Forum » Omrežja in internet » VLC player stream na TV (Siol)
VLC player stream na TV (Siol)
Kurzweil ::
Imam vprašanje, ki mislim, da najbolj spada v to temo. In sicer gre za upstream nekega filma, ki ga predvajam na PCju na TV. Pri tem naj omenim da imam Siol (optika 20/20), kjer se seveda uporablja receiver.
Veliko sem bral po forumih (moj mikro, slo-tech, siol, t-2), kjer pa je velika večina napotkov za gledanje programov, ki jih v mojem primeru ponuja Siol (TVja) na PCju (dve mrežni kartici...). Jaz pa potrebujem ravno obratno.
Temu namenjeni so programi VLC, MultiCast TV,... kjer pa mi nikakor ne uspe postavit zadeve. V principu pa je tako, da moram komunicirat po HTTP protokolu, čez port 8080 in vnesti IP receiverja (SMB al nekaj podobnega) ko vse nastavim ni od streamanja nič.
Poizkusil sem Multicast TV in tam upstreamanja vsaj po mojem njenju zagotovo ni (oz. ga ne najdem), v VNCju je nekdaj blo to preprosto (tudi guidei so bili na netu). Z novo različico VLC playerja (1.0.3 Goldeney) pa tega niti približno neznam več.
Prepričan sem, da je tu polno ljudi, ki to koristijo, prosim če pomagate, da nebom trpel za monitorjem in se bolj udobno namestil v dnevni sobi... hvala!
Veliko sem bral po forumih (moj mikro, slo-tech, siol, t-2), kjer pa je velika večina napotkov za gledanje programov, ki jih v mojem primeru ponuja Siol (TVja) na PCju (dve mrežni kartici...). Jaz pa potrebujem ravno obratno.
Temu namenjeni so programi VLC, MultiCast TV,... kjer pa mi nikakor ne uspe postavit zadeve. V principu pa je tako, da moram komunicirat po HTTP protokolu, čez port 8080 in vnesti IP receiverja (SMB al nekaj podobnega) ko vse nastavim ni od streamanja nič.
Poizkusil sem Multicast TV in tam upstreamanja vsaj po mojem njenju zagotovo ni (oz. ga ne najdem), v VNCju je nekdaj blo to preprosto (tudi guidei so bili na netu). Z novo različico VLC playerja (1.0.3 Goldeney) pa tega niti približno neznam več.
Prepričan sem, da je tu polno ljudi, ki to koristijo, prosim če pomagate, da nebom trpel za monitorjem in se bolj udobno namestil v dnevni sobi... hvala!
BaRtMaN ::
Začneš lahko v temi HDTV preko interneta.
Samo ne razumem točno, kako naj bi s TVjem vzpostavil povezavo z računalnikom, ker mora priti pobuda pač s klienta.
Samo ne razumem točno, kako naj bi s TVjem vzpostavil povezavo z računalnikom, ker mora priti pobuda pač s klienta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BaRtMaN ()
Rad bi recimo film predvajal na PCju in ga streamal po vsej mreži (multicast). Ker je pač multicast bi naj bilo to mogoče gledat na vseh TVjih, ki so aktivni.
Torej povezavo bi vzpostavil od računalnika do škatle od siola (receiverja/SMB) in potem bi naj to delalo...
nevem pa na katerem programu, bi naj našel potem to, ker na siolu ni nekega AV modea...
Upam, da se dovolj razločno razložil, stavim, da ima to predej ljudi tukaj, uporabnikov je toliko, da se verjetno najde tudi kdo ki mu je to jasno... ne dvomim... please...
Torej povezavo bi vzpostavil od računalnika do škatle od siola (receiverja/SMB) in potem bi naj to delalo...
nevem pa na katerem programu, bi naj našel potem to, ker na siolu ni nekega AV modea...
Upam, da se dovolj razločno razložil, stavim, da ima to predej ljudi tukaj, uporabnikov je toliko, da se verjetno najde tudi kdo ki mu je to jasno... ne dvomim... please...
BaRtMaN ::
Multicasta ne poznam dobro, tako da bom drugim prepustil besedo. Moraš pa po mojem preusmeriti requeste za multicast IPje na ta računalnik.
ZGI ::
če imaš aminota, si lahko pomagaš s tole temo -> http://slo-tech.com/forum/t279033/0
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.
Pesimist ::
To ni mozno ker komunikator pobere playlisto z siol streznika in nikjer drugje. Ce pa vseeno hoces to poceti, pa moras siolov TVbox odklopiti takoj po vpisu usernejma in password. Potem pa svoje kanale na te prednastavlene IPje stremas. Vendar z tem izgubis moznost SiolTVja. Vcasih je bilo mozno na prazni kanal stremat. Vendar zdaj ni vec praznih kanalov.
Ostali ki uporabljamo taksno foro kot pravis, imamo na TVje vezane nase graficne karte preko TVout/HDMI in gledamo na AV1-AV4, HDMI1-4 kanalah racunalniski stream. Nima blanke veze z siolom ali njihovim TVboxom. Lahko tudi kupis drazje setupTVboxe (Xtreamer) kjer lahko sam nastavlas IPje od SIOLovega TV strema, ter podpira tudi drugacne nacine upstreama z pcja, vendar je lazja in cenejsa metoda povezana na TVout.
Ostali ki uporabljamo taksno foro kot pravis, imamo na TVje vezane nase graficne karte preko TVout/HDMI in gledamo na AV1-AV4, HDMI1-4 kanalah racunalniski stream. Nima blanke veze z siolom ali njihovim TVboxom. Lahko tudi kupis drazje setupTVboxe (Xtreamer) kjer lahko sam nastavlas IPje od SIOLovega TV strema, ter podpira tudi drugacne nacine upstreama z pcja, vendar je lazja in cenejsa metoda povezana na TVout.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol TV STB - softwareOddelek: Omrežja in internet | 10519 (3291) | Klemen Košir |
» | Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 107243 (23610) | jurre |
» | Kvazi Članek: "Hekanje" Amino 103 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 43169 (20108) | cevlj |
» | Stream iz pc na stb -t2Oddelek: Omrežja in internet | 6370 (2895) | Freaxx |
» | IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Omrežja in internet | 127635 (51835) | Looooooka |