» »

slo-tech GNU/Linux distribucija

slo-tech GNU/Linux distribucija

root ::

Takole bom napisal:

Zelo spoštujem takšno odločitev, da se nardi ena slovenska distribucija in misli da je to odprt Slo-Tech projekt tako da se lahko vključijo v ta projekt tudi kdo iz Lugosa (vendar po mojem mnejnu) bi to moglo bit preko Slo-Tech foruma.

Kaj se tiče kaj bi bilo v paketu: misli da bi bilo dobro če bi podprli tudi kablske modeme.

Še tole: mislim da je dovol kreganja o tem kje se bomo kregali kdo bo kaj nardil (seveda je to Slo-Tech) energijo rajše usmerimo v dogovarjanje kdo bo kaj nardil in v razdelitev dela. Mislim da je čas da glavni možje tega projekta stopijo skupaj in se dogovorijo.

V upanju da nam uspe PIPY

P.S.: pozabo sem povedat da bi jaz tudi sodeloval če lahko>:D >:D >:D

Gandalfar ::

mathjazz: poznam, ta orodja. Trenutno ze pripravljam slovenske OO paketke .. malo je problem, ker se ucim in mi za vsako napako gre ~8h stran. Ampak nic zato.

Resen je tudi problem prevelikih paketkov (2Mb pride priblizno na jezik + 10Mb za help file od jezika). Nasel sem tudi nacin kako spraviti slovenski prevod v debiana z minimalno truda. Samo celoten slovenski source code se moram za zacetek nauciti ustvariti.

Za Mozillo bo malo vecja jeba ampak to se bom potem ukvarjal, ko bo OO pripravljen.

medjugorje-si ::

Pozdravljeni

Mislim da je Slo-Tech naredil zadetek v polno, ker je razburkal ozračje za slovenski linux. Mislim da je to dobro, ker veliko uporabnikov window$ov se otepa linuxov ker so za začetnika pretežki z vsemi ukazi... Je pa pravi čas se pripravi slovenski linux za telebane z klikanjem. Ko se človek nauči klikat, potem ga že začenja zanimat tudi ostalo kako bi kaj prilagodil po svoje... To pa je pravi čas da se spemeni razmerje windows linux. Po drugi strani pa bo manj grešnikov ki bojo nelegalno kopirali plačljive programe. Če bojo v linuxu za navadne uporabnike programi za osnovno delo (office, browser, multimedia,...) ne potrebuješ plačljivih window$ov...

Z linuxom si še bolje zavarovan pred vdori in virusi z interneta, manj zmogljiv računalnik rabiš, in tudi manj programov potrebujes za namestitev.

Končno bi rekel da je res pametno da se s skupnimi močmi lotimo tak projekt.

Tudi sam sem 99% uporabnik window$ov in ker si želim zagnat server sem se odločil za linux zaradi njegovih dobrih lasnosti, je pa res da za klikanje še ni dovolj izdelan, vendar je že zelo, zelo uporaben. Predvsem pa je še pomankljiv na področju multimedije, predvsem video formatov za posnete v različnih formatih in odprto kodo....

Želim pa vsem vam eno mirno in uspešno debato okoli nove slo-tech linux-a

Herman

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sergio ()

Rumko ::

Če boste rabili preizkušati to Slo-Tech linux distribucijo tudi na slabših računalnikih, sem pripravljen pomagati (imam 486-tko z 32mb rama, 850mb disk, pa tudi notebook 486 :P ), ko pa bo distribucija stabilna (ni vecjih moznosti da bi se mi kšni bolj pomembni podatki zbrisali), pa lahko pomagam tudi z mojim duronom 750 s 640mb rama, pa ene 5gb particijo / .


Pa še glede prerekanja zaradi "sodelovanja" z LUGOS:

Ideja o Slo-Tech linuxu je bila rojena na Slo-Tech forumu. Če želijo LUGOS člani sodelovati, bi se morali pridružiti Slo-Techu (ali pa vsaj sodelovati na forumih). Če tega ne želijo, pomeni da NOČEJO sodelovati in naj dajo mir. Če pa Slo-Tech hoče pomagati LUGOSu, se bodo pa morali tisti, ki bodo hoteli, pridružiti LUGOSovi mailing-listi (ali nekaj takega). In potem še tretja možnost. Če se hoče narediti skupni projekt, bo treba mailing-listo preslikati na Slo-Tech forum in obratno, da bodo vsi vedeli kaj se dogaja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rumko ()

Gh0st ::

Tako je!
Jest mislim da smo dovolj "glavce" da stvar speljemo brez LUGOS-ovskih važičev...
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Ziga Dolhar ::

Fantje, fantje, brez ostrih besed :-).

