» »

biceps, tebušne, prsne mišice

biceps, tebušne, prsne mišice

«
1
2

i33a ::

Odločil sem se da si bom okrepil mišice, predvsem biceps in trebušne ter prsne mišice.
Zanima me katere vaje naj delam DOMA?
Kaj naj jem da bo učinek večji?

cyber_killer ::

Heh, odvisno kaj hočeš. Če hočeš maso ti svetujem, da ješ vse, res, je da boš na ta način dobil tudi nekaj "špeha" sam z dobro vajo se da tudi to rešit. To je moj nasvet, če boš delal doma vaje. Nevem kakšne naprave imaš doma.

Drugače je tole fajn: http://daciofit.nastja.net/clanki_treni...

Adrijan0 ::

KLIK - poglej mal po youtubu.. je en kup dobrih vaj hehe

Bojevnik ::

WTF? ::

Velik jej (ni važn kaj) in čim več sira ter majoneze. Dob si lopato... naroč kubik peska pa vsak dan ta kubik peska z lopato prstau na drug kup (med tem poki sklece in trebušne... serije po 20) K končaš pa prim u roke en mal težji stol in eksperimentiraj z dvigovanjem le tega... (lahk je tut kak drug predmet nepravilnih oblik).

Tole sm delo eno leto zdej me kličejo pa Dr. Manhattan :).. je pa res da velik plezam in veslam.. in sm že prej meu izjemno razvito postavo. ZDej pa tak je... tole ni za neko bog ve kua maso... kitast boš pa ko pras**.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WTF? ()

Golden eye ::

sira, majoneze?? Ne vem no, da se ne bo mož sam zredu. TReba je jest tolk kolkr rabš (dandanes skor vsi preveč jemo). Drugače pa uravnotežena prehrana, sklece, trebušnaki, vaje z utežmi in vztrajnosti pa boš počasi napredoval. Fajn je da delaš vaje za celo telo, si bolj uravnotežen - definicija.

Good Guy ::

polom...

če ješ vse povprek(brez kontrole) ne bo nič razen špeha in nekja mišic..

izdelaj si jedilnik(jej vsaj 5-krat na dan), malo pobrskaj na maxxium forumu, saj ma tam veliko uporabnikov napisanih njihove jedilnike
če ti kaj pomaga ti prilepim svojega

1.) 6.00 4 jajca + polnozrnat kruh + 3 kapsule omega 3 /vsak drugi dan 1,5dl mleka 50g ovsenih +30g wheya + 3 kapsule omega 3
2.) 9.00 40g whey + pest lešnikov/mandeljev
3.) 12.00 pišanec+riž(krompir)+zelena solata +1 žlica olivnega
4.) 15.00 250g skute, 180ml jogurt + lešniki / 40g whey + pest lešnikov/mandeljev
5.) 17.00-18.00 tuna v lastnem soku +1 žlica olivnega + papirka, solata
6.) 20.00 fitnes(med fitnesom veliko vode)
Po fitnesu 50whey+50g maltoxx


če hočeš rezultate boš moral poseči tudi pod dodatkih(ni nujno vendar 100% ne zaužiješ vsega kar telo potrebuje oz da bi dosegel maksimum)

Fajn je da delaš vaje za celo telo, si bolj uravnotežen - definicija.

ne veš kaj je definicija

definicija je hujšanje na račun izgube maščob in čimmanjše količine mišic ne pa delanje vaj oz serij vaj za celo telo
pri definiciji maš vaje razdeljene na dneve ko si v fitnesu(1 dan prsa in roke, drugi dan noge in hrbet, tretji dan vse ostalo oz kaj podobnega tako da v enem tednu steraš celo telo)
definicija je če bi rad da so tvoje mišice bolj izrazite, vendar pričakuj padec telesne teže tudi na račun mišične mase

glede vaj je pa tko. Na tvojem mestu bi raje reskiral 50EUR na mesec za fitnes, kjer bi ti osebje pokazalo kako se vaje izvaja kot pa da se doma nekaj matraš pa iz tega ne dobiš niti 50%

