» »

Temo vidijo: vsi
««
3 / 11
»»

tx-z ::

Z eno besedo. Fenomenalen.

Mogoče sam film tko zgodba pa to, je neka povprečna hollywodska, ampak to kako so si pa Pandoro(ta svet) zamisll, pa pač vse kr je z njo povezan to pa res vsaka jim čast!!! Vse ostale besede bi ble odveč, kr je res blo fuuuuuuuuuuuul preveč uredu. Priporočam vsem, kako je pa v 3D bom pa mogoče še pogledu :))
tx-z

_Sajmon_ ::

sem mislil, da 3d varianto vrtijo samo v XpanD-ju, pa sem začudeno opazil, da tudi v Koloseju v dvorani 6. A kdo ve, če je kakšna razlika? Po logiki bi sklepal, da si v Koloseju dlje od platna, pa zato 3d nima takega učinka. No, v XpanD-ju še nisem bil, tako da ne vem, kako 3d izgleda. V Imaxu dvorani v tujini pa že in tam se dogajanje navidezno začne kak meter ali dva od tam, kjer sediš. Je kaj podobnega tudi v XpanD-ju?

Mercier ::

Se pridružujem vprašanju. XpandD vs dvobarvna očala?

v XpanDu tega filma ne vrtijo...Vsaj do zdej ga še niso
tx-z

LuGi ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

T-h-o-r ::

v xpandu imaš še one sedeže, za določene filme, tu je pa samo 3d

pa očala v koloseju so boljša kot v xpandu (vsaj v mb)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

darkolord ::

pa očala v koloseju so boljša kot v xpandu (vsaj v mb)
Oboja so XpanD očala.

aja? ker zadnjič sem neke slike gledal iz lj, pa so imeli neka grozna masivna očala

Ena so takale:

Ena pa taka:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

the second ones ftw

Očala poznam, nisem pa še bil v xpand kinu in ne poznam izkušnje. 3d poznam iz 3d scen iz tistih nekaj filmov, ki sem jih gledal v "navadnem" kinu. V Celju je le navaden kino, zarad Avatarja se mi pa ne vozi v LJ ali MB. Bom dosti na slabšem?

borutz ::

Kaj mi lahko nekdo pove do katere vrste je se smiselno oz. katera je najboljsa vrsta
za ogled filma avatar?
sem prebral da ce si predalec ni takega ucinka v 3D.

Nikec3 ::

Jaz sem bil v planetu Tuš od 15. vrst v 11. se mi zdi, pa če bi vedel bi šel še kakšne 3 vrste naprej. Poskušaj biti nekje na sredini, če si predaleč 3D res nima posebnega efekta.

roli ::

Jaz sem šel gledat navadno verzijo filma in mi ni žal. V kino sem šel z nizkimi pričakovanji (pač en pregrešno drag film...), ven sem prišel zadovoljen! Vizualno je film odličen, prav tako tudi zgodba. Prvih 10 minut morda niti ne potem pa te film nekako posrka vase. Not je vse od akcije, romantike, sci-fi in še kaj bi se našlo. V glavnem, če gledate filme zato da uživate ob njih boste zadovoljni. Vsekakor ga bom pogledal še ene parkrat pol ko pride DVD/bluray.
http://www.r00li.com

Bellzmet ::

Kaj potem - se splača iti gledat 3D verzijo ali bo tudi navaden kino v redu?

lp

3d

M-XXXX ::

No, se tud jaz zdajle odpravljam v kino, da vidim to čudo:)

toset1 ::

V Celju je le navaden kino, zarad Avatarja se mi pa ne vozi v LJ ali MB. Bom dosti na slabšem?

V Planet Tušu je ena dvorana z 3D, ki je po tehnologiji celo boljša (majn izgube barv) od xpanda in koloseja. V najslabšem primeru boš na istem kot v xpandu. Zato ne vem zakaj sploh študiraš na pot v LJ ali MB.

Lonsarg ::

Prej je en prašal za 3D tehnologijo v Koloseju oziroma Xpandu. V Xpandu majo dva projektorja, za velo in desno oko, ki polarizirata sliko in očala samo od enega projektorja na oko spustijo.

V Koloseju, pa niso šli novih projektorjev nabavlat, ampak so kar uporabili 2D opremo. Deluje pa preko shutter 3D tehnologije. Izmenično projektor pošilja sliko za levo in desno oko. Očala pa imajo IR sprejemnik, da so sihronizirana in izmenično zatemnijo lečo pred enim očesom. Če daš prst na sredino kjer je IR sprejemnik naprimer, potem ne vidiš 3D:)

Tole Shutter verzijo prodaja Nvidia izklučno za svoje grafične in stane 200EUR, očala+ sihronizator, ki ga povežeš z računalnikom, da dela v navezi z Nvidia driverji. Sam piše kao da rabš 120Hz ekran, ampak pomoje tut z navadnimi dela čist spremjemljivo.

