Forum » Pomoč in nasveti » Sprememba paketa pri SIOL-u
Sprememba paketa pri SIOL-u
xxxgeekxxx ::
Lep pozdrav!
Mene pa zanima, kako dolgo traja, da ti po naročilu spremenijo paket?
Jaz imam namreč 1Mb/256kb povezavo + siol telefonijo+ TV(HBO) in sem klical na SIOL ter naročil 4/512 linije, odjavil HBO in prenesel številko na SIOL telefon.
To sem naročil dan za tem, ko sem plačal račun in me zanima, če bom moral počakat do naslednjega računa ali do prvega v mesecu, ker nevem kdaj to "prime" pa se spremeni.
Ali naj kličem in gnjavim?
Zanima me tudi če je kakšna "finta" pri tej neomejeni siol telefoniji, ko lahko brezplačno kličeš v stacionarna omrežja po sloveniji (in si preneseš številko).
Koliko pride klic na mobilno omrežje/v tujino... Je kje kakšna zanka, karkoli, zaradi česar bi obžaloval, da sem vzel siol telefonijo?
Hvala za odgovore
LP!
Mene pa zanima, kako dolgo traja, da ti po naročilu spremenijo paket?
Jaz imam namreč 1Mb/256kb povezavo + siol telefonijo+ TV(HBO) in sem klical na SIOL ter naročil 4/512 linije, odjavil HBO in prenesel številko na SIOL telefon.
To sem naročil dan za tem, ko sem plačal račun in me zanima, če bom moral počakat do naslednjega računa ali do prvega v mesecu, ker nevem kdaj to "prime" pa se spremeni.
Ali naj kličem in gnjavim?
Zanima me tudi če je kakšna "finta" pri tej neomejeni siol telefoniji, ko lahko brezplačno kličeš v stacionarna omrežja po sloveniji (in si preneseš številko).
Koliko pride klic na mobilno omrežje/v tujino... Je kje kakšna zanka, karkoli, zaradi česar bi obžaloval, da sem vzel siol telefonijo?
Hvala za odgovore
LP!
Ke te češ
Ne, po telefonu, pa je rekla, da bo poklicala, ko bo, samo očitno nebo nič s tega
Če naročim na siol storitve strani bo dovolj?
Če naročim na siol storitve strani bo dovolj?
Ke te češ
hudychk ::
Delal sem na Telekomu ravno na tem oddelku, kjer se vse zahtevke razporeja naprej in je stvar takšna: Podati moraš zahtevek, ne vem sicer na kakšen način, ampak v sistem se zabeleži zahtevek za spremembo priključka. V tvojem primeru bosta 2 zahtevka, ker imajo 2 sistema. Enega za PSTN priključke in enega za xDSL, TV, IP tel. Preklop je verjetno zakonsko predpisan v kolikšnem času se mora izvršiti, ampak po svojih izkušnjah ti lahko povem, da na Telekomu nihče ne gleda koliko časa zahtevek že čaka v sistemu. Vsake toliko pride direktiva, naj se najstarejše vloge porihta, načeloma pa bi v tednu dni skoraj moral priti na vrsto. Če se ti mudi s preklopom oziroma menjavo paketa, lahko pokličeš na 0808000, če se ne motim in zamoriš. Če boš dobro zatežiu, bo tvoja prošnja, da je "nujno" prišla do tega oddelka za priklope in se bo razporedilo delavcu za naslednji dan ali za čez 2 dni. Ponavadi ne delajo planov za dlje kot 1-2 dni v naprej, js sm delal za 1 teden, da sem bil lahko potem cel teden frej.
Glede siol telefonije ti bo žal lahko samo to, da kvaliteta prenosa zvoka ni tako dobra kot pri navadnem dobrem starem telefonskem priključku in velika verjetnost je, da bo klicana oseba slišala zaradi tega svoj odmev ali pa boš ti slišal svojega. Prihaja tudi do občasnega popačenja zvoka in kakšno pokanje se pojavi, drugo pa je vse OK. Če ti to ni problem, potem vzemi.
Glede siol telefonije ti bo žal lahko samo to, da kvaliteta prenosa zvoka ni tako dobra kot pri navadnem dobrem starem telefonskem priključku in velika verjetnost je, da bo klicana oseba slišala zaradi tega svoj odmev ali pa boš ti slišal svojega. Prihaja tudi do občasnega popačenja zvoka in kakšno pokanje se pojavi, drugo pa je vse OK. Če ti to ni problem, potem vzemi.
The Devil himself!