+

napredek bo viden zelo hitro(no vsaj pri meni je bil v 2 mesecih 4 kile)
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

WTF? ::

Tole s prehrano in fitnesom in vsem tem sranjem je en velik Bullsh**. Zapravljaš denar in zakaj? Zato da zgledaš bol. No, jst bom pa takle reko.. Dober, res je da plezam.. veslam in dost prekolesarim... delam knauf in ostala gradbena dela... Žrem pa ko prasec. Dobesedno.. tastari so kmeti in ni ga dneva k jst neb kasiru mal špeha, bunke, suhe salame, domačga nadmastnega sira in prasca,... Star sm 21let, tehtam 78kg in merim 181cm in v življenju mi še nihče ni zlomu roke. In ja.. včasih grem mal za zajebancijo do kolegov s katerimi plezam in hodjo v fitnes na obisk v fitnes mal zejbavat te bilderčke. (95kg.. roke za 2 moje) Pa jih pač.. prcam če si gre kdo roke lomat... nazadnje odkorakajo z sklonjeno glavo jokajoč domou. Sam tujk o fitnesu in teh dodadkih in prehrani. Sej nič ne rečem.. zgleda lepo.. sam praktičn pa ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WTF? ()

Good Guy ::

@WTF dej no da se ne boš požru...

Tole s prehrano in fitnesom in vsem tem sranjem je en velik Bullsh**. Zapravljaš denar in zakaj? Zato da zgledaš bol.

razmišljaš ko 13 letni otrok
prehrana je glavna če hočeš kaj doseč... da zgledaš bol, da pridobiš na moči...

No, jst bom pa takle reko.. Dober, res je da plezam.. veslam in dost prekolesarim... delam knauf in ostala gradbena dela... Žrem pa ko prasec. Dobesedno.. tastari so kmeti in ni ga dneva k jst neb kasiru mal špeha, bunke, suhe salame, domačga nadmastnega sira in prasca,...


odlično zate, čez 20 let boš pa crknu zarad tega

Star sm 21let, tehtam 78kg in merim 181cm in v življenju mi še nihče ni zlomu roke. In ja.. včasih grem mal za zajebancijo do kolegov s katerimi plezam in hodjo v fitnes na obisk v fitnes mal zejbavat te bilderčke. (95kg.. roke za 2 moje) Pa jih pač.. prcam če si gre kdo roke lomat... nazadnje odkorakajo z sklonjeno glavo jokajoč domou.

si pa pogumen fantek ni kaj

Sam tujk o fitnesu in teh dodadkih in prehrani. Sej nič ne rečem.. zgleda lepo.. sam praktičn pa ni.


da ti pa povem kaj je res... ne gledat ti profesoinalnih bilderjev(res da te tut un zlom ko prasca ampak se eni pumpajo z steroidi, ampak tega je danes zlo malo)
dodatki so obvezni če hočeš kaj doseči s tem da hodiš v fitnes. najbrž misleš da s tem ko nekdo omeni dodatke, uf to je pa neki strupenga...
preber mal literature na netu pa pol pametuj

glede praktičnosti, tist k je nabildan verjemi da nima v mišicah zraka:))
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Blinder ::

res ja tale wtf klati res krneki. Posluši rovtarja, rabiš prehrano. Če hočeš, da so mišice bolj vidne pa moraš imet čimmanj maščobe na sebi ane.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

cyber_killer ::

Ma dej vsi spet neki pametni, ja in kaj potem ko se nehaš tko prehranjevat. Za tak jedilnik rabiš 20EUR na dan kaj vam ni jasno. Matr vsi skoz pametni jaoooo. WTF-akerju dam čist za prov. Čist verjamem, da so ljudje, ki prihajajo iz kmečkih družin 5x močnejši kot pa eni k švicajo po fitnesu. Vem po sebi, začel s tako prehrano, dobil na masi, porabil denarja preveč. Potem se mi več ni dalo tko in čez 3 mesca upad mase. Nemorš celo življenje se tko prehranjevat, razen če nisi profesionalni bodybuilder.

