Forum » Problemi človeštva » Referendum o arbitraži
Referendum o arbitraži
Daedalus ::
To je glavna bolečina Janeza Janše.
Nah, tepe ga lastna agresivnost. Do zdaj je zmagal enkrat na državnozborskih volitvah. In to takrat, ko se je predstavil javnosti v precej manj ideološko-zdraharski luči in obenem obvladal svoje lajače. Zdaj pa je bil spet good ol' Janša, ki zganja paniko, izredne razmere in agresijo. Pa je (spet) fasal po pleši. Zanimivo bo tudi gledat, kaj tale rezultat pomeni za desnico. Janša užaljeno meče igrače iz peskovnika in pravi, da ne bo več sodeloval pri reševanju mejnega vprašanja (kako državotvorno in patriotsko!), Virant pa, da bo. Split desnice na dve veji, eno bolj, drugo manj zmerno? Could be. Itak je jasno, da se vsaj Virant ne počuti dobro v družbi SDS-ovskih bulldogov.
Pa SLS zna pasti še dlje v obskurnost. Kar sploh ni slabo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Daedalus ()
BlueRunner ::
USS Liberty je izjavil:
Janša je vaša obsesija in bolečina.
USS Liberty je izjavil:
Če Pahor ne bo izgubil naslednjih volitev, ga bo pa vrhovni štab v Murglah zamenjal s kakšnim Jankovićem ali kom drugim, ki bo vodil levo opcijo....
Toliko o temu kdo vse je za koga obsesija in bolečina.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
CHAOS ::
Pa SLS zna pasti še dlje v obskurnost. Kar sploh ni slabo.
Najprej so se rešili enega, nato še drugega brata Podobnik. Ko je v mandatu JJ prišel Mr. Žerjav, je vsaj na prvi pogled izgledalo, da pa mogoče nekje še brli luč za to stranko. Danes pa vidim, da je samo še en bebček več, ki bo stranko odpeljal na smetišče zgodovine. Prav je tako. Nekaterim prehod v opozicijo enostavno preveč škodi,...
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'
Vajenc ::
Imamo dve možnosti. JJ zatrjuje, da so ljudje glasovali izključno po politični pripadnosti, Pahor pa pravi, da je zmagal razum. Glede na to, da so tudi na tem forumu levičarju (solatko), ki so glasovali proti, ima Pahor kar prav. JJ pa kot vojaško inteligentna oseba ve, da zmagovalci pridobijo na popularnosti. To ga imo še najbolj skrbi.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
USS Liberty ::
>>>>>>>>>>Janša užaljeno meče igrače iz peskovnika in pravi, da ne bo več sodeloval pri reševanju mejnega vprašanja (kako državotvorno in patriotsko!), Virant pa, da bo.
Če hoče Virant postati mazohist, na katerega bodo po fijasku na arbitraži levaki nalepili soodgovornost za poraz, potem naj bo, če mu to paše....
Leva koalicija je šla za vsako ceno skozi zid in je opozicijo totalno izrinila stran, ko se je delal sporazum Pahor-Kosor, nato je sporazum v DZ potrdila z navadno večino s preglasovanjem, na koncu pa še dobila referendum s pičlo 51% večino, zdaj bi se pa oni šli "mostograditelje" in desni opciji podtaknili kukavičje jajce, da sodeluje pri tem memorandumu za arbitražo, da bodo po fijasku rekli, saj smo bili vsi skupaj in smo vsi krivi za poraz.
Ne vidim prav nobenega razloga, da bi kdorkoli od nasprotnikov arbitraže kakorkoli sodeloval pri tem zgrešenem projektu, še posebej zato, ker so zagovorniki arbitraže vehementno trdili, da je ta arbitraže nekaj najboljšega kar se nam je lahko zgodilo. Če je ta arbitraža res nekaj najboljšega kar se nam je zgodilo, potem vladajočim pa ja ne bo težko zmagati na arbitraži tudi brez, da bi pri memorandumu sodelovali ljudje iz nasprotnega pola. Leva opcija se pa itak stalno hvali, da so oni edina intelektualna elita, ki edini vse vedno, vsi ostali so pa nazadnjaki, kmetavzarji in idioti, zato ne vidim razloga, da bi sedaj te nazadnjake, kmetavzarje in idiote vključevali zraven edinih pametnih levih ekspertov, ko se bo delal memorandum….
Če hoče Virant postati mazohist, na katerega bodo po fijasku na arbitraži levaki nalepili soodgovornost za poraz, potem naj bo, če mu to paše....
Leva koalicija je šla za vsako ceno skozi zid in je opozicijo totalno izrinila stran, ko se je delal sporazum Pahor-Kosor, nato je sporazum v DZ potrdila z navadno večino s preglasovanjem, na koncu pa še dobila referendum s pičlo 51% večino, zdaj bi se pa oni šli "mostograditelje" in desni opciji podtaknili kukavičje jajce, da sodeluje pri tem memorandumu za arbitražo, da bodo po fijasku rekli, saj smo bili vsi skupaj in smo vsi krivi za poraz.