Aja, če nosite očala pejte v Xpand, ker so očala večja in se jih lažje da čez že obstoječa očala:)

Qcube ::

Sem gledal Final destination 3d v xpandu in sem čez cel film zaaznal rahlo utripanje slike. Avatar sem gledal v koloseju in ni bilo tega efekta in sem dosti bolj užival v gledanju. Morda pa sem v xpandu dobil slaba očala...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Qcube ()

Matej_K ::

Pa če ti slučajno po parih minutah film ni všeč v 3d(nekateri omenjajo slabost), a pol lahko normalno gledaš ko daš očala dol, ali je negledljivo?
... .. .

Negledljivo... oz. je zamegljena slika.

st0jko ::

Danes gledal film v 3D v Celju. 3D efekti so mi bili všeč. Sploh od začetka sem bil WOW, ker je bil to sploh moj prvi film ogledan v 3D. Edino zdelo se mi je da je slika pretemna. Glede filma.. Pričakoval sem preveč, tako da sem bil na koncu malo razočaran. Sploh konec filma je bil narejen po "official default Hollywood movie ending" skripti. Dodelim radodarnih 7/10.
keks?

Matej, če daš prov očala dol vidiš dve sliki z enim očesom, torej dvojno. Lahko pa v Koloseju pokriješ IR senzor z prston, pa vidiš skozi očala 2D:) To je predvsem fajn za probavaš razliko 2D/3D, se z pokrivanjem igrat hehe.

Pa slabo ti ne more bit lol, pač očala te lahko žuljo, ampak če to med gledanjem filma opaziš, pomeni da film ni bil dober:)

OK, tnx, bom pogledal film v Celju.

Azgard:
Pa slabo ti ne more bit lol
Nekateri dobijo "morsko bolezen". Zato grem jaz sam. :)

TBit ::

Film je zame eno veliko razočaranje. Saj efekti so res super, sama zgodba pa je totalno zanič ! Vse že videno in preživeto, sploh ni nobenih presenečenj, vse se da naprej predvideti. (kalup) "copy+paste"

Pa uživajte naprej pri gledanju Smrkcev v 3D :)

Azgard:
Pa slabo ti ne more bit lol
Nekateri dobijo "morsko bolezen". Zato grem jaz sam. :)

Pa is prepričan, da nisi te zgodbice o morski bolezni bral za 3D tehniko rdeče-modrih očal? Ker te sem pa ravno dones dobil in malo sprobal pa je zelooo mučno za oč in možgane. komaj sem pol ure zdržal modern Warfare 2 v 3D tehniki igrati:) Pa še ni bilo ne vem koliko 3D, ker to postiopoma efekt povečuješ, ko se bolj navadiš, trenutno mam sam na 15%, pa m že čisto oči bolijo...
Idealni 3D, je pač to, kar mamo v real life, dve popolnoma ločeni slii za vsako oko. Torej očala z vgrajenima 2ma LCD ekrančkoma bi to bila. Ne vem pa zakaj bi, če dobiš samo v eno stran polarizirano sliko v oko, blo karkoli z tabo narobe:) Je pomoje bolj škodljivo gledat navadno 2D sliko v ekran, ker si tako blizu.

Ne mislim na stvari povezane s tehniko, mislim čisti motion sickness, ker se "okolica" muva na razne divje načine. Recimo, da gledaš v monitor računalniško igro in ti postane slabo. V kinu in še 3d je to gibanje videti bolj realno.

Professor Of Astrophysics About The Science Of 'Avatar' zanimivo branje:

http://www.aintitcool.com/node/43440

Gledal Avatar, pred parimu urami v Xpandu in morm pohvalt film...

Efekti in gledljivost je na visokem nivoju, ves čas gledanja filma nisem niti enkrat pomislil 'joj kdaj bo kaj se dogajalo/konc'. Dobra zgodba

3D efekt je fenomenalen, tega filma ne smete zamuditi v 3D, jst ga bom sigurno še pogledal v 2D ampak v domačem naslonjaču in ob boljših zvočnih efektih, kot so bili v Xpandu, morm rečt da pa tudi nisem poslušal tak dobro, ker samo gledaš kak je lepo.

Dobra zgodba, Cameronu je dobro uspelo.
... .. .

bsslo ::

Jaz sem nad filmom navdušen. Predvsem nad lepo zgodbo v prvi polovici filma, nad akcijo v drugi pa povprečno navdušen.

Gledal sem ga v Tušu v Kranju. Nisem opazil toliko 3D efektov kot v Koloseju, ko sem gledal Final Destination 4. Je možno, da ima Avatar manj 3d efektov, ali pa se mi je tako zdelo, ker sem sedel popolnoma na desni strani?

ahac ::

Sicer nisem gledal Final Destination 4, ampak glede trailerje, se mi zdi, da ima cel kup stvari, ki letijo proti tebi.
Avatar ima pa res 3D svet (tista džungla, itd..) brez nepotrebnega pretiravanja z 3D samo zaradi 3D.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Jaz sem nad filmom navdušen. Predvsem nad lepo zgodbo v prvi polovici filma, nad akcijo v drugi pa povprečno navdušen.