Komur pa to le uspe, je pa car in najbrž je to vse kar dela v svojmu življenju.

Pegaz ::

Lahko je naravnim omaram govorit, kako je fitnes & prehrana zapravljanje časa in denarja. Če si tak zadovoljen, kot si, ješ to, kar zate laufa. Ostali, ki smo po naravi bolj suhi, pa ne bomo dobili mišic od nadmastnega sira in prašiča etc., le trebuh.

Za tak jedilnik rabiš 20EUR na dan

Ne rabiš.

Nemorš celo življenje se tko prehranjevat

To je sama zdrava prehrana, če to delaš celo življenje, narediš sebi veliko uslugo.

i33a ::

Hvala za informacije...
Mene zanima predvsem prehrana, ampak bolj na splošno...
Npr. ali naj jem več mesa, mleka, kruha, .....

Ramon dekers ::

Delaj VSE vaje ne samo za to skupino mišic. Zakaj?ker je vedno potrebno delati eno veliko mišično skupino in eno malo. Noge/biceps, hrbet/triceps.
Pa na koncu malo trebušnjakov, trebušnjaki so pa vidni samo ko odstraniš določen del maščobe.
Aja ko delaš noge, recimo globoki poče, ti tu deluje največ testosterona kar posledično vpliva na vse miščne skupine. Sam sem imel enako razmišljanje na začetku kot ti.
Hrana je odvisna od tega kaj želiš (masa/definicija) ne moreš pričakovati da boš dobil roko, hkrati pa trebušne. to ne gre.

Ramon dekers ::

aja ne poslušaj vseh bedarij tu gori:)ker majo nekateri res kmečke izpade.
Večina kmetov pri 30ih zvije hrbtenica, mogoče je pa res da marsikdonimel zlomane roke.
Hrbtenica pa ga zjebe ker ne zna pravilno izvjati vaj. Najdi si prvo osebo ki ti bo pokazala kako in kaj.
Druga stvar so finance, če jih nimaš pač laufaj, delaj sklece in trebušnjake.Domače variante so navadno slabe, ker prav tako rabiš začetni kapital, (sam sem v svojo sobo vložil več kot 3000 €) in ne kupuj kakšnih kitajskih zadev ket ti bo čez mesec dva vse razpadlo.
Sirotka te pride 30€ sam jo mam za mesec in pol. Gledaš akcij -50.

Adrijan0 ::

Poješ lahko zelo veliko in nebo nič narobe, samo ne jesti kakih mastnih stvari.. Saj lahko sam oceniš kaj je dobro in kaj ne in si malo pogledaš jedilnike, kot so ti že predlagali. To da lahko ješ veliko ne govorim kar tko, ampak iz izkušenj (mojih in od prijateljev). Sam je pa res, da so tud treningi usak dan par ur.. In lih to se mi zdi pr fitnessu slabo, ker za maso more bit trening okol 1 ure, kar pa je zame premalo.. Fitness je bol tko, če hočeš biti res uničen po njemu, more vedet kaj delat (raje delam kar si vidu u tistem videotu, ki sm ga prilepu). Osebno grem raje plezat npr, ker je tam potrebne parkrat več moči, kot pa da u fitnesu premikaš tisto železo.. In seveda kot ti je Moris reku, za začetek u fitnesu moreš imet obvezno nekoga, ki ti pokaže kako se vaje pravilno izvaja, ker bo bolj zate zdravo in bo napredek hitrejši.

biokill ::

Mene bi pa zanimale kakšne preproste vaje za pridobitev moči v rokah, triceps in biceps.....Naj si kupim kakšne uteži? in kakšne vaje so priporočljive?

L.P.

Ramon dekers ::

Mene bi pa zanimale kakšne preproste vaje za pridobitev moči v rokah, triceps in biceps.....Naj si kupim kakšne uteži? in kakšne vaje so priporočljive?

