» »

Katero USB TV kartico ?

Katero USB TV kartico ?

s1m0n ::

Iščem USB TV kartico, ki bi nadomestila mojo zastarelo Winfast TV2000XP Expert ker je v mojem sistemu z 6GB rama neuporabna saj sistem ni stabilen z 2GB deluje normalno! In jo imam že 4 leta ter je do zdaj služila zelo dobro tudi programska oprema je fajn.!
TV kartica mora delovati na Win 7 64bit brez problemov. Ter nekje do 100+/- Evrov. Najbolje je tudi, da ima digitalen sprejemnik za MPEG-4 ter FM radio in Video IN. Najbolj pomembno pa je, da ima dobro programsko opremo.

AvtoR ::

Jaz imam Avermedia Duo hybrid in prebavi tudi hd signal (ni pa AAC zvoka).
Ima dva analogna in dva digitalna tunerja, digitalana in aFM tunerja.
Gonilniki obstajajo za vse verzije viste in win7.
Uporabljam free program DVB dream. Snamam in gledam lahko 4-5 programov hkrati iz istega multipleksa. Priložen je program Aver media center, vendar sam uporabljam raje AVerTV, ki je bolj prilagojen delu z miško...

To je PCI-E x1 kartica.
Jaz iščem USB TV kartico!
Kako so kaj Pinnaclove PCTV na USB ?

Ja vidim da sem bolj površno prebral. Se opravičujem...
Z USB ključki nimam preveč dobrih izkušenj. Imel sem na probi nek model od Winfasta, pa še enega za katerega se ne spomnim niti znamke (Pinacle če se ne motim). Oba sta imela ceno cca 80€.
Oba sem vrnil ker nista delovala v redu. Analogna slika porazna DVB-t pa je po nekaj sekundah začel štekati. Winfastov model se je tudi močno grel in je bil zelo vroč.
Če res ne rabiš mobilne tv kartice, ti USB varianto odsvetujem. USB bistveno bolj obremenjuje procesor kot PCIe. Letos nameravam kupiti še kartico za prenosnik in bom sigurno raje vzel Express Card kot pa USB.
Če že vztrajaš na USB preveri malo ASUSa (ne vem točnega modela). Baje deluje ok, pa še relativno poceni je.....

Kak pa je ta, ki jo imaš ti na PCI-E x1 ?
Kako se odnese in na kakšnem sistemu jo imaš ?

No po specifikacijah ni tako slaba! Ponuja kar dosti le kar me moti je priključek za FM anteno, je bolj nestardart :)
Če kartica lepo deluje na novejših sistemih z Win7 64bit (z računalnikom v podpisu) bom povsej verjetnosti vzel kar to!
Ker ta ki jo imam zdaj ne deluje, če imam v računalniku več kot 2GB rama, sistem postane nestabilen, zmrzovanje, na platah z čipsetom pod Interl 965 pa deluje brez problemov tudi z 8GB+.

Poganjam jo na računalniku q9300 4gb rama 750gb disk...
Kartica ima povsem navadna dva antenska priključka. FM dobiva signal z TV antene in dela ok.
Še nekaj mi je pri kartici všeč: v letu in pol nobenih problemov z gonilniki!
Pred tem sem imel dve analogni winfastovi kartici. Čista katastrofa. Sem pa tja so se mi gonilniki sesuli. Če mi je uspelo vse skupaj na novo spraviti v red v dveh urah, sem bil lahko srečen.

pri dvb-t sd signalu ni nobenih problemov dela kot treba.
Kartica snema tudi FHD signal BP - SLOHD test. Je pa problem da ni zvoka. Verjetno bom moral naknadno inštalirati AAC kodek.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV Tuner

Oddelek: Kaj kupiti
282732 (1635) MachineKing
»

Katera programska oprema za DVB-T mpeg4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27565704 (23412) k4vz0024
»

TV tuner - sočasno gledanje enega in snemanje drugega kanala

74646 (3567) sokel
»

TV Tunerji - Kako naj se odločim?

Oddelek: Zvok in slika
303491 (2924) zzan
»

Katero TV kartico kupiti? (strani: 1 2 )

5010155 (7964) edublin

Več podobnih tem