Saj razumem da ste mal "živčni" zarad tega (jok, jaz sem skoraj pop* ko sem prebral tisto o Lugos listi -- pa sem prespal ter pretehtal verjetno stališče članov Lugosa).

Nihče ne poskuša "zlugosirat" te distribucije -- njen nosilec ni Slo-Tech, ampak Gandalf. _TE_ distribucije. Če kani Lugos ali kdorkoli na svojo roko nekaj delat, je to pač njihov problem in tu lahko "mi" pokažemo toliko spoštovanja, da ne kažemo na neke domnevne "kraje idej". "Slo Linux" ni nobena originalna nikoliinnikjerslišana ideja.

V tej različici so se pač postavili neki temelji (by Gandalfar). Možnosti so tri:

a) se skregamo ter gre Gandalfar "na svoje".
b) stvar se dela "Slo-Tech only". Bedno.
c) pod skupnim okriljem in s konsenzom se združijo ne Slo-Techeri in ne Lugosovci, ampak preprosto znalci Linuxa na slovenskem. Pod bilokakim, četudi že obstoječim imenom.

Samo brez zaletavosti. (... pravi nekdo, ki doslej v tejli temi še ni rekel niti besede.)

Zgodovina sprememb…

Primoz ::

Torej:

1) Prosil bi, ce bi lahko nehal flameware v zvezi s tem.. kjerkoli se jih ze greste
2) Trenutna ideja je za zacetek se kaj posloveniti (zakaj bi se samo kitili z tujim perjem)
3) ce se komu ljubi v tej smeri kaj narest.. naj napise zasebno sporocilo Gandalfu (njegov projekt ane?).

4) direktno pljuvanje cez kogarkoli bomo zaceli bolj natancno brisat.
5) ce imate kaksne ideje, kaj bi s tem projektom naredili.. predlogi se vedno sem notr.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()

BigWhale ::

Banzai!

Moram priznati, da se je iz te debate razvilo tocno to kar sem pricakoval... Folk pri Lugosu pizdi cez Slo-Tech, folk pri Slo-Techu pa pizdi cez Lugos...

Lugos, kot organizacija se do cele stvari se sploh ni tudi malo ne opredelil. Dokler bo 'debata' na taki, ravni kot je sedajle, ko se nihce nicesar ne zmeni in se samo pizdi en cez drugega, se Lugos tudi ne bo opredeljeval in bo ostal brez mnenja.

To kar si pa mislijo clani Lugosa in clani Slo-Tech foruma je pa njihovo osebno menje, tako kot je to kar si jaz mislim moje... :)

Tale 'debata' je pa tako tukaj, kot na Lugosovih mailing listah en zabluz...

No, jaz pridem sem pogledat ko se bo vse skupaj malo umirilo...


Gh0st ::

************konc prepira***************

---

------>>>>>>>>> začetek dela:
ok zdej naredimo seznam katere glavne pakete '+ verzije se vključi
za kateri installation program smo se odločili?
začnimo prosim zares, ker so nas samo besede...:|
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Gejmer ::

Ej najdu sem zanimiv Window Manager ,ki je zelo zelo podoben tistemu od Win XP.Mogoče bi lahk pri installu vprašal kakšen vmesnik hoče met uporabnik: Windows XP like ali Linux KDE Like. Klik!
Nanda yo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gejmer ()

Gandalfar ::

ne vem .. 0.1.1 mi deluje kot zadeva, ki ima se kar nekaj za prehodit preden bo dovolj stabilna. Receno je bilo, da se bo podpirala samo po 1 stvar od vsake stvari, da uporabnik ne bo zmeden.

Po trenutnem planu bo notri vecina programov iz KDE tako, da ne vidim zakaj ne bi mogli kar KDE uporabit. Navsezadnje je to GNU/Linux in ne ena poceni imitacija WinXP.

