» »

SIOL ali AMIS?

SIOL ali AMIS?

«
1
2 3

Kleemen ::

Če lahko odprem kar nov niz in tukaj vprašam.
Pred par leti sem vzel najbolj ugoden net takrat pri siolu z hitrostjo 256kb/s za 18€. Takrat najbolj ugoden adsl internet, ki je bil takrat za tako ceno odličen...
Sedaj mi je že zdavnaj potekla pogodba 2 leti, ki sem jo moral podaljšati pri siolu, tako da mi ni treba več biti pri njih, če nočem...
Razmišljam o močnejšem netu, najmanj 1mb/s, kar je pač v tem času standart hitrost, res pa da bi raje vzel še malo močnejšega. Ne živim v mestu, tako da o optiki niti ni govora, lahko samo navaden net...
Zanima me, kaj mi najbolj priporočate, ker zdaj je že skrajni čas da nadgradim net, ker pravim že najmanj pol leta da bom nekaj vzel, pa vedno nevem kaj bi...in rabim neko pomoč nekoga ki se bolj spozna. Amis sem slišal da so kar uredu in z ugodnimi cenami, res pa da tudi z siolom sem sam zelo zadovoljen, ker kar ga vsi nekaj kritizirajo in če bi imeli bolj ugodne cene bi sigurno kar nadgradil net iz 256kb/s na močnejše, ampak kar sem gledal, se mi verjetno bolj splača vzet drugega ponudnika ali ne?
Prosim za malo pomoči, da se bom lažje odločil. Hitrost bi najmanj 1mb, lahko tudi več, ampak potem odvisno od cene, na mesec. TV in telefona ne rabim, razen če se bi dobil kakšen ugoden paket, ampak to mi ni bistvo, ker itak še malo in bo digitalna TV, ki bo ponujala vse...sploh pa se lahko preko neta gleda tv, ali karkoli...

Hvala za pomoč!

Gogo ::

Jaz sem na Amisu zelooo dolgo in sem zelooo zadovoljen.Probleme na liniji (od Telekoma parica) odpravijo zelo hitro, težave pri hitrosti ne vem kdaj je bila etc.
Tule pa si poglej cene za Amis: http://www.amis.net/web2/zasebni.php?pa... in se odloči.

LP

Gogo
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

zavajon ::

Zdaj sem na Amis, bandwidth OK, brez izpadov, drugih problemov v 2 letih še nisem imel.
Prej sem bil na Siol, je tudi bilo OK, le cena je bila problem.
Edini problem sem imel s T-2, ki so me odklopili od Telekoma, potem pa nikoli priklopili.

Ampak po mojem so vsi isti q. Preveri ponudbe, primerjaj cene, pošlji vsem poizvedbo. Že hitrost odziva bo lahko en kriterij ;)

zee ::

Pa pozanimaj se tako pri Siolu kot Amisu, koliko je najvecja hitrost, ki jo lahko dobis.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Kleemen ::

Na Amisu sem vtipkal noter moj naslov in na moji lokaciji, baje da lahko imam te pakete:



Torej če bi vzel od Amisa, mislim da se mi splača vzet ENKA 4mb, torej hitrost do 4 Mb / 512 Kbps za 22EUR na mesec. Samo net...

Pri Siolu pa je naprimer 2 mb / 384 kbit/s za 32EUR. Mislim da kar OGROMNA razlika v ceni in če to primerjam se mi bolj splača Amis, ali ne?
Kaj pa tista akcija pri Siolu. Internet za začetek, osnovna hitrost 1mb piše da 15EUR na mesec namesto 26EUR. A to je finta, da prva dva meseca 15EUR, potem naprej pa normalna cena 26EUR, ali stalno 15EUR?

Mislim da AMIS ENKA 4mb najboljša izbira, ali?

Kleemen ::

Aja pa še to...
Pri Amisu je ENKA in ENKA plus. Razlika je v tem da je ENKA 22EUR na mesec in JE potreben aktiven telefonski priključek s sklenjenim naročniškim razmerjem Telekoma Slovenije, ENKA PLUS pa 25EUR na mesec in NI potreben ta priključek pri telekomu.

Kaj že to pomeni? Če imamo telefon zrihtan pri Telekomu, lahko brez problema vzamem navadno ENKO za 22EUR ali ravno obratno?

Bakunin ::

lahko pa si SE BOLJ znizas stroske in vzames telefon IN Internet pri Amisu (dvojka paketi) ter se tako znebis se narocnine na TS prikljucek...

se pravi, da gres iz SRD (skupno razvezan dostop) na PRD (polno razvezan dostop).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bakunin ()

DMouse ::

Bakunin je izjavil:

lahko pa si SE BOLJ znizas stroske in vzames telefon IN Internet pri Amisu (dvojka paketi) ter se tako znebis se narocnine na TS prikljucek...

se pravi, da gres iz SRD (skupno razvezan dostop) na PRD (polno razvezan dostop).


