» »

ATI 4850 vent na 100%

ATI 4850 vent na 100%

edi123 ::

no danes sem dobi garancijsko menjano grafično sapphire ati 4850 ker se je prejšnja pregrevala, zdaj pa sem to novo vrgo not v rač. in je ventilator na 100% nonstop sploh se ga neda vstavit oz. zmanjšat preko CCC. pa me zanima če obstaja kakšna rešitev za to? klko sem tak malo isko po googlu mi slabo kaže in mi druga ne preostane kot opet jo dat v garancijsko zamenjavo...

svetetko ::

probi še z rivatunerjem ali pa msi afterburnerjem.

Han ::

Katera Sapphire 4850 ??? Toxic ima ventilator privzeto na 100%...

hudychk ::

Zahvala gre predvidevam ventilatorju, ki je povezan z napajanjem samo z dvema žicama (rdeča, črna).
The Devil himself!

Han ::

Tudi moja PowerColor HD4850 Play! ima ventilator s samo dvema žičkama, pa je lepo reguliran glede na temperaturo GPU...

edi123 ::

pa to kak brni to je nevzdržno v sobo bit

hudychk ::

A prejšnja grafična je delala OK? Če je blo prej OK, nesi nazaj in naj ti jo spet zamenjajo. Ko sem nesel enkrat svojo HD 2600XT nazaj na AGT, bi moral dobiti novo, pa so mi dali eno rabljeno, ki jo je prinesel nekdo drug nazaj, pa mi dela OK. Skratka nesi zamenjati ali pa si zamenjaj hladilnik na grafi.
The Devil himself!

edi123 ::

pregrevat se je začela stara, pa so mi rekli da majo gainwardovo in mi lahko menjajo, nisem pa dobil orginal zapakirane škatle ampak je bil samo not v staro škatlo dana. zdaj mi vse skup malo smrdi po tem da je to stara grafična ampak je samo nov ventilator gor in je navit na 100%

WarpedGone ::

This brings back memories ...

Nesi stvar nazaj in se nikakor ne pusti prepričat da je OK. Izdelek je defekten by design.
Sm mel podobno zgodbo - kupu kartico, crknila, po 45 dneh dobil drugo, ki je tulila kot zmaj, po 5ih dneh z doplačilom dobil tretjo (Club3D 4850), ki je ob normalnem delu neslišna.

Tole okrog teh ventilatorjev je ena taka umazana zgodba. Na teste pošiljajo modele z uravnavanim ventilatorjem, da jih lepo pohvalijo, ljudem pa pol prodajajo fixne ventilatorje. Večina to žal pogoltne dol, ker ne ve kaj narest. Na tehnični pomoči od XFX so mi trdili, da hrup "ja ni tko hud in da se da zdržat". Bi mu jo najraj vrgu v glavo ...
Zbogom in hvala za vse ribe

TOP ::

Edi123,prav predvidevaš.tud sam mislim da so ti prav to naredili.Nesi nazaj in v kateri trgovini je blo to.

edi123 ::

kaj ko gre zadeva v garancijsko zamenjavo more bit orginal zapakirana nova grafična(z papirji,cdji,kabli,itd..)? al mi jo lahko samo not porine v tisto škatlo ko sem jo jaz poslal po pošti?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: edi123 ()

WarpedGone ::

Original embalaža pomeni, da zadevo daš nazaj v škatlo v kateri si reč dobil in zraven priložiš tudi vse morebitne priložene stvari - navodila, cdji, kabli, ... Da je škatla raztrgana ne igra nobene vloge.

Kako ti pa oni stvar nazaj pošljejo, je pa odvisno kaj so nardil. Če so popravljali kartico, ti lahko pošlljejo v isti raztrgani (in znova polimani) škatli nazaj.
Če dajo drugo kartico, bo verjetno nova škatla.
Zbogom in hvala za vse ribe

Valvoline ::

Na take cene k majo grafe je res smešno to da proizvajalci šparajo na ventilatorčke.Kupca le 1x nategneš.In več ga ne bo nazaj.Svojo 9800gt sem kupu pocen ker je prejšnega lastnika motil ventilator,in je res katastrofa.Sam sem lepo modificiral zadevo z ventilatorjem za ohišje in zej je super in hladneje k prej.Vendar to pomen seveda bye-bye garancija.
P.S.
verjetno so le flashal tisto sapphirovo ki se je pregrevala tko da vent dela skoz na max in so ti dal nazaj :)

Zgodovina sprememb…

edi123 ::

danes sem pa klico in je oni ki mi je to delo še odsoten...tak da ju3 kome zvem kaj so mi poslali sploh

edi123 ::

evo danes dobil nazaj ponovno garancijsko menjano Gainward 4850 in je opet v kurcu zadeva !!!

zdaj pa ima grafična probleme da ne morem met 2 monitorjev prikloplenih preko DVI. kak naredim na extended desktop mi zmrznejo windowsi vrže na plavo sliko in potem blue screen of death! in nekaj odšteva in se restarta, potem kaže sliko na obeh monitorjih ampak spet kak pride v winse se pokaže tisti logo od win 7 potem pa spet zmrzne in reboot. če pa zmaknem 1 kabl ven iz DVI pa dela normalno, tudi špile sem probo z polno obremenjenostjo in dela.

sprobo sem jo na 2 računalnikih(kot že prejšnjič, sreča da še imam en rač. doma) tam je ista zadeva gor so winXP ampak tam je pač samo drugačna barva ko zmrzne na enem monitorju zelena na drugem pa rdeča.

zdaj pa res več nevem kaj naj, in še tlko sem bil nor da sem formatiro svoj rač, ker enostavno nisem mogel verjet da bi opet dobo pokvarjeno grafično...

4 ure sem se jebo s tem, zdaj pa mi naj kdo reče kakšno rešitev, ker jaz je ne vidim, ju3 do 12.00 mate čas, ker takrat bom poklico in bom explodiro prek telefona, nasledni tedn bo že mesec dni kaj se jebem s to garancijo. to še mi rečte lahko zahtevam da dobim nazaj kupnino 160€ je bila nova oz da mi menjajo za novo v takšni vrednosti kot je bila moja ali sem deležen samo trenutne vrednosti grafične cca. 80€ ? ker tega dreka več nočem videt v hiši !


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sistem ena d.o.o. servis !!! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20652032 (11998) Han
»

vrnitev v spletni trgovini 14 dni

Oddelek: Pomoč in nasveti
345035 (4199) St235
»

Zamrznitev iger pri Radeonih HD4850 / 4870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Strojna oprema
39127770 (11650) erzy
»

[FORK] Garancija/Stvarna napaka (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
535977 (5977) AngelOfDeath
»

Garancija

Oddelek: Kaj kupiti
422910 (1377) darkolord

Več podobnih tem