Ne vidim prav nobenega razloga, da bi kdorkoli od nasprotnikov arbitraže kakorkoli sodeloval pri tem zgrešenem projektu, še posebej zato, ker so zagovorniki arbitraže vehementno trdili, da je ta arbitraže nekaj najboljšega kar se nam je lahko zgodilo. Če je ta arbitraža res nekaj najboljšega kar se nam je zgodilo, potem vladajočim pa ja ne bo težko zmagati na arbitraži tudi brez, da bi pri memorandumu sodelovali ljudje iz nasprotnega pola. Leva opcija se pa itak stalno hvali, da so oni edina intelektualna elita, ki edini vse vedno, vsi ostali so pa nazadnjaki, kmetavzarji in idioti, zato ne vidim razloga, da bi sedaj te nazadnjake, kmetavzarje in idiote vključevali zraven edinih pametnih levih ekspertov, ko se bo delal memorandum….
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
oracle ::
Janševisti pravijo, da bomo z arbitražo slovenci zgubili morje.
Hrvati pravijo, da bodo z arbitražo zgubili morje.
Ok, nehajmo se prepirat, od pirana do reke bom kar jaz vzel morje
Hrvati pravijo, da bodo z arbitražo zgubili morje.
Ok, nehajmo se prepirat, od pirana do reke bom kar jaz vzel morje
Poldi112 ::
>Ne vidim prav nobenega razloga, da bi kdorkoli od nasprotnikov arbitraže kakorkoli sodeloval pri tem zgrešenem projektu,
In potem nekdo reče, da so levi avtomatično proti vsemu, za kar je JJ.
Čeprav je za slovenijo verjetno res bolje, da ti kekci ne pomagajo.
In potem nekdo reče, da so levi avtomatično proti vsemu, za kar je JJ.
Čeprav je za slovenijo verjetno res bolje, da ti kekci ne pomagajo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
USS - ti ne razumeš lih dobro mojih postov, ane?
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
PaX_MaN ::
USS Liberty je izjavil:
>>>>>>>>>>>>>>ts2, potem pa primerjaš Janšev govor izpred parih let, ko so isto imeli ta sporazum Drnovšek - Račan tako hudo zavračal ta sporazum da se je kadilo iz njega.
Če si to prebral v kakšni od Miheljakovih kolumn, še ne pomeni da je to res….
Če je JJ tako srdito zavračal sporazum Drnovšek- Račan, le kako je potem možno, da je bil ta sporazum sprejet v DZ tudi s pomočjo glasov takratne opozicijske SDS vključno z JJ…
A bo vladna stran dovolj?
V primeru reševanja mejnega spora med Slovenijo in Hrvaško je potrebno torej izpostaviti naslednje: Sporazum Drnovšek-Račan je bil leta 2001 parafiran, ni pa bil podpisan in posledično tudi ne ratificiran. Arbitražni sporazum je bil podpisan 4. novembra 2009, sedaj pa smo v postopku ratifikacije.
Ratifikacija so postoki, ki jih mora posamezna država izpeljati, da mednarodna pogodba postane del notranje zakonodaje; v Sloveniji to pomeni, da jo potrdi Državni zbor in je nat objavljena v uradnem listu.
Sporazum je bil potrjen s strani obeh vlad in parafiran s strani vodij pogajalskih delegacij, a je Hrvaška kasneje zavrnila njegov podpis.
poweroff ::
USS Liberty je izjavil:
Sej ti in podobni ste glasovali ZA izključno zato, da bi Janši prizadejali "bolečino", ne pa za to, ker bi bilo to pozitivno za Slovenijo.
Lej Nimitz - ne bluzit!
Jaz na referendum nisem šel. Če bi šel vprašanje kako bi glasoval - precej verjetno pa je, da proti! Obe strani sta namreč imeli precej dobre argumente - predvsem argumenti nasprotnikov so se mi zdeli kar tehtni.
Je pa tako, da je bil en zelo močan argument proti nasprotnikom sporazuma ravno obnašanje tebe, telbanca, in ostalih forumaških desničarjev. Če bi znali kulturno predstaviti svoja stališča in če bi imeli malo bolj pošten in manj zagrizen odnos, bi vas človek še podprl. Tako pa ste totalna antireklama.
USS Liberty je izjavil:
Ojej, Pahor 200 let.... to se ne bo zgodilo niti v sanjah.