L.P.



ne moreš samo to delat, vedno gre ena velika mišična skupina in ena mala če hočeš ojačanje. Preprostih vaj ni, za triceps lahko delaš sklece vendar delaš zraven še hrbet, ramena. Lahko jih delaš na stolu, vendar boš delal to z maso telesa, in ne boš stopnjeval teže tako kot pri ročkah v fitnesu.
Če hočeš domači fitnes potrebuješ res kvalitetno klopco(bench) + uteži + prosto klopco

WTF? ::

Ja, res je... te stvari (prehrana, bioritem, metabolizem in nasplošno stil, čas,...) se razlikujejo od človeka do človeka. In ja, načeloma drži da je za definicijo telesa potrebna pravilna prehrana... maš pa primere k se na to požvižgajo oz. to zanje ni nujno da velja. Kakorkoli že... zrihti si prehrano in začni plezat... pri plezanju namreč dela celo telo in to 5x bolj k u fitnesu... garantiram.

Pas te pride 50EUR
plezalni čevlji te pridejo od 50-150EUR
Vrv te pride pa okrog 100EUR
Pol pa pač.. še kompleti okrog 15EUR po komadu.

Dobr, res je da za to početje rabiš družbo, ljudi ki se s tem okvarjajo.. In če tega nimaš.. pejt v kakšen PD. Alternativa je pa pač... seveda fitnes (srečevanje primatov, izrodkov slovenije) al pa pač.. delo doma. Kot sem dejau.. vse kar potrebuješ je stol. Če si mogoče gledu fight club... no Brad pitt je tam biu kr zajeban... to je dosegu s tem da je eno leto delu sklece, trebušne in dvigovau navadn malce težji stol. Ter seveda s pravilno prehrano :)

glistovje ::

v top shopu je bil bench 65EUR brez uteži. ga mam doma, uteži greš pa v hervis cca 30EUR in maš vse doma :) kaj bom vdihaval un smrad od švica od ostalih v fitnesu če sm lahk doma pa še tv gledam

hrana pomen vse pr masi

Chelios ::

Fight club FTW! :)

Jaz bi rekel, da je glavni problem disciplina. Karkoli se spraviš delat, delaj pošteno, vztrajno, ne pa se zaletavat, 2 meseca fitnesa potem pa pol leta nič.

Glede samega treniranja so že drugi dosti napisali, lahko delaš fizična dela, plezaš, plavaš ali bildaš v fitnesu, samo, da neki delaš in vztrajaš pri tem. Pri prehrani pa je različno od človeka do človeka, jaz sem recimo pol leta nazaj žrl vse živo pa se nisem nič zredil, je pa res, da boš pridobil z "neprimerno" prehrano manj mase kot bi jo drugače in bo posledično tvoje bildanje trajalo dalj časa, preden boš zadovoljen.

Pa tudi ko si enkrat zadovoljen ne boš večno ostal tak če boš ležal doma pred tv s pirom v roki :) .
Just juice me!

Adrijan0 ::

Fight club FTW! :)

Jaz bi rekel, da je glavni problem disciplina.


Za moje pojme je tud to en velik problem. Je za it trenirat, pa se človeku ne da. Trening mora ratat zanimiu oz. nevem kako bi povedu, moreš it z veseljem in komaj čakat.. čene je use skupi brez veze..

;-) ::

Nebo kdo mislo da bo postal Arnold doma.

Adrijan0 ::

LOL, ;-), kar jz vem je un na steroidih biu ;((

T-h-o-r ::

Tole s prehrano in fitnesom in vsem tem sranjem je en velik Bullsh**. Zapravljaš denar in zakaj? Zato da zgledaš bol. No, jst bom pa takle reko.. Dober, res je da plezam.. veslam in dost prekolesarim... delam knauf in ostala gradbena dela... Žrem pa ko prasec. Dobesedno.. tastari so kmeti in ni ga dneva k jst neb kasiru mal špeha, bunke, suhe salame, domačga nadmastnega sira in prasca,... Star sm 21let, tehtam 78kg in merim 181cm in v življenju mi še nihče ni zlomu roke. In ja.. včasih grem mal za zajebancijo do kolegov s katerimi plezam in hodjo v fitnes na obisk v fitnes mal zejbavat te bilderčke. (95kg.. roke za 2 moje) Pa jih pač.. prcam če si gre kdo roke lomat... nazadnje odkorakajo z sklonjeno glavo jokajoč domou. Sam tujk o fitnesu in teh dodadkih in prehrani. Sej nič ne rečem.. zgleda lepo.. sam praktičn pa ni.