CaqKa ::

hmmm to pa bom jaz probal čez moje suseje cez instalirat :)
thx gejmer :)
gandalf: kaj za konzolo bo sploh programov vključenih?
moderatorji: prosim brište poste kjer se folk krega.

root ::

Ja glede Messengera je pomoje AMSN najbolša varjanta. Ful je podoben messengeru iz winsov (vbistvo je klon) pa zaenkrat deluje stabilo.

Gh0st ::

Sem čisto proti da se vgradi WinXP alike WM.
Tudi sem proti da se vgradi fvwm95 (če se bi ga kdo slučajno spomnil). To je Linux, zaboga, ne še ena poceni imitacija.

KDE brez WM-ja bi bilo še najbolje. In z Slo-Tech temo, seveda...:D
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

mathjazz ::

Zdravo!

Malo sem pokukal na mplayerjevo domaco stran in odkril tole:

MPlayer is GPL now. In the past it contained non-GPL code from the OpenDivX project, which did not allow binary redistribution. This has been removed.

Torej? Bo vendarle vkljucen mplayer? Sicer konkurence ne poznam do potankosti, a se mi zdi, da ga ni cez madzarski player :-)

ghost: KDE brez WM-ja bi bilo še najbolje.

Kako pa si to predstavljas?
www.getfirefox.com

Gh0st ::

KDE default window mnager, CleanBig ,...nemi rečt da še nisi slišal...
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Bakunin ::

Gh0st: KDE ni samo "window manager", ampak je "desktop" sistem.

Jaz za InstMsg uporabljam Licq. Nekateri prisegajo na Jabber.

mathjazz ::

KDE default window mnager, CleanBig ,...nemi rečt da še nisi slišal...

Ja saj to ti pravim, da brez WMja ni nicesar. KDE je desktop, kar je nadpomenka WM-ja.

Default WM v KDEju je KWM in ne CleanBig, ki je, ce ne motim, tema za enlightenment. :-)

Glede instant messengerja pa se mi zdi najbolj smiselen Kopete, ki je native KDE in zdruzuje icq, irc in ostale brate.
www.getfirefox.com

Gandalfar ::

Tole sem poslal tudi na mailing liste. Dejstvo je da forum ni najbolj primerna zadeva za razvoj zatorej bo debata tistih, ki aktivno sodelujejo na projektu verjetno potekala preko mailinglist.

Seveda je tudi zelo dobrodosla debata na forum, ki bo bil tudi spremljan in se bodo mnenja in zelje enakopravno upostevale.

Ce kdo meni, da je sposoben pomagati pri kateri od spodnjih nalog naj se mi prosim javi. Beta testerjev trenutno ne potrebujemo, ker nimamo se nicesar za testirat.

---
Pozdravljeni,

glede te distribucije je bilo ze marsikaj napisanega. Trenutno je ideja, da se postavi neka cim preprostejsa distribucija, ki bo primerna za Janeza P., ki rabi racunalnik za obcasno pisanje dokumentov, internet, itd. V default instalaciji mora biti cim manj programov saj se novi uporabniki pritozujejo, da so zmedeni zaradi velike izbire programov, ki delajo zelo podobne stvari.

Jaz sem si zamislil, da bi se za osnovo vzelo debian woody s tem da bi dodali notri nekaj backportanih programov, ki ze delujejo stabilno.

Kakor sem trenutno gledal je potrebno opraviti naslednje:



- pripraviti potrebne slovenske debian paketke
- Mozilla
- Openoffice.org
- ispell
- preveriti status in stabilnost dolocenih backportov
- KDE3.x
- XFree86 4.x
- Samba
- cups
- paketki specificni za naso distribucijo
- paketek, ki bo vseboval vse nadknadno prevedene locales podatke
- program za konfiguracijo interneta za vse slovenske internet ponudnike (ppp, pppoe,catv,..)
- paketek, ki bo prepisal privzete nastavitve dolocenih paketkov tako, da bodo bolj ustrezale domacemu uporabniku
- bolj optimizirano jedro, ki bo temeljilo na bf2.4
- installer
- najti najbolj primernega (trenutno se izbira med woody in progeny)
- prevod installerja
- izdelava navodil za instalacijo
- dokumentacija/navodila
- okolje
- izbrati paketke
- preveriti primernost privzetih nastavitev
- reorganizacija KDE menijev, da bodo manj zmedeni
- cd
- spraviti skupaj paketke
- narediti image
- testiranje cdja

---

niet se je javil, da bo poskrbel za kernel. Jaz pa trenutno delam na openoffice.org paketku.