Ne pravim, da so to moje sanje, pač pa da je to prej moja nočna mora. Jaz si Pahorčka ne želim za predsednika. Je že pokazal kolk zmore in mi tale mandat zadostuje. Se pa BOJIM da mu bo sedaj uspel veliki met.
sudo poweroff
lurker ::
Če hoče Virant postati mazohist, na katerega bodo po fijasku na arbitraži levaki nalepili soodgovornost za poraz, potem naj bo, če mu to paše....Pomoje so ga desničarji že itak odpikali. Meni je Virant v kampanji deloval tako, hm, metro (kar je na desnici avtomatično gej) in je verjetno s takim nastopom slabo prepričeval svojo naravno volilno telo. Prej ni tako nastopal.
Coming out?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lurker ()
in je verjetno s takim nastopom slabo prepričeval svojo naravno volilno telo.
No, za metro ne bi vedel. Te stvari me tako večinoma zgrešijo.
Ne vem pa katero volilno telo naj bi slabo prepričeval? Janševo se mi zdi, da ni ravno naravno za nekoga, ki bi rad šel naprej in se prenehal ukvarjati s "tekovinami revolucije", "zaslugami za narod" in "nosilci spomenice 1991". Ta balast se mi zdi, da Virant zapušča in bo že iz tega naslova dobil veliko privržencev, če se bo odločil za samostojno pot.
Je pa to velik ČE.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
Okapi ::
V praksi skoraj nihče ne razume v celoti v kaj se spuščamo z arbitražoMeni se zdi, da vsak Slovenec globoko v sebi natanko ve, v čem je problem.
Tisti, ki so glasovali proti:
S sosedom smo v mejaškem sporu (vsak Slovenec si lahko predstavlja, kako je to) in nočemo iti na sodišče, ker se bojimo, da bomo tam izgubili, poleg tega pa se nam zdi, da smo trenutno še močnejši od njega (sosed potrebuje naše soglasje za gradbeno dovoljenje) in ga zato lahko prisilimo, da mejni kamen sam premakne tja, kjer mi mislimo, da bi moral biti.
Tisti, ki smo glasovali za:
S sosedom smo v mejaškem sporu. Ampak s tem sosedom smo bili dolgo prijatelji, k njemu smo hodili na piknik, on je kupoval našo suho robo, in je res škoda, da se v nedogled kregamo za tistih par kvadratov gmajne in izvoz na avtocesto, ki nam ga tako ali tako ne sme zapreti. V rokah imamo vse dokumente, ki dokazujejo velikost naše parcele in nas ni strah z njimi iti na sodišče. Za povrhu sosed ravno potrebuje naše soglasje za gradbeno dovoljenje in je zato pristal, da ne bomo šli kar na okrajno sodišče, ampak pred tako, na katerem smo se že vnaprej dogovorili par reči, ki nam bodo zagotavljale ugodnejšo razsodbo.
Tako da stvari so v resnici dovolj preproste, da si jih je lahko vsak dovolj dobro predstavljal. Vse drugo so samo izgovori.
O.
Edina, ki je pogorela je Slovenija, ki bo na tej arbitraži doživela totalen fijasko.A v vojni za Savudrijo bi pa zanesljivo zmagali?
Prav komično je poslušati vse te samooklicane pogumne & zavedne Slovence, ki se tako bojijo arbitraže in so prepričani, da bomo izgubili, ker imajo Hrvati boljše pravnike, pa večje zaveznike in so na sploh spretnejši in pametnejši od Slovencev. Kako vas le ni sram.
O.
k4vz0024 ::
In Pahor bo ostal predsednik nadaljnjih 200 let - še po smrti.
Odvisno, kako se bo arbitraža izšla. Verjetno bo zapisan ko pozitivna oseba. Če pa bo rezultat arbitraže fiasko, bo Pahor nov sinonim za izdajalca.
Keyser Soze ::
ker imajo Hrvati boljše pravnike, pa večje zaveznike in so na sploh spretnejši in pametnejši od Slovencev. Kako vas le ni sram.
No, dejstva te pa res ne more bit sram.
OM, F, G!
Matthai, ti si tudi en kekec
Včeraj zvečer praviš:
Danes:
O.
Včeraj zvečer praviš:
tako da bi verjetno vseeno obkrožil ZA...
Danes:
vprašanje kako bi glasoval - precej verjetno pa je, da proti!
O.
Bistri007 ::
pahor -ja m
pahorji (podobno kot kvizlingi) so (bili) ljudje, ki so v 21. stoletju sodelovali s Hrvati. Ime so dobili po slovenskemu politiku Pahorju, ki je za mirno rešitev mejnega vprašanja s pomočjo arbitraže začel sodelovati s Hrvati. Primarno se izraz uporablja za ljudi na visokih položajih (pahor je postal predsednik vlade), sčasoma pa se je prenesel tudi na druge: organiziranje špijonov in pahorjev
2. slabš. izdajalec (domovine): likvidacija (domačih) pahorjev
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...
