» »

Srečko, a sem lahko tvoj prijatelj?

Srečko, a sem lahko tvoj prijatelj?

««
13 / 15
»»

PaX_MaN ::

V zosu so. A je že kdo videl, da bi se hotelo tako krčevito zamenjati nekoga, ki ima samo še eno leto mandata, kot v primeru BB.

Če se je ne znebijo momentalno bodo padale ovadbe, začenši pri Goršku.

WTF, zakaj pa pri Goršku? A se ne ravsata Zalar in BB?

Zorro ::

Double_J je izjavil:

V zosu so. A je že kdo videl, da bi se hotelo tako krčevito zamenjati nekoga, ki ima samo še eno leto mandata, kot v primeru BB.

Če se je ne znebijo momentalno bodo padale ovadbe, začenši pri Goršku.


Kaj se pa do sedaj čaka s temi ovadbami? A je v ozadju kakšna trgovina?

Daedalus ::

Če se je ne znebijo momentalno bodo padale ovadbe, začenši pri Goršku.


Nič takega ne bo. Bo pa veliki gobezdač in borec za Slovenijo Jelinčič počasi (končno) fasal eno konkretno po p*čki.

Černač opozarja, da s tem, ko je Prijatelj v priporu, parlament deluje brez enega poslanskega mandata, čeprav ustava pravi, da jih je 90. V DZ-ju ni enega opozicijskega mandata, in to v trenutku, ko se bo v parlamentu odločalo o pomembnih zadevah, še poudarja


Ta Černač je pa očitno ne preveč brihten človek. Po njegovem sploh ne moreš kazensko preganjati poslancev, ker jih rabimo v DZ? Buhtl jedni. Mesto poslanca (če se izprazni) IIRC po običaju zasede drugi po številu glasov iz liste, s katere je bil izvoljen on ta prvi. A če en poslanec krepne sredi mandata, mamo tudi neustavni DZ? LOL.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Double_J ::

Ob interpelaciji, bo zasedeno to mesto ali ne bo? Kaj če bo odločal en glas?
Dve šivanki...

Zorro ::

To, da se ni razmišljalo, da lahko pride do situacije, kjer imamo priprtega poslanca, govori o veliki samozagledanosti naših politikov. Očitno se imajo za nedotakljive in od boga dane. Černačev nastop takšno njihovo razmišljanje samo dodatno potrjuje.

Zgodba neSrečka pa dobiva nove razsežnosti.

Zorro ::

Malo sem "poguglal" in kot vidim, naj bi ta župan na lokalnih volitvah nastopal s podporo SDS. Res zanimivo. Če k temu še dodamo, da je BB tožilstvo zaključilo garažno zgodbo brez nekih šokantnih ugotovitev, postajam čedalje bolj sumljičav, da tu nekaj smrdi na obeh straneh.:))

Daedalus ::

Kaj če bo odločal en glas?


Bo pač prišlo do "jebat ga" situacije, ki se bo odpravila z ustreznimi dopolnitvami zakonodaje. Nobene posebne tragedije. Al naj rajši po tvojem zaradi ljubega mira tipa spustijo iz pripora?

BB pa naj kr skinejo. Spet, ne bo posebne škode. Ajde, mogoče za familijo, ko zna posledično brez službe ostat:))
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

luli ::

Nič takega ne bo. Bo pa veliki gobezdač in borec za Slovenijo Jelinčič počasi (končno) fasal eno konkretno po p*čki.


Zakaj tako meniš? Če pogledam ankete mu kaže bolje kot psi*i leta in prvemu pendreku.

Pšenični ::

"Zakaj tako meniš? Če pogledam ankete mu kaže bolje kot psi*i leta in prvemu pendreku."

Zmagota volilci ne bodo dali kar tako. Je pa zdaj že jasno, da kjub temu, da Jelinčič ostane predstavljajo izbrisani mejnik v slovenski politiki. LDS bo z njimi pač dobila tisto kar nebi drugače nikoli. Vstop v parlament self-made banana republic (po novem).

Poleg tega na dan prihaja tud, da teli levi kekci nimajo nič konkretnega v roki proti velikemu vodji. Tko da so proti njemu popušili na celi črti, delali so pa tak cirkus. Pričakujem da bo po konsolidaciji udaril z vso silo nazaj. Trenutek bo verjetno dobro izbral, saj je dober strateg...

Daedalus ::

Ankete ti ne pomenijo dosti, če se znajdeš v kazenskem postopku.

