» »

Realnost in izvedljivost omejitve dostopa do internetnih strani?

Realnost in izvedljivost omejitve dostopa do internetnih strani?

Bugsy26 ::

Pozdravljeni!

Vsi smo slišali in brali in se zamislili, ko smo brali o zakonu o igrah na srečo, ki prinaša omejevanje dostopa do spletnih stavnic in casinojev pa tudi poker strani.
http://slo-tech.com/novice/t398846/0

Vsi tudi vemo, da se da takšne omejitve na različne načine premagati in zaobiti. Ampak, ker je to po novem zakonu in še kakšnem drugem (že) prekršek, ki se kaznuje z denarno globo ali baje celo zaporom me zanima če kdo od vas ve kakšne je realna oziroma tehnična možnost, da me pri tem zasačijo in obsodijo?
Kdo in kako naj bi to izvajal? Izmed množice uporabnikov je sploh možno?
Ali se primer nedovoljene uporabe stavnic lahko razkrije samo naključno?
Kdo pri vladnih organih naj bi to počel in kako že? :D

Hvala za odgovore, denarne nagrade sledijo;)

BlueRunner ::

Ampak, ker je to po novem zakonu in še kakšnem drugem (že) prekršek, ki se kaznuje z denarno globo ali baje celo zaporom me zanima če kdo od vas ve kakšne je realna oziroma tehnična možnost, da me pri tem zasačijo in obsodijo?


Daj se še enkrat preberi temo in besedilo zakona. Nič od tega, česar se bojiš namreč ni res.

Zgodovina sprememb…

Wox ::

Meni se tudi zdi, da nič od tega ne drži. Je pa res, da celotnega zakona nisem prebral. Prepovedano je prirejanje in oglaševanje iger na srečo mimo onih kekcev iz ŠL. Se pravi, nekaj takega: Greš v javno hišo. Te so pri nas prepovedane, čeprav jih je vse polno (npr. parlament ;)). Opraviš in plačaš "storitev". To je to. Nihče ti nič ne more. Nasanka lahko le lastnik javne hiše in pa prostitutka.

Bugsy26 ::

Glede tehničnih vidikov sicer nisem dobil odgovora, za ostale pozitivne besede sem pa vesel, čeprav še nisem mel časa preučit zakona. In ga še vsaj 2 tedna tudi ne bom mel.

Wox ::

Tehnično onemogočanje dostopa do spletnih strani so naprtili na pleča ISPjem. Spisek "prepovedanih" strani pa bo dostavljal Urad RS za nadzor prirejanja iger na srečo. Na kakšen način bodo blokirali vedo oz. upam da vedo le oni.

Bugsy26 ::

Morda še veš, kako bodo naprimer mene zasačili pri nelegalnem dostopanju do teh strani?

Icematxyz ::

Za začetek ti nisi toliko pomemben kot uporabnik "teh storitev" ki se nahaja v naši državi. Država bi rada igralnicam otežila dostop do tebe. Morda v naslednjem koraku prideš ti kot uporabnik na vrsto. ;)

Zgodovina sprememb…

Wox ::

Ejga... Sej ti niso prepovedali uporabo teh strani, ker si ne upajo. Oni bi radi le do denarja prišli, do katerega pa ne morejo zaradi lastne nesposobnosti. Predvsem pa morajo najprej prag pri sebi pomest.

BlueRunner ::

Na kakšen način bodo blokirali vedo oz. upam da vedo le oni.


Nope, sploh se jim ne sanja. Direktor UNPIS je v članku, ki je bil objavljen v časniku Finance 17.1.2010 (prej je bil brezplačno dostopen na internetu, sedaj več ni), javno izjavil, da ne vedo še natančno kako bo to "blokiranje" (oziroma cenzura) sploh delovalo, predstavljajo pa si, da se bo uporabnike preusmerjalo (!) na legalne strani.

Nekaj dni pred drugim glasovanjem direktor UNPIS (predlagatelj besedila spornih členov) sploh še ne ve kako točno in kaj točno se bo počelo, ve pa samo to, da se nekaj mora storiti! Pa tudi, če v kakšnem drugem zakonu piše ravno nasprotno.

Super! Tudi jaz vem, kaj nam je storiti: poskrbeti, da bo vsem uradnikom od tukaj, pa do konca obstoja te države jasno, da se mora tudi "navadne" zakone pisati s tresočo roko, globokim premislekom in posvetovanjem z vsemi zainteresiranimi stranmi. V nasprotnem se začno dogajati takšne bizarke.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konec stavam na internetu v Slo

Oddelek: Loža
353020 (1875) amigo_no1
»

Boj z mlini na veter in igre na srečo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
9328161 (25239) denial
»

Mnenje: totalitarni vzgibi slovenskih oblasti pri odnosu do interneta (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
29136292 (28414) driver_x
»

Blokada BetandWin.com (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8817108 (13505) CWIZO
»

Imperij v trgovini s porcelanom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
8121020 (942) roscha

Več podobnih tem