Gandalfar ::

CaqKa: console programov bo v default instalaciji cim manj saj jih povrecni uporabnik ne potrebuje. Dodani bodo samo tisti, ki bodo koristni za 'znalce', da bodo lazje pomagali na mestu samem oz. preko emaila/foruma/telefona..

Seveda pa si bos zeljene programe lahko brez tezav kasneje tudi sam namestil.

mathjazz: mplayer ni najbolj uporabniku prijazen zato bi se jaz zatekel k xine, ki mislim da temelji na mplayer kodi..

mathjazz ::

Gandalfar: mplayer je veliko bolj razsirjen in zelo tezko bi se strinjal, da ni uporabniku prijazen, ko pa je na voljo cel kup skinov. Ampak, pustimo to ...

Kaj ko bi naredili neko stran z anketami o takih vprasanjih? Tako bomo najvec izvedeli.
www.getfirefox.com

Gandalfar ::

mozno da se motim = zaenkrat sem uporabljal samo mplayer za konzolo. Ce obstaja kaksen dober GUI - toliko boljse :)

Lahko se glasuje za nek program ampak pomojem sele potem, ko nekdo dejansko pogleda vse programe. Torej si recimo pri sebi namesti xine, sinek, mplayer in se kaj in se potem odloci kateri je najbolj ql. Vecina izkusenih uporabnikov, ki furajo linux kot desktop sistem ze nekaj casa je vsekega od teh programov verjetno videla nekoc v preteklosti in se takrat za tistega odlocila in ga fura naprej, ker jim ustreza. Vsaj jaz ne vidim smisla spremljati razvoj slednjih. Tako da bi bilo fajn, ce bi se dejansko pogledalo feature list vseh ter gui in seveda ce ni kaksna cudna licenca. Fino bi bilo, ce bi ze bili pripravljeni cim novejsi paketki za woodya.

Vsaj tako jaz razmisljam.

btw: ali ti slucajno vodis mozilla-slo projekt?

mathjazz ::

Ja, za mplayer obstaja GUI - mpalyer. Raznorazne slike dobis na mplayerhq.hu

Glede izbire programov se kar strinjam. Lahko jaz pogledam kake reviewe playerjev za linux. Kaj pa deb paketi? Predvidevam, da so na voljo od vseh glavnih payerjev, ampak ne vem koliko nam to pomaga, ce bomo zadeve lokalizirali.

Glede mozilla-slo. Ja, projekt sem sam zacel. Zdaj pa ga v glavnm predstavljava skupaj z Aleksom Reinhardtom. Pravo ime projekta je SloZilla.
www.getfirefox.com

Gh0st ::

Kar koli v povezavi z prevodom lahko prevzamem jaz (če vam je praw) in tisti splash screen (če še velja -- samo lotil se ga bom šele v torek, ker imam veliko veliko dela..)
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Gandalfar ::

mathjazz: dosegljivost .deb paketkov bom jaz poskrbel. Ce lahko ti samo objektivno preveris, ce je mplayer resnicno najboljsi

SloZillo je tudi potrebno spraviti v paketke.. toda tega se bom lotil po openofficu.

Jaz predvidevam, da si bom lahko danes pogledal progeny installer tako, da se bo lahko prevajanje kmalu zacelo.

mathjazz ::

Vse kar sem nasel je en review movie playerjev za Linux (Klik!), pa se ta se omejuje na DVD playere. In najpomembneje: ne razglasi zmagovalca.

Jaz bi vseeno poskusil z anketo, v kateri naj "poznavalci" zacetnikom priporocajo movie player. Predlagam Xine, mplayer (tega so mi vedno vsi predlagali), sinek ... se kaj?

Edino ce pozna kdo boljso resitev problema...
www.getfirefox.com

b ::

Jaz uporabljam mplayer. Zato ker dela in mi je od vedno delal. Vcasih ko se ni bil tolk dober sem uporabljal tudi avifile.