Gledal sem ga v Tušu v Kranju. Nisem opazil toliko 3D efektov kot v Koloseju, ko sem gledal Final Destination 4. Je možno, da ima Avatar manj 3d efektov, ali pa se mi je tako zdelo, ker sem sedel popolnoma na desni strani?

cameron nas pač ne posiljuje z raznimi predmeti, ki nam skočijo v obraz :)

Ja vatar je en prvih filmov prov posnetih v 3D in je čisto vse v 3D vsa okolica.

Medtem ko recimo Ice Age 3 3D ki sem ga gledal, se pa vidi, da je v bistvu 95% vsega lepo v 2D, potem pa vsake toliko kaka žival stegne smržek iz ekrana, al pa žival se vid, da jemal izven ekrana.

Pač ti filmo so vsi imeli sprogramirane 3D efekte in so jihsprogramirali z malenkost pretiravanjem. medtem ko za avatrja pa 3D efektov niso programirali, ampak pač vidiš, kakor je blo posneto.

DaVidQ ::

A se splača iti gledat Avatar 3D v planet tuš v Celju? Ali raje 2D?

3D. Kaj če bi MALČEK prebral, kar piše v sporočilih nad tvojim?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

bond007 ::

Men je bil film kr ok, ne bi mu pa dal 9 ocene, bolj okoli 8... Sem pa takoj ugotovil, da se podnapise ne splača brati, saj so postavljeni bolj v ospredje in moraš skoz menjavat fokus med filmom in podnapisi. Gledal sem v planet tušu v Celju in razen opazno temnejše slike nekih pomankljivosti ni bilo - no špegle je treba mal pazit - če jih uničiš, plačaš 50€ :D

Ja v xpandu so rekl na začetku predstave, da če jih uničimo cena pride do 300€ :-D

Ena zanimivost: sem gledal kak so snemali film in opazu da so NA'vi-ji vsi igralci črnci?
No vsaj gl. igralka, njena mati, in un mlad poglavar, za ostale nevem..

Pač zanimivost...
... .. .

saj so postavljeni bolj v ospredje in moraš skoz menjavat fokus med filmom in podnapisi.
Ni treba.

Ne?

zee ::

Lahko jih ignoriras in poslusas samo govorjeno besedo? (tisto, kar je v anglescini in v kakem drugem jeziku)

Kje je 3D boljsi? xPand ali Kolosej ?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

Ne?
Čisto enako je kot pri 2D. To, da ena stvar izgleda, kot da jo imaš pred nosom, ne pomeni, da moraš na tisto točko dejansko fokusirat - fokusirat moraš na platno.

Fokusirat na platno in hkrati nemoteno brati podnapise je vsaj meni bilo zelo težko, če se ti navidezna slika podnapisov pojavlja par m bližje. To je motilo tudi kolege ... sedeli pa smo v 4. vrsti ... torej relativno blizu... Tako, da smo kar vsi povrsti ignorirali podnapise...

McNato ::

Ali je kdo gledal film v IMAX kinu?

Fokusirat na platno in hkrati nemoteno brati podnapise je vsaj meni bilo zelo težko, če se ti navidezna slika podnapisov pojavlja par m bližje. To je motilo tudi kolege ... sedeli pa smo v 4. vrsti ... torej relativno blizu... Tako, da smo kar vsi povrsti ignorirali podnapise...
Ja, če si blizu je problem v temu, da moraš pač pogled preusmerjat na podnapise... Ampak enako je pri 2D filmih - podnapise moraš posebej pogledat, da jih lahko prebereš.

Kje je pol bol it gledat, v koloseja al XpanD? Al je popolnoma isto?
tx-z

Nikec3 ::

Avatarja je bil moj prvi film s podnapisi, ki sem ga gledal v 3D in moram reči, da me niti od prve minute ni nič motilo. Nisem tudi imel nekega groznega občutka da so podnapisi pred ali za sliko, zdelo se mi je čisto normalno, še celo lažje sem jih bral kot v 2D. Film pa sem gledal v Planetu Tuš v MB.

;-) ::

Gledal včeraj v Planet Tuš in moram povedat da je težko 3 ure gledat brezvezen film.

Swiper ::

A je kdo gledal v Tušu in Koloseju? Zanima me kje je boljše in če se dobijo ista očala... Jaz sem bil v Koloseju in je bilo kar ok.

Tr0n ::

Gledal včeraj v Planet Tuš in moram povedat da je težko 3 ure gledat brezvezen film.

Uff, te 3 ure minejo ko bi reko keks.

Definitivno prvi vpogled v prihodnost cinematografije.
««
3 / 11
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avatar: The Way of Water [Avatar 2] (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Sedem umetnosti
18933185 (6468) opeter
»

3D Filmi? Ne pa ne! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11120005 (13021) kitl76
»

Prenosi s spleta slabo napovedali dobitnike oskarjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6816674 (14623) BaToCarx
»

Unreal Engine 3 podpira 3D

Oddelek: Novice / Grafične kartice
267213 (6396) HeMan
»

Oskarji 2010 za pirate nezanimivi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
5418105 (15716) Bor H

Več podobnih tem