» »

Digitalni signal za TV v Sloveniji

Digitalni signal za TV v Sloveniji

tabla ::

http://24ur.com/novice/it/brez-naglice-...

Kaj je zdej sploh fora? Sam mam kabelskega operaterja...TV je philips 9603 in ima DVB-T, nima pa DVB-C mpeg4.
In kokr pravjo, da rabš DVB-T nč pa ne pišejo o dvb-c in zdej še sam ne vem kako pa kej.

Sam pomoje bom vseen rabu uno sranje da mam pol še en daljinc in prek tistga sprejem HD kanalov.

mangaldar ::

DVB-C je prenos signala preko kabelske, DVB-T pa preko prizemeljskih oddajnikov. V obeh načinih prenosa je signal lahko kodiran z MPEG2 ali MPEG4.

Pri nas preko DVB-T oddajamo le MPEG4, tako da mora tvoj TV to podpirat. DVB-C je zate nepomemben, če nimaš kabelske. Torej preveri, če tvoj televizor podpira MPEG4.

Apek tudi objavlja seznam sprejemnikov, ki preverjeno delujejo z našim načinov DVB-T oddajanja.

lebang1 ::

Če imaš kabelskega operaterja, potem te to sploh ne zanima in boš imel isto kot sedaj...
Le če gledaš preko antene boš rabil TV ki podpira naš digitalni standard.
Pri tvojem televizorju- če ima oznako philips 9603 H potem ima MPEG4, če je pa na koncu oznake D, potem pa samo MPEG2.

SkIDiver ::

Ker že ravno obstaja tema bi imel še jaz vprašanje glede DVB-T. Danes sem ubodel Samsung P2470HD. Zadeva podpira DVB-C/T, MPEG4 in AAC.

Sedaj pa me zanima kako je s sprejemom DVB-T signala? Potrebujem za to ustrezno anteno ali zadostuje povsem obična sobna antena. Imam sicer Philips SBC TT 750/00, ki naj bi delala tudi z digitalnim signalom (slučajno prebral na škatli v kleti). Zadostuje?

Namreč imam problem, da v LJ (Šiška-Dravlje) ne dobim nobenega DVB-T signala. Prodajalec je dejal, da moram državo za DVB-T nastavit na Francijo. Nekje sem prebral, da je opcija tudi Finska, ki sicer v nastavitvah TV-ja ni na seznamu. Je pa res, da ne dobim izmed 8ih kanalov niti enega dobrega analognega signala! Sklepam, da je prvič antena bolj ime kot drugega kot drugo pa, da je blok kar zajetno armiran in se pozna. Bom poskusil anteno pristavit na okno, ko pridem do daljšega antenskega kabla pa bom videl, če bo kaj razlike.

Vsekakor pa prosim kakega znalca za nasvet glede nastavitev in zahtev za sprejem DVB-T signala, ker drugače zadevščno takoj odnesem nazaj v trgovino, če ne bo delalo.

ToniT ::

To, da piše na škatli, da antena dela tudi s digitalnim signalom, je navadna marketinška finta. Antene nič ne briga, kaj je v signalu, ki prihaja do nje (to je problem sprejemnika), pomembno je, ali je antena uglašena na frekvenco, ki jo ima ta signal. Če je antena v faradayevi kletki, (armiran blok) je lahko še tako dobra, pa ne bo nobenega haska od nje. Televizija pa ustreza vsem kriterijem za sprejem digitalne TV. Daj anteno na okno (kot si že sam ugotovil) in boš potem videl, kako in kaj...

PaJo ::

Pa regije mislim da ne rabiš več nastavljat na tujce, ker kolikor meni znano, vedo že vsi proizvajalci da imamo v .si mpeg4 in tudi vklopijo na pravi tuner. V glavnem išči najbolj primerni prostor za sobno anteno, druga kakor poizkušanje ti ne ostane.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

SkIDiver ::

Bom prestavil vse skupaj na oknsko polico pa bom videl kakšen bo rezultat. Poročam.