Je pa problem, ker nekateri kodeki, ki jih uporablja, niso free. Treba bi bilo posteno premislit, kaj se lahko vkljuci zraven, kaj pa ne.

lp,
Borut.

mathjazz ::

b: To sem nekoc ze napisal:

Malo sem pokukal na mplayerjevo domaco stran in odkril tole:

MPlayer is GPL now. In the past it contained non-GPL code from the OpenDivX project, which did not allow binary redistribution. This has been removed.
www.getfirefox.com

Gandalfar ::

We've began preparations for the real release: this pre-release is the RC1. There are quite some features about it which make it the player supporting all modern codecs of the world today. No other player can boast with support for all of RealAudio/Video 9, Windows Media Audio/Video 9, Quicktime Sorenson 3, QDesign Music Audio. This is a peak improvement, and I'm not talking PR now. I'm watching TV with MPlayer even now. I could do so even on my EGA or Hercules display. Quite touching isn't it.



meni se zdi to dost hudo. Pa skini pa GUI. 0.90RC2 je sedaj zunaj...binary ponujajo. Zgleda da so vsi pogoji izpolnjeni. Debian paketke pa sem tudi ze videl.

b ::

Nekaterih kodekov ne mores distribuirat. To sem mislil. A sem napisal kaj drugega?

lp,
Borut.

jlpktnst ::

za tiste kodeke das pa navodilo pa link do mplayerjevega homepaga -ravno tako ima suse (grem gledat zakaj divx ne dela - pa v imeniku od mplayer konfiguracije najdem .suse fajl ko pravi da zarad licence ni, naj pac kodeke z neta downloadam)

Bakunin ::

Dodas v /etc/apt/sources.list

deb http://marillat.free.fr/ stable main

in na voljo ti bo paket w32codecs. Bojda so notri vsi potrebni codeci.

saravak ::

Bogokletno vprašanje a .... zakaj ste si izbrali za distro DEBIAN?

Zakaj nihče ni morda pomislil na Gentoo?? Debian velja sicer za stabilno a zelo konzervativno in včasih zastarelo distribucijo!

Gentoo je za vse zainteresirane na distrowatch-u med top 10 distribucijami in za njim močno stoji big blue (IBM). Sploh priporočljiv za vse ljubitelje BSD-ja zaradi načina dela z instalacijskimi paketi! Precej cutting edge stvar bi dejal in se vprašal, če naj ne bi bila takšna naša distribucija!!??

Bakunin ::

Pri Gentoo si moras tako kot pri slackware ali *BSD vse narediti sam.

Vedeti moras da se distribucija dela za Janeza Povprecnega, ki ne rabi najnovejsih zadev, ampak delujoc sistem. In si ne bo znal ali hotel delati vse sam ter "na roko".

Debian "stable aka woody" je stabilen. Morda notri ni ravno "cutting edge" paketov, ampak je pa STABILEN.

Po drugi strani si pa lahko Debian nastavis (/etc/apt/sources.list) da uporabljas "unstable" pakete.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bakunin ()

madviper ::

In kako napredujete z delom vsi, ki ste začeli delat?
Zanima me, če bo debata potekala (oz. že poteke) tu in na mailinglisti al sam tam?
I'd like to do something crazy!

Aspirinix ::

Upam, da napredujete vsaj v pogovorih. Če ne pa: link

Gandalfar ::

well debata poteka. Danes sem se ponovno pogovarjal z nekaj ljudmi za katere bi lahko rekli, da imajo izkusnje v teh stvari in verjetno bomo lahko kmalu zaceli z prevajanjem. Samo se z lugos-slo moram stopiti v kontakt, da ne bomo delali dvojnega dela..

zacel sem delati tud nek page z status reportom: http://gand.owca.info

madviper ::

Ke poteka debata Gandalfar? Tuki je je bol mal!

Jes bi tud pomagui pri prevajanju:D , če lahko!
Povej ko boš ka rabo>:D !
I'd like to do something crazy!

Gandalfar ::

debata poteka bolj na lugos-tech mailing listi. Trenutno je potrebno izbrati popoln seznam programov, ki bodo vkljuceni v distribucijo, da bomo potem vedeli kaj zaceti prevajat.