PaX_MaN ::
No, dejstva te pa res ne more bit sram.
Kako to, da niso ob vsej tej silni/h pomoči/pameti/zaveznikih/itd v EU, NATO, OECD, itn prišli prej kot mi?
k4vz0024 ::
pahor -ja m pahorji (podobno kot kvizlingi) so (bili) ljudje, ki so v 21. stoletju sodelovali s Hrvati. Ime so dobili po slovenskemu politiku Pahorju, ki je za mirno rešitev mejnega vprašanja s pomočjo arbitraže začel sodelovati s Hrvati. Primarno se izraz uporablja za ljudi na visokih položajih (pahor je postal predsednik vlade), sčasoma pa se je prenesel tudi na druge: organiziranje špijonov in pahorjev 2. slabš. izdajalec (domovine): likvidacija (domačih) pahorjev
Uf, tole je pa pravi leksikon iz leta 2030.....
No, dejstva te pa res ne more bit sram.Ne, sram te je lahko, da si strahopetec. Najprej se širokoustiš, ko je čas za akcijo, pa rep med noge. Če te je tako zelo strah arbitraže zaradi domnevno boljših hrvaških mednarodnih pravnikov, kakšni bi šele bili izgovori, če bi začeli rožljati z orožjem. Joj, pa imajo večje ladje, hitrejše avione, močnejše zaveznike ...
Vse, česar se upajo lotiti ti "zavedni" Slovenci, je zahrbtno izsiljevanje. Res, pogumno, ni kaj.
O.
Matthai, ti si tudi en kekec
Včeraj zvečer praviš:
tako da bi verjetno vseeno obkrožil ZA...
Danes:
vprašanje kako bi glasoval - precej verjetno pa je, da proti!
Ja, ne bereš natančno. Če bi odločal samo na podlagi argumentov. Če pa zraven prištejem še pojave ala Nimitz, telbanc, luli... konec koncev tudi tsh2 in Karaya - pa nekako ni dvoma. V taki družbi pač ne morem biti... ali pač?
sudo poweroff
NorK ::
Ni važno kateri argumenti so te prepričali. Važno je, da si pri tem mislil s svojo glavo. Če si, je vseeno v kateri družbi si.
Karaya 52 ::
Matthai; Ne, res ne moreš biti v družbi ki ni obsedena z JJ, to vemo in po neki bizarni logiki je to v tvoji krogih vrednota in pogoj, raje se hvali s čim drugim.
imagodei ::
Daedalus> "Janša užaljeno meče igrače iz peskovnika in pravi, da ne bo več sodeloval pri reševanju mejnega vprašanja (kako državotvorno in patriotsko!), Virant pa, da bo."
Ja, saj Virant je dejansko precej bolj normalen. Celo všečen. Če bi imela desnica takega vodja, bi se še dalo kulturno pogovarjat.
Ja, saj Virant je dejansko precej bolj normalen. Celo všečen. Če bi imela desnica takega vodja, bi se še dalo kulturno pogovarjat.
- Hoc est qui sumus -
Matako ::
pahor -ja m pahorji (podobno kot kvizlingi) so (bili) ljudje, ki so v 21. stoletju sodelovali s Hrvati. Ime so dobili po slovenskemu politiku Pahorju, ki je za mirno rešitev mejnega vprašanja s pomočjo arbitraže začel sodelovati s Hrvati. Primarno se izraz uporablja za ljudi na visokih položajih (pahor je postal predsednik vlade), sčasoma pa se je prenesel tudi na druge: organiziranje špijonov in pahorjev 2. slabš. izdajalec (domovine): likvidacija (domačih) pahorjev
Uf, tole je pa pravi leksikon iz leta 2030.....
Nemogoče, saj je v slovenščini. :D
/\/\.K.
djordjevic ::
Karaya 52: Čeravno sva očitno na različnih polih, te vendarle dojemam kot razmeroma razgledanega človeka, me pa silno moti eno - kakor drugim očitaš bolno obsedenost z JJ in njegovo falango, iz tvojih postov praviloma veje zakoreninjeni strah pred 'komunisti' in gnus do njih, torej 'tranzicijske levice'. Ne ena ne druga skrajnost pa ni ravno nekaj, k čemur bi bilo priporočljivo težiti.
No grave is deep enough to keep us in chains.
imallears ::
Se izvinjavam. E pa još imamo slovenački geto...
A pol nas bojo Srbi do 2030?