Tole je super možnost, sploh ker imaš notri še 10 ur zastonj telefoniranja. Ko smo pri nas tole uvedli, se je strošek interneta+telefona razpolovil, s tem da se je internet pohitril za 4x :) No-brainer, really!
Edina slabost je ta, da drugi tebe dražje kličejo...

Kleemen ::

Hišnega telefona ne uporabljam in ga niti ne plačujem, tako da me niti toliko ne zanima :D bom pa premislil, če bi vzel...
Drugače ker imamo telefon pri Telekomu, in da ne bi vzel neta in telefona pri amisu, lahko normalno odpovem siol in naročim navadno ENKO 4MB, ali ne? =)

tnx

Ted ::

Nič ne odpoveduj na svojo roko, samo pokliči na Amis in bodo ti poslali pogodbo, s katero jih boš pooblastil za odpoved. Če boš sam dal odpoved lahko v najslabšem primeru izgubiš (prosto)parico in ostaneš brez ADSL-a...
Mah...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ted ()

Kleemen ::

Aha, hvala za info. Torej najboljše da kar pokličem na AMIS ko se odločim in dobim po pošti pogodbo, ali kako? Kaj pa če kar preko neta izpolnim obrazec, ali jih moram najprej obvestit, da sem pri siolu, kjer bi odpovedal in šel na amis. Nevem ker prvič delam to...

Bakunin ::

0802010 je brezplacna stevilka in delajo 24/7.
ce uporabim rek nasih juznih sosedov - "ko pita - ta ne skita" =)

Kleemen ::

Se bom najprej pozanimal na amisu, na tej številki in potem videl kako in kaj. Skoraj verjetno pa vzamem enko pri amisu... Pomoje najbolj splača.

Kleemen ::

Nisem vedu da je tok enostavno... V 3 minutah vse zrihtano.

Poklical na amis, se pozanimal, odločil za internet ENKO 4mb za 22€ na mesec, sedaj bodo poslali ponudbo na moj naslov, izpolnim in pošljem nazaj. Kar se tiče odklopa siola vse oni zrihtajo, jaz samo izpolnim kar dobim po pošti.
Koliko časa pa bo za čakat, da dobim internet? Ker ne bi bil rad brez tok časa, ko mi odklopijo Siol...
Pozabil sem prašat še...prve tri mesece bo zastonj? =)

PaJo ::

Če oni zrihtajo vse boš brez neta samo kako uro, ker tehnik isti čas odklopi siol in priklopi amis, edino nov modem od amisa rabiš pred tem zmontirat, kar ga pa itak dobiš prej po pošti.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

matkeg ::

Kleemen dej sporoč kolko časa si čakal na modem!?Js mam zelo podobno situacijo ki me zanima samo pri meni bo DVOJKA TEL PLUS!Aha pri amisu dajejo zraven brezžične modeme če se ne motim, kar mi pri siolu nikakor niso hotl dat!
Matjaž

Senitel ::

Brezžične modeme? Misliš modem z wifi-jem? Modem/VoIP gateway dobiš v parih dneh, enem tednu max. Modemi so pa isti kot v Telekomovem primeru, razen če si na Amisovi centrali, potem dobiš drugačnega.

Kleemen ::

Super. Torej modem dobim že takoj ko oddam pogodbo v parih dneh in ko mi odklopijo siol, samo zamenjam modema in v kaki urci bo že delalo preko amisa?:)
Bom sporočil, kok časa sem čakal. Ja modem so rekli da dobim brezžični, nevem pa kako so mislili... Mogoče da ni treba povezovaz kabla za wan od telefona do modema, ampak pride zraven samo kakšen oddajnik, ki se poveže brezžično na modem v drugem prostoru? Nevem no...rekli so da bo brezžičen.
No upam da bo konec drugega tedna že zrihtano in delalo... =)

Senitel ::

Med WAN na modemu in telefonsko vtičnico bo defintivno kabel, no way around that.

