» »

Linux v Ms pisarni - pomoč pri izbiri!

Linux v Ms pisarni - pomoč pri izbiri!

MI_KO ::

Zgodba:
Na moj stari računalnik (P2 300) moram namestiti legaln software, ker gre na firmo. Sedaj pa je tu seveda problem, saj tam vsi poznajo samo winse o linuxu in podobnih pa še noben slišal ni!

Vprašanje:
Kateri (4free verzije) OS in pisarniški programski paket (a ma šumnike?) naj jim dam gor, da bo prehod čim manj boleč.

Pogoji:
Naj bo čim bolj easy4use, lep izgled in kar se da združljiv z MS office in Winsi.
Pa če mogoče še kdo ve za kak prog. za knjigovodstvo, račune pisat,... (čim cenejšega pa z onimi ddv fintami)
MI_KO

Gandalfar ::

www.openoffice.org se zdi najbolj logicna izbira

JLP ::

Za paket se čist strinjam. OOo ma zlo dobre filtre za MS Office faje. Glede programa za knjigovodstvo pa težko kej rečem, še nism nikol kej takga uporabljov.
Live long and prosper!

O.k., hvala, pa naj bo openoffice, če ga že toliko hvalite!

Kaj pa pravite glede operacijskega sistema? Nekateri iz moje okolice mi priporočajo red-hat linux. ( Samo mislim, da zato, kr drugega ne poznajo) Jaz bi rad enega, ki je čim bolj windowsom podoben, da nam nena tajnice pobere (Pa ne podoben po stabilnosti, ampak po uporabi). Tisto z network support je zame brezveze, kr bo računalnik sam stal, bilo pa bi idealno, če bi kakšni preprosti programi za windowse gor laufal! (Če je to sploh mogoče)
MI_KO

atlet ::

Ce ces kaj enostavnega, si namesti mandrake, pa tudi suse ni tolk slab za konfiguracijo. Redhat pa je tudi precej izi za kej drugega, pa nevem, ce bi ti priporocu. Ce si zacetnik, si namesti mandrake!!! Programe pa lahko poganjas z wine.

Ziga Dolhar ::

Hja, vprašanje izgleda ("windows-like") niti ni toliko vprašanje distribucije -- te povečinoma namestijo KDE 3 oz. Gnome, ki pa delujeta podobno kot Okna (poglej si screenshote na kde.org). Glede same preprostosti na tem nivoju bi ZELO težko govoril; no, ti pa upam predlagat SuSE Linux 8 (pro), ki se meni od vseh zdi 'najpreprostejši' :).

Programe za Okna se 'da' poganjat skozi emulatorje -- ala Wine (ki naj sicer po besedah neakterih ne bi bil emulator -- presoje ne bom delal :]), samo ... stvar ni TAKO preprosta :). Najbolje, da najameš nekoga, ki Linux res (ampak RES) obvlada. Sicer ne bo poceni, ampak ti bo stvar verjetno dobro obrazložil.

Dodatek: na taki mašini KDE 3 raje ne bi gonil, zna delat rahlo prepočasi :)

Zgodovina sprememb…

atlet ::

Iz iskusenj, ki jih imam mi tece kde3 dosti hitreje kot pa kde2!!!

Nekak sem se vseeno odločo za red-hat, ker je najbolj razširjen, nekaj znancev ga ma, nekaj znancev ga še hoče.(Za jurja jim bom pa že na cd zapeko) Sam se ga bom že naučo tolk, da jim bom lahko najnujnejše pokazal. (So na ravni 13l uporabnika winsov)
Bom pa še sigurno preizkusil mandrake (Iz neke slo revije), pa tud ostale če bo čas.
A je res to, da je nov KDE že vlkjučen v red hat. (Recimo v valhalla verzijo z linuxiso.org)
Glede hitrosti pa nebo problema, saj trenutno non-stop delajo samo z wordom in nekim glupim dosovskim programom za poslovanje. (P2 ni 300 ampak 350->500, sodeč po biosu)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšla Mandriva Linux 2010 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
839941 (7713) 5er-->
»

Linux sistem za podjetje

Oddelek: Operacijski sistemi
312599 (2163) BigWhale
»

prvi Linux (strani: 1 2 )

555055 (4015) mile
»

slo-tech GNU/Linux distribucija (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25316146 (11542) Gandalfar
»

L I N U X

181735 (1418) nsignific

Več podobnih tem