OnT: Kaj zdej sledi? Neki memorandumi obeh strani in kopičenje argumentov? Al se bo VSE začelo šele po Hrvaškem vstopu v EU?
tsh2 ::
Je pa tako, da je bil en zelo močan argument proti nasprotnikom sporazuma ravno obnašanje tebe, telbanca, in ostalih forumaških desničarjev. Če bi znali kulturno predstaviti svoja stališča in če bi imeli malo bolj pošten in manj zagrizen odnos, bi vas človek še podprl. Tako pa ste totalna antireklama.
saj ne glasuješ o nas ampak o sporazumu. kam pa ti je ušel razum? sicer pa to ni nič novega, največji motiv večine volilcev je premaganje nasprotnikov, ne argumenti. potem pa govorijo: glasovali smo proti janši, ne za pahorja, in se delajo pametne kot da so pogruntali kaj novega. jaz imam vedno ko grem na volitve v mislih naprimer turka, ker mi gre ta vzvišeni pezde na živce in me najlažje motivira da se spravim voliti. saj zato so naprimer v big brotherju imeli glasovanje kdo naj gre ven, ne kdo naj ostane notri. ker je sovraštvo čustvo ki se ga da najlažje ustvariti.
sicer pa priznam da včasih malo pretiravam, ampak ko napišem kakšen argument je potem vse tiho in potem ni debata več zanimiva. z vami je zanimiva debata možna samo če človek malo pretirava.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tsh2 ()
Uf, tole je pa pravi leksikon iz leta 2030.....:D
Res je žalostna podoba nasprotnikov AS tule, ni kaj. Samo zaradi tekih izpadov je jasno, da je odločitev za, bila edino pravilna.
Z Virantom se da kulturno pogovarjat. Sam občasno se kam preveč zaganja.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Matthai; Ne, res ne moreš biti v družbi ki ni obsedena z JJ, to vemo in po neki bizarni logiki je to v tvoji krogih vrednota in pogoj, raje se hvali s čim drugim.
Ne bodi bolan, no!
Problem je v tem, da smo vsi, ki razmišljamo s svojo glavo takoj označeni za komuniste. S kultom osebnosti Janeza Janše ste obsedeni kvečjemu vi. Na splošno opažam, da privrženci JJ ne bodo rekli žal besede proti njemu, med tem ko privrženci levice občasno kar konkretno tolčejo po levici, Pahorju, Golobiču,... To se vidi tudi na tem forumu.
Kar se pa tiče mojih krogov - ne vem katere misliš? Saj vem, zdaj boš rekel, da sem zaposlen na "komunistični" ustanovi. Pozabljaš pa, da imamo pri nas zaposlenih kar nekaj zagrizenih desničarjev. Nekaj jih je tudi odšlo na druge ustanove, pa z njimi še vedno hodim na kavo ali kosilo. Nimam problema s tem. Tudi zelo dobro poznam ljudi, ki pravno zastopajo Janšo v primeru Patrija. In ko so potrebovali neka specifična pravna znanja, ki jih imam, sem bil pripravljen brezplačno svetovati. Iz načelnih razlogov. Žal se JJ potem ni odločil za tisto tožbo... pa ne bomo sedaj o podrobnostih. Me zanima, če bi bil ti pripravljen kaj podobnega storiti za npr. Kučana... ali pa s kakšnim "kučanovcem" iti na kavo.
Ne moreš pa biti tako nepošten, da ljudi označuješ z nalepkami, jih zmerjaš s komunisti in kaj vem kaj še vse, potem pa pričakuješ, da te bodo aktivno podpirali.
Kar se mene tiče je Janša osebno čisto v redu človek (politično ga sicer ne podpiram), problem je tisto, kar je okrog njega.
sudo poweroff
Ramon dekers ::
Ramon dekers je izjavil:
pa kje ti vidiš partizane in domobrance, pa meni se fučka za partizane pa domobrance, mogoče tudi večini. na podlagi zgodovine sklepam oziroma trdim da bo Slovenija tako kot je v vsej svoji zgodvini spet zgubila!je bilo kdaj kako drugače?
Z arbitražo bo Slovenija nekaj ozemlja izgubila in nekaj ozemlja bo izgubila Hrvaška. Zmagovalca ne bo. Tako se reši spor na civiliziran način. Ne pozabi, ozemlje za katerega trdimo, da je naše, pravi Hrvaška da je njihovo. Pa ne pozabi, da je Slovenija leta 1991 izbojevala veliko zmago. Tega ne gre podcenjevati.
vedno nekdo nekaj dobi in drugi izgubi. kot sem rekel kdaj smo še kaj dobili skozi zgodovino. kar se partizanov in domobrancev tiče ki jih nekateri tu ves čas omenjate (nevem zakaj) res nevem kje je oz. bi bila razlika če bi bil na oblasti janša. je bil na oblasti, vinjete so bile cenejše...:)skratka vsa gnojnica se meša tam že od 91 leta in premetava denar v en kupček oz med elito. druga stvar je borba za slovenija, lepo vas prosim no, samo drugi oblastniki so prišli, vse ostalo je enako.