Bakunin ::

Ob naročilu paketa s storitvijo Amis Telefonija "Slo-brezplačno" vam obenem zagotovimo nov brezžični telefonski aparat. Za podrobnosti in pojasnila pokličite brezplačno 080 20 10 ali pošljite e-pošto na: svetovanje@amis.net.


a sem omenil, da je 0802010 brezplacna ? ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bakunin ()

Kleemen ::

Sem klical na to tel. št. in tudi preko tega naročil net, ampak nov tel. aparat dobiš samo če vzameš poleg neta še telefon, drugače ga ne dajo, če se ne motim. Niti ne vidim logike no, zakaj bi kar dali nov telefon, če vzameš samo net...

tabla ::

SiOL sem imel zelo dolgo, preplačal veliko za tisto 1Mbitno linijo ADSL. Amis sem vzel zato, ker je mel približno 10 EUR cnej, tut telefona ne rabš met in še 4Mbit dobiš, pri siolu pa sem imel skor vsak mesec težave z modemom. AmisDSL dela odlično. Priporočam, če ti je pomembna kvaliteta in cena!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tabla ()

kugy ::

na siolu imajo astronet tv kar ga na amisu (do sedaj)še nimajo... Astronet ima vsaj filme v nedeljo zvečer dobre kot pa galuniča ali pa dva norca gledat na popu!!!!

Kleemen ::

Amis ma tudi kaj podobnega kot SiolIO. Ali lahko normalno gledam tudi, če nisem uporabnik siola?

Kleemen ::

Evo pogogodba za amis prišla. Sedaj pa samo še razmišljam ali vzet normalno kot sem rekel enko 4mb ali bi dal še 5€ več in poleg vzel še telefonijo, torej dvojka tel plus za 27,90€.
Kakšne so izkušnje z amis telefonijo? Ker potem moram telekom odjavit in imam vse preko amisa. Izkušnje? Net vem da je ok, za telefonijo pa nevem...
Zraven dobim še brezžičen telefon + brezžičen rutar ne? Tole pošljejo po pošti, ali pridejo oni vse zrihtat?

PaJo ::

Jaz sem že pred več kakor 1 letom preklopil na dvojka tel plus in od takrat ni bilo težav z telefonijo, no razen ko je dsl odletel. Drugače pa račun od takrat skozi konstanten na 27,90EUR, ker tistih brezplačnih minut nikoli ne pokurimo. V glavnem vsekakor primerna cenovna in kakovostna izbira. Še 1x bi izbral isto če bi bilo treba.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Kleemen ::

Hvala! Saj jaz hišnega telefona niti ne potrebujem, tako da kot bodo rekli "drugi". Če ne pa vzamem samo net, ampak verjetno bomo tudi telefonijo zraven.
Kaj pa vse dobim zraven? Saj to si sam montiram, ne? Ker siol če se ne motim pridejo oni zrihtat...

Senitel ::

Dobiš modem, voip gateway in siemensov analogen telefonček. Telefonije ne odjavljat sam na svojo roko, samo izpolni ustrezne papirje, ki ti jih pošlje Amis (prenos številke, ukinitev telefonskega priključka pri Telekomu).
Zmontiraš si sam, samo pozorno si preberi navodila, da bodo kabli v pravih luknjah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Senitel ()

Kleemen ::

To sem mislil ja... Papirje sme dobil vse, tudi za odjavo Telekoma, prenos številke, itd. Vse kot mora bit, samo še nazaj pošljem in izberem tak paket kot želim. Kaj pa modem pride brezžičen? Ker sem slišal da če maš pri amisu, sploh ne rabiš rutarja naprimer za laptop, zdaj ko mam preko siola mam rutar priklopljen na modem...
Telefon pride tudi brezžičen, ali na kabel? :)

Hvala vsem za info!

Senitel ::

Telefon sam je brezžičen, imaš pa zraven jasno bazno postajco, ki jo priklopiš na VoIP gateway in elektriko.
Glede WiFi-ja na modemu je pa bolj kot ne random katerega ti bodo poslali (razen, če si na njihovi centrali). Če že imaš router ga pa tako ali tako obdrži.

Bakunin ::

 Thomson 780WL

Thomson 780WL



Na skrajni desni (zelena barve) sta vhoda za analogni telefon (RJ11) - tja prikljucis (brez)zicni telefon.
Ce zelis dve loceni telefonski liniji, potem se aktivirata oba (RJ11) izhoda.

Kleemen ::

Sem se odločil...
Za zdaj vzamem samo internet enko 4mb, potem lahko pa čez kakšen mesec nadgradim še na telefonijo, saj sem se pozanimal na amisu, so rekli da ni problema in lahko potem če se odločim normalno nadgradim. Ker na siolu se spomnim takrat si mogu čakat pol leta se mi zdi, da si lahko nadgradil...
Tako...pogodba izpolnjena + pogodba o preklicu siola in zdaj vse oni zrihtajo, ko dobijo...

V koliko časa potem dobim opremo (modem, itd.) domov približno? Ta teden bo zrihtano? :p
Koliko časa ste drugi čakali?

energetik ::

Ponudbo T-2 pa nisi pogledal?

