Forum » Omrežja in internet » Tuja naprava v Omrežni infrastrukturi
Tuja naprava v Omrežni infrastrukturi
OttoParts ::
Pred kratkim sem opazil, da je v Omrežni infrastrukturi na moj računalnik priklopljena naprava, ki je nimam.
Gre za Wl_366, kar bi naj bil Sitecom brezžični router - verjetno nova pridobitev enega izmed sosedov.
Ne vem kako dolgo je že tako.
Za kaj gre - poskuša on dostopat do mojega računalnika in našega wifi omrežja (ki je zaščiteno z geslom - WAP2), ali se meni moj računalnik avtomatsko priklaplja na njegov ruter?
So podatki na mojem računalniku varni (uporabljam ga tudi za BankaNet)?
Kako naj preprečim priklapljanje ?
Moje Wifi omrežje je zaščiteno, računalnik pa uporablja Win 7 HP. Če kliknem na Wl_366 ikono se odpre okno, da če želim nastaviti omrežje naj vnesem PIN, ki je na hrbtu naprave.
Še slika:
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Še en link:
Gre za Wl_366, kar bi naj bil Sitecom brezžični router - verjetno nova pridobitev enega izmed sosedov.
Ne vem kako dolgo je že tako.
Za kaj gre - poskuša on dostopat do mojega računalnika in našega wifi omrežja (ki je zaščiteno z geslom - WAP2), ali se meni moj računalnik avtomatsko priklaplja na njegov ruter?
So podatki na mojem računalniku varni (uporabljam ga tudi za BankaNet)?
Kako naj preprečim priklapljanje ?
Moje Wifi omrežje je zaščiteno, računalnik pa uporablja Win 7 HP. Če kliknem na Wl_366 ikono se odpre okno, da če želim nastaviti omrežje naj vnesem PIN, ki je na hrbtu naprave.
Še slika:
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Še en link:
- spremenil: OttoParts ()
momentum ::
Bos moral dat mal vec podatkov za kaksen uporaben odgovor... A si preprican da si povezan na SVOJ router? Kako se povezujes? Kje vidis ta "sosedov" router, med dosegljivimi WiFi omrezji ali kje drugje?
P.S: Slika ki si jo dodal se mi ne odpre...
P.S: Slika ki si jo dodal se mi ne odpre...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: momentum ()
Torej slika nekaj zaj**** - problem je med stolom in zaslonom....
Ja, prepričan sem, da sem povezan na svoj ruter (če se z miško premaknem na ikono za omrežje mi izpiše ime mojega omrežja) - nanj se povezujem avtomatsko, ob zagonu.
"Sosedovo" napravo vidim na Raziskovalec->Omrežje (med omrežno infrastrukturo), se lepo vidi na sliki, pa je ne znam gor nalimat....
O.K. Sedaj je popravljeno slika se vidi.
Ja, prepričan sem, da sem povezan na svoj ruter (če se z miško premaknem na ikono za omrežje mi izpiše ime mojega omrežja) - nanj se povezujem avtomatsko, ob zagonu.
"Sosedovo" napravo vidim na Raziskovalec->Omrežje (med omrežno infrastrukturo), se lepo vidi na sliki, pa je ne znam gor nalimat....
O.K. Sedaj je popravljeno slika se vidi.
Zgodovina sprememb…
Hayabusa ::
Sliko nalepiš brez img spredaj in zadaj...
V win7 wifi managerju/seznam wifi omrežij klikni na Wl_366 in označi, da se tvoj pc NE povezuje avtomatsko gor.
Sosedovo omrežje ni zaščiteno, zato se ti povezuje gor + ima očitno dober signal.
Lahko se po neki čudni logiki tudi sosed (ne)vede povezuje v tvoje, če imaš lahko&kratko wpa2 geslo ("test" ipd).
Preveri kateri ssid imaš na svojem netgearu in se poveži nanj.
V win7 wifi managerju/seznam wifi omrežij klikni na Wl_366 in označi, da se tvoj pc NE povezuje avtomatsko gor.
Sosedovo omrežje ni zaščiteno, zato se ti povezuje gor + ima očitno dober signal.
Lahko se po neki čudni logiki tudi sosed (ne)vede povezuje v tvoje, če imaš lahko&kratko wpa2 geslo ("test" ipd).
Preveri kateri ssid imaš na svojem netgearu in se poveži nanj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Invictus ::
Poveži se na njegov router in spremeni geslo za wifi ...
Mal za zabavo ...
Mal za zabavo ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Hvala za pomoč pri slikah....
Torej v Nadzorna plošča -> Omrežje in internet -> Upravljanje brezžičnih omrežij je vidno samo moje omrežje na katerega sem priključen. Sam WL_366 ni omrežje, ampak naprava v moji omrežni strukturi, z desnim klikom na to napravo ne dobim menija Odklopi, kot ga dobim pri mojem ruterju. Wpa2 geslo ni kratko in tudi ne lahko.
Torej v Nadzorna plošča -> Omrežje in internet -> Upravljanje brezžičnih omrežij je vidno samo moje omrežje na katerega sem priključen. Sam WL_366 ni omrežje, ampak naprava v moji omrežni strukturi, z desnim klikom na to napravo ne dobim menija Odklopi, kot ga dobim pri mojem ruterju. Wpa2 geslo ni kratko in tudi ne lahko.
Hayabusa ::
Na tvojem routerju nastavi mac listo, katere naprave se lahko povežejo nanj.Tako bo sosedov WL_366 izginil.
Kako to misliš?
Trenutno ga ni na seznamu.
Ga lahko "vidim" kako drugače?
Trenutno ga ni na seznamu.
Ga lahko "vidim" kako drugače?
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Če nekdo izve MAC naslov tvoje tablice, ali lahko vdre vanjo ali v tvoje brezžično omOddelek: Informacijska varnost | 7077 (5539) | nurse013 |
» | Počasno delovanje brskalnikovOddelek: Omrežja in internet | 3204 (2844) | Bakunin |
» | Računalnik zmrzneOddelek: Strojna oprema | 1857 (1508) | Riff |
» | router + repeaterOddelek: Omrežja in internet | 1027 (770) | tomaz321 |
» | JajcaOddelek: Loža | 8041 (6565) | Unknown_001 |