šernk ::
pa še nestabilnost delovanja vzemi v zakup, mi smo vse ostalo požrli, nestabilnosti pa nismo mogli, priklop je bil pa narejen takoj (vsaj rekli so da bo takoj naslednji dan), čez 2 dni smo klicali in so nas seveda pozabili priklopiti, potem je bilo pa naslednji dan vse zrihtano. ko smo pa dajal reklamacijo, je trajalo kakšen teden da smo dobili nazaj vse po starem. reklamacija je bila izvedena pisno po priporočilu siolovega tehnika, ostalo smo pa delali vse osebno.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
@hudychk
Hvala za informacijo, za telefon ne moti toliko, če šumi, odmeva pa takšne stvari, bolj me je skrbelo da ni kakšne zanke, saj bi na ta telefon preklopil zaradi cene, saj se mesečni račun vrti okoli 15-30€ in bi se v tem primeru stroška znebil.
Torej če prav razumem naj še gnjavim jim, ker sem gledal na svojem profilo pa ni nič videti, da bi bila kakšna vloga za spremembo (tam ko piše kam si naročen, kaj si spreminjal...).
Bom jaz še poklical jutri pa malo zagnjavil pa bom videl kaj bo
Hvala za informacijo, za telefon ne moti toliko, če šumi, odmeva pa takšne stvari, bolj me je skrbelo da ni kakšne zanke, saj bi na ta telefon preklopil zaradi cene, saj se mesečni račun vrti okoli 15-30€ in bi se v tem primeru stroška znebil.
Torej če prav razumem naj še gnjavim jim, ker sem gledal na svojem profilo pa ni nič videti, da bi bila kakšna vloga za spremembo (tam ko piše kam si naročen, kaj si spreminjal...).
Bom jaz še poklical jutri pa malo zagnjavil pa bom videl kaj bo
Ke te češ
Ne, sem iz okollice Maribora.
Brez skrbi, če bi bil iz Ljubljane bi zdaj ta trenutek imel 100/100 linijo in par TVjev pri T2
Zdaj pa moram živet s tem kar imam, v tem primeru siol.
Brez skrbi, če bi bil iz Ljubljane bi zdaj ta trenutek imel 100/100 linijo in par TVjev pri T2
Zdaj pa moram živet s tem kar imam, v tem primeru siol.
Ke te češ
Sm meu dolga leta tud sam siol k fotr dela na telekomu, pa sm meu zaston, ampak je tko bogo delal use skup, da sm šu na t-2 in sm od takrat naprej več kot zadovoln, je pa res, da ga tut t-2 nekej malga serje zadne cajte... Sm te uprašu, ker bi lahko koga poklicu, da bi se dal kej uredit, ampak majo u MB svoj oddelk za tist konc in se tud ne da iz LJ prevert vlog, ki so dane v MB na žalost...
The Devil himself!
Aja, to pa je drugo, škoda to.
Saj bom poklical še 1x pa bom gnjavil tak dolgo, da se bojo zmigali, ker po tednu dni še vedno mam mizerni 1/256
Saj bom poklical še 1x pa bom gnjavil tak dolgo, da se bojo zmigali, ker po tednu dni še vedno mam mizerni 1/256
Ke te češ
Sem klical prej, pa je rekla, da ni bilo nobene vloge dane, pa sem se jaz zmeno, pa upam, da bo kaj, za TV pa je rekla, da je treba prek interneta narediti, pa gre vsak mesec spremenit, kar je dobro, ker nevem če se bo tako lahko poslovit od HBO in mislim, da ga bomo kar nazaj naročili (druga tako ni pametnega po TV)
Ke te češ
Hehe :) Takrat ko sem še delal v Ljubljani, se je malo drugače delal to vse skupej, se je verjetno že kaj spremenilo. Upam, da ti čim prej uredijo tako kot je treba :) Men niso nikol doma :) hehe
The Devil himself!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Paket Siol Trio in monopolni TelekomOddelek: Omrežja in internet | 4100 (2266) | Reycis |
» | Znižanje stroškov ADSLja (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 11600 (10302) | Lonsarg |
» | Kako ste zadovoljni z delovanjem T-2 ponudnika za internet? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 12398 (8199) | durrenmatt |
» | Siol internet in siol paketi - dodatna vprašanja pred nakupomOddelek: Omrežja in internet | 2882 (2882) | jerriho |
» | T-2: Splošna debata in iskanje zarote (strani: 1 2 3 4 … 59 60 61 62 )Oddelek: Omrežja in internet | 272842 (69057) | beta1 |