o lol, totalno me spominjaš na kolega

ki zajebava druge kolege, ki hodijo v fitnes, on pa dela doma na kmetiji in je veliko močnejši :)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

noraguta ::

odlično zate, čez 20 let boš pa crknu zarad tega
rotar na moj uč im wtf bolj uranvnoteženo prehrano in delo kot pa povprečen pitanc iz fitnsa. lohk pa da se motm.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Good Guy ::

odlično zate, čez 20 let boš pa crknu zarad tega
rotar na moj uč im wtf bolj uranvnoteženo prehrano in delo kot pa povprečen pitanc iz fitnsa. lohk pa da se motm.


jst lohk tut tok žrem kot on pa se ne zredim, z urejeno prehrano(jedilnik ki sm ga prlepu) in fitnesom sm pa prdobu kr neki kil

tisto kar pa "žre" wtf je pa daleč od zdrave kaj šele uravnotežene prehrane. isti je kot moj fotr, zmeče vase boga in pol pol ma pa težave z dohtarji(pa dela cele dneve fizično ampak to ne pomaga kaj dosti)
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

glistovje ::

če ti delaš fizično ne pomen da se giblješ PRAVILNO. Mišice je treba pravilno krčit za pravilen učinek. Lahko dviguješ vsak dan 50 kilske stole sm kaj ku to ni naravno gibanje telesa in nič ne vpliva nate.

noraguta ::

če ti delaš fizično ne pomen da se giblješ PRAVILNO. Mišice je treba pravilno krčit za pravilen učinek. Lahko dviguješ vsak dan 50 kilske stole sm kaj ku to ni naravno gibanje telesa in nič ne vpliva nate.

a tist v fitnesu je pa sam zdravje, pol pa tacga človeka u squash sobo postavš pa ni dober za druzga kot žogce poberat.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Chelios ::

Jao ;(( . Kdo pa je rekel, da moreš tako nabildati, da boš zategjen? Čeprav drži, da boš težko zelo gibčen če imaš neko veliko mišično maso, lahko pa imaš nekaj srednjega pa si še vedno gibčen in hiter - vendar ne če samo čepiš v fitnesu, potem je potrebno še kak šport dodat, po možnosti kaj takega, da uporabljaš celo telo.
Just juice me!

ripmork ::

- Odločil sem se da si bom okrepil mišice, predvsem biceps in trebušne ter prsne mišice.
Delaj vaje za celotno telo, boš videl sam zakaj. Vadba celega telesa maksimalno poveča izločanje rastnega hormona, nasplošno je krepitev nog pomembna za skladno postavo, ter dobro fizično pripravljenost. S šibkim hrbtom nikoli ne boš dobro razvil manjših mišičnih skupin (ramena, biceps), da ga ne bi slučajno izpustil. Triceps je bistven, če hočeš povečat obseg roke.

- Zanima me katere vaje naj delam DOMA?
Prostoročne uteži (nastavljive) in drog za vzgibe so vse kar rabiš. Za začetnika so najboljše kompleksne vaje, kjer dela več mišic naenkrat (skleci, vzgibi, izpadni koraki za noge, ipd...). Fitnes je fajn, ker se tam naučiš pravilno izvajat posamezne vaje, z malce več motivacije in pravilnim razumevanjem vaj pa lahko vse to nadoknadiš doma. Denar, ki bi šel za članarino pa raje zapraviš za pravilno prehrano, ki je bistvenega pomena.
Na tejle strani najdeš vse informacije, kar jih rabiš. Vse je obširno in dobro razloženo.