Ja, pa ljudstvo je tudi nameščeno. (nekateri celo govorijo o uvoženih volilcih, kar je v bistvu isto).
sudo poweroff
T-h-o-r ::
slovenija je nameščena
saj sploh nismo prava država, ampak samo komunistični eksperiment
saj sploh nismo prava država, ampak samo komunistični eksperiment
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
Ja, pa ljudstvo je tudi nameščeno. (nekateri celo govorijo o uvoženih volilcih, kar je v bistvu isto).
samo, da imamo mir anede. hrvaško bi lahko na nek način primerjali s strojanovimi, samo "naši" sosedje delajo vse to bolj na kulturen in civiliziran način. mi pa pravimo samo da imamo mir! tudi indijanci so dali konkvestadorjem zlato? so dobili mir:)?
luli ::
Daj MATTHAI ne nabijaj.
Če gledaš na volitve kot na zmago, potem si zmagal, oziroma ste zmagali. Ti pa itak ne veš kako bi volil ne!
Če gledaš na volitve kot na zmago, potem si zmagal, oziroma ste zmagali. Ti pa itak ne veš kako bi volil ne!
WarpedGone ::
Deadalus:
Jype:
Podoba zagovornikov je pa res razveseljiva...
Res je žalostna podoba nasprotnikov AS tule, ni kaj. Samo zaradi tekih izpadov je jasno, da je odločitev za, bila edino pravilna.
Jype:
Z grozo v srcu sem prišel do dveh sklepov:
- vsaj 350.000 Slovencev je certificiranih idiotov in
Podoba zagovornikov je pa res razveseljiva...
Zbogom in hvala za vse ribe
Daj MATTHAI ne nabijaj.
Kaj je luli - razočaran?
Me ne gane.
Zgodilo se je točno tako kot sem rekel - Janša oz. SDS dobiva status looserja. Imel je oblast, pa ni uspel narediti kakšnih opaznejših premikov. Napovedal zgraditev otoka in Svetilnika - nič od tega. Še celo prevzem DELA in RTV mu ni uspel. Izgubil je volitve - močno in boleče. Kanibaliziral je desnico. Poskusil s par interpelacijami - popušil. Kar je še bolj boleče - proti blondinki. Napovedal pomladne demonstracije in jih prestavil za nedoločen čas. Poskušal z referendumom - spet niente. V Ljubljani ga Janković melje in kot kaže mu bo celo uspelo s stadionom (kljub temu, da mu je ex-vlada nagajala). Pahor se kaže kot resen in trezen politik, Janša pa kot zaletavček. Saj ne rečem - velik del tega je medijsko skonstruirano. Ampak SDS si zna obilno pljuvati v lastno skledo.
Jaz bi se zjokal, res.
Janševi nasprotniki so imeli pod nogami kup polen, pa jim vseeno uspeva. Janševiki pa doživljate poraz za porazom.
Kar jokajte. Morda boste počasi začeli celo razmišljat kaj je narobe. In nehat kot otroci iskat vzroke zunaj sebe, pač pa pogledali vase. Kot resni, odrasli odgovorni ljudje. Mogoče bo potem kaj iz vas.
sudo poweroff
USS Liberty ::
Vidim, da je tudi tukaj kar nekaj tistih z levice, ki si želijo na čelu desnice bolj ''zmernega'', bolj ''kulturnega'' Viranta. Ta ljubezen levičarjev do Viranta bi v primeru, da bi se on zavihtel na čelo neke desne stranke, trajala samo dokler bi on vodil to desno stranko na liniji ''žlahtne'' konservativne stranke, ki bi bila marionetska stranka levice in ne bi ogrožala političnega primata levice. Takoj ko pa bi Virant in njegova stranka začela resno ogrožati levo opcijo, bi pa on postal isti demon za levico, kot so bili vsi desni politki doslej, saj pri nas levica še vedno ne sprejema dejstva, da je tudi desna opcija v parlamentarni demokraciji povsem legitimna. Pri nas bi povprečen levičar še vedno vse tadesne prepovedal, zaprl ali pa izgnal v Argentino. Pri nas je večstrankasrki sistem za večino levičarjev samo nujno zlo, katerega so morali sprejeti leta 91 zaradi sprememb, ki so se takrat zgodile v V. Evropi.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
Daj MATTHAI ne nabijaj.
Kaj je luli - razočaran?
Me ne gane.
Zgodilo se je točno tako kot sem rekel - Janša oz. SDS dobiva status looserja. Imel je oblast, pa ni uspel narediti kakšnih opaznejših premikov. Napovedal zgraditev otoka in Svetilnika - nič od tega. Še celo prevzem DELA in RTV mu ni uspel. Izgubil je volitve - močno in boleče. Kanibaliziral je desnico. Poskusil s par interpelacijami - popušil. Kar je še bolj boleče - proti blondinki. Napovedal pomladne demonstracije in jih prestavil za nedoločen čas. Poskušal z referendumom - spet niente. V Ljubljani ga Janković melje in kot kaže mu bo celo uspelo s stadionom (kljub temu, da mu je ex-vlada nagajala). Pahor se kaže kot resen in trezen politik, Janša pa kot zaletavček. Saj ne rečem - velik del tega je medijsko skonstruirano. Ampak SDS si zna obilno pljuvati v lastno skledo.
