» »

Lidl in vračilo blaga

Lidl in vračilo blaga

pharaon ::

Ima kdo izkušnje s tem? Včeraj sem kupil sobno anteno za TV, ki bi naj podpirala DVB-T signal, vendar sem doma ugotovil, da tega ne rabim, saj dela veliko slabše od trenutne kabelske. Je kaka možnost vračila tega, da mi povrnejo kupnino ali vsaj naredijo dobropis?

lp, aljaž

Ted ::

Neseš nazaj in poveš kar si tukaj zapisal - z vračilom keša ne bo problema. Ni to slovenska trgovina :).
Mah...

KoMar- ::

1. Načeloma je vsaka antena dobra za DVB-T (I think)
2. "Dela veliko slabše od kabelske"... glede na to, da gre za digitalen signal, sta samo dve opciji: 1.) Dela in 2.) Ne dela oz. kocka. Torej kocka?

pharaon ::

Slika je precej slaba, zelo težko je nastaviti kateremukoli programu lepo sliko, mogoče je problem tudi prekratek antenski kabel, ki bi dopuščal boljšo montažo kje drugje v sobi.
V glavnem bi nesel nazaj, ker ne potrebujem. Razen če kdo kupi za 7EUR? Nova je bila 9EUR. Imam tudi račun.

KoMar- ::

To potem ni DVB-T, če je slika "precej slaba".

Daren ::

Ne boj se, Lidl ne dela problemov.

Sims ::

Če imaš televizijo z DVB-T ter Mpeg-4 potem gledaš digitalno, če maš kajkoli druga... glede na opisano gledaš ti analogno.

Stari tv + sprejemnik + antena = digitalno
Stari tv + antena ni digitalno ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

pharaon ::

Anteno sem vrnil, ni bilo nobenih problemov, so mi dali denar nazaj.

Glede tega DVB-T signala...
V računalniku imam tv kartico, ki podpira dvb-t signal, in sem mislil, da bo v navezi s to anteno vleklo digitalni signal v MB. Ker pa je bila slika precej slaba in se jo niti z obračanjem antene v vse možne smeri, ni dalo popraviti do čiste. Sklepam, da je ta antena bolj "švoh".
To, da potrebuješ digitalni receiver za pretvorbo digitalnega signala, vem, samo a ni potem v moji tv kartici že tak receiver, če naj bi podpirala DVB-T signal?
Imam pa ta tuner:

http://www.mimovrste.com/artikel/268002...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pharaon ()

KoMar- ::

Poizkušamo ti dopovedat, da si očitno lovil analogno sliko in ne digitalne!

Sims ::

Kaj pomeni zate slaba slika? Je v obliki "snega" in program konstantno teče ali so "kvadratki" in potem slika izgine in se ponovno vzpostavi nato slika zastoji in zgine?

Sicer si pa že nesel nazaj. Vseeno napiši kaj je bila slaba slika ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

kixs ::

Si dal ponovno skenirat programe? Ker digitalne programe mora tudi najti.

Slaba slika pri digitalnih kanalih je zatikanje, napake v obliki kock, popolna izguba slike, vcasih zvoka ali tudi oboje. To lahko dela veliko pri res slabem signalu, lahko pa samo obcasno in ob motnjah GSM aparata ali kaj podobnega.

lp

Zheegec ::

Pri DVB-T (torej digitalno) že zelo majhne antene delajo presenetljivo dobro. Lokacija ni zelo pomembna (ker se uporablja tudi odboj), dokler je nekje na odprtem.
Imaš pa najbrž takšen TV Tuner, ki obvlada tudi analogne signale in si skeniral samo analogne. Ugibam.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

pharaon ::

Probal sem tudi na digital tv v nastavitvah tv tunerja, vendar ni našlo nobenega signala, probal sem vse. V navodilih od tv antene je pisalo, da za priklop DVB-T moraš uporabit drug konektor za digitalni receiver, vendar moj tv tuner nima takega vhoda...sklepam, da bom rabil vseeno en pretvornik dokupit enkrat...

Slika, da je slaba, pomeni da sneži, ni barv pravih, skače....v glavnem težko gledljivo..

KoMar- ::

Slika, da je slaba, pomeni da sneži, ni barv pravih, skače....v glavnem težko gledljivo..

To pač ni digitalna slika.

za priklop DVB-T moraš uporabit drug konektor za digitalni receiver

Sliši se čudno. Konektor je namreč isti - sem imel DVB-T tuner in imamo DVB-T plazmo.

