Forum » Pomoč in nasveti » LCD umira
LCD umira
kuglvinkl ::
Ko prižem monitor, mi zaslon utripa. Ugasnem, prižem, še malo utripa, potem se pa umiri.
Zdej, se da to zamenjat?
Če se da, kje to zamenjajo in kolikšen je strošek?
Thnx.
Zdej, se da to zamenjat?
Če se da, kje to zamenjajo in kolikšen je strošek?
Thnx.
Your focus determines your reallity
- spremenil: kuglvinkl ()
Come on :)
Hočte rečt, nej ne budalim in ga šutriam v smeti?
Izi ::
Come on :)
Finally you get the point.
Je pa odvisno kakšen monitor sploh imaš. Če imaš kakšnega odličnega 24" ali več z kakšnim posebej dobrim panelom potem bi bilo nekaj smisla v popravljanju, drugače pa ne. Precej dobri 22" monitorji dandanes stanejo samo še okoli 160 EUR in so postali bolj kot ne potrošna roba.
kupim9 ::
Odpri ga poglej če je kakšen kondenzator napihnjen, če je pol je 99.9 možnosti da bo ko jih zamenjaš delal še naslednjih par let.
Gre skoraj sigurno za okvaro fluorescentne žarnice oziroma vezja štarterja, ki zažene žarnico.
Fluorescentne žarnice so v obliki cevi, so v robu ekrana in dajejo "backlight" svetlobo, da na ekranu sploh kaj vidiš. Ekran še vedno ima sliko ampak če fluo žarnice crknejo ne vidiš na ekranu praktično nič.
Prvi znak, da flurescentna žarnica počasi crkuje je njeno utripanje ko je hladna. Ko se segreje bo delala vredu, dokler ne bo enkrat dokončno crknila.
Sama žarnica sicer ni draga, material bi verjetno prišel nekaj 10 EUR, ampak zadeve ne prodajajo v vsaki trgovini poleg tega pa jo je precej težko zamenjati, saj je treba monitor razdreti na prafaktorje, da prideš do žarnic.
Fluorescentne žarnice so v obliki cevi, so v robu ekrana in dajejo "backlight" svetlobo, da na ekranu sploh kaj vidiš. Ekran še vedno ima sliko ampak če fluo žarnice crknejo ne vidiš na ekranu praktično nič.
Prvi znak, da flurescentna žarnica počasi crkuje je njeno utripanje ko je hladna. Ko se segreje bo delala vredu, dokler ne bo enkrat dokončno crknila.
Sama žarnica sicer ni draga, material bi verjetno prišel nekaj 10 EUR, ampak zadeve ne prodajajo v vsaki trgovini poleg tega pa jo je precej težko zamenjati, saj je treba monitor razdreti na prafaktorje, da prideš do žarnic.
kupim9 ::
Kolk velik je ta LCD, kolk pa je pomembno če imaš žarnico iste dimezije vendar ni od recimo HP ampak od Sony monitorja.
Ja, žarnica mora bit. Je pa monitor Samsungov 204T, tko da kakšni TN za 160 evrov ne pride v poštev. Čem rečt ene 80 evrov je vreden.
OK, veste, kje bi mi zamenjal žarnico?
Za tako popravilo bi se jaz osebno obrnil na uraden Samsungov servis.
samsung.si
Tukaj imaš spisek vseh z tel. številkami.
Seveda tam izmed "Servisni partnerji" izberi samo tiste ki imajo pri "Skupina proizvodov" omenjene monitorje. Telefoniraj in vprašaj.
Brane2 ::
Sem ravbno klical za svoj 204BM, kjer mi je počila CCFl lampa.
Niso nič boljši od Avtere- ni variante, da bi pri njih dobil samo lempo-le cel LCD modul, ki pa ziher stane tolk ko nov monitor, če ne več.
Še najbolj se ti splača odpret zadevo in prečekirat kondije- je dobra šansa, da je kriv kondi.
Niso nič boljši od Avtere- ni variante, da bi pri njih dobil samo lempo-le cel LCD modul, ki pa ziher stane tolk ko nov monitor, če ne več.
Še najbolj se ti splača odpret zadevo in prečekirat kondije- je dobra šansa, da je kriv kondi.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Ma, sem našel 214T za 150 evrov.
Kljub temu bom pa tega peljal na TV kliniko. Bemti, a je tolj kunšta (za tiste, ki so v tem doma) zamenat žarnco...
Kljub temu bom pa tega peljal na TV kliniko. Bemti, a je tolj kunšta (za tiste, ki so v tem doma) zamenat žarnco...
Brane2 ::
V bistvu menjava lampe ni tako enostavna.
Nekako tako kto menjava sklopke na avtu.
Teoretično povsem simpl- zamenjaš pač disk in košaro...
Potem pa se postaviš pred avto in ti rečejo, da boš zaradi te trapaste ploščice moral snet dol cel menjalnik...
Ravno tako je tu. Je samo lampa, ampak...
Nekako tako kto menjava sklopke na avtu.
Teoretično povsem simpl- zamenjaš pač disk in košaro...
Potem pa se postaviš pred avto in ti rečejo, da boš zaradi te trapaste ploščice moral snet dol cel menjalnik...
Ravno tako je tu. Je samo lampa, ampak...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Meritev napetosti na osvetlitvi LCD-jaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1793 (1240) | mojca |
» | Gospodinjske žarnice (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 127374 (96298) | BigWhale |
» | LCD vir svetlobe vprašanjeOddelek: Zvok in slika | 1653 (1313) | Highlag |
» | Samsungova prototipna LCD televizija z nanocevkamiOddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 5337 (4356) | MrStein |
» | neonkaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2241 (2049) | Brane2 |