Jaz bi se zjokal, res.
Janševi nasprotniki so imeli pod nogami kup polen, pa jim vseeno uspeva. Janševiki pa doživljate poraz za porazom.
Kar jokajte. Morda boste počasi začeli celo razmišljat kaj je narobe. In nehat kot otroci iskat vzroke zunaj sebe, pač pa pogledali vase. Kot resni, odrasli odgovorni ljudje. Mogoče bo potem kaj iz vas.
ob takšnih trapastih komentarjih se človek res vpraša kje živi. sploh ni problem v Janši problem je v narodu. ki tone. in bo potonil. res nevem kako lahko poveličujete lutko pa barbiko?!pa koga k... briga štadion??ko bo jankovič odprl fabrko za 10.000 zaposlenih potem mu začnem ploskati in klanjati. otroci, politiko vidite kot igro ki vam jo prikazujejo, zadaj pa zivite s povprečno plačo, no ko bo konec tega kaj potem? bo pahor še pahor in zoki, zoki kot vitez na belem konju ki je rešil Slovenijo če ne že svet?
Keyser Soze ::
Mater, kam je pa "levica" padla.
Tale tema pa je katastrofa od katastrofe. Ponavadi smo takšne budalaštine poslušali s strani kakšnih "person", ki so veljale za forumske lunitike. Ponavadi so tisti, tazagrizeni "desničarji" zganjali bedarije. Danes to zgleda ni več ovira. Heck, "levi" so še hujši ratal.
Pijani od oblasti? Res smo zreli za odstrel. Cela Slovenija.
Tale tema pa je katastrofa od katastrofe. Ponavadi smo takšne budalaštine poslušali s strani kakšnih "person", ki so veljale za forumske lunitike. Ponavadi so tisti, tazagrizeni "desničarji" zganjali bedarije. Danes to zgleda ni več ovira. Heck, "levi" so še hujši ratal.
OM, F, G!
Keyser Soze je izjavil:
Mater, kam je pa "levica" padla.
res je. kruha in iger:) po referundumu pa talente pogledat.
Ramon dekers je izjavil:
res nevem kako lahko poveličujete lutko pa barbiko?!pa koga k... briga štadion??ko bo jankovič odprl fabrko za 10.000 zaposlenih potem mu začnem ploskati in klanjati. otroci, politiko vidite kot igro ki vam jo prikazujejo, zadaj pa zivite s povprečno plačo, no ko bo konec tega kaj potem? bo pahor še pahor in zoki, zoki kot vitez na belem konju ki je rešil Slovenijo če ne že svet?
A si ti kaj posebnega kadil? Daj povej še ostalim kje se dobi, no.
A sem rekel, da je Barbika kul? Glede stadiona - mene osebno ne zanima. Pravim pa, da bo levica znala to krasno izkoristiti.
A res ne razumeš kaj govorim? Govorim, da je Pahor nesposoben, a v medijih se bo sedaj prikazal kot rešitelj "največjega" problema Slovenije (in seveda zamolčal, da je še več dosti večjih problemov, ki jih je pa celo sam povzročil). Podobno Janković - v tejle nogometni evforiji se bo s pomočjo medijev prikazal kot človek, ki je končno popeljal Ljubljano med svetovne nogometne prestolnice, bla, bla, bla, nihče pa ne bo črhil o tem česa vsega ni naredil oz. katere priložnosti je zapravil.
Pravim torej, da imamo tole situacijo: nesposobno desnico, ki ne zna izpeljati niti enega projekta in nesposobno in skorumpirano levico, ki izpelje par manjših projektov in jih prikaže kot mega dosežke ter se ustoliči za nadaljnjih 10 let.
Ti in ostali desničarji pa se ne znate fokusirati na pravi problem - nimate taktike - pač pa se zaganjate kot horde barbarov zdaj v eno zdaj v drugo smer. Rezultat je le izguba vaše energije in razočaranje. Poraz za porazom.
Kdaj boste poštekali da tako ne gre več naprej?
sudo poweroff
Ta ljubezen levičarjev do Viranta bi v primeru, da bi se on zavihtel na čelo neke desne stranke, trajala samo dokler bi on vodil to desno stranko na liniji ''žlahtne'' konservativne stranke, ki bi bila marionetska stranka levice in ne bi ogrožala političnega primata levice.