Če mene vprašaš, si čisto za brezveze vrnil anteno, če imaš res DVB-T tuner :P Škoda, da nisi prej prosil za pomoč... bi ti verjetno svetovali, da probaš še s kakšnim drugim programom, recimo ProgDVB.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

bond007 ::

No tudi jst sem kupil enako anteno v lidlu in mi tudi ne najde nobenega DVB-T programa... Res pa sem moral državo nastaviti na finsko, da mi je sploh dal možnost iskanja dvb-t kanalov. Tudi s prenosnikom (ki ima dvb-t) mi lovi samo na enem mestu v hiši, tako da zgleda je v teh koncih malo slabši signal. Tako da anteno bom vrnil...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

Okapi ::

Te sobne antene večinoma niso vredne pol q, vsaj ne za digitalno tv. Pred časom sem recimo v Lj. preizkušal eno Philipsovo, ki je imela celo ojačevalnik, pa ni lovila nič. Najbolj navadna klasična antena je lovila brez težav, tudi HD z Gradu.

O.

KoMar- ::

Načeloma mora delat tudi mala antena. Pri nekaterih tunerjih je celo zraven in je res majhna.

Okapi ::

Načeloma, resnično življenje je pa nekaj drugega:P Mogoče je digitalni sprejem slabši v sodobnih blokih, zaradi armiranobetonskih sten, poleg tega imajo sobne antene ponavadi kratek kabel in jih ne moreš ravno kamorkoli postavit, recimo pred okno.

O.

Sims ::

Torej moja situacija.

Imam Tv z LCD z DVBT ter mpeg4. No name sobno anteno za 15EUR, ki stoji zraven televizije. Dobim 9 slovenskih programov brez problema, če gledam moč signala v televiziji je le ta 100%. Imam pa vklopljen ojačevalec na anteni. Včasih ga pozabim vklopit in po kaki uri gledanja ugotovim, da laufa kar tako.

Naj opomnim, na moji lokaciji mobitel zelo slabo deluje, ario ni možen. Še to, prej sem imel star tv in isto anteno. Dobil sem pop tv, slo1 in slo2 in nič več. pop je bila slabša slika :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

Relanium ::

OP, ti si dejansko mislil da bo sobna antena boljša od kabelske?

pharaon ::

Poleg tunerja nisem dobil antene, tak da ne vem kake so one male. To, da bi mogu prestavit državo na finsko, mi ni na kraj pameti padlo, niti nism zasledil te nastavitve držav nikjer. Uporabljal sem pa kr software, ki je prišel z tv tunerjom.

Ta naša "kabelska", sploh ni prava kabelska, ampak je v bistvu ena navadna satelitska v našem študentskem domu, ki vsega skupaj potegne ene 8-9 programov, in zarad tega, ker so trije študentski bloki vezani na to eno anteno, je ob popoldnaskh urah npr, težko gledat nek program, če ga preveč folka naenkrat gleda.
Izraz "kabelska" sem uporabu, ker je pač lažje povedat, kot pa razlagat kako glup tv signal mamo v študentih.
So pa to privat študentski domovi, da se ne bo kdo čudu...:)

Tak da, če bi mi delala sobna antena prek dvb-t, sem bil mnenja, da bo slika boljša od trenutne "kabelske". Upam, da zdaj razumete :)

Relanium ::

Ok kapiram, ni panike :)

So pač ponavadi čudne nastavitve, npr. na mojem TV tunerju je treba nastavit PAL-B Germany al nekaj takega da dela vredu.

Scorpia ::

Da še jaz povem eno zanimivo ugotovitev. Doma imamo eno navadno anteno, brez ojačevalnika ki vsake toliko časa pride prav. Krvavec je v vidnem polju, nobenih ovir ni, sicer pa živim v bližini Medvod. Antena drgač analogne programe več kot odlično lovi, sicer da dobiš na vsakmu programu čisto sliko jo moreš mal premikat. Zanimivo pa da ji dvb-t dela precej velike težave, signal je komaj ena črtica, pa še ta je komaj jasen. Če dobim z njo nekaj več signala, je pa kakovost signala slab. Z odstranitvijo antene in če dam navaden kabel od zvočnika se signal precej izboljša. Tako da ni vsaka antena dobra, čeprav je slika ok in ne skocka, ni nujno da je signal dober. Dvb-t signali so na srečo veliko manj občutljivi na ovire in nihanje signala. To tudi velik pomaga, ker naše televizije oddajajo veliko slabšo kvaliteto slike in se lahko gleda normalno kljub slabem signalu. V avstriji tudi če je signal dober, zna skockat sliko.
////

Damiani ::

Nisem vsega bral. Sam antene za digitalno televizijo so nateg. To mi je rekel razvijalec TV oddajnikov. Tako, da se ne pustite zavajati.

Sims ::

glejte, če porineš bakreno žico v tv pa jo pelješ na bajto. Boš imel sliko


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je USB TV DVB-C v študentu v Mariboru edina izbira?

Oddelek: Zvok in slika
151197 (884) moat
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
26956528 (33240) Alexius Heristalski
»

Digitalni signal za TV v Sloveniji

Oddelek: Loža
166550 (5726) SkIDiver
»

Stare televizije bodo zastarele (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14611358 (7818) AngelOfDeath
»

POP TV in A KANAL sta danes začela z oddajanjem v 1. MUXU!

Oddelek: Zvok in slika
475794 (3994) Hardstyle

Več podobnih tem