Zmagota volilci ne bodo dali kar tako.


Jap, ubogih v glavi je v Sloveniji cel kup. In taki svojega "branitelja nacije" ne bojo dali. Stanje duha tu naokoli je pač tako, da najbolj proftirajo brezvezni nakladači tipa Jelinčič.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

djordjevic ::

Pšenični je izjavil:

Pričakujem da bo po konsolidaciji udaril z vso silo nazaj.

Samo to nam še manjka, ja ...
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zorro ::

Zmagotu njegovi verniki čedalje manj verjamejo. Najprej jih je izdal s fake prijateljem, nato pa jim poizkušal še prodati fake dokumente o zaroti. Zna se zgoditi, da Saško z Lipo prevzame iniciativo, do jeseni ima dovolj časa.

Pšenični ::

"Zmagotu njegovi verniki čedalje manj verjamejo. Najprej jih je izdal s fake prijateljem, nato pa jim poizkušal še prodati fake dokumente o zaroti. Zna se zgoditi, da Saško z Lipo prevzame iniciativo, do jeseni ima dovolj časa."

Peče z lipo, nima šans. Da bo vidu parlament od znotraj, ne verjamem.

"Samo to nam še manjka, ja ..."

Predvidevam da bo veliki udaril nazaj s kakšnim referendumom, udaril bo tam, kjer bo koalicijo najbolj bolelo. Heh, še nam ne bo dolgčas. Sicer so vsi iz istega "levega jajčka" tko da bojo tud metode podobne.

Zorro ::

Jeseni imamo lokalne volitve, ne pa parlamentarne.:|

Utk ::

Dont be so sure :)

Pšenični ::

"Jeseni imamo lokalne volitve, ne pa parlamentarne"

Vem ampak se da na podlagi rezultatov marsikaj sklepat.

Kar se tiče pa politične situacije pa še tole; sem bil pri stricu ta teden, (spet rojstni dan), sicer zapriseženem komunistu, ko je prišla beseda do Pahorja, je reku, da tazga .....še ni bilo v Sloveniji odkar svet stoji. Vse se sicer ne upam napisat. Tko da bi lahko rekel, če ne bo Janša bo pa kdo drug. Sicer pa si morda kdo predstavlja še en mandat te koalicije, brez da bi občutno povečali kapacitete bolnišnic, ki se ukvarjajo z mentalnimi obolenji?

Zorro ::

Utk je izjavil:

Dont be so sure :)


In katera računica te dela tako optimističnega? Razkrij nam to skrivnost. Če greš med politično neopredeljen folk, boš videl da so siti celega parlamenta, ker se ukvarjajo s psmi, namesto resnimi stvarmi. Če bo folk šel na ulice, to zagotovo ne bo zaradi JJ, ampak, ker ima poln kufer vseh. Danes je pa folk sploh popi*dil, ker se poslanci gredo nekakšne bogove.
Na naslednjih parlamentarnih volitvah se nam zna zgoditi "sindrom" Kopra in Ljubljane. Folk je bil sit prepucavanja med tedanjo mestno pozicijo in opozicijo, na prizorišče pa sta vletela dva nova igralca (Popovič in Jankovič) in pobrala smetano.;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

Pšenični ::

"Na naslednjih parlamentarnih volitvah se nam zna zgoditi "sindrom" Kopra in Ljubljane. Folk je bil sit prepucavanja med tedanjo pozicijo in opozicijo, na prizorišče pa sta vletela dva nova igralca (Popovič in Jankovič) in pobrala smetano."

ja ampak Pope je tud nekej naredu za Koper. Mislim pol ko so levaki spakiral. Fajn bi pa bilo, ja da bi se kaj takega zgodilo. Da bi uletelo kaj frišnga na politično sceno. Amapk kdo bi to lahko bil. Morda Vlado Dimovski, morda še kdo bolj v ozadju, kdo iz NSI ja.

"Kar se tiče pa politične situacije pa še tole; sem bil pri stricu ta teden, (spet rojstni dan), sicer zapriseženem komunistu, ko je prišla beseda do Pahorja, je reku, da tazga .....še ni bilo v Sloveniji odkar svet stoji. Vse se sicer ne upam napisat. Tko da bi lahko rekel, če ne bo Janša bo pa kdo drug. Sicer pa si morda kdo predstavlja še en mandat te koalicije, brez da bi občutno povečali kapacitete bolnišnic, ki se ukvarjajo z mentalnimi obolenji?"