Ali je to morda že prvi signal napada na Viranta, kot edinega resnega kandidata, da ustvari resnično desno sredinsko stranko in odvzame krono t.i. "osvoboditelju"?
Ali je res tako težko verjeti, da si nekateri želimo resnično moderno desnico in ne prežvečenih ostankov ZK ali pa klerofašističnih apologetov?
Pri nas je večstrankasrki sistem za večino levičarjev samo nujno zlo, katerega so morali sprejeti leta 91 zaradi sprememb, ki so se takrat zgodile v V. Evropi.
Te malo spomin daje? Prve demokratične volitve so bile pri nas 1990. Na njih so kolektivno gledano zmagale stranke, ki niso bile niti programsko, niti finančno naslednice ZKS, v koalicijo pa so se združile že 1989. Oboje še v SFRJ.
Torej so bile po tvojem mnenju demokratične volitve samo nujno zlo, demokratična zmaga DEMOS-a pa samo od levičarjev podarjeno darilo, ali kaj? Da te ne bo kakšen osamosvojitelj slišal, da mu blatiš ime...
jype ::
Moris> ko bo jankovič odprl fabrko za 10.000 zaposlenih
WarpedOne, zdaj tudi sam vidiš, čemu tako ostro. Tega ti ne bi označil za idiota?
WarpedOne, zdaj tudi sam vidiš, čemu tako ostro. Tega ti ne bi označil za idiota?
"Pahor se kaže kot resen in trezen politik, Janša pa kot zaletavček. Saj ne rečem - velik del tega je medijsko skonstruirano. Ampak SDS si zna obilno pljuvati v lastno skledo."
glej narod nima izbire levi - desni, desni - levi, na oblasti so sedaj levi in kot kaže še niso napravili dovolj škode. ni problem v janši če še nisi doejel problem je v retardiranem narodu.
"A res ne razumeš kaj govorim? Govorim, da je Pahor nesposoben, a v medijih se bo sedaj prikazal kot rešitelj "največjega" problema Slovenije (in seveda zamolčal, da je še več dosti večjih problemov, ki jih je pa celo sam povzročil). Podobno Janković - v tejle nogometni evforiji se bo s pomočjo medijev prikazal kot človek, ki je končno popeljal Ljubljano med svetovne nogometne prestolnice, bla, bla, bla, nihče pa ne bo črhil o tem česa vsega ni naredil oz. katere priložnosti je zapravil.
Pravim torej, da imamo tole situacijo: nesposobno desnico, ki ne zna izpeljati niti enega projekta in nesposobno in skorumpirano levico, ki izpelje par manjših projektov in jih prikaže kot mega dosežke ter se ustoliči za nadaljnjih 10 let.
Ti in ostali desničarji pa se ne znate fokusirati na pravi problem - nimate taktike - pač pa se zaganjate kot horde barbarov zdaj v eno zdaj v drugo smer. Rezultat je le izguba vaše energije in razočaranje. Poraz za porazom.
Kdaj boste poštekali da tako ne gre več naprej?"
res ti težko sledim ker govoriš včasih bedarije. sam hočem izpostaviti narod kot razumevajoč subjekt, ti pa mi prodajaš janša pa poharja kjer sam ne vidim kakšne razlike oz boljšega vodenja med enim in drugim. vaćno da je stadion.
glej narod nima izbire levi - desni, desni - levi, na oblasti so sedaj levi in kot kaže še niso napravili dovolj škode. ni problem v janši če še nisi doejel problem je v retardiranem narodu.
"A res ne razumeš kaj govorim? Govorim, da je Pahor nesposoben, a v medijih se bo sedaj prikazal kot rešitelj "največjega" problema Slovenije (in seveda zamolčal, da je še več dosti večjih problemov, ki jih je pa celo sam povzročil). Podobno Janković - v tejle nogometni evforiji se bo s pomočjo medijev prikazal kot človek, ki je končno popeljal Ljubljano med svetovne nogometne prestolnice, bla, bla, bla, nihče pa ne bo črhil o tem česa vsega ni naredil oz. katere priložnosti je zapravil.
Kdaj boste poštekali da tako ne gre več naprej?"
res ti težko sledim ker govoriš včasih bedarije. sam hočem izpostaviti narod kot razumevajoč subjekt, ti pa mi prodajaš janša pa poharja kjer sam ne vidim kakšne razlike oz boljšega vodenja med enim in drugim. vaćno da je stadion.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izzid arbitraže ter izbira arbitraOddelek: Problemi človeštva | 7378 (6592) | mojsterleo |
» | Ustavno sodišče, politika in meja s HrvaškoOddelek: Problemi človeštva | 1552 (1434) | mojsterleo |
» | Osimski sporazum (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 12699 (10897) | jype |
» | Rehnov predlog o SLO-HR arbitraži (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6888 (5223) | Karaya 52 |