- Kaj naj jem da bo učinek večji?
Zmerni obroki, bogati s proteini vsaj 5x na dan. Ribe, piščanec na 1000 in en način, polnozrnat kruh, polnovredni kosmiči (proteinski dodatki po želji). Pa zadostno pitje tekočine. Consistency is the key. Z basanjem boš že hitro pridobil na telesni teži, ampak bo šlo precej tudi na račun špeha (govorim iz lastnih izkušenj). Brez pravilne zadostne prehrane rezultatov ne bo, pika.

Prva stvar, preden se lotiš pa je, da se postaviš na realna tla, kar se pričakovanj tiče. Če pričakuješ instant rezultate, te bo hitro minilo vse skupaj. Vztrajnost se zelo izplača tu.;)

Ramon dekers ::

vsi kar mislite da boste švarciji ko boste v fitnesu!dajte se malo zresnit!99% TISTIH ko jih gledate jemlejo poleg dodatkov še anabolikov, malo je tistih z genetiko, da ima vidne trebušne + velika prsa, noge.
Napačen je mit da bo nekdo treniral in gledal televizijo, že iz psihološkega vidika, posvečaš se lahko samo eni stvari in to je telo ali teve, v obeh hkrati ni učinka.
Verjemi da več kot mesec dni ne boš delal.Tiste klopce iz spara od 30 EUR do 150(200) so drek od dreka, ker:
1: sploh niso pravilno narejene v večini so roke za odlžitev palice preveč skupaj, in niso komolci v 90 stopinj.
2. če delaš resno ti vse skupaj začne škripat, in majat
RIPMORK je pravilno razložil, raje delaj doma z vajami kot z vajami oz.utežmi ki si jih- nevešč.Lahko pa pride tudi do poškodb sklepov. Na začetku si vsak začetnik da nevem kakšno težo, generalna napaka. Še profesionalni bilderji nimajo nevemkakšnih tež v razmerju z njihovo maso, jemlejo pa druge stvari.
Res ne razumem kako lahko nekdo reče da ko bo pa s fitnesa prišel pa ne bo gibčćen, pa dajte prebrat kakšno knjigo, pojdite na fitnes pogledat KAJ oziroma KAKO sploh zgleda.
Marsikdo naredi po samem treningu dober stretching in je bolj gibljiv kot kdorkoli.Fitnes je znanost, in tist ko je s kmetov že tako nima nobene izobrazbe kaj pa da bi šele sem dajal dodaten čas...dejansko moraš poznati prvo teorijo, potem vaje, na koncu pa šele vidiš kaj telesu ugaja.

Zgodovina sprememb…

Chelios ::

Ja ampak če po fitnesu ne narediš stretchinga kaj pa potem? Pa gibčen si že, ampak si počasen, poskusi trenirati karate ali judo pa hkrati hodi v fitnes, potem pa 1 mesec spusti fitnes in samo karate oz. judo treniraj pa boš videl koliko boš hitrejši na treningu.
Just juice me!

Ramon dekers ::

to je pa stvar posameznika ali naredi stretching ali ne, ali ga sploh zna narest...sicer pa sama postava pri moči in hitrosti nima nobene veze, Dejan Zavec nima bogve kakšne postave, ali še boljši primer Miran Fabjan postava niakakva pa že dvakrat je zmagal v wfc-ju proti borcem ki so imeli izklesane postave. Karae in judo je mešanje zraka, če hočeš borilni šport je najbolj efektiven tajski boks + mma!

Alfonzo ::

to je pa stvar posameznika ali naredi stretching ali ne, ali ga sploh zna narest...sicer pa sama postava pri moči in hitrosti nima nobene veze, Dejan Zavec nima bogve kakšne postave, ali še boljši primer Miran Fabjan postava niakakva pa že dvakrat je zmagal v wfc-ju proti borcem ki so imeli izklesane postave. Karae in judo je mešanje zraka, če hočeš borilni šport je najbolj efektiven tajski boks + mma!