Se kdo zeli javit za pomoc pri temu? Naceloma je treba iti skozi ta thread pa pogledat kaj vse so ljudje ze predlagal in zbrat skupaj na enem kupu. Od tam naprej bom pa verjetno jaz pogledal kaj je ze debianizirano in prevedeno.

mark_knopfler ::

jaz bi se javil za pomoc.

Gandalfar ::

super, prosim poslji mi zasebno sporocilo ali pa mail oz. me lahko tudi na ircu najdes (#slo-tech, Gandalfar) oz. na icqju (6123468) - pa se bova zmenila glede podrobnosti, da ne bova smetila tukaj po forumu. (ne vem kako ti najraje komuniciras tako, da sem kar vse moznosti napisal)

mark_knopfler ::

Z Gandalfarjem sva se nekaj zmenila po IRCu, pripravil sem listo programov, ki naj bi jih vkljucili:

Osnova Debian Linux 3.0(woody release) - /base

-Vsi potrebni driverji za GeForce kartice ze v sistemu

Programski paketi:
-XFree86 4.2.0
-KDE3
-Linux kernel 2.4.20
-OpenOffice

Programje:
-Mozilla(Brskalnik)
-xchat(IRC klient)
-Xcdroast(Za peko CDjev)
-XMMS(Predvajanje glasbe)
-GIMP(2D grafika)
-Blender(3D grafika)
-Ripperx(Ripanje glasbe s CDjev)
-Gcc, G++,Gdb(Compilerja za C in C++ ter debuger)
-Perl
-Python
-Evolution(odjemalec poste za X-Windows)
-PixelPlus(ogledovanje slik)
-mplayer(Multimedijski predvajalnik videa, - DiVX, DVD...)
-lm sensors

Ostalo programje(programje sicer vkljuceno na CDju, vendar ni per default):
-Pine(postni odjemalec za konzolo)
-BitchX(IRC klient za konzolo)
---------------------------------

Torej, predebatirajmo, kaj naj bi se vkljucili, ce naj kaj tudi pobrisemo iz tega seznama itd.

Gandalfar ::

hm.. taprava odpade zaradi licencnih razlog ne moremo imeti nvidia driverjev notr...

pa gcc spada pod ostalo programje. Janez P. ne programira.. napisi C/C++ development tools.

CaqKa ::

kaj pa kakšen ftp klient? (da človek kaki pejdž spravi na server)
Ostalo programje(programje sicer vkljuceno na CDju, vendar ni per default):
-Pine(postni odjemalec za konzolo)
-BitchX(IRC klient za konzolo)

tu dodaj še lynx pa wget ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

mathjazz ::

Peka CD-jev: moj predlog za default je k3b, ker bolje sovpada s KDEjem. Je tudi bistveno lazji za uporabo in ima boljso perspektivo. Xcdroast se ze precej casa ne premakne nikamor naprej...

Glasujem tudi za Kopete.

Na CD priporocam da damo se gaim (ala kopete, za mnoge celo boljsi), xcdroast in grip (ripanje).

Toliko zaenkrat:-)
www.getfirefox.com

mark_knopfler ::

Gandalfar: Lahko, da Janez P. ne programira, vendar pa mogoce kdaj potegne z neta kaksen source programa, in bo za prevajanje rabil C/C++ compiler.

Gandalfar ::

ne.. Janez P. NE BO potegnil iz neta sourca. Ima 11000 debian paketkov. Ostalo zanj ne obstaja. Ce bo zelel sam skompajlati program si bo namestil se razvojna orodja..

Ziga Dolhar ::

Hmmmm, to pomeni, da Janez P. nikoli v življenju ne bo napredoval do te točke, da bi se učil programirat oz. prevajat?

Gandalfar ::

Bo. Toda zato bo moral poznati dovolj svoje okolje, da si bo znal namestiti gcc itd..

Gejmer ::

NVIDA driverji so priloženi.Zelo kul.Kaj pa če bi dodali driverje za ATI kartice?Za 9000(pro),9500(pro),9700(pro).Kaj vas to stane?!?
Nanda yo?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1960117098 (32772) RedDrake
»

Saj ni res, pa je

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
393871 (2133) Pithlit

mandrake ali suse

Oddelek: Operacijski sistemi
341791 (1354) BigWhale
»

Debian server VS. Gentoo server (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
584823 (3992) Nerdor
»

slo-tech slovenjenje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
10111738 (8583) moj_nick

Več podobnih tem