Hotel sem reči, kaj nas lahko hujšega doleti kot še en mandat te koalicije; morda potres 10 stopnje po Rihterju. izbruh volkana na Rožniku, jedrska nesreča, ali kaj podobnega.

MadMicka ::

telbanc, ti zgledaš kot full pameten človek. Dej povej no, kaj točno je Popovič kot župan v Kopru naredil za razliko od Jankoviča v Ljubljani, dej to napiši po alinejah s kratkim opisom zadeve.

Pa če bi ti recimo vsaj približno vedel kako in kaj, potem bi glede Janše molčal kot grob. Namreč Janša in SDS sploh ni ničesar razlagala, ničesar nikogar spraševala, zgolj menjali so vse po vrsti, od ožje državne uprave, paradržavnih institucij, do šefov državnih organov, od podjetji, ki so bila v državni lasti. Še celo v podjetjih, ki niso bila v posredni državni lasti, so kadrovali!!! Po načelu, zgolj člani SDS so možni kandidati.

Če bi uporabili tudi bolano logiko, po kateri naj bi živeli v policijski državi, ker je ministrica za notranje zadeve in minister za pravosodje član iste stranke, potem velja, da smo v času tistega kretena od Janše živeli v t.i. enopartijski državi. Vse je bilo od SDS.

Hvala lepa, upam da nikoli več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Pšenični ::

"telbanc, ti zgledaš kot full pameten človek. Dej povej no, kaj točno je Popovič kot župan v Kopru naredil za razliko od Jankoviča v Ljubljani, dej to napiši po alinejah s kratkim opisom zadeve."

Ker nočem da me tožijo, ti bom odgovoril takole. Pop je v veliki meri nehal delat tisto, kar so delali pred njim. Zdej kaj je to, to boš moral pogruntat sam. Situacijo sicer do neke mere poznam, ker sem zrasel gor v Prisojah. v Kopru. Tko da Pop je vozil včasih "širokota" in bil velik frajer....

V glavnem razmisli. To da sem pameten "full", to mi je že zdavnaj jasno. Heh,heh...

MadMicka ::

Ne da se nič pametnega pogovoriti, če ne govorimo konkretno. Tudi splošna načela sama po sebi ne pomenijo nič, če jih ne znamo predstaviti na konkretnih primerih. Kar se pa tožbe tiče, je pa tako, da zaradi izjav, ki jih noname daje po internetu, se ni za bati tožbe, če pa že bo in če govoriš resnico, pa itak ne bo nobenega problema.

BlueRunner ::

Ker nočem da me tožijo, ti bom odgovoril takole.

Če govoriš argumentirano, potem s tožbo ne more nihče uspeti. Tudi pri nas ne.

Zdej kaj je to, to boš moral pogruntat sam.

Če pa po drugi strani argumentov nimaš, ...

Daedalus ::

ja ampak Pope je tud nekej naredu za Koper. Mislim pol ko so levaki spakiral. Fajn bi pa bilo, ja da bi se kaj takega zgodilo. Da bi uletelo kaj frišnga na politično sceno. Amapk kdo bi to lahko bil.


Pope je taka banana, ko Jankovič. Na začetku je še blo fajn, pol sta se pa začela napihovati... zdaj bi bil pa čas, da oba spakirata. Problem je "samo" v kandidatih za naslednika. Mislim, Mate kot župan Lj? Ne me hecat.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Pšenični ::

"Pope je taka banana, ko Jankovič. Na začetku je še blo fajn, pol sta se pa začela napihovati... zdaj bi bil pa čas, da oba spakirata."

Ena razlika je med njima. Pop je sin uspešnega steklarja-še iz socializma. Oni so mel denar še ko je bil "Jankovič še majhen". In tko naprej.

Tko da, če pogledamo, kaj počne Jankovič v Ljubljani in Pop v kopru, definitivno je velika razlika. Od nepremičnin naprej..heh,heh

poweroff ::

luli je izjavil:

Zakaj tako meniš? Če pogledam ankete mu kaže bolje kot psi*i leta in prvemu pendreku.

Hudo slabo mu kaže. In to ne ugotavlja samo Ninamedija.

Sicer pa - ankete so bullshit. To ste govorili leta in leta. Naj bodo bullshit tudi sedaj, ane?
sudo poweroff

Zorro ::

Kaj vse človek ne najde na netu, dolgoprstnež Zmago malo drugače.:D

Daedalus ::

Pop je sin uspešnega steklarja-še iz socializma.


