» »

200 € za napačno parkiranje

200 € za napačno parkiranje

««
11 / 11
»
»»

Mehmed ::

Aja lol, zdej sele stekam 1:1. Ti mislis, da se je na podlagi tvojega maila vse skupaj zavrtelo?

dronyx ::

Mehmed je izjavil:

Aja lol, zdej sele stekam 1:1. Ti mislis, da se je na podlagi tvojega maila vse skupaj zavrtelo?

Jaz sem poslal 4.1.2010 mail na ministrstvo za promet in v vednost časopisu Finance, ki je čez par dni objavil tudi v tiskani izdaji moje pomisleke (mislim da 8.1.2010). Potem so o tem poročali vsi ostali mediji in nekaj so morali odgovoriti. Tako nekako je šla kronologija.

Je pa dejstvo, da sem si jaz bolj popolno sliko o primeru ustvaril s pomočjo tele niti, ki se je začela pa 1.1.2010. Vseh pravnih napak odloka jaz na začetku nisem vedel. Samo slutil sem, da mora biti to v nasprotju z zakoni, ker mi je delovalo totalno nelogično.

Drugače je pa to zame adacta. 40 EUR sem jim plačal za napačno parkiranje (položnico dobil na dom po treh mesecih) in to je vse. Sedaj hodim v Ljubljano z vlakom, ker nimam kje parkirat.

Od skoraj popolne demokracije, do praktično totalne anarhije, vodi en sam korak. Opustitev vladavine prava (bonus misel za vse brihtne pravnike)!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

MadMicka ::

Če prav razumem, bo kazen ostala v višini 200 EUR za nekatere prekrške. A je to opustitev vladavine prava onxy? ;)

p.s.: osebno še zmeri mislim, da je takšna kazen previsoka in da bi lahko uvedli takšno (višjo) kazen za povratnike...

kmetek ::

kaj so sedaj podaljški, ali direkt 11m? :))

onyx pametno vlak, LJ je itak eno bogo mesto, ki čim manj opravka z avti....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

dronyx ::

MadMicka je izjavil:

Če prav razumem, bo kazen ostala v višini 200 EUR za nekatere prekrške. A je to opustitev vladavine prava onxy? [;)

Kar se mene tiče, če so prekrški zakoniti, potem jaz nimam pripomb. Lahko pa sicer še vedno debatiramo o morali, torej ali je recimo moralno, da neka šefica lekarne dobi za "črno" proizvodnjo "zdravil", ki to ne bi smela biti, 800 € kazni, nek šofer pa za bagatelni prometni prekršek kazen 200 €? Po moje absolutno ne in kazen za prvi primer bi morala iti v nekaj 100.000 EUR za pravno osebo, torej lekarno (sedaj so dobili samo simboličnih 8000 EUR kazni!).

Je pa za demokracijo tak primer kot je tole lep preizkus delovanja pravne države, torej ali je res, da neka mreža v ozadju s svojo politično močjo lahko počne karkoli in gradi paralelni pravni red, kar bi si nekateri pri nas verjetno res srčno želeli. In da do tega ne bo prišlo, bi se morali boriti vsi, ne pa da se nekateri ob vsem samo muzajo iz udobnih foteljev, češ, saj je vse skorumpirano.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

MadMicka ::

onyx, neka mreža v ozadju s politično močjo, ki ima npr. poslance v parlamentu ali pa svetnike v občinskem svetu in katerih naloga je, da sprejemajo in spreminjajo predpise, ti nekako ni razumljiva, če te prav razumem? Hja, tako funkcionira sodobna demokratična država, kaj čmo :)

dronyx ::

MadMicka poglej! Meni je to kristalno jasno in na izgradnji takšnih mikro elitističnih socialnih omrežji temelji večstrankarska demokracija! Žal mi je, da moram spet linkati na moj blog (ne morem iz konteksta vzeti samo dela besedila), ampak o točno tem sem pisal pred dnevi.

Samo v pravilno zastavljeni večstrankarski demokraciji običajno kolobarjenje oblasti povzroči, da te mreže ne postanejo prave hobotnice, ker nastajajo in se sproti tudi podirajo. V nobenem primeru pa ne bi smele graditi paralelnega pravnega reda, saj isti zakoni veljajo tudi za poslance in takšne ali drugačne svetnike. Se ti pa kljub temu lahko zgodi Italija s kalabrijsko ndragheto in ostalimi sorodnimi mrežami! Tako da demokracija tega sama po sebi niti slučajno ne reši in jaz rad verjamem, da o čem takim sanjajo tudi pri nas.

Nisem pa še čisto pomirjen, da imamo pri nas res vgrajene vse potrebne varovalke, da do česa takega ne bi prišlo. Je pa kljub vsemu majhna možnost, saj se mi zdi, da smo zrela demokracija, ki je od leta 1992, ko je na političnem zborovanju v Jurovskem dolu pod streli padel Kramberger, dosegla nek napredek. Kot sem nekje zgoraj že zapisal jaz verjamem, da na volitvah lahko danes pri nas leti iz parlamenta kdorkoli. Tudi LDS, če bodo ljudje tako želeli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

janezJ ::

svetetko je izjavil:

Sem kar slikal obvestilo:

Pozdravljeni
Imam eno vprašanje: pred cca 2,5 leti sem dobil obvestilo o prekršku v okolici aškerčeve v lj za napačno parkiranje, 80€, polovica 40€(za brisalcem v rdeči kuverti), podobno kot je tale od svetetka, avto sem imel res parkiran na delu pločnika, zraven označenih parkirnih mest. Razlika je v tem, da prvega dela lističa sploh ni bilo, bil je lepo pretrgan do tam, kjer se začne besedilo točka, odstavek. Se pravi na njem ni bilo nobene ure, datuma, tablice avtomobila ter ulice. Priložene položnice seveda nisem plačal, kajti takoj sem pomislil, da gre za nateg, verjetno je nekdo drug dobil to obvestilo, ga pretrgal in dal meni za brisalec. No po dveh letih in pol nisem prejel nobenega priporočenega pisma o prekršku. Je možno, da še pride?
Lp!

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

connel ::

NIč ne boš dobil, tako je kot si sumil. Nekdo ti je podtaknil listek, stara, precej precej naivna "fora",...

Mehmed ::

A se registrske na listku ujemajo s tvojimi?

Aja vidim zdej kje je odtrgano, nateg itak.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mehmed ()
««
11 / 11
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parkiranje v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6718051 (4283) acookook
»

Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
59396686 (14552) UganiKdo
»

Parkirišča med bloki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14422435 (18356) Saul Goodman
»

Prekršek - obtožen, ne samo obdolžen - lastnik. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11726278 (22108) solatko
»

Bodo redarji tudi policisti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
767419 (6079) Ziga Dolhar

Več podobnih tem