprejemnika.

MareTG ::

Hvala Yan-cH za hiter odgovor. A se vedno ne gre. S CENavigatorjem mi najde satelite, fino napise polazj, visino ... Na Tom Tomu pa nikakor... Nic... ko dam relacijo cel cas utripa: waiting for valid GPS signal... ne vem... na nastavitvah vidim 4 moznosti GPS (ena ima kljucek)... sploh ne vem, kaj naj naredim...

YaN-cH ::

Sem moru ponovno inštalirati TomTom na asusa. Naredi tako:
-Change preferences >> Show GPS status
-Tapni Canfigure ibereš Other NMEA GPS receiver
-izbereš 4800 GPS baud rate tapni done
- In v naslednjem meniju tapni GPS device počakaš malo
-nato se ti pojavi okno s prikazanim statusom o satelitih in tuki ti more pisat No valid GPS signal
-In sedaj moraš samo počakati da ti dobi satelite bodi na odprtem

Po tem postopku ti more delati 100%

jurre ::

hm, preveri da imas tako nastavljeno kot pravi YaN-cH. Drugace pa nekaj casa traja...meni tudi pise valid for GPS signal, pa ce ga dolgo ne rabim traja skoraj 5min da se dojame... ne smes prehitro obupat :D saj, ce ga potem na isti lokaciji prizges nazaj, kot ga ugasnes, ali pa veckrat rabis dela hitreje... tisti mrzli zagon je pa pocasen, mogoce ne cakas dovolj dolgo?
Ravno na asus forumu berem, da si folk ze jajca skuha in spece toast, preden signal dobi.0:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

MareTG ::

Se vedno ni ratalo :-( ampak jutri grem na daljso voznjo pa bo dlje casa prizgan in upam, da pol bo... javim zvecer, ko se vrnem, ce je profunkcioniralo... hvala za pomoc... (tisto za jajca in toast sem tudi sama prebrala vceraj in me je malo zvilo...).. LP, Marina... pa srecno novo leto vsem

YaN-cH ::

Osebno uporabljam MioMap, ki ti že sam avtomatsko zazna gps modul. Ima pokrito zelo dobro Evropo, Slovenija ni slabo pokrita in do sedaj me še ni razočaral.

k4vz0024 ::

Kako je z odzivnostjo? A rabiš pisalo za tipkanje?

Tx, za odgovore

MareTG ::

Yan-cH se enkrat hvala za pomoc. Sedaj dela vse. Lp, Marina

dc10 ::

Kako je z uporabo nasih znakov npr. v Word dokumentih? Ali je sistem preveden v SLO jezik?

Hvala za odgovore

sixtoo ::

Jaz sem ga kupil lansko leto, začetek novembra. Gor so že bili naloženi WM6, sistem ni preveden v slo jezik, zatorej tudi ni uporabe naših znakov (č, š, ž). Imam pa sedaj drug problem, ker mi nenormalno dolgo išče GSM signal-prej kot v 5 minutah ne najde nikoli, ko je razpoložen, pa išče tudi po 20-30 minut! Je imel že kdo kakšno podobno napako? Nesel sem ga na servis v Ljubljano, vendar pravijo, da naj najprej SAM na novo naložim WM6 (kljub temu da je v garanciji), ker oni bodo za to računali 65eur...
Z drugo SIM kartico bom probal takoj, ko pridem do mobitela in se dogovorim za preizkus.
Možno je tudi, da je napaka v matični plošči-mi zna kdorkoli povedati kaj več oz. je že imel kdo to na servisu in kako ste zadevo rešili?

Kar se tiče GPS signala, mi ga pa najde skoraj sigurno v minuti, kjerkoli sem (razen v stavbi, normalno), uporabljam pa iGo MyWay 2006 plus-zelo zadovoljen, tudi karte se da dobit prej kot bi si mislil :)

Hvala za vse informacije vnaprej,
sixtoo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sixtoo ()

kobocad ::

Si že uredil? V enem izmed prejšnjih postov je nekdo rekel, da mu je telefon dolgo vzpostavljal povezavo, ker je imel pokvarjeno SIM kartico.
Če ni bilo to, potem lahko aparat resetiraš (hard reset) tako da pritisneš kombinacijo tipk (jaz sem to storil že 2x, vendar se ne spomnim kombinacije, zdajle pa nebi poskušal :)), mislim da je sočasni pritisk na: gumb za vklop/izklop + tipka za navigacijo gor + reset tipka pri strani. Najbolje da v google napišeš: "p535 hard reset" in si prebereš malo več o tem.

Pred tem si shrani vse podatke, ker se ob hard resetu pobriše vse kar je shranjeno na telefonu.

sixtoo ::

Hej, malo pozen z odgovorom, a vseeno :)
Prebiral na internetu o tem, kaj bi lahko bilo itd. Bil na mobitelu, kjer smo probali z drugo SIM kartico, vendar tudi to ni pomagalo. Dlančnik sem nesel na servis in ga ravno 45. dan dobil domov-menjava matične plošče. Sedaj zadeva deluje 100% bolje kot prej, dlančnik deluje opazno hitreje in GSM signal najkasneje kar sem gledal, v minuti-razlika je torej očitna.

Takrat sem preizkusil tudi hard reset, vendar ni pomagalo. Kasneje se je pojavil še celo nov problem, da mi občasno ni zaznavalo miniSD kartice. Na servisu so mi obrazložili, da je bila to neka "serijska napaka" na matični plošči. Izgledalo je tako, da mi je navigacijo (instalirana na miniSD) sredi ceste napisalo, da ni kart, ni osnovne karte... Ponavadi je ponovni zagon pomagal.

No, sedaj deluje vse :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je dobro vedeti pred nakupom GPS naprave? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5412113 (8803) AtaStrumf
»

Tomtom ali Garmin?

Oddelek: Kaj kupiti
104973 (4788) OldSkul
»

GPS navigacija na Nokia N95 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5517182 (12909) AtKo
»

Sony Ericsson p1i ali Nokia N95 ?

Oddelek: Mobilne tehnologije
154173 (4173) Cveto
»

Pocket pc gps programi

Oddelek: Programska oprema
222314 (2033) Jago

Več podobnih tem