Glede Fabjana in tega WFC-ja ki se je odvijal v Ljubljani lahko samo rečem, da je to ena navadna bedarija. Nej gre Fabijan prot velikim imenom ameriškiga WFC-ja ki imajo izklesana telesa pa bomo vidl kaj bo tam naredu. Sigurno pa sama postava ne naredi nič pomembnega na borcu. Sem imel priložnost trenirati z Zavcem in lahko rečem, da tako hitrih rok še nisem videl. Že lep primer bi bil če bi šov fabijan samo ročno proti zavcu.

Ampak gremo raje nazaj na temo, ker ta ni namenjena borilnim veščinam =) Drugače je pa res najboljše kot si napisal kakšen tajski box al pa mogoče še kešn kickboxing, kjer res dela cel telo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Alfonzo ()

MarkookraM ::

"WTF?" je star 21 let in se hvali kako lahko poje veliko hrane in se nič ne zredi. 21. Enaindvajset! Zlata leta se počasi končujejo, vedno bolj boš moral paziti na hrano. Poleg tega je tukaj še faktor genetike. Nekateri so lahko postavni z 50-50 dieto. To je 50% mcdonalds in 50% pice. :) Drugi morajo biti bodybuilderji in maratonski tekači, da ohranjajo nekako spoštljivo postavo.

In 78kg pri 181cm pomeni ali kar spodobno nabildanega človeka ali pa začetek nastajanje lampa.

tomos ::

Mi lahko kdo napiše kaj naj si kupim za delat vaje doma. malo se mi vidi sixpack ampak to ni to. naj kupim uteži, še kaj? laufati bom moral verjetno vsak dan( 12 km prelaufam brez napora in se ne ustavljam). kakšne vaje naj delam? prvo kot prvo pa bi si rad povečal prsne mišice. :/
LP

Wasted ::

Prsa: Palica + ročke + uteži + whey. Potem pa delaš Fly pa različne verzije Benchpressa.
When I'm done there will be nothing left of you...

strictom ::

Doma za prsne sklece. Najbol simpl in najprej boš dobil delovne navade. Trebušnjake. Za Biceps pa uteži.

Glede hrane pa če nočeš komplicirati, jej čimmanj kalorično in količinsko. Nč svinjskega mesa pa pomfrija, pečenga krompirja etc.

Riž pa pusto mesto :)

PS.: ne obremenjuj se z raznimi naprednimi vajami in dietam, ker na začetku boš s tem dosegel samo izgubo volje ... Keep it simple and make it a habit !!

PPS.: zravn je fajn mal kardia. Da nisi zamaščen :)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: strictom ()

black ice ::

Če želiš imeti "večje" roke delaj vaje tako za triceps kot tudi za biceps.

tomos ::

2x 10kg uteži bodo ok? pa ene vlke? kje bi dobil te stvari čim ceneje? 1x sem videl v hervisu neke palco za raztezanje bi bilo to koristno zakaj? kje pa najdem te vaje za biceps, triceps,...? kaj je to whey?
moj: trenutni jedilnik je sestavljen iz čokolina (2x na dan, zraven primešam še kakav tako, da je še bolj nezdravo :/ ), jem čokoladne kekse ves čas, v šoli sem jedel hot-doge, hamburgerje, etc. kaj je najbolje piti? vodo? zdaj večinoma kake soke, kakav, coca-colo,.. testenine so v redu?
LP

Roadkill ::

Najprej se sprijazni, da za letošnjo pelotno sezono ne boš nabildan.

Si zamudil vlak.

Za tem se pa spravi brat članke o prehrani. Če hočeš kvalitetne rezultate moraš najprej povečati znanje.
Ne poznam nobenega fit človeka, ki ne bi imel pojma o prehrani. Zapomni si to.
Ü

tomos ::

@roadkill sploh se mi negre zato, da bi bil "nabildan" za to poletje. pač enkrat moram začeti in sem se odločil, da bo to sedaj, pa pač potrebujem malo pomoči..