Kleemen ::

Nisem in dvomim da je sploh dostopna pri nas, ker nisem iz mesta...
Če je tako kot je, sem zadovoljen z amisom in mi ni problema dat 22€ na mesec za to kar ponujajo...seveda če ne bo preveliko problemov in tako kot govorijo, bo super!

Bakunin ::

http://www.t-2.net/Popvp/dyna_cenik.html

t-2 - prd - 1/256 = 22e srd = 16e
t-2 - prd - 1/256 + 1 telefonska# = 25.5e srd = 19.5e
t-2 - prd - 4/512 = 26e srd = 20e

Kleemen ::

Dvomim da bi delal t-2 pri nas...večina ima siol, tu pa tam kakšen amis. Sploh pa zaradi 2€ razlike...raje imam amis, ki je baje boljši od t2ja...

energetik ::

Kako to misliš boljši od T-2? Po čem je boljši?
Imam naročeno že par let na 2 naslovih in je bilo do zdaj par uric napovedanega mrka. Ostali čas dela vse brezhibno. Tako internet kot TV.
Sej Amis je sedaj tudi kar ugoden, ampak pri T-2 kakor vidim še vedno dobiš malo več za isti denar.

Senitel ::

Naj najprej Kleemen sploh pogleda, če je T-2 v njegovem kraju prisoten...

Bakunin ::

in ce VDSL dela na taksni razdalji...

PS: najceneje je imeti t-2 optiko. ;)

Kleemen ::

Ma kaka optika, kaj ste normalni:))
Optike ne bo v našem kraju sigurno še 10 let. Siol je par let dostopen pri nas, amis mislim da eno leto, še to nevem, t-2 pa skoraj ni šans da je, vsaj nobeden ga še nima...

energetik ::

Si preveril tole in tole?

Kleemen ::

Sem...
Nas ni noter in ne verjamem da bo pri nas centrala prej kot čez min. 3 leta..

matkeg ::

Mislim da se najbolj splača dat DVOJKA TEL plus, Kleemen mislim da boš kmalu šel v nadgradno ker te pride še ceneje!Sam se mislil še TV vzet pa je rekla d a uzaenkrat po tej liniji ni mogoče vlečt več kot na 1TV tko da bo treba še mal počakat!
T2 vleče od centrale 3,5km(za NET)in 1km za TV kar je več ni varjante, preverjeno meni je zmanjkalo 200m!
Matjaž

blackmack ::

To pa ni res. T-2 ti da televiziji, če ti linija dopušča. Jaz sem na 1500m pa mam 2xTV + 10MB internet.

matkeg ::

blackmack je izjavil:

To pa ni res. T-2 ti da televiziji, če ti linija dopušča. Jaz sem na 1500m pa mam 2xTV + 10MB internet.


Ja potlej mi je pa operater, ko sem klical narobe povedal stvari, meni je bilo rečeno tako kot sem napisal!Vseeno meni ne spremeni situaicije ker sem itak predaleč od centrale!
Matjaž

detroit ::

amis je fail iz mojih izkušenj:(
Skero

Senitel ::

matkeg je izjavil:

Ja potlej mi je pa operater, ko sem klical narobe povedal stvari, meni je bilo rečeno tako kot sem napisal!Vseeno meni ne spremeni situaicije ker sem itak predaleč od centrale!

Razdalja sama je samo okviren podatek, dejansko stanje lahko ZELO varira tako navzgor kot navzdol.

Bakunin ::

razdalja v tem primeru pomeni ZRACNO razdaljo.
sam bog ve kako zice v resnici potekajo....

matkeg ::

Bakunin je izjavil:

razdalja v tem primeru pomeni ZRACNO razdaljo.
sam bog ve kako zice v resnici potekajo....



Ja se strinjma!
Matjaž

Kleemen ::

Bomo videli, kaj bo z nadgradnjo... Za zdaj sem naročil samo net 4mb za 22€ na mesec. Koliko časa pa čakam da mi pošljejo modem in vse kar rabim? Pogodbo sem oddal v torek, kaj jutri bi mogu dobit, ali drug teden?

Btw, če kdo ve. Kaj modem od siola, ker mi bodo odjavili sedaj, ko grem na amis, moram vrniti na siol, ali ostane moj, ker je že potekla pogodba (2 leti) in je od takrat že okrog 4 leta...
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1876557104 (5210) starfotr
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1293159229 (11096) kixs
»

Amis težave (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8212901 (7289) Cowboy6
»

Amis priklop

Oddelek: Omrežja in internet
324695 (4277) d4vid
»

Znižanje stroškov ADSLja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7310576 (9278) Lonsarg

Več podobnih tem