Kako zvedeti, če antena ustreza?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

PaJo ::

Vsaka antena je ustrezna za sprejem digitalnih kanalov, vprašanje je samo koliko dobro še deluje njen ojačevalnik.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

SkIDiver ::

Bom jo probal pri starših v NM, ki imajo že kar okoli 10 let neko no-name sobno anteno pa lovi nenormalno dobro. Tko bom videl kolko je kaj sposobna tale, ki jo imam jaz v uporabi. Stara je sicer 2 leti, delovala pa je do sedaj vsega max 20 ur.

Sicer pa imam občutek, da že v začetku ni bila nek višek kvalitete kar bi lahko bila glede na njeno ceno:|

SkIDiver ::

Preverjeno. Težava je v sobni anteni. Ko sem se igral z anteno mi je ostal v roki koaksialni kabl, ki gre iz antene do TV-ja:D Ko sem razdrl anteno se je izkazalo, da ni edini kabl, ki je odstopil. Sem polotal nazaj pa je očitno še nekaj, ker ne sprejema digitalnega signala brez težav pa čeprav je bila optična vidljivost do oddajnika. Ker sem rahlo izgubil potrpljenje bom raje kupil drugo, najcenejšo sobno anteno pa bom videl kaj se izkaže. Skratka sedanja Philips sobna antena je....ah. Ni vredna svojega denarja oz niti enega €;(

ganimed ::

V Merkurju imajo italijanske antene Excel za cca 33 EUR z ojačevalcem, deluje super. Sem cca 60 km zračne linije oddaljena od oddajnika na Trdinovem vrhu, slika je ostra in čista. Ne šparaj preveč pri anteni, da ne boš potem spet razočaran.

Yohan del Sud ::

Eno morda glupo pitanje, ampak nekaj mi ne gre v lajšto. TV imam kabelski preko telemaha in me kar naprej prepričujejo naj grem na digitalca. Kaj bom s tem pridobil, glede na to, da imam samo en star katoden tv in en analogen zunanji tv tuner gor priklopljen? Če prav razumem pretvornika ne rabim, da dela kot dela sedaj, v drugem primeru pa bi moral zamenjat oboje? Ali bodo analogno izklopili? Bodo pošiljali oba signala? Par tehnikalij mi ni jasno, če kdo razloži ...

lp
www.strancar.com

Okapi ::

Če imaš dovolj dober analogni signal, potem ne boš pridobil praktično nič, razen morda kakšnega novega programa, ki ga imajo samo na digitalni shemi. Prav hitro pa analognega signala verjetno še ne bodo ugasnili, tako da to te ne bi smelo pretirano skrbeti.

O.

Yohan del Sud ::

Thnx. Bom potem ukrepal, ko (če) bo tema. :D
www.strancar.com

SkIDiver ::

No danes sem kupil v BigBangu sobno anteno Konig (poreklo Nizozemska) za celih 13€. Dela k ate na mami:) Mi je zanimivo, da imam iz stanovanja pogled v eno smer na Krvavec v drugo smer na Vrhniški vrh ampak antena pa najbolje lovi nekam proti Viču preko najdaljše stranice bloka. Kdo bi jo razumel. Proti Vrhniki in Krvavcu ne upošteva žive sile. Pa dobro. Važno da sedaj dela :) Malce bo treba poiskat popoln položaj na omari pa bo popolnoma brezhibno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

Alexius Heristalski ::

SkIDiver je izjavil:

Mi je zanimivo, da imam iz stanovanja pogled v eno smer na Krvavec v drugo smer na Vrhniški vrh ampak antena pa najbolje lovi nekam proti Viču preko najdaljše stranice bloka. Kdo bi jo razumel. Proti Vrhniki in Krvavcu ne upošteva žive sile.

Ravno to je prednost DVB-T - odboji so uporabni. ;> Na analogni si pri odboju dobil tole:
 duhci

duhci



Medtem ko DVB-T dela normalno ob zadostni kakovosti, čeprav gre za odboj.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

SkIDiver ::

A tako torej. Hvala za tole! Imam takšno analogno sliko na določenih kanalih:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera programska oprema za DVB-T mpeg4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27564733 (22441) k4vz0024
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
26956480 (33192) Alexius Heristalski
»

DVB-T DVB-C (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10122424 (18353) Domn
»

Lidl in vračilo blaga

Oddelek: Loža
242543 (1856) Sims
»

vgrajen DVB-T sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
399344 (6252) Alexius Heristalski

Več podobnih tem