Wasted ::

whey = sirotka = proteini

2x 10kg ti bo hitro ratalo premalo, no odvisno jaz sem bil 190cm / 85g, ko sem začel pa mi je bilo 2x 10kg premalo za benchpress. Uteži boš najceneje dobil rabljene, če imaš srečo in najdeš koga ki jih prodaja 1kg = 1EUR si zmaga, občasno se kdo hoče rešit robe, potem pa rabiš še samo palici.

Čokolino pa tudi kosmiči so kul zadeva, hamburgerje pa hot-doge pa bi bilo fajn zmanjšati na minimum, enako velja za pomesfrites, čokoladne kekse in vse pijače, ki so blizu cocacoli. Ta hrana redi za znoret, isto vse cocacole, pa še dvomim, da lahko kdo s tako prehrano obdrži telo v kondiciji, čeprav je nekaj odvisno tudi od genetike, lahko imaš srečo, da vse to dobro prebavljaš ...

Testenine so vredu, ribe so vredu, piščančja prsa so vredu, itd... najbolje pa je piti vodo oziroma sadne sokove, pa ne iz trgovine ampak takšne, da zmečeš sadje v sokovnik, tisto iz trgovine je več ali manj vse crap.

Sicer pa mislim, da bo najboljše, da si pogledaš malo zadeve na enem fitnes forumu, sej jih ni malo, maš tudi treninge, ki jih lahko delaš komplet doma, pa nujno se moraš poučiti o prehrani, ker spraševati tukaj za vsako stvar je nepraktično in najverjetneje tudi nemogoče.
When I'm done there will be nothing left of you...

tomos ::

@Wasted si bom probal zrihtat kaj od kakih kolegov. aja prej sem pozabil omenit, da se jaz doma ukvarjam s športom vsak dan vsaj 2 uri(fuzbal, basket, zdaj sem začel s tenisom, prejšnje poletje sem cel čas igral badminton, odbojka, ...) samo od teh športov se mi nič ne pozna na telesu, ker se po tem ko športma vležem na kavč pred tv in žrem kar mi pač pride pod roke.. :| kaj če bi šel trenirat boks zdaj ko bo novo šolsko leto bi blo v redu? bom od tega sploh kaj odnesel, ali naj raje hodim v fitnes?
LP

Freezy ::

Če bi sam želel dobiti nekaj mišic, bi verjetno začel plavati. Se mi zdi da je to najboljši način za lepo postavo, seveda ob pravilni prehrani. Kaj mislite?

black ice ::

Ja, plavanje je kul za postavo, saj tam sodelujejo vse mišice.

T-h-o-r ::

pitje pira je menda kul za postavo

zraste ti prsni koš in predel pri sixpacku


pa še na rokah dobiš mišice


samo moraš flašo izmenjaje dvigovati
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Avenger ::

tomos je izjavil:

kaj če bi šel trenirat boks zdaj ko bo novo šolsko leto bi blo v redu? bom od tega sploh kaj odnesel, ali naj raje hodim v fitnes?
LP


Jih vidim kar nekaj, ki liftaju pa se ukvarjajo tudi z boksom, ali pa z borilnimi veščinami, tko da ni nujno ali ali. Če pa že, pa rajš uteži za začetek.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

black ice ::

T-h-o-r je izjavil:

pitje pira je menda kul za postavo

zraste ti prsni koš in predel pri sixpacku


pa še na rokah dobiš mišice


samo moraš flašo izmenjaje dvigovati

Med drugim ti tudi med samozadovoljevanjem rastejo mišice na roki (še posebej biceps), samo dovolj prizadeven moraš biti, da bodo rezultati vidni.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaje z lastno težo

Oddelek: Loža
3812257 (10566) Golden eye
»

Kako se kvalitetno zrediti ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6327357 (25608) _IKE_
»

Fitness (was: Poceni(zastonj) fitnes za študente?) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25428902 (17690) Zheegec
»

Zdravje - bildanje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27730316 (20426) Avenger

Več podobnih tem