So what?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

poweroff ::

Zorro je izjavil:

Kaj vse človek ne najde na netu, dolgoprstnež Zmago malo drugače.:D

LOOOOL!

Sploh skeni člankov so zakon. To je za Uncyclopedijo! :D
sudo poweroff

Keyser Soze ::

@Daedalus

Pove vse.

Je SIN uspešnega. To je danes v veliki meri zelo čislana lastnost. Ki pa na žalost ni zagotovilo kvalitete. Žal. Premalo znanja gre naprej samo z geni.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"Je SIN uspešnega. To je danes v veliki meri zelo čislana lastnost. Ki pa na žalost ni zagotovilo kvalitete. Žal. Premalo znanja gre naprej samo z geni."

Hotel sem povedat, da je imel dnarja zadost; še pred nastopom mandata je mel porsheja z max. opremo..... Tko da se ni tojk napajal s korita kot drugi...

djordjevic ::

Hm, Kresalka je tudi menda stopila v politiko 'polna keša', zdaj pa bi jo tu radi eni pribili na križ, ker si bojda rihta državo po svoje. Which inevitably leads do premoženjskih koristi. Svašta. :))
No grave is deep enough to keep us in chains.

Daedalus ::

Hotel sem povedat, da je imel dnarja zadost; še pred nastopom mandata je mel porsheja z max. opremo.....


So what?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

poweroff ::

Pšenični je izjavil:

Hotel sem povedat, da je imel dnarja zadost; še pred nastopom mandata je mel porsheja z max. opremo..... Tko da se ni tojk napajal s korita kot drugi...

Tudi Kresalka je imela denarja dovolj. In tudi če gre iz politike, ji ne bo hudega. Za razliko od nekaterih drugih parlamentarnih aparatčikov.

Kaže pa to na tvoje razumevanje individualne sposobnosti. Če si v sorodu z nekom uspešnim, je to že referenca? Prej klientelizem.
sudo poweroff

Keyser Soze ::

Pšenični je izjavil:

Hotel sem povedat, da je imel dnarja zadost; še pred nastopom mandata je mel porsheja z max. opremo..... Tko da se ni tojk napajal s korita kot drugi...

Dežurni troll strikes again.

Jest vas ne razumem, zakaj mu sploh še replicirate. Sej praktično same bedarije kvasi. Kdaj pa kdaj še kakšno zadane ali vsaj smiselno povzame. Ampak to je pa to.

Mel je porscheja z max. opremo, in zato se ni tojk napajal s korita kot drugi? Like... WTF? Jao, mam že glavobol. Grem rajši po en Aspirin, pa brat Lady. Se vsaj mal izobražujem v primerjavi s temi fenomenalnimi logičnimi zaključki, ki jih berem tule gor.;((
OM, F, G!

Pšenični ::

"Hm, Kresalka je tudi menda stopila v politiko 'polna keša', zdaj pa bi jo tu radi eni pribili na križ, ker si bojda rihta državo po svoje. Which inevitably leads do premoženjskih koristi. Svašta."

Tle je čist drug primer. Tle gre za utrditev oblasti z izbrisanimi, ki bodo pač volili svoje "rešitelje". V prvi fazi, naprej pa lahko slutimo....kaj bo, po moje nič dobrega.

"Jest vas ne razumem, zakaj mu sploh še replicirate. Sej praktično same bedarije kvasi. Kdaj pa kdaj še kakšno zadane ali vsaj smiselno povzame. Ampak to je pa to."

Mogoče sem mal nespretno napisal, da je mel polhno rit še preden je začel mandat (tole z avtom je bila malo ponesrečena primerjava-priznam), tko da je lahko tud za Koper nekej naredil. Prej je bil Koper 50 let glih. Na oblasti pa eni in isti.

poweroff ::

Sej vemo kaj je problem. Ni kriterij koliko poln denarja kdo pride v politiko. Niti ne, kaj je naredil (če smo že pri tem argumentu, tudi Jankovič je v par letih naredil bistveno več kot vsi župani pred njim v 15 letih).

Kriterij je drug.

Ideološki.
sudo poweroff

Pšenični ::

"Sej vemo kaj je problem. Ni kriterij koliko poln denarja kdo pride v politiko. Niti ne, kaj je naredil (če smo že pri tem argumentu, tudi Jankovič je v par letih naredil bistveno več kot vsi župani pred njim v 15 letih)."

Jankovič je naredil veliko za Ljubljano, ampak čez nekaj časa bo šele jasno, česa več? Koristi ali škode.

djordjevic ::

Heh, ptičke na veji že dolgo čivkajo, da je Popovič gradil palme in svoje siceršnje domnevne dosežke (ki jih, roko na srce, ne poznam) izdatno financiral s posojili. Ampak jasno, njemu se to ne zameri, ker je 'pravi'. Lose the glasses, folks.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Pšenični ::

"Heh, ptičke na veji že dolgo čivkajo, da je Popovič gradil palme in svoje siceršnje domnevne dosežke (ki jih, roko na srce, ne poznam) izdatno financiral s posojili. Ampak jasno, njemu se to ne zameri, ker je 'pravi'. Lose the glasses, folks."

Ljubljanski ptički pojejo nekej podobnega. V zadnjem času to počnejo tud Ljubljanske sove...

djordjevic ::

Egzektli. Za Jankovića se ve, da izgradnjo fura s krediti (s čim pa? presežkom v proračunu iz časov preteklih županj? japajade), ampak se v njegovem primeru zadeva problematizira, v koprskem pa se lepo, elegantno da na stran in pove, koliko da je Popovič naredil za Koper. Če ne vidiš sprenevedanja v taki logiki, well ... :D
No grave is deep enough to keep us in chains.

BlueRunner ::

Tle gre za utrditev oblasti z izbrisanimi, ki bodo pač volili svoje "rešitelje".

Volijo lahko državljani in ne kdorsibodi. Torej morajo izbrisani ponovno vpisani najprej dobiti še državljanstvo, preden bo iz te moke kaj kruha...

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Neee, če pa duhovni ata Grims prav mantrično ponavlja, da so to volivci. Potem bo že držalo. Sej vaš, kako gre tista dobra stara krilatica: Če tisočkrat ponoviš laž, postane laž. >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Karaya 52 ::

Matthai> Kriterij je drug. Ideološki.

Sem že lepil linke do spornih poslov, pa si me prehitel z ugotovitvijo da bodo levaki volili Jankoviča tudi če se grad zvrne na Prešerca.

nevone ::

Samo to je pa res. Nekateri volijo(mo:)) ideološko nekateri pa ne. Ampak štejejo(mo:)) tisti, ki ne volijo(mo:)) ideološko, ker prvi so več ali manj stalnica, varira bolj tisti neideološki del. Zato je tako pomembno, da bi se volitev udeleževalo čim več ljudi.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

T-h-o-r ::

zakaj hočete v demokratičnih sistemih ljudi prepričati, da je potrebno voliti manjše zlo?

zakaj ne bi enkrat imeli možnosti voliti nekoga dobrega? zakaj se vedno manj sposobnih ljudi ukvarja s politiko?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

poweroff ::

Kar se mene tiče bi veljalo uveljaviti kriterij največ dveh zaporednih mandatov. Tako za poslance, kot župane.
sudo poweroff

Keyser Soze ::

T-h-o-r je izjavil:

zakaj ne bi enkrat imeli možnosti voliti nekoga dobrega? zakaj se vedno manj sposobnih ljudi ukvarja s politiko?

Morda zato, ker pametni vedo, da je nemogoče doseči stanje, s katerim bi ugodil vsem. Preveč diametralno nasprotnih interesov v tej družbi, da bi lahko dobili politika, ki bi "rešil svet/Slovenijo".

Dobrega politika ni in ga IMO ne bo. Ne more bit. Lahko je samo najboljši politik izmed slabih. To je pa tudi vse. Če pogledaš kakšne so razmere v politiki, kako je potrebno delat, da lahko kaj dosežeš, ti je jasno, da pameten s tem ne bo hotel imeti opravka.
OM, F, G!

T-h-o-r ::

potem pa v kurac s politiko, če je lahko samo slaba ali manj slaba
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

poweroff ::

Politika je odraz ljudi (družbe) in volivcev.

Če smo tolk zajeban narod, ne pričakuj, da bomo imeli angele za politike. :D
sudo poweroff

Zorro ::

Kot kaže je v ozadju objave pogovorov med Plemenitim in obrambno ministrico, kar sam Plemeniti. Nekako logično, ko je že sam zabredel v blato, želi s sabo potegniti še koga, predvsem iz vrst vladajoče koalicije, v upanju, da se bo nato preko njihovih hrbtov izkobacal ven. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()
««
13 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napad psov (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Problemi človeštva
2515212323 (149989) Pyr0Beast
»

Katarina, a sem lahko tvoj prijatelj? (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
63463662 (54